QUO VADIS, ROMANIE? partea a I-a

SEMNIFICATIA TITLULUI

Cand eram elev, citeam cam tot ce imi ,,cadea in mana”, din biblioteca satului (cel mai frumos sat din lume), in afara celor despre ,,agricultura” si despre ,,corifeii” marxism-leninismului expusi, cred, pe doua rafturi, copertile fiind de culoare rosie, iar unele de un albastru-indigo. Printre autorii preferati, de pe alte rafturi, s-a numarat si polonezul HEHRYK SIENKIEWICZ, cu romanul ,,QUO VADIS?”, scris pe la sfarsitul secolului XIX – 1895, pentru care, in 1905, primeste premiul NOBEL pentru literatura. Titlul face aluzie la întrebarea retorică pe care Sfantul Petru o adresează lui Iisus Hristos, pe care îl întâlnește când pleacă spre Roma: «Quo vadis, Domine ?» („ÎNCOTRO, DOAMNE?”) La aceasta intrebare QUO VADIS, DOMINE?( cu care se incheie si ,,povestea”) – MANTUITORUL ii raspunde ,,Daca parasesti poporul MEU, ma intorc sa fiu rastignit a doua oara”, iar PETRU se intoarce si accepta martiriul. Cred ca aceasta intrebare – QUO VADIS, ROMANIA? – ar trebui sa ne preocupe nu pe toti, ci pe cei care se simt raspunzatori, ca cetateni, nu ca ,,oficiali”ai ,,gunoiului politic”, pentru destinul acestui neam si al acestei TARI. DECI ,,QUO VADIS?”

UNDE ,,SUNTEM”, CA TARA, IN 2020

Pe parcursul ,,serialului” (33 ,,episoade”) ,,STATUL PUTRED”, am incercat sa-i prezint cititorului o ,,oglinda” a STATULUI ROMAN de dupa 1989, cauzele si efectele ,,LUI” asupra noastra, ca popor. Nu am dus-o nemaipomenit in ,,epoca comunista, dar epoca apusa a scos tara din ,,feudalism”, cum observa marele filozof NOICA, a industrializat tara, cum nu a facut-o ,,epoca burgheza” atat de ,,iubita” de unii ,,pescuitori in ape tulburi” si profitori/hoti ai ultimilor 30 de ani de ,,capitalism”. Dupa multe sute de ani de ,,jug strain”, ,,epoca trecuta” a reprezentat (re)afirmarea DEMNITATII ROMANIEI, ca ,,STAT SUVERAN SI INDEPENDENT”, atat in ,,lagarul” rusesc, in ,,lumea capitalista”, cat si in asa numita ,,lume a treia”. ROMANIA era cunoscuta peste tot, presedintele ei era primit la cele ,,mai inalte curti mondiale”, mai putin la MOSCOVA, cu protocolul cuvenit unui conducator al unei tari independente si suverane.

Acum, daca ROMANIA mai are ,,o urma” de demnitate, aceasta i se datoreaza tot ,,epocii” pe care, cu entuziasm cretin, ,,am ingropat-o” in decembrie 1989 si am ,,inlocuit-o” CU NIMIC. Este de amintit ca, in urma acestei politici externe, ,,multi” ,,CIUMATI” actuali, reinventatori (pentru ei) ai ,,democratiei” de dinainte de 1948, s-au imbogatit nesimtit pe banii investiti de poporul roman, in ,,hulita epoca”, mai ales in zona ORIENTULUI. Dintre acestia, unii ,,au dat coltul”, dar altii sunt ,,la butoane” si nu sunt deranjati de ,,populime”.

MAI AVEM INDEPENDENTA?

La aceasta ,,ora”, ROMANIA, nu mai are independenta in politica externa, suntem la ,,remorcastrainilor, incepand cu anul 2008 (ultima vizita a lui PUTIN la consiliul NATO-RUSIA, cand PETROV/BASESCU ,,se izmenea” pe langa el, iar ,,sluga” CIOROIANU, ministru MAE, era ,,usier/portar”- la propriu). Si inainte de aceasta data, de prin 2004, ceream ,,aprobare” de la ,,portarul” ambasadei ,,marelui licurici” (cei din MAE, care erau la acea vreme, stiu si tac), iar dupa 2008 nici nu ,,stranutam” in MAE (- format, preponderent, din slugi, rude, relatii, amante- foste secretare, urmasii ,,fostilor”, marea lor majoritate nascuti ,,jigniti”, si alte ,,gunoaie”), ,,fara voie”. Dupa acest an, presedintii abia daca sunt primiti in tarile vecine, tot de ,,mana a doua”, iar in SUA trebuie sa ,,plateasca”, fiind acceptati pe usa ,,servitorilor”, de multe ori de personalitati de ,,mana a paispea”. DE CE? Americanii stiu cu cine au de-a face si ii trateaza ca atare: ,,lachei”. La MOSCOVA, dupa 1990, doi presedinti perceputi ca fiind in ,,solda” acestei tari, au facut vizite: – ILIESCU, doua – 1991 si 2003, iar ,,TURNATORUL” PETROV/BASESCU, doua – in 2005, ultima nefiind ,,de stat”, ci participarea la comemorarea a 60 de ani de la ultima conflagratie mondiala, in rest NEMA (,,NU”- BG.).

MAI ,,FACEM” POLITICA EXTERNA?

De atunci, nici un presedinte ,,nu mai calca”, oficial, la MOSCOVA (acolo merg MERKEL, MACRON, sefii statelor ,,care conteaza”) motivele probabile fiind doua: – 1 – suntem perceputi ca ,,tara, cel mult, de mana a doua”, la ,,remorca” SUA si NATO. VICTOR PONTA, cand era prim-ministru, intr-o vizita la ONU, in septembrie 2014, a dorit o intalnire cu ministru rus de externe, LAVROV. Acesta i-a transmis, prin ,,sofer” ca: – ,,…nu au ce sa discute, daca RUSIA vrea ceva in ROMANIA, se va ,,vorbi” cu SUA, pentru ca oricum romanii vor cere aprobare americana…”. Sper ca cititorul a inteles cum suntem ,,vazuti”. – 2 – existenta in ROMANIA, a unei extrem de puternice retele de spionaj a SVR si GRU (fiecare ,,pe felia lui”) care ,,controleaza” tot ceea ce este de interes pentru rusi si care, la un moment dat, ,,pot intoarce roata”. PUTIN STIE ,,TOT”.

,,APELUL” AGENTURII RUSESTI DIN ROMANIA

Acum este momentul cand se ,,bate apa in piua” pe ,,pensiile speciale”, pentru cei din serviciile de informatii militare si ,,civile”, care ,,au minte”, sa faca ,,apelul” agentilor rusi folositi in MASKIROVKA. Metoda este simpla: – prin urmarirea ,,personajelor” de pe la posturile tv si on-line, care combat subiectul cu ,,manie proletara”, ca in ani 50. Rusi si-au scos ,,la bataie” toata ,,artileria”, cat ,,e fierul cald”, ca sa mentina subiectul in atentia opiniei publice, pentru a o ,,intoarce” nu atat impotriva judecatorilor, cat a ARMATEI ROMANE, care ,,conteaza” in context SUA si mai putin NATO. Judecatorii sunt folositi pentru a destabiliza institutia dreptului si legalitatii. FARA JUSTITIE, NU EXISTA STAT. ,,TINTA” a fost si este, de a ,,accelera” fisurile sociale deja trasate, de a decredibiliza ,,serviciile”, si a ,,debutat” in 2009, ,,lansata” de TURNTORUL PETROV/BASESCU.

CUM (nu) SE APARA ARMATA ROMANA, PRINCIPALA ,,TINTA” LA MASURILE ACTIVE MASKIROVKA (celelalte institutii vizate sunt ,,pe langa”, in ,,salata ruseasca”)

PRESA MILITARA- O ,,ARMA” IMPOTENTA

Aici trebuie scos in evidenta un aspect, in ceea ce priveste ARMATA ROMANA. Daca celelalte institutii atacate in acest demers mai mult decat idiot (este normal, avand in vedere ,,CIUMELE” si ,,gunoiele” care ,,si-au dat mana”), nu au putut reactiona printr-un mijloc mass-media, in afara justitiei (nu au avut unul), cum au facut-o rusii, ARMATA ROMANA, a fost ,,impotenta”, cu toate ca avea ,,ARMA” necesara. Aceasta era reprezentata de ,,TRUSTUL DE PRESA AL ARMATEI” care editeaza, cel putin, doua emisiuni publice, una radio, cealalta tv, si un ,,ziar”. De ce conducerea M.Ap.N nu a folosit in aceasta ,,batalie” mediatica interna, aceasta ,,ARMA”? Nu a inteles conducerea M.Ap.N. ca, din 2004, are ,,dusmani interni la toate palierele societatii romanesti, inclusiv in mass-media? Cum te ,,lupti” cu un astfel de ,,dusman”? Cu ,,ARMA” pe care o ai si ,,te uiti la ea”. Nu ai gasit ,,tragaciul”? FACEBOOK-ul este si el ,,o arma”, dar ,,nu e a ta”, te poti folosi de a ea, dar iti trebuie ,,artilerie grea”, care foloseste ,,proiectile” destepte si este manuita de profesionisti, care nu se fac ,,la apelul de seara”, plus ,,doctorat”.

EMISIUNI DUPA RETETA SOVIETICA

Cred ca nu este greu de raspuns. Emisiunile dedicate ARMATEI, prin aceste mijloace mass-media, ale ,,STATULUI”, sunt similare cu cele ale anilor 50, cand se editau sub atenta conducere a propagandistilor sovietici (,,urmasii” au devenit sindicalisti), sub conducerea SECTIEI PROPAGANDA din CONSILIUL POLITIC SUPERIOR AL ARMATEI. Daca ascultati/vizionati emisiunile veti constata ca nu este nici o diferenta, limbajul este ,,tot de lemn”. In aceste emisiuni nu veti gasi ,,teme” aflate in preocuparea personalului militar activ sau in rezerva. Nu veti auzi nimic despre faptul ca ARMATA are cea mai mica ,,grila de salarizare” dintre institutiile romanesti, iar cu banii castigati din solda, platiti nu la ,,8 ore”, ca toata ,,populimea”, ci la ,,24 de ore”, un ofiter/subofiter isi va lua casa, cu credit bancar, in vreo 250 de ani, iar un soldat angajat, intr-o 1000 de ani. ATENTIE, NU ESTE O GLUMA. Calculati si vedeti ,,grilele”, sunt publice. Intre personalul MAI, platit la ,,8 ore”, cel din ,,serviciile civile”, si personalul ARMATEI ROMANE, este o diferenta ,,de ani lumina”.

CE (nu a facut niciodata, in 30 de ani) FACE CONDUCEREA M.Ap.N.

Cine ar trebui sa spuna aceste lucruri? Ministrul M.Ap.N. a postat un mesaj pe FACEBOOK, pe aceasta tema, reluat ,,cu nuante” de mass-media, si atat. Emisiunile ARMATEI – ,,MUCLES”. Cum ,,MUCLES” a fost si ,,gunoiul de partid”, care este secretar de stat in relatia cu parlamentul. UN ALT ,,PUPINCURIST”. MINISTRUL APARARII ar trebui ,,sa faca curatenie” in ministerul pe care il administreaza si daca vrea sa ramana in ,,ISTORIE”, trebuie sa se ,,miste”, si nu neaparat in public. Conteaza in final cine ,,castiga” razboiul, indiferent de mijloace (,,invingatorul” are intotdeauna ,,dreptate”), nu cine a pierdut ,,o batalie”. Trebuie sa profite, pentru ca are ,,spatele” asigurat, iar daca ,,aliatul strategic” ,,stranuta” la ,,gunoaie”, acestea ,,fac pe ele”, la propriu. II DORESC SUCCES. Acum se aleg ,,apele”.

In acest ,,amalgam”, a aparut ,,o pozitie” a Ministrului Muncii, care nuanteaza si declara ca ,,pensiile de serviciu ale personalului militar, de acum si din viitor”, trebuie ,,scoase” din ,,salata ruseasca”. La fel, o televiziune care, la inceput, ,,combatea cu manie proletara” aceleasi ,,pensii”, iar acum ,,nuanteaza”, prezentand situatia pensiilor ,,speciale” militare in armatele NATO si, de asemenea, care este varsta la care militarii pot sa iasa la pensie.

In acelasi context, ca masura activa MASKIROVKA, rusii ,,muta” ,,in privat”, pe e-mail transmis catre rezervistii militari, ,,TINTA” fiind incercarea de a provoca o ,,revolta” a rezervistilor impotriva ministrului M.Ap.N. Rolul de ,,declansator”, in acest caz apartine, ,,intamplator”, unui fost sef SMG – MIRCEA CHELARU, de pe timpul CDR-ului. In ,,misiva” lunga ,,cat o zi de post”, acesta il ,,ataca” in mod suburban si in ,,afara de rand”, pe actualul ministru al M.Ap.N. ,,Fostul” a uitat, ca in mandatul lui nu a facut NIMIC pentru ARMATA ROMANA si si-a incheiat ,,cariera” dupa un ,,discurs scoala” MASKIROVKA, privind pericolul federalizarii tarii. ,,Gurile rele” spun, ,,pe surse”, ca atunci cand era in ,,functie”, se dansa pe masa de consiliu din biroul lui, in peisaj fiind ,,ceva udatura” si niste ,,folcloriste”. Susnumitul are ,,discurs” ipocrit, inselator, iar in cariera a dat dovada de putin ,,caracter”, inca de pe timpul liceului militar, accentuat pe masura avansarii, tot ,,intamplator”, rapid in ,,functii”, dupa 1990, inclusiv pe la ,,informatii”. Un inganfat si ,,nascut jignit” care s-a ,,tavalit ” si in ,,mocirla politica”. Cand a fost ,,dat afara” de la sefia SMG – MUCLES. CE sa faci, ,,gurile rele barfesc. LUMEA REA.

COMPARATII INTRE VENITURILE PERSONALULI MILITAR SI O INSTITUTIE (una mica) BUGETARA A ,,STATULUI PUTRED”

Nici un ,,gunoi”, nici mass-media, nici oficialii M.Ap.N, nici ,,TRUSTUL”, nu spun oficial si la ,,ore de varf” ca, cu salariile de la ASF, doar una din institutiile statului (si mai sunt atatea, cu tot cu membrii consiliilor de administratie), unde sunt angajate 609 din ,,curvele” ,,CIUMEI” de partid, indiferent de culoare, dintr-o luna, s-ar putea(?) plati soldele militarilor romani pe 6 (sase) luni, cu tot cu ,,sporuri” si cu o crestere de cel putin 10%. Numai seful institutiei, sau ce o fi, are aproximativ 17.000 euro (ceilalti ,,sefuti” pana la 600.000 lei anual) pe ,,pamant”, nu pe ,,luna”. ,,Femeia de serviciu” incaseaza 9.730 lei net (aprox. 2000 euro), si asta in 2018. E doar un exemplu si suntem ,,plini” de asemenea institutii bugetare, cel putin inca 10( zece). Printre primii, ,,din coada” bugetarilor sunt ACADEMIA ROMANA( 2445 lei) si ARMATA TARII( 2085 lei- mediu). ,,CIUMA” se ,,plange” ca nu are de unde plati marirea pensiilor cu 40% si dublarea alocatiilor copiilor? ARE, dar nu vrea. MINTE.

CE NU FACE TRUSTUL DE PRESA (nu cred ca este al ARMATEI)

Pentru redactorii acestor emisiuni, nu exista ,,subiecte” privind starea sociala a personalului armatei, a membrilor lor de familie, a copiilor crescuti prin camere de camin militar, cu mancarea gatita la resou, cu scoala inceputa ,,aici” si continuata ,,la dracu in praznic” (bine ca nu mai avem unitati la PLENITA, VANJU MARE, TROPAISAR (,,PRAF”), cele de radiolocatie etc.), cu mancare putina si proasta (nu este o gluma), a divorturilor si dramelor rezultate ca urmare a consumului de alcool, lipsa unei locuinte, cat de cat decente (sunt militari casatoriti care stau 3-4 intr-o garsoniera confort IV), a traumelor din teatrele de operatii. De rezervisti nici nu mai vorbim, pentru ,,CIUMA” ei pot sa moara cat mai repede, cum spunea BOC, ,,pe cale naturala”, daca nu ,,ii ajuta”. Care credeti ca este tema abordata in ,,prestatiile” din ultima vreme – ,,FESTIVISMUL (?)”. ARMATA ,,moare de foame”, iar propagandistilor prosti le arde de ,,pupat in c…r”, pe cei care ii mai tin in functii.

P.S. in ultimele zile ,, TRUSTUL” a inceput sa aiba ,,reactii”. E drept tarzii(probabil au primit un ,,sut in c…u”), dar reprezinta un inceput, ,,scremut”, cu un articol, mai mult jenant, in aceasta ,,batalie”. Autorul poate cere pensionarea, nu se poate ,,reforma”, este generatie 50. Ultima emisiune radio ,,FECIORI LA OASTE”, s-a axat pe o problema de ,,maxima” importanta penru nivelul de trai al ARMATEI ROMANE: – ,,ia romaneasca si daca a purtat-o sau nu ECATERINA TEODOROIU”. Nu au intrebat, daca traia, avea sau nu pensie de la TARA, pentru care a murit. Dupa mass-media militara si ,,GUNOAIELE” actuale, NU. Dar ,,curatenia” terebuie facuta, pentru ca vor urma si alte ,,batalii”, pentru care cei care conduc aceasta structura nu sunt pregatiti, ei sunt cu 80 de ani, in trecut.

CUM ISI ,,FACE VANT CU COADA” UN LIDER SINDICAL, SUSTINAND O ,,TINTA” DIN MASKIROVKA, IMPOTRIVA ARMATEI ROMANE, IAR PRESA MILITARA – ,,MUCLES”

Si ne mai miram ca, despre ,,pensiile militare”, ajunge ,,sa-si faca vant cu coada” un lider sindical, HOSSU (pacat de nume), de la un sindicat ,,sovietic” condus de el, din 1990(?) (il va ,,egala” pe STEFAN CEL MARE). Individul ,,cand nu da din coada” despre ARMATA ROMANA, ,,sta” pe o avere de (datele sunt de acum 10 ani): – 2 apartamente, 10 ha teren, doua conturi de 41.500 euro, un cont curent de ,,maruntis”, cu 5.600 euro, membru in 4 (patru) CA-uri, cu o retributie totala de 24.000 lei, si mai incasa, in 2011, un mizilic de salariu de 11.600 lei. Sotia este angajata firmei care elibereaza ,,tichete de masa” pentru 1.000.000 de romani cu salariul minim. Anual, consoarta ,,aduce in casa” 110.733 lei. Poate M.Ap.N. sa compare ,,veniturile” sindicalistului ,,cu gura”, cu un militar roman, indiferent de grad, din 2011, si sa le faca publice? Are cineva ,,sange in instalatie” sa o faca? Acesta ,,reintroduce”, acum, o alta ,,TINTA” din MASKIROVKA, in a influenta opinia publica. Aceea a diferentierii pensilor intre rezervisti: – cei care au fost ,,afara”, si cei care sunt ,,inauntru”, de parca acestia si-au ales statutul, iar cel de ,,afara” este ,,sprijinit” in misiune de catre martieni. PROST.

Daca nu l-ati auzit, mai ales cei care ar trebui, de la ,,serviciile armatei” (sunt in concediu?) si conducerea ministerului, sa reasculte emisiunea de la inceputul lunii iunie, de la ,,RADIO ANTENA SATELOR”. Ma intreb, cine face ,,curat” in aceste redactii ale emisiunilor pentru ARMATA ? Aici trebuie nuantata ,,pozitia” OBSERVATORULUI MILITAR, care a ,,mai scapat”, rar, articole de interes pentru opinia publica romanesca si pentru personalul militar.

DACA ARMATA ROMANA, CARE ESTE PRINCIPALA ,,TINTA” IN ACESTE ZILE, NU SE APARA SI NU REACTIONEAZA INTELIGENT LA MASKIROVKA, PRIN ,,ARMELE” PE CARE LE ARE, CINE AR TREBUI SA O FACA? ,,CIVILII”? VORBA LUI NEA IANCU : ,,…EI AS…”.

TRUSTUL DE PRESA AL ARMATEI ROMANE – O ,,GLUMA” MEDIATICA, ,,RAMASITA” A ANILOR 1950

Acum, ,,TRUSTUL DE PRESA AL M.Ap.N”, nu apara imaginea ARMATEI ROMANE si nu reprezinta un mijloc de informare corecta a opiniei publice romanesti, prin prezentarea unei imagini corecte a militarului si rezervistului roman. Acest ,,TRUST” este ,,o gluma” mediatica si a fost folosit de toti ministrii apararii pentru a le ,,spala” imaginea lor si a partidului care i-a numit ,,ca slugi” in fruntea ARMATEI ROMANE. Este de remarcat ca aceasta ,,ARMA” nu a fost valorificata in combaterea MASKIROVKA. DE CE? DIN PROSTIA SI MINTEA PUTINA A FOSTILOR MINISTRII AI M.Ap.N. Sper sa faca exceptie, actualul ministru al M.Ap.N, care este de alta factura si care poate gaseste ,,o matura mare” pentru curatenie. II DORESC NOROC . CEA MAI BUNA APARARE E ATACUL.

COMPORTAMENTUL POPORULUI ROMAN DUPA 1990

Dupa ce poporul roman, prin niste ,,neica nimeni”, slujbasi vanduti initial URSS-ului, apoi Fr. RUSE, pe urma cui s-a nimerit, a permis, dupa 1990, sub o puternica ofensiva de masuri active din apanajul DEZINFORMARII si MANIPULARII, ,,dinamitarea” sistemul comunist si inlocuirea lui cu … ,,nimic”. Acest ,,nimic”, sub lozinca ,,economiei de piata”, a inceput distrugerea, furtul si instrainarea a tot ce s-a construit din 1950, si ,,ne-a ingropat” pe noi, traitorii pe acest pamant, pe unii, la propriu. Timp de 10 ani, dupa 1990, nu s-a stiut ce ,,sistem” functioneaza, iar dupa anul 2000 se contureaza un ,,sistem” colonialist (sau neo). ROMANIA nu mai este ,,condusa” de un GUVERN NATIONAL care sa-i reprezinte interesele supreme ca : – independenta, suveranitate, si sa ,,lucreze” in beneficiul POPORULUI ROMAN. Guvernele, cu marionetele de presedinti, nu mai reprezinta TARA, ci interese straine .

La inceput, aceste ,,interese” au fost sa ,,fure, distruga” tot, sa dispara ,,concurenta” reprezentata de economia romaneasca, si au avut in frunte asa numitii ,,asasini economici”. Scopul a fost sa nu mai producem nimic, sa luam ,,tot” de ,,afara”, iar resursele, in special energetice, si sistemul bancar sa fie in ,,maini straine”, un stat neputand sa functioneze independent si suveran fara ele. Dupa ce primul ,,obiectiv” a fost atins, ..jugul” s-a pus pe ,,sistemul politic”, deja, profund corupt, caruia i s-a comandat ce sa faca, ROMANIA pierzandu-si capacitatea de a-si alege singura calea. Ce nu au inteles cei care au pus ,,jugul”, este ca ROMANIA independenta nu era dispusa sa ,,vireze” catre EST, chiar cu ,,politrucul” ILIESCU in ,,frunte”, ci tot catre VEST, dar in alte conditii, mult mai sanatoase pentru VEST. O sa vedem pe parcursul acestui serial, DE CE?!

CATEVA EXEMPLE DIN MULTELE IN CARE NU AM REACTIONAT NORMAL, CA POPOR ,,CU COLOANA VERTEBRALA”, LA NEDREPTATILE ,,DOMNILOR”

Taie BASESCU/PETROV pensii si salarii de mizerie, ,,mutand” banii in conturile ,,camarilei” lui, condusa de ,,blonda”, ROMANIINIMIC; – ,,muta rusii in actiunea activa MASKIROVKA, avand doua ,,TINTE”: – 1 – invrajbirea societatii romanesti, in asa fel incat ,,fiecare se bate cu fiecare”: taranul cu intelectualul, pensionarul de la CAP, cu ,,militarul”, cel de la stat, impotriva celui de la privat etc.; – 2 – invrajbirea institutiilor statului: – procurorii cu judecatorii; Curtea Constitutionala cu Parlamentul; – Parlamentul cu Guvernul, DNA cu toata lumea etc. Aceasta a doua ,,TINTA” a fost un fel de repetitie despre ce se intampla acum in SUA, cand presedintele TRUMP ataca Guvernul federal, FBI-ul, Curtea Suprema, Congresul etc. se ,,privatizeaza” tot ce ar merge si are viitor economic in tara, din nou ROMANII – NIMIC; – se vinde pamantul catre straini, cum nu se intampla in UE, la fel – MUCLES; – se vinde/distruge tot ce ar putea reprezenta o ,,concurenta” pentru multinationale, TACERE; – se distruge educatia si serviciul public de sanatate, ROMANII SE UITA HIPNOTIZATI LA TV ; – se fura in draci tot ce se poate, de la paduri la banci, fara ca vinovatii sa fie pedepsiti, procesele durand pana la ,,calandele grecesti”, iar ROMANII – sunt la ,,iarba verde” cu ,,mici, mustar si bere”; – mergem la vot ca ,,vitele”, DA; – vedem zilnic toti agramatii si prostii numiti in functii publice, care ne mai iau si la ,,misto” si… ,,VEGETAM”. Am ajuns sa ,,vindem” specialistii, medicii, olimpicii – ,,noii iobagi”, suntem saracii EUROPEI, iar POPORUL TACE. Suntem perceputi ca ,,iobagii” UE, dar tot nu schimbam nimic in tara noastra, pentru a nu ,,slugari” si ,,sterge la fund” batranii tarilor bogate si ,,destepte”.

CE SE INTAMPLA CU ACEST POPOR? DE CE MERGEM ,,DE-A-N BOULEA” DUPA ORICE PROST CU IFOSE ? AM ACCEPTAT, 10 ANI, UN PERSEDINTE ,,TRADATOR” SI INFORMATOR AL SECURITATII, ALATURI DE UN GUVERNATOR BNR DE ACEEASI FACTURA, CARE, CU FIECARE OCAZIE PUBLICA, ZICE CA ,,NU SUNT BANI PENTRU PROSTIME”. ACUM ,,STAM CA PROSTII”, UITANDU-NE ,,IN GURA LOR”. PROBABIL CA ,,MAMALIGA” INCA FIERBE, DAR ,,LA FOC EXTREM DE MIC”.

SCURTA INCURSIUNE ISTORICA PENTRU A VEDEA REACTIILE POPORULUI ROMAN LA NEDREPTATILE ,,DOMNILOR”, CAND NU ERAM CATALOGATI CA ,,MAMALIGARI”

1 – Prima ,,RASCOALA” – condusa ,,militareste” – este consemnata intre 1437-1438, in TRANSILVANIA, si primeste numele de ,,RASCOALA DE LA BOBALNA”. Ea are ca si conducator pe ANTAL NAGHY de BUDA. ,,DETONATORUL” revoltei populare a fost decizia episcopului catolic din TRANSILVANIA – GHEORGHE LEPES, de a ,,impozita” anual veniturile obtinute de tarani si nobili, din munca campului. Dupa infrangerea miscarii, conducatorii sunt executati la TURDA.

2 – A doua revolta populara are loc tot in TRANSILVANIA – reprezentata de ,,RAZBOIUL TARANESC”, care il are la conducere pe GHEORGHE DOJA. ,,DETONATORUL” razboiului a fost decizia nobililor unguri de nu a permite plecarea taranilor de pe mosiile lor pentru a participa la o cruciada impotriva turcilor, in organizarea PAPEI LEON al X-lea, la inceputul anului 1514. Miscarea de revolta, condusa riguros militar, a debutat dupa ce mase mari de tarani au fost adunate la BUDA, iar nobilii au interzis ,,inrolarea”. Rasculatii obtin doua victorii importante la CENAD si NADLAG, dar esueaza in asedierea TIMISOAREI. DOJA este prins si executat intr-un mod barbar, fiind tintuit pe un tron irosit in foc.

3 – A treia miscare de revolta are loc tot in TRANSILVANIA si ii are ca protagonisti pe taranii romani condusi de HORIA, CLOSCA si CRISAN, in 1784. ,,DETONATORUL” in acest caz a fost tot ,,impozitarea” foarte mare a iobagilor romani transilvaneni. Ea se incheie nedecis, prin venirea iernii, iar conducatorii, prin tradare, sunt capturati. CRISAN se sinucide in inchisoare, iar CLOSCA si HORIA sunt executati prin ,,tragere pe roata”.

Aceasta rascoala a avut si o urmare pozitiva, prin INFIINTAREA REGIMENTELOR ,,DE GRANITA”, la 1762 din dispozitia Imparatesei MARIA TEREZA. PRIMUL REGIMENT SE INFIINTEAZA LA NASAUD (numit si REGIMENTUL II DE GRANITA ROMANESC)- Nr.17, URMAT LA ORLAT, DE REGIMENTUL I DE GRANIATA ROMANESC. Aceste institutii militare, formate din tarani demni si potrioti, au obtinut drepturi asupra ,,muntilor” paziti, teritoriul pe care actionau fiind declarat ,,liber”. Se desfinteaza iobagia, romanii devin proprietari pe 8,63 ha, mosteniti pe linie barbateasca, sunt scutiti de o mare parte a,,impozitelor” percepute in Imperiul Austriac. Aveau dreptul de a organiza invatamant in limba romana( inclusiv militar), iar biserica ortodoxa a fost ,,recunoscuta” ca atare in comunele ,,graniceresti”, pe langa cea romano-catolica, atunci majoritara. Institutia culturala in limba romana a granicerilor, a primit mai tarziu denumirea de ,,DESPARTAMANTUL ,,ASTRA” NASAUD”, cu filiale in toate cele 44 de ,,comune graniceresti de pe vaile SIEULUI, SOMESULUI si RODNEI, cu o mare contributie la MAREA UNIRE DIN 1918. In anul 2020, din fondurile ,,DISTRICTULUI GRANICERESC”, se platesc burse ,,DE MERIT” la 67 de elevi si 48 de studenti (care au si 15 locuri asigurate in caminele studentesti clujene) din cele 44 de comune, precum si ajutoare la vremuri de nevoie: – incendii, inundatii, tragedii familiale etc. ,,Comunistii” nu s-au ,,atins” de aceste drepturi, ele au fuctionat sub alta forma, dar au ramas autonome fata de STAT. ESTE POSIBIL CA ACUM, ,,CIUMA” SA INCERCE SA FURE SI DE AICI. A INCERCAT, NU SPUN CA NU A REUSIT.

4 – Revolutia lui TUDOR VLADIMIRESCU, care debuteaza in 1821, in TARA ROMANESCA, este a patra miscare semnificativa a romanilor impotriva umilintelor si nedreptatii ,,domnilor” (care acum poarta denumirea de ,,boieri”, cu origini neclare de la greci romanizati din FANAR, turci crestinati ,,pentru bani”, si clerul de sorginte greco-fanariota, toti pusi pe ,,furat”). Revolutia ,,lui TUDOR” a fost prima din exteriorul arcului carpatic, condusa ,,MILITARESTE” si finalizata cu intrarea triumfala in BUCURESTI, in fruntea unei armate de 16.000 de ,,soldati”, in marea lor majoritate tarani de pe ambele maluri ale OLTULUI. ,,DETONATORUL” miscarii militare a avut atat cauze economico-sociale, cat si politice. Nu a dus la imbunatatirea vietii taranilor romani, in marea lor majoritate ,,rumani” ( iobag/ serb- din latina :- servus, in TRANSILVANIA, ,,vecin” in MOLDOVA), dar a obtinut o victorie politica, prin renuntarea turcilor la ,,domniile fanariote”. ,,DOMNUL TUDOR” a fost tradat de unii dintre ,,capitanii lui”, cu ajutorul grecilor lui ALEXANDRU IPSILANTI si, nu se putea alfel, a ,,boierilor” bucuresteni pe care TUDOR voia sa-i deposedeze de mosii. ,,DOMNUL TUDOR” sfarseste asasinat, iar trupul i-a fost aruncat intr-o fantana. Toti cei participanti la tradare si crima, au murit ,,cu zile”, in conditii neclare si in anonimat. Este, in fapt, o repetitie la abdicarea lui ALEXANDRU IOAN CUZA, pusa la cale de alti ,,capitanii”, cu ,,boierii” timpului. Nu stim ce s-a intamplat cu acesti ,,complotistii” si daca, in timp, au avut soarta similara cu tradatorii si asasinii lui TUDOR.

5 – Revolutia de la 1848 este rezultatul a celor spuse de NICOLAE BALCESCU – ,, …UNELTITORII EI SUNT OPTSPREZECE VEACURI DE TRUDA, SUFERINTA SI LUCRARE A POPORULUI ROMAN ASUPRA LUI INSUSI…”. ,,DECLANSATORUL” a fost determinat de evolutiile similare europene(?), dar a avut un obiectiv politic clar, dat de suferintele poporului roman sub dominatia imperiului AUSTRIAC in BUCOVINA si TRANSILVANIA (si nu numai), precum si ,,spolierii”, in incofundabilul stil RUSESC, dupa 1828, a TARII ROMANESTI si MOLDOVEI. In TRANSILVANIA, revolutia a avut, sub conducerea ,,CRAISORULUI MUNTILOR”, un caracter clar NATIONAL, impotriva nu atat a austriecilor, cat a ungurilor perceputi de populatia romanesca, ca principalii dusmani si asupritori. SI NU FARA MOTIV. LA 172 DE ANI, PROBLEMELE CU UNGURII SUNT NESCHIMBATE SI VOR RAMANE LA FEL SI PESTE 1000 DE ANI.

Despre cum s-au ,,incheiat” cele doua ,,revolutii”, cred ca cititorul are informatiile necesare, evenimentele fiind ,,mai recente”. Rolul lor atat in TRANSILVANIA, cat si in TARA ROMANEASCA si MODOVA, a fost acela al ,,trezirii” sentimentelor nationale, care vor fi fructificate de poporul roman in urmatorii ani, incepand cu 1859, 1877 si terminand cu 1918. Ce a urmat dupa 1918, nu mai este ,,O TREZIRE”, ci ,,O ADORMIRE” de peste 100 de ani.

6 – RASCOALA TARANEASCA DIN 1907, ramane singura si unica miscare populara de revolta, din sec. XX, a carei ,,DETONATOR” a fost FOAMEA, din FLAMANZII BOTOSANILOR. Miscarea populara a sfarsit cu asasinarea (oficiala) a 11.000 de romani, de catre regimul ,,democratic” al timpului, liberalo-taranist, care, acum, incearca ,,sa stearga” evenimentele din amintirea publica. Ati auzit de comemorarea evenimentului? NU. Il comemoram pe ,,MISU”, ex-rege, si pe alti ,,patrihoti”.

Poate cititorul nu este de acord si are tendinta sa ma contrazica cu ,,evenimentele” din decembrie 1989. Tin sa-i amintesc ca acele evenimente nu au fost declansate de poporul roman, ci de un grup de CONSPIRATORI + TRADATORI, sprijiniti de straini, iar poporul roman a fost folosit ca decor, astfel ca moartea unor romani nu a fost in interesul POPORULUI ROMAN, ci a unei ,,CLICI”. REZULTATUL- IL VEDEM ACUM, CU SAU FARA OCHELARI, SUB FORMA ,,CIUMEI ROSII SI GALBENE”. DACA SUNTEM ,,ORBI”, II ,,AUZIM”.

FINAL

In acest inceput de ,,serial”, incerc sa-i prezint cititorului o alta ,,imagine” a ROMANIEI, fata de cea pe care unii, interesati, vor sa ,,ne-o bage pe gat”, reprezentata de o ,,realitate virtuala”. De asemenea, incerc, cu dvs., sa prefigurez viitorul (nu sa ,,dam in bobi”) nu imediat, ci pentru viitorii 20-50 de ani, de unde si intrebarea: – QUO VADIS, ROMANIA? Voi incerca sa raspund la acest deziderat, poate reusesc sa prefigurez, nu solutii, ci unele ,,cai” posibile de urmat. Daca voi reusi sau nu, veti decide dvs.

De la prima revolta populara impotriva ,,DOMNILOR”, au trecut 552 de ani.

CONCLUZII

1 – ROMANIA, in secolul XX, a avut o singura ,,miscare populara” impotriva ,,DOMNILOR”, motivata atunci doar de ,,FOAME”. Poate, in secolul XXI, la ,,FOAME” mai adaugam si altceva ca: – independenta, suveranitate etc.

2 – Toate miscarile de revolta impotriva ,,DOMNILOR”, din cei 552 de ani, au sfarsit prin ,,TRADAREA” CONDUCATORILOR ACESTORA SI ASASINAREA LOR IN CHINURI GROAZNICE.

3 – ARMATA ROMANA, singura dintre institutiile statului, care face obiectul unor atacuri publice desantate si violente, din partea actiunilor active rusesti, nu isi foloseste ,,ARMA” avuta la dispozitie : – ,,TRUSTUL DE PRESA AL ARMATEI” . DE CE? Putem sa banuim. Aici trebuie facuta curatenie – ,,CU MATURA/TARNUL”. Cum s-ar putea face ,,contra- dezinformare”, destept, se poate discuta si o sa revin asupra subiectului. Cert este ca sunt ,,unii” din ARMATA, cocotati in functii esentiale, care nu stiu daca sunt intrebati ce cauta acolo? RAU ESTE CA NU SUNT INTREABATI.

Sa auzim numai de bine!

P.C

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, o fictiune, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Multumesc cititorilor pentru aprecierile facute asupra continutului precedentului articol!

Sa va fie de folos!

Lasă un răspuns