QUO VADIS, ROMANIE? – partea a II-a

AM VISAT ,,LA RAIUL” OCCIDENTAL

Dupa 1990, ROMANIA, acum ,,libera de comunism”, este supusa unui amplu ,,program” neoficial, dar asumat de tarile vestice-UE, prin proprii ,,asasini economici” (vezi: – CONFESIUNILE UNUI ASASIN ECONOMIC – autor JOHN PERKINS, 1982-2003), de destructurare economica si sociala, cu obiectiv strategic ca, pana ce aceasta va deveni, inevitabil (conform celor asumate prin ,,PLAN”), membra UE, sa nu mai conteze ca si ,,concurent” economic pentru tarile ,,cu vechime”, cu care va fi ,,colega” in uniune. Pentru populatia activa, ,,PLANUL” avea cerinte de pauperizare, sa nu mai aiba mijloace de subzistenta in tara, fiind ,,invitata” de a emigra si a munci in tarile fondatoare ale UE. De aici, deriva problemele sociale, familiale si de ,,blocare” a viitorului TARII prin inexistenta fortei de munca calificata, instruita, cu initiativa, care ar reprezenta o speranta pentru viitor. Totul a fost calculat si a pornit de la ,,cumpararea” cu bani putini, initial, a indivizilor cu minte foarte putina din randul ,,gunoiului politic”. Ce a urmat, vedem cu totii.

Daca urmariti evolutia UE de dupa 1990, veti observa ca in ,,politica” acesteia apar, incepand cu 1 ianuarie 1993, conceptele privind ,,cele patru libertati ale UE”: – libera circulatie a fortei de munca; – a capitalurilor; – bunurilor; – serviciilor, toate ,,adunate ” in conceptul de ,,PIATA UNICA”. Motivatia aparitiei acestora, atunci, nu este intamplatoate. Studiile statistice si nu numai, de dupa 1986, ,,proiectate” pentru sec.XXI, au evidentiat ca imbatranirea populatiei, alaturi de ,,lipsa de vigoare” a tineretului occidental, care traieste bine si fara ,,a invata excesiv” (ex. de a urma o facultate de medicina) si in viata caruia a intrat cultura drogului si a ,,libertatii deviante”, epuizarea resurselor materiale interne, lipsa ,,spatiului vital” in expansiunea comertului (aici vorbim de export, piata de desfacere), precum si acumularea de ,,capital” care trebuie folosit, necesita o ,,infuzie” de noi membri ,,pregatiti/prostiti” din timp.

Acum, in ,,birouri”, se ia decizia strategica de ,,atragere a noi membri”, ROMANIA, prin resursele umane si materiale, fiind printre favoritele din ,,blocul fost sovietic”, fata de UNGARIA (un exemplu) care, la ,,resurse” de orice gen, este apropiata de ,,zero”, dar are avantajul ca a facut parte din fosta AUSTRO-UNGARIE. Procesul debuteaza ,,pas cu pas”, incepand cu tarile apropiate de UE, continuand pana la granitele URSS care inca ,,nu disparuse”. Tot acest proces a fost insotit de un ,,circ” mediatic din care ,,populimea” trebuia sa inteleaga ca ,,EI” ne vor primi din ,,mila”, ascunzand faptul ca abia asteptau sa ne ,,prinda in mana” si sa ne ,,jupoaie”. Au reusit: – ne-au prins si ne-au jupuit de am ramas ,,in c…l” gol si cu mana ,,intinsa” la straini, in propria TARA. Ca sa-l parafrazez pe BRANCUSI: – ,,prosti” am iesit din comunism si mai ,,prosti” suntem acum, in ,,capitalism” (nu stiu daca ar fi necesare ghilimele la PROSTI).

ROMANIA este ,,membra” doar ,,cu numele” si resursele, pentru ca deciziile se iau de ,,membri fondatori/grangurii”, noi fiind spectatori la ,,concertul european”. Din 2007, de cand am fost, zic ,,EI”, primiti din ,,mila” (nu eram ,,pregatiti”), presedintii/prim-ministrii (sa nu-i numesc ,,slugi”) care reprezentau ROMANIA, se plimba la BRUXELLES si vin ,,cu mutarea in plic”. Sper ca va amintiti de VICTOR PONTA ,,cu lista” de la BAROSSO, sa nu mai pomenesc de PETROV pe care, acelasi BAROSSO, l-a scapat de suspendare, JUNCKER cu ,,ultimul pe lista”- IOHANIS. Toti acesti ,,lideri” votati de romani, sunt primiti tot pe usa de serviciu, a ,,servitorilor”. Cand ,,ne vom destepta(?)”, tratatele sunt semnate, economia ,,a fost si nu e”, iar resursele nu mai sunt ale noastre, ci sunt in ,,maini straine”, iar legislatia va fi dupa cea a UE care, prin ,,COMISIE”, va impune ,,democratic” ,,DIKTATUL” celor ,,MARI”. ,,Populimearamane cu dreptul de a aplauda ,,maretele realizari” unionale (unii isi mai amintesc cuvantul din epoca sovietica). Ultimul ,,capital” pe care ne-am mai putea baza dupa ,,trezire”, cel uman, este ,,cu valiza facuta” alaturi de specialistii recunoscuti si de viitoarele elite intelectuale formate din elevi si studenti eminenti. Acestia deja circula pe ,,sens unic” catre ,,vest”.

Ca sa punem ,,capac”, o sa va prezint ultima ,,inventie” a functionarimii UE (platita ,,gras” din banii dvs.), in asa numita ,,LEGE A PORCULUI” (cred ca indivizii au vazut porc pe FACEBOOK, daca au vazut…), care prevede ca atunci cand dati de mancare la porc trebuie sa purtati ,,…echipament special si dezinfectat, pe care proprietarul trebuie sa-l poarte de cate ori intra in cotet…”. Si nu trebuie sa dati, ca pana acum, de mii de ani, ,,laturi” la porc ci, probabil, sa-i cumparati mancare de la …KAUFLAND sau LIDL, ca tot conduc nemtii UE-ul, sau CARREFOUR, de la ,,copropietarii” uniunii. Romanul, care de-a lungul vremurilor a vazut multe, are ,,o vorba” si pentru astfel de ,,accidente” istorice : ,,…ne-am bagat sluga la darloaga…”. Sunt curios, pentru cat timp… NIMIC NU E VESNIC.

NE-AM TREZIT IN ,,IADUL” CAPITALIST

Tot acest ,,PLAN” a fost ambalat frumos, cu ,,fundita” de rigoare, fiind livrat prin intermediul unei mass-medii deja ,,cumparate”, trimbitat de ,,gunoaie politice” manjite si corupte, unei populatii romanesti naive si ,,necoapte”. Aceasta incepe sa se ,,imbete cu apa rece”, ,,vede, precum orbul” viitorul lor si al copiilor, ca in filmele occidentale, unde fiecare ,,neamt etc” are vila, piscina, cel putin un mercedes, daca nu avion, bani ,,cacalau”, fara efort. Iar ,,visurile romanilor” continua cu concedii, 11 luni pe an (restul timpului ,,pierzandu-l” cu deplasarea), numai in tari exotice, fiind serviti de top-modele disponibile, fara ,,pretentii”. Si, bineinteles, romanul iesit din comunism nici sarac ca acum, dar nici bogat ca ,,HANS etc”, ,,pune ,,botul” si adoarme ,,pe o ureche”, in timp ce ,,HANS etc” incepe sa-l lase si fara ,,izmenele”, ce-i drept, carpite, dar curate, din ,,comunism”.

APARITIA UNEI NOI TAGME – ,,IDIOTO-INTELECTUALUL” – DESTINATE ,,PROSTIRII” ROMANILOR

Pentru ca romanul sa inghita fara apa, ,,rahatul” acesta trebuia sa-i fie servit in mod ,,apetisant”, si asa apare o noua ,,meserie” a ,,IDIOTO-INTELECTUALULUI”. Astfel de categorie vedeti zilnic pe ,,sticla”, reprezentata de auto-denumiti ,,experti” (de fapt, ei se numesc ,,experti” intre ei, gen: – eu pe tine, tu pe mine etc). Susnumitii sunt indivizi ,,semi-intelectuali”, cu studii pe la tot felul de ,,colegii”, mai ales straine, cu precadere englezesti (de unde si englezismele din discurs, pentru ei limba romana nu exista, nu o cunosc, la propriu) ca OXFORD sau CAMBRIDGE, iar cei cu ,,staif”, in ,,STATE” pe la IVY LEAGUE. Acestia au ,,colegi de platou” pe cei care au simtit mai tarziu ,,trendul” vremurilor, cu ,,studii aprofundate” in tara, unde au reusit sa-si ia ,,bacul” la o tarzie maturitate. Au ,,accelerat” si si-au continuat ,,eforturile” intelectuale pe la tot felul de ,,facaturi particulare” cu pretentii de facultati, urmate de specializari ,,in apa uda”, finalizate cu mastere si doctorate. Pentru aceasta ,,tagma” de ,,vanduti”, tot ce este ,,ROMANESC/NATIONAL” nu e ,,trendy(I)”, le ,,miroase”, vor doar ,,parfum VEST”. LICHELE. Daca ii ,,scuturi”, iese din ei un praf de ,,SECATURA”.

ETERNUL FUNCTIONAR ROMAN HIBRID = COMUNISTO-CAPITALIST (FOST BURGHEZ)

Acestora li s-a adaugat o ,,sleata” de functionari, unii de pe vremuri, ca: – ILIE SARBU – fost preot; ,,nemuritorul” MELESCANU – care nu mai stie unde …,,nu a fost…”; – BABALAU, zis ,,FICATEL”, condamnat penal, sa vedeti ce ,,studii” are…; – P. STANESCU, pe ,,vremuri”, cand conducea o ferma prin jud. OLT, era considerat ,,oaia neagra” a agriculturii oltene; TUDOSE; SORIN GRINDEANU (angajat al statului cu 44.000 lei, pe pamant); P. DOBRE; PREDOIU; Gh. TINEL G. LAZAROIU, fost ,,pupator” a lui PETROV, etc. Acestia, in diferite ,,etape” post-decembriste, au avut putere decizionala si ,,ne-au bagat in groapa”. O alta ,,gasca” care se sustine reciproc, este cea de asa numiti ,,jurnalisti”, platiti ,,gras” si care ,,propovaduiesc” sloganurile la moda ca : – democratie, capitalism, stat de drept, coruptie, uniunea europeana, BRUXELLES si acum, mai rar, democratia americana, ,,pupata in c…r” pana de curand. Se mai schimba ,,vremurile”.

Sa vedeti, daca vin rusii sau chinezii(?), de ce pupaturi o sa se bucure din partea idioto-intelectualilor, fiecare o sa ,,fuga” cautandu-si un ,,fund” profitabil. Avem exemple asemanatoare ale intelectualitatii de dupa 1948, incepand cu SADOVEANU. Mare scriitor, dar si ,,mare pupator” al posterioarelor rusesti si comuniste. Dar sa speram ca acest scenariu nu o sa se intample si o sa ne revenim ca natiune.

,,FILOZOFII” DE ,,VANZARE” (super-oferta = iei doi si platesti unul)

La aceasta ,,categorie” trebuie amintiti cei care, dupa 1990, s-au autonumit ,,intelighenta” romanesca, grupati langa o ,,editura” ,,umana”, care se ,,adapa” cu bani publici, mai ales de la INSTITUTUL CULTURAL ROMAN, sau sub alte forme: – sponsorizari, emisiuni la tv publica, scutiri de taxe si impozite, etc. Printre aceste pseudo-elite se pot numara: – TANASE, PLESU, PATAPIEVICI, GABRIEL (cel cu editura ,,umana” care ii ,,publica” pe toti), CARTARESCU, DINESCU, ,,prolificul” BOIA etc. Sunt prea multi ,,pupatori” de ,,dosuri” pentru a-i enumera pe toti. Cititorul informat ii stie.

Zilele trecute, UNIUNEA ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA, a acordat premile ,,EMINESCU-ZIARISTUL”. In premiera s-a acordat premiul ,,MATRAGUNA” pentru ,,pete urat mirositoare de pe memoria lui MIHAI EMINESCU”. Aici au fost nominalizati cei care l-au injurat/denigrat pe POETUL NATIONAL, incepand cu ,,DILEMA” lui ANDREI PLESU, din 1998. Printre ,,castigatori” au fost declarati, aproape toata ,,intelighenta” editurii HUMANITAS, in ,,ordinea numerelor de pe tricou”- CARTARESC, PATAPIEVICI, LUCIAN BOIA, IOANA BOT, CTP, DAN ALEXE. Sa tinem minte si ,,SA NU UITI, DARIE”!

PSEUDO-ECONOMISTII ,,PARATI”

Din seria ,,marii pseudo-economisti ai tarii” o sa-l amintesc pe ,,cel mai tare”, in persoana turnatorului MANOLE, cu numele din ,,buletin” de MUGUR ISARESCU. ,,Analizele macroeconomice” ale acestei ,,specii” umane denumite ,,TURNATOR”, inca in ,,functie”, au rezultate mult mai proaste decat 6 din 49 sau astrologia. L-ati auzit des ,,pe sticla”, cu ,,analize” de genul: – nu ,,sunt bani; – nu se poate creste salariul minim; – nu avem productivitate; – consumul intern este o ,,calamitate”; – incalzirea economiei bazata pe ,,consum” este o greseala (de parca capitalismul nu s-a dezvoltat avand la baza ,,consumul” transformat in ,,consumerism”, odata cu revolutia industriala.) etc. TURNATORUL, ,,dadea din coada” de la o leafa de 18.000 euro/pe pamant, plus pensie. Nu stiu daca ,,organele” cunosc ce se ,,intampla” la locatia denumita generic ,,ARENELE BNR”, administrata de cumnatul securistului (tot turnator), daca nu, le sugerez sa se ,,informeze”, mai ales dupa 2000, cand TURNATORUL voia sa fie PRESEDINTE. Daca reusea, aveam doi Presedinti TURNATORI, asa ca am ramas doar cu unul ,,DA BUN”.

Mai putem adauga unul, CATU, acum ministru de finante, pe altul – DAIANU – viceguvernator BNR si ,,academician” (pe care l-a ,,tepuit” SIMA, cu Bursa de la SIBIU), LUCIAN CROITORU, propus de PETROV ca prim-ministru. Acum ,,mananca o paine” pe la BNR, unde ,,da din coada”. T. BACONSCHI (cu studii teologice), care o ,,pupa”, public si ,,crestineste”, in ,,fund” pe ELENA UDREA (vedeti imagini la tv, pe vremea lui PETROV. Tot acolo o sa o vedeti si pe TURCAN – care era ,,pe invers”). Acesta din urma este fiul lui ANATOL BACONSCHI, cel care il ,,pupa” la fel pe LENIN. Nu ,,ultimii pe lista”, MISU NEGRITOIU; TEODOR STOLOJAN, penalul (tot le place unora cuvantul, probabil viitori ,,penali”) SEBASTIAN VLADESCU; TABARA (care ,,a ingropat” agricultura si acum da ,,sfaturi” la un post national de radio) SEVERIN, COSEA, IONUT COSTEA (cumnatul lui GEOANA); D. CHITOIU; Gh.POGEA; MIHAI TANASESCU; EUGEN TEODOROVICI (care, cu FIFOR, aveau ,,grija” de ,,dosul” lui DANCILA) si multi alti ,,pupatori de sezuturi”. Nu trebuie uitat unul, IALOMITEANU, ,,finantistul” lui PETROV, cu ,,piticul” BOC. Acesta, cu VLADESCU, au ramas in ,,istorie” ca sluga care a taiat pensii si salarii, pentru ca banii sa ajunga la COCOS, UDREA si ,,nasul” PETROV, nu la ,,populime”. Numai ,,unul si unul”.

Dar, ca sa nu fiu misogin, o sa adaug si categoria sexului ,,slab”, care o ,,ard” cu ,,economia” si ,,statul de drepti”, ca TURCANU (cu,,neamuri” interesante la BOTOSANI, care au avut oarece ,,deranj” cu justitia), GHEORGHIU (lansata ,,pe piata” de un UDMR-ist), ANASTASE, BOAGIU, RIDZI, BARBU etc. Conform ,,barfelor” rauvoitorilor, acestea, poate nu toate, ,,s-au ajuns” politic, dupa cum declara public, primul-ministru in functie, prin ,,paturile ”sefilor, pe care i-au ,,intretinut ” de-a lungul ,,carierei ”. REA MAI E LUMEA care nu vede ,,meritocratia”.

APARITIA UNEI NOI CATEGAORII ,,PROFESIONALE” – ,,EXPERTII” (in ce vreti dvs.)

La toti cei mai de sus s-au adaugat, mai ales dupa 2014, grupul asa numitilor ,,experti, analisti, etc, in traducere libera = ,,bagatori de seama”, tot autonumiti (nu stiu vreo scoala, in adevaratul sens al cuvantului, in afara unor ,,facaturi” care sa dea diploma de: – expert, analist, bagator de seama etc.) in ce vrei si ce nu vrei. Acestia, tot niste ,,slugi” fara coloana vertebrala, ,,sunt bagati la bataie” de gruparile de influenta orientate, in principal, impotriva parerii opiniei publice si a intereselor ROMANIEI (pe termen scurt si mediu), pe o anumita ,,tema” de interes. Cand ,,jupanul da ordin”, apar brusc in toata mass-media si ,,…lupta, lupta si da-i, si da-i si lupta…” (DANDANACHE – O SCRISOARE PIERDUTA), pana cand comanditarul considera ca si-a atins scopul.

La aceasta ,,ora” este ,,la moda” atacarea CURTII CONSTITUTIONALE A ROMANIEI. ,,Comanditarul” este actuala ,,CIUMA GALBENA”, ,,deranjata” ca institutia ,,nu a intors capul” in alta parte, cum se comporta pe vremea lui PETROV. Atunci, cei care ,,nu executau”, din CCR (TONI GREBLA – achitat, dar ,,hingherit”), erau ,,fugariti ” de CODRUTA cu ,,pusca” numita DNA. Un astfel de ,,expert” este unul STANOMIR, el zice ca e prof. univ., intamplator publicat la aceeasi editura ,,umana”. Tot ,,intamplator”, susnumitul a fost ,,promovat” (pe timpul lui PETROV) ,,Presedinte” la o comisie de ,,incalzit apa calda” la COTROCENI, prin 2008, care ,,dezbatea” regimul constitutional al lui PETROV.

Alti ,,experti” se ocupa de invatamant, sub titulatura ,,CORPUL NATIONAL AL EXPERTILOR IN EDUCATIE” (cred ca ,,EI” au ,,dat” capacitatea si bacul in acest an, de unde si rezultatele ,,istorice”), altii expertizeaza SANATATEA, avand si un ,,REGISTRU” si cred ca acum ,,consiliaza” autoritatile privind pandemia, iar rezultatele le vedeti. Dar, dupa mine, cei ,,mai tari” sunt ,,expertii anticoruptie”, ,,calitate” pe care o obtin dupa 6 zile de ,,curs” la o ,,facatura” numita ,,INTRATEST”. Printre ,,vedetele” cursului sunt LAURA STEFAN, care a avut ,,ordin” sa-l ,,spele” pe COSTACHE, fostul ministru al SANATATII, cu deturnarea banilor catre ,,privat”, este urmata de o doamna cu nume slav KALUGHIN, o alta TARNA, fosta pe la CNA. De subliniat ca aproape toti acestia taie frunze la caini, cu talent, pe malul DAMBOVITEI. Si acesti ,,experti” poarta o parte a raspunderii privind starea actuala a ROMANIEI. DACA VOR RASPUNDE, MORAL SAU IN ALT MOD, NU STIU. ,,VREMURILE” CARE VIN, VOR DECIDE.

,,TEMELE” DE ,,PROSTIRE” A ROMANILOR, PROPOVADUITE DE INTELECTUALII IDIOTI

Romanii care isi pierd vremea si acum ascultandu-i/privindu-i pe acestia, si in vremuri de ,,pandemie”, o sa le prezint principalele ,,TINTE” (suntem in acelasi domeniu al DEZINFORMARII SI MANIPULARII, dar acum de ,,origine” interna) care sunt prezentate sub diferite forme, zilnic, in mass-media de idioto-intelectualii, auto-numiti si ,,lideri de opinie” si care trebuie ,,tinute minte” de ,,prostime”: 1 – PE CINE VOTAM? – De parca am putea alege intre ,,CIUME”… Aici intervine si ,,Manipularea” prin ,,SONDAJELE DE OPINIE”; 2 – CUM SA GANDIM? – Trebuie sa gandim ca ,,EI”, daca gandesti ,,CA TINE”, esti needucat; 3 – CE MANCAM? – Mai ales ,,nu produse romanesti” (vedeti si modificarea recenta a legii privind ,,PRODUS IN ROMANIA”); 4 – CUM SA VORBIM? – De regula, ne spun ca trebuie ,,pupati in c…r” cei pe care ei ii ,,vorbesc de bine”; 5 – CE SA FACEM? – Nu cumva romanului sa-i vina ,,mintea cea de pe urma” si sa puna ,,mana” pe ce ,,gaseste in batatura”, pentru a ,,regla” fin democratia autohtona.

ACESTEA SUNT CELE ,,CINCI PORUNCI” CARE TREBUIE ,,BAGATE” BINE IN MINTEA ROMANILOR (au impartit ,,decalogul” la doi). Pentru documentarea cititorului, ii sugerez (cum am mai facut-o) sa citeasca articolul lui NASSIM NICOLAS TALEB, cu titlul ,,THE INTELLECTUAL YET IDIOT” (Intelectual, si totusi idiot), tradus si in limba romana, precum si ,,ANTIFRAGIL”. Toti acesti ,,INTELECTUALI IDIOTI” sunt indivizi slabi, pupa orice dos, care este ,,sef” si este disponibil, fara tara si caracter, TRADATORI PERFECTI, OAMENI (daca pot fi numiti asa) CARE NU SI-AU PUS ,,PIELEA LA BATAIE”. Se pot da si cateva nume ale acestei ,,categorii” socio-profesionale inventate, mai ales din tagma ,,jurnalistilor”, sa stiti macar la cine va uitati: – PARVULESCU, URSU, CTP, CHIRIAC, CRISTOIU, IONITA, BADEA, R.STANESCU, CIUVICA, R. BOGDAN, zis ,,Batistuta”, MANASTIRE (adus pe malul ,,Garlei”, de catre ,,Batistuta”), BUZAIANU, ZAMFIR, PRELIPCEANU, IONEL DANCA, care ,,zice” ca e ziarist, acum purtator de ,,vorbe” la guvern (sa vedeti in cate CA-uri, ,,la stat”, este membru) si multi, multi (mult prea multi) altii. Tot aici trebuie remarcat si faptul ca cetatenii de mai sus, de multe ori platiti din banii ,,populimii” (sub diferite forme, dar tot de aici), sustin in public idei contrare intereselor cetatenilor romani, in numele carora ,,se fac ca le apara interesele”.

Ca sa inchei subiectul, pe cei 99% amintiti mai sus, pe langa ,,aprofundatele studii civile” ii leaga si ,,profunde” studii ,,militaro-informative” pe la COLEGIUL NATIONAL DE APARARE sau ACADEMIA SRI, de unde multi ,,s-au intors”, pe langa ,,dosare” , cu masterate si ,,doctorate”. Se vede ,,cum conduc”.

CUM NE APARAM?

ESTE TANARA GENERATIE, UNA DIN SOLUTII?

La acest capitol, ROMANIA, are mari probleme, cu ,,radacini” adanci in slaba educatie a tinerei generatii. Aici, nu ma refer neaparat la tinerii romani care urmeaza studii superioare, ci la ,,marea masa” a tineretului care trebuie educat/instruit cu cunostinte de baza, incepand din invatamantul primar, trecand la cel gimnazial, finalizand cu un decent examen de bacalaureat. Daca urmarim cifrele pubicate la ultimele examene ale elevilor romani de la ,,evaluare” si ,,bacalaureat”, si mai punem ,,un filtru” intre mediul rural si urban, ,,ne luam cu mainile de cap”. Sa nu uitam ca cei cu ,,bacu” vor vota din toamna, iar cei cu ,,evaluarea” peste patru ani, la viitoarele alegeri, inclusiv prezidentiale. Fata de aceste generatii, peste zece ani, cei care ,,populeaza” acum parlamentul si, in general, ,,gunoiul politic” actual, o sa ni sa para ,,genii ale CARPATILOR”.

REALITATEA INVATAMANTULUI ROMANESC IN VARA ANULUI 2020

Pentru a exemplifica unde ne gasim ca ,,moment zero” al educatiei tineretului autohton, o sa va prezint (cu toate ca sunt convins ca stiti) ultimele ,,performante” ale invatamantului gimnazial si liceal romanesc. Inainte de acest lucru, vreau sa va reamintesc declaratia publica a unui secretar de stat al Ministerului Invatamantului (sau ,,educatiei”), LUMINITA BARCALI, care ne spunea la o ora de maxima audienta, ca: – …scoala romanesca asigura unui elev, nota de 5-6, la examenul de evaluare…”, iar daca vrea mai mult ,,…sa faca meditatii…” (poate cu cel care are sase case). Bineinteles ca susnumita este bine mersi pe ,,functie”, dar ,,gura pacatoasei adevar graieste”.

Deci sa recapitulam: 1 – la examenul de ,,evaluare” au promovat 73,12% elevi, din care peste nota cinci au fost 76,20%. Ca de obicei, dezastrul se ascunde in amanunte, de unde aflam ca, in mediul rural 38,03% din elevi au avut note intre 1 si 4,99 (la matematica procentul este de 46,30%), fata de elevii din urban cu un procent de 19,61%; 2 – la bacalaureat, dezastrul invatamantului se amplifica si aflam ca avem cele mai slabe rezultate din ultimii sase ani, procentul de promovabilitate fiind de 62,9%, din care 74,4% din promotia acestui an si 25% din promotii mai vechi. Aici avem si cazul unui vicepresedinte de partid din VRANCEA, care a picat examenul la 42 de ani. Cred ca individul va fi un viitor ministru, cel putin. Sa avem rabdare ,,ca apare”. Mai aflam ca, intr-un numar de 43 de licee cu profil tehnologic, promovabilitatea a fost ZERO. Aceste licee sunt in toate zonele tarii de la TARNAVA, la TULBUREA, in GORJ si CIOROGARLA, in ILFOV. Este de subliniat faptul ca jud. ILFOV, aflat langa ,,SATUL CU MINISTRI”, are cele mai slabe rezultate la examenele nationale nu numai anul acesta, ci si in anii trecuti. Si ne mai miram cum este ,,condusa” TARA, de ministri cam de aceeasi calitate, care ,,se invart” in aceeasi zona, de genul unuia ca BADALAU, DRAGNEA, CARMEN DAN, DANCILA, actualul ministru al educatiei M. ANISIE, A. MLADINOIU – fost agent de paza, numit la Secretariatul Guvernului si, unul de ,,ultima ora”, FLORENTIN ULMEANU – fost pe la un service auto si pe la un salon de infrumusetare, numit director ,,de dezvoltare” la ROMATSA etc (au fost si sunt foarte multi). Daca vreti sa va enervati, sa la cititi CV-urile, sunt pline de ,,studii”. Deci nu trebuie sa ne miram de performanta unor asemenea indivizi in functii publice: ,,de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”. E VAI DE MAMA LOR … SI A NOASTRA.

FINAL

In ,,episodul” viitor o sa ,,disec” aceasta oportunitate numita EDUCATIA TINEREI GENERATII, pentru ca ROMANIA ,,sa aiba o directie, o sansa” care sa ne duca, cel putin, la nivelul de unde ,,a picat” in 1990. DECI, QUO VADIS?

Inchei cu o ,,discutie” din ,,epoca”, intre GEORGE BECALI si regretatul VADIM TUDOR. BECALI il intreaba pe VADIM: ,,... Maestre, dupa ce termin facultatea, ce sa fac? La care VADIM, ii raspunde: LICEUL.”

CONCLUZII

1 – ROMANIA nu a ajuns intamplator in situatia de azi, nici ca membra a UE. ROMANII au fost ,,SUBIECT”, nu ,,parte” a ,,PLANULUI” vestic care aproape ne-a ,,desfiintat” ca STAT, cu toate ,,functiile” acestuia. Sper ca cititorul isi mai aduce aminte care erau/sunt ,,functiile statului”.

2 – In actuala situatie nu am ajuns din proprie vointa, ci am fost ,,ajutati” de cei numiti INTELECTUALI-IDIOTI care ,,ne-au luminat calea” nu a noastra, ci a ,,stapanilor” lor. ZAHARIA STANCU, in ,,DESCULT”, il sfatuieste pe DARIE : ,,SA NU UITI, DARIE, la care DARIE raspunde: ,,… Cum sa uit chipurile si faptele oamenilor. Nu, n-am uitat nimic”. NICI NOI NU AR TREBUI SA UITAM.

3 – Reprezinta EDUCATIA o ,,cale” care sa ne ”scoata” din mocirla spirituala si materiala actuala? Vom vedea.

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, o fictiune, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Multumesc, ca de atatea ori, cititorului care s-a aratat interesat de subiectul tratat in ,,episodul” precedent. Tot ca de atatea ori, imi cer scuze pentru eventualele greseli de redactare. Multumesc pentru sugestii!

Sa va fie de folos!

P.S. Intr-un articol trecut, in care dezbateam tema ,,pandemiei”, va spuneam ca, dupa ,,demisia” teleghidatului COSTACHE de la ,,sanatate”, se va pune ,,batista” pe tambalul ,,mutarii” fondurilor de la CNSAS catre ,,privati”. Acum, aceleasi cercuri din vremea lui COCOS, UDREA si ,,nasul” PETROV, reiau ,,atacul” prin pregatirea/prostirea populatiei prin intermediul mass-mediei. Deja a ,,debutat” prima etapa: – CATI ROMANI SUNT ASIGURATI SI CATI NU. Au avut ,,pierderi mari” in pandemie si vor sa ,,recupereze”. Urmariti mass-media si o sa vedeti tehnica de ,,MANIPULARE” urmata de ,,DEZINFORMARE”, TOTUL PANA ,,PUN MANA PE BANI”.

VA URMA !

Lasă un răspuns