QUO VADIS, ROMANIE ? – partea a IX-a

ROMANIA LA INCEPUTUL DECENIULUI TREI AL SECOLULUI XXI

SITUATIA POLITICA INTERNA

Dupa ,,finalizarea” alegerilor parlamentare, intreaga opinie publica romaneasca a asistat (ca nu avea ce sa faca) la impartirea ,,ciolanului” numit ROMANIA, intre ,,niste unii” fara nici o credibilitate interna, dar cu ,,stampila” externa, cu ,,carnet” de ,,neomarxisti”. Toata aceasta ,,CIUMA”, practic, a pierdut alegerile, dar ,,a castigat” guvernarea, cu aprobare VEST(?) si ,,executie” ,,din DEAL”. Acesti ,,UNII” s-au adunat intr-o ,,HAITA” (dupa unele surse impanata cu 22.000(?) de cetateni cu studii in ONG-urile finantate de SOROS) de culoare nedefinita, pe care o putem numi ,,BRUNO-GALBEN- PORTOCALIE „. Toata ,,HAITA” ,,se lupta” sa ,,prinda” cate o bucata cat mai consistenta din ceea ce noi, ,,populimea”, ne incapatanam sa o mai numim TARA.

CE AVEM DUPA ALEGERI?

Daca mai avem indoieli, in aceasta ,,tiganie” fanaro-damboviteana, ,, CETATEANUL ROMAN” nu conteaza, a fost ,,bun” doar la vot, cu toate ca a votat ,,gresit” ca in 1946, dar pe noii ,,neomarxisti” i-a ,,durut in c…r”. ,,Pilotati” de catre locatarul de la COTROCENI (care are ,,fisa de parcurs”), aceste ,,marionete”, ca si hulitii comunisti, ,,au facut” ce a vrut ,,papusarul”, acum vestic, cu exceptia ca nu au ,,bagat” CIUMA ROSIE la puscarie, ci i-a cumparat/santajat ,,sefii”. Alta asemanare cu vremurile trecute este aceea ca noii ,,comunisti” denumiti neomarxisti, au ,,studii” occidentale si primesc ,,directive” de la noul ,,COMINTERN”, pe cand ,,fostii” luau ,,lumina” de la rasarit.

CINE CONDUCE ROMANIA?

Sper ca ati observat ca acesti ,,neica nimeni” au ,,studii” in entitati occidentale dubioase (model imprumutat cu ,,succes” in invatamantul particular de la noi), iar cand sunt intrebati de ele incep sa se balbaie. Astfel: – USR-istul VOICULESCU – are ,,ceata” pe diploma de studii, este ,,intrebat”, dar e ,,surd”. ,,Zice” ca a ,,studiat” in AUSTRIA, iar germana a invatat-o cu dictionar, in timpul studiilor de 10-11 ani; – CATU – fara a da explicatii cum a ajuns ,,cu nadragii rupti in c…r” si ,,corigent” in SUA, a invatat engleza pe drum, in avion, dupa ,,model” VOICULESCU. La el mai sunt multe intrebari fara raspuns, printre care: – cum a ,,absolvit” studiile medii si cum sta cu ,,bacu”; – cine a platit studiile ,,universitare” si cum raspunde la acuzatiile de insusire ilegala a unor proprietati prin VALCEA? – CHICARAU – studii via USA, ,,a lucrat” in entitati greu de identificat, dar fara legatura cu ,,propasirea” romanului de rand; – GHINEA – specialist in ,,nimic”, decat de ,,dat cu gura”, cu ,,stagii” la ONG-uri cu finantari SOROS. Dupa ,,aria de expertiza democratica” pentru R. MOLDOVA ,,degaja un aer” de EST; – DRULA – studii axate pe informatica, dar ,,dirijat” catre infrastructura (din ,,doua taste” face autostrazi?); – BARNA – cu ,,dosar” dosit privind ,,masluirea” unor milioane de lei de la UE, si care, in ,,numele” democratiei, este lasat sa ,,zburde” pe mosia romaneasca (AVO/SVR?); – ANCA DRAGU – aparuta de nicaieri, cu ,,stagiu” in Guvernul CIOLOS- SOROS; – NASUI – un cripto-securist, fostul sistem punandu-i ,,la marcaj” o ,,informatoare cu carnet”. Toti acestia au in comun comportamentul de ,,tare in clanta”, agresivi, aroganti si cu ,,idei” foarte putine, probabil din cauza ,,calitatii” studiilor ,,democratice”. In marea lor majoritate, au ,,NUME” cu ,,sonorizari” straine, mai ales cei ,,BRUNI”. In 1947, numele erau tot straine, dar ,,comunistii” le-au ,,romanizat”. Atunci ,,JUPANUL” era estic. Neomarxistii nici nu se mai chinuie sa-si schimbe ,,imaginea”, stiind ca sunt aparati de ,,JUPANUL”, acum din vest. Dupa cum putem observa, ,,orientarea” ROMANIEI (a fost o exceptie) depinde de unde ,,BATE VANTUL DEMOCRATIEI”.

NE INTOARCEM IN TIMP. NU ,,AVANSAM”. ,,GUNOI” PESTE TOT

Dupa cum a debutat ,,guvernarea”, timpul istoric ,,ne intoarce” la guvernarea CDR, 1996-2000, care a reprezentat un DEZASTRU pentru TARA. Daca cititorul mai in varsta a uitat, iar cel tanar era ,,prea tanar”, ar fi cazul unui remember. Atunci au ,,debutat” in ,,politica” cei 15.000(?) de specialisti ai ,,TAPULUI – E. CONSTANTINESCU”, acompaniati de un tradator – numit PETROV/BASESCU – care a inceput dezmembrarea economica prin asa numitele ,,programe de reformaPSAL 1 si 2 care urmau sa ne conduca atunci ,,spre capitalism in zbor”. Tot individul a inceput distrugerea SISTEMULUI NATIONAL DE SANATATE si a celui EDUCATIONAL, o mana de ajutor dand si ANDREI MARGA (din prostie – a vrut sa fie ,,democrat”, avand in vedere trecutul). Atunci au fost ,,inventate” PENSIILE SPECIALE, prin papusarul VALERIU STOICA (Legea 142/1997), a carui ,,fantoma”, alaturi de un alt ,,reformator capitalist”- TEODOR STOLOJAN (,,papusarul” RALUCAI TURCAN – cu ,,miros” SVR?), mai bantuie si acum platourile tv.

,,Prima faza” de trecere la ,,capitalism”, patronata de CDR, este urmata de ,,domnia” ,,CIUMEI ROSII” care vinde pe nimic principalele entitati economice si resurse naturale catre ,,VEST”, mituind astfel si ,,capi” politici occidentali, pentru a ,,cumpara” ,,intrarea” in NATO SI UE. ,,JAFUL STRATEGIC” al ROMANIEI continua in ,,mandatul” PETROV/BASESCU (avea ,,mana facuta” din regimul CDR), care ,,niveleaza” si salariile si pensiile cetatenilor romani. Acum incepe exodul romanilor peste hotare. ,,Invitarea” acestora de a emigra este data de acelasi PETROV, iar ,,exodul” reprezinta inceputul dezastrului economic si social al TARII. Actuala ,,HAITA” continua ,,mandatul” lui BASESCU, ,,obiectivele” fiind neschimbate: – schimbarea personajelor din institutii esentiale ale ,,democratiei”, cu slugile proprii: – ,,taieri” peste tot, dar de la ,,populime”: – eliminarea cumului de venituri pensie-salariu etc. Acum se continua de unde a lasat TRADATORUL si BOC. NE INDREPTAM SPRE DEZASTRU, ,,GHIDATI” DE DOI INCOMPETENTI:- ORBAN SI CATU, CONDUSI DE UN AL TREILEA.

Cred ca ar trebui sa ne ,,punem intrebari” si sa cautam si raspunsuri. Cum in ultimii 31 de ani, derbedeii politici s-au imbogatit (suntem ,,campioni” in vacante in MALDIVE, DUBAI si nu numai), iar ,,populimea”, dupa ce a fost ,,democratizata”, trecuta prin tot felul de ,,tranzitii”, a SARACIT si este exclusa social? Statistic (dec. 2020), in ROMANIA 32,5 % dintre romani sunt SARACI, iar 31.634 dintre ei – 0,21% au ,,averi” intre 1 si 50 de milioane euro. Un procent de 0,0005 %, adica 72(?) de ,,romanasi” au averea peste 50 milioane euro. Suntem in ,,club” cu ,,sarantocii” din KUWEIT, DUBAI, EMIRATE etc. Tot statistic, 92,5% dintre noi au ,,averi” sub 100.000 euro sau ,,0″. Ce credeti, ,,cel mai bogat roman”, numindu-l ,,pe mustacios”, a facut banii furandu-i pe nemti sau pe noi?

,,SCANDALUL” – NOUA ,,METODA” DE A FACE POLITICA?

Din debutul negocierilor ,,pentru guvernare”, in locatii ale statului (cine o fi platit factura?), ,,HAITA”este pusa pe scandal. Primul debuteaza cu impartirea ciolanului si a functiei lui ORBAN, si asta dureaza vreo doua saptamani. Dupa acalmie si ,,lingerea ranilor”, mai ales de catre liberali, incepe circul frantuzoaicei de la sectorul 1 (pe gunoi), urmat de ,,lepadarea” de la finantarea spitalelor. Tot acest ,,circ” al madamei este ,,asezonat” cu ,,strigaturi” de ,,securisti, mafioti, urmaritori”. Probabil ,,metoda” madamei este ,,de peste mari”, din GUADELUPA. Aceasta este urmata de alti primari cu ,,minciuni” in CV si toti ,,intamplator” sunt USR-isti, de la BRASOV si TIMISOARA. Primul ,,fara studii”, iar al doilea ,,fara domiciliu”, conditie obligatorie ca sa candidezi. I-a intrebat cineva, mai ales pe ultimul, de ce a incalcat legea? NU.

OFENSIVA DE ,,IARNA” A POLITICII EXTERNE MAGHIARE

Urmeaza impartirea ,,prefecturilor”, la care PNL iese ,,ultimul” (un loc pe care il merita), de unde incepe scandalul intern. Pe ,,primul loc” ,,conduce” CLUJUL, urmat de USR/PLUS – care ,,cerseau” BRASOVUL, dar s-au ales cu BUCURESTIUL. UDMR- ul tace si face, muta si castiga, numindu-si prefecti/subprefecti, in marea lor majoritate, ,,suprapusi” pe judetele cedate prin DIKTATUL de la VIENA. In celelalte ,,guvernari” au rezolvat: – cultura, administratia, sanatatea si ,,autoguvernarea”. De fapt, se organizeaza alegeri, ca sa vedem cu cine ,,guverneaza” UDMR- ul. Noile cerinte in actuala guvernare a ,,UNIUNII CULTURALE” sunt expresia politicii promovate de MAE ungar, puse in ,,opera” de AVO, subordordonat ministerului de externe (model englezesc). In luna decembrie 2020, conform declaratiei ministrului ungar de externe, a avut loc o reorganizare a serviciului maghiar de informatii externe – AVO, care si-a deschis ,,doua noi centre„. Obiectivele operationale ale acestuia ramanand: -,,…controlul informativ-operativ si influentarea deciziilor politice” din statele ,,TINTA”, incepand cu ROMANIA, continuand cu UKRAINA (mai greu aici, pentru ca ukrainienii nu sunt ,,dusi la biserica”, si reactioneaza ,,definitiv” asupra etnicilor care colaboreaza cu AVO), urmand SLOVENIA si SERBIA. Putem sa anticipam ca unul din ,,CENTRE” functioneza in CLUJ-NAPOCA si ca o ironie la TRIANON, in PIATA UNIRII -23.

AVO, in anul 2020 si inceputul lui 2021, are doua victorii la scor in ,,meciul” cu ROMANIA. A determinat schimbarea directorului general de la MAGURELE, PROF. ZAMFIR, si au potentat proiectul ELI, avand parteneri UNGARIA si CEHIA, ,,nascut mort” 2013, fara ROMANIA. Dar acum, prin ,,inchiderea” de la MAGURELE, are finantare. Probabil, acest lucru s-a urmarit din 2013. Mazilirea a fost semnata in august 2020, de ,,coada de topor si analfabeta”, ANISIE, si ,,acompaniata”/ justificata public de asa-zisa revolta a unor cetateni din INSTITUT. Toate aceste ,,actiuni” s-au legat cu totul si cu totul ,,intamplator”… A doua victorie este numirea prefectilor si subprefectilor in judetele suprapuse pe cedarea teritoriala ,,regala” in urma DIKTATULUI DE LA VIENA, din 30 august 1940. De remarcat ca AVO nu a fost preocupat sa-si numeasca ,,prefect” in HARGHITA, ci in CLUJ-NAPOCA. Tot din ,,pura intamplare” aceste ,,victorii” s-au concretizat sub ,,patronajul” lui LUDOVIC ORBAN, odata din pozitia de ,,prim”, iar a doua din pozitia de Presedinte de Camera si ,,negociator” PNL.

Scandalurile devin zilnice, mai ales din partea USR/PLUS care ,,se plange” de ,,dezastrul” lasat de liberalii din guvernarea ORBAN, la ministerele pe care ,,le-au luat”. Aici ,,bomboana pe coliva” este data de ,,numirile” in functii publice (facute de PNL-isti), incepand de la ciocli, la carciumari si cu…ve. Toti, bineinteles, cu vederi liberale. Si nu in ultimul rand, ,,scandalul/dezastrul” din spitale si incendiile care fac ravagii in randul aceleiasi ,,populimi”. ,,Bilantul” de la ,,MATEI BALS” este de 20 de morti, pana acum. Romanii au inceput sa aiba FRICA de spital. ACUM ,,SE SCHIAZA NU SE DEMONSTREAZA”. LA ,,COLECTIV” SE DEMONSTRA, ,,IN ROSU”.

NOUA ,,METODA” DE GUVERNARE: NESIMTIREA SI AROGANTA

Daca actuala ,,HAITA” va sta ,,la butoane” patru ani, ceea ce este previzibil, dupa cum arata ,,DIKTATUL” nord-atlantic, ne vor ,,nivela” pe toti, mai ales pe cei cu venituri medii si mici. Dupa statistici, pana in 2100, vom fi mai putin cu 6-7 milioane de cetateni, ritmul fiind de 140 000 de romani care ,,dispar” anual: – 70.000 mutandu-se in ,,tintirim” (cimitir – l. greaca ), iar ceilalti unde vad cu ochii, dar nu aici.

In ,,actul” de Guvernare, ,,HAITA” aplica cu succes o noua metoda ,,democratica”: – aceea a introducerii in Parlament, CSM etc., a unor proiecte de legi care au fost respinse/invalidate pana cand, din neatentia, dezinteresul sau ,,cumpararea” votului, acestea vor ,,trece”. Metoda este luata din ,,capitalism”, ceva gen PSYCHIC TAKING (eng) = tradus ca ,,HARTUIRE, INSELATORIE PSIHICA” (poate se potriveste si termenul ,,PHISHING”, chiar daca nu este o inselaciune electronica). Metoda vine ,,la pachet” cu aroganta, agresivitatea, nesimtirea si lipsa bunului simt. II DOARE IN ,,PALARIE„.

Cateva exemple sunt: – taierea pensiilor prin inventarea altei ,,formule de calcul” si ,,uitarea” unei legi constitutionale; – desfiintarea sectiei speciale ( de ce? Incerc o explicatie in finalul articolului); – ,,alte” legi ale justitiei: – eliminarea interdictiei de a se vinde societatile de stat profitabile. ,,Cumparatorii” occidentali ,,asteapta”: – schimbarea Avocatului Poporului cu unul ,,nou” care sa semene cu ION MURARU, ,,inscaunat” de PETROV; – interzicerea cresterii in gospodariile taranesti a unui numar de peste 5 porci, ceea ce se afla pentru a doua oara ,,in dezbatere” publica, dupa ce a fost respins in 2020 – emitent actualul ministru al agriculturii, medic veterinar, considerat de catre agricultori, ca fiind cel mai ,,mincinos”, pus pe distrugerea micii gospodarii taranesti. Se invoca ,,gripa porcina”. Dupa acest ,,tipar” cred ca urmeaza ,,decimarea” gainilor din ograda taranului, din cauza ,,gripei aviare”. Genul acesta de actiuni, combinat cu taierea ajutoarelor sociale si ,,noua” formula de calcul a pensiilor, au ca ,,destinatar” pe TARANUL ROMAN, care trebuie ,,dresat”. Taranul si satul romanesc ,,le sta in gat” neomarxistilor. Ei au ramas ultimul segment social care ,,nu a pus botul” la ,,occidentalizarea” TARII prin importul unor ,,comportamente” umane (mai ales din ,,STATE”) considerate de ,,EL” necrestine si care nu caracterizeaza pe romani, ca : – ,,schimbarea de gen”, LGBT si ultima ,,involutie” BLACK LIVES MATTER-BLM etc. Ce avem noi comun ca ,,astia”? Ceea ce nu inteleg noii ,,neomarxisti” este ca ,,TARANUL ROMAN”, in milenara lui existenta, a ,,vazut multe”. ,,DOMNII SI DOMNIILE S-AU ,,DUS”, EI AU RAMAS ,,CU NEVOILE SI NEAMUL”.

EXISTA SPERANTA PENTRU CEI MULTI?

In declaratiile ,,primului”, CATU spunea ca ,,sanatatea si educatia nu sunt prioritati nationale” (2018). Acelasi CATU, in 2008, din pozitia de economist-sef la ING (dat afara in 2011), impreuna cu LUCIAN ISAR, ,,intamplator” sotul ,,liberalei” ALINEI GHEORGHIU (,,drumul”politic al duduii a fost ,,deschis” de un UDMR-ist, tot ,,intamplator”), intreprind un atac speculativ asupra leului, in care BNR/ ROMANIA ,,pierde” 1 miliard euro. De atunci CATU ajunge ,,prim” si, in 29 decembrie 2020, il ,,numeste” pe amicul ISAR, ca reprezentant (consilier onorific) al ROMANIEI la BERD. Scopul numirii il putem banui – ,,privatizarea” a ceea ce a mai ramas valoros si profitabil din ROMANIA. Nu pot sa nu reamintesc cititorului doar o ,,mica farama” din jaful la care a fost si supusa TARA, dupa 1990: – doar dintr-un singur loc, din Institutului de Cercetare pentru Legumicultura de la BUZAU ,,s-au evaporat” 2 668 de soiuri de legume, pe care le regasim acum in ,,bancile de gene” din GERMANIA si SUA, care ,,ne-au adus democratie” si … au ,,plecat” cu semintele. Doua exemple: – ,,CEAPA AURIE DE BUZAU” este acum patent american, iar rosia ,,INIMA DE BOU” are ,,familie” in GERMANIA. AVEM SRI?

CUM ESTE PLATITA ,,SEFIMEA” PUTERII?

De cand a inceput ,,GUVERNAREA”, principalele ,,mesaje” ale ,,puterii” sunt tot cele ale lui PETROV/BOC: – sa se taie de la ,,populime” TOT, pensii, salarii, ajutoare sociale si alte beneficii ale saracimii (acum si porcii). In antiteza cu aceasta ,,campanie” de pedepsire a romanului aflat in postura de bugetar, asistat/handicapat si pensionar, se dezvolta o categorie de ,,bugetari politici” apartinatori ,,HAITEI”. Cei care o ,,populeaza” au nevoie de ,,posturi la STAT”, de la subprefecti a caror numar se va dubla (se vor dubla masinile+ soferi, secretarele, consilieri ,,personali”, telefoanele si ce mai vreti sau nu vreti dvs.), la ,,conducatori” ai agentiilor si structurilor/departamentelor guvernamentale, care au nevoie de ,,functii” platite mai mult decat ,,GRAS”.

Cateva exemple : – sef ASF = 11.700 EURO (?), CONSILIUL CONCURENTEI = 10.800 lei, ANRE = 10.000 EURO (?), PREFECT = 18.720 LEI, SUBPREFECT= 15.600 LEI, CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII = PE LANGA ,,SALARII”, AU INDEMNIZATII CUPRINSE INTRE 4.000-5.000 EURO(?), CURTEA DE CONTURI = 5.200 EURO(?) .

Daca ne referim la BNR, un opozant constant la mariri de venituri pentru ,,populime”, veniturile ajung la 13.600 EURO, suma cu care este ,,binecuvantat” MANOLE/ISARESCU, iar ,,loctiitorul” lui – FLORiN GEORGESCU = aprox. 51.000 LEI. Despre salariul ,,securistului si nemuritorului ” purtator ,,de vorbe” VASILESCU = MUCLES, o fi vreun voluntar, la constructia capitalismului. In PARLAMENT, salariile pornesc de la 20.194 leipresedinte, pana la 25.000 lei (cu sporuri- ?) la fuctionarii parlamentari. SI SUNT MULTI= 7820(?) de aici pana la BRUXELLES si STRASBOURG. 662 ,,lucreaza” pentru ,,grupurile politice”, pe scurt, pentru ,,GUNOIUL POLITIC”. Cifra este fara ,,asistentii la constructia capitalismului” ale deputatilor. Greu gasesti cifrele reale. SECRET DE STAT?

CUM ESTE ,,MILUITA”,,PROSTIMEA” ?

Daca ne raportam la U.E. (cum le place ,,sa se raporteze” cand le convine), avem unul din cel mai mic numar de bugetari (raportat la mia de locuitori), la noi fiind de aproximativ 60, iar media la nivelul ,,EUROPEI” este de 105. DANEMARCA conduce cu 175. Indemnizatia unui ,,asistat” roman (are venituri sub 500 lei lunar, inclusiv porcul si gaina), porneste de la ,,URIASA SUMA” de 10 LEI (?)/,,PE PAMANT ” pana la 142 LEI. Daca familia ,,fericitului” beneficiar al acestui ,,ajutor” depaseste 5 persoane, la fiecare persoana in plus (?) se adauga 36,50 lei/ tot pe ,,pamant”. Totalul acestor persoane , la nivelul anului 2020, era de 176.674 persoane, din care 156.000 sunt copii sub 18 ani, iar dintre acesti minori, 55.000 sunt copii sub 7 ani. Ati auzit-o pe RALUCA: – LA MUNCA. EA CARE NU A MUNCIT NICIODATA. Daca as fi rau(?), as aminti aici de spusele sefului ei ORBAN, despre ,,munca” prestata pentru ,,fonctii”.

Dupa ,,descalecarea” RALUCAI TURCAN la ,,butoanele muncii”, si pentru a ,,fundamenta” discursul idiot de ,,taieri”, al lui CATU, cifra ,,asistatilor” se metamorfozeaza in 413.615 ,,beneficiari”. Cum a reusit? Simplu: dintr-o familie nu l-a mai numarat numai pe ,,capul” acesteia, ci si toti membrii, inclusiv copii minori. Mai mult, ,,duduia”, declara oficial ca, dintre acestia, sunt ,,unii” care primesc 6-7 astfel de ajutoare – O MINCIUNA. Real, sunt un numar de 1.143 de persoane care cumuleaza 4 astfel de ajutoare : 1 – venit minim garantat, 2 – ajutor pentru intretinerea familiei, 3 – alocatie de handicapat, 4 – alocatia copiilor. VA PLACE MANIPULAREA? SA NU UITAM CA ,,DUDUIA” ARE STUDII LA MOSCOVA SI, PROBABIL, VECTOR ,,MASKIROVKA”.

Avand in vedere aceasta realitate autohtona, GUVERNUL s-a ,,hotarat” sa taie ,,tot”, dar de la ,,populime”. De la asistatii sociali, indiferent de categorie, urmand apoi ,,sporurile” bugetarului ,,de rand”, de la sanatate pana la politie, aparare nationala si cine o mai fi pe lista lui CATU-TURCAN. Ce ,,uita” pilotatii de la Guvernare este impozitarea ,,ca in WEST” a bancilor, multinationalelor, marirea redeventelor la resursele naturale, la care se ,,chinuie” din anul 2000 si nu au ,,pasta in pix”. Pe langa toate acestea ,,uita” si de colectarea taxelor si veniturilor marilor evazionisti fiscali, care ,,fura” cu binecuvantarea ANAF si MF, al carui ministru a fost ,,americanul” CATU. Tot CATU, din ,,pozitia” de ministru de finante, ,,uita” recuperarea unei datorii de 170 milioane euro, stabilite prin sentinta definitiva a ICCJ, doua banci ,,straine” – BCR si RAIFFEISEN BANK. Pentru o mass-medie ,,sluga”, ORBAN o ,,mituieste”, in 2020, cu 29,3 milioane de euro pentru ,,reclama” la COVID. Intreb si eu ca ,,prostu’ ” – ,in contextul ,,pandemiei” si a sloganurilor de solidaritate, de ce trusturile mass-media, care nu au ,,suferit” pierderi, nu au facut acest lucru VOLUNTAR ? ESTE ,,PLATA” ALTOR ,,SERVICII”?

Am vorbit de ,,particulari” si trebuie sa dezvolt subiectul. ,,Particularii” reprezentati, in principal, de multinationale si banci, dar nu numai, au doua ..directii” in a ,,iobagiza” lucratorul roman: – 1 – desfasoara un nesimtit trafic de influenta pe langa Guvern, BNR si alte structuri statale, gen ,,slugi” de la CONSILIUL FISCAL, nesanctionat de DNA (bagam la puscarie doar romanii, nu ca nu ar merita, dar poate intra si ,,colegii” din vestul democratic) in a nu mari salariul minim/mediu pe economie, pensii, alocatii copii si a se ,,taia” tot ce inseamna ,,ajutor” social si – 2 – in a reduce numarul de bugetari, pentru ca acestia sa ,,ajunga” (pentru un job la ,,EI”) si pentru a-i ,,mulge” capitalist si democratic. Aceste entitati straine nu vor putea migra spre ,,EST”, in goana dupa ,,sclavi”, din cauza instabilitatii politice, si asa ca ,,ne calaresc” pe noi. IN ,,EST” ESTE COMPLICAT, CETATENII DE ACOLO AU ,,OBICEIUL” SA ,,UMBLE” CU KALASHNICOVUL ,,NEDEMOCRATIC”.

Daca ati urmarit vizita MAIEI SANDU la PARIS, cred ca nu v-a ,,scapat” declaratia lui MACRON, potrivit careia companiile franceze vor ,,ajuta” R. MOLDOVA pentru a se dezvolta economic. Da, a ,,uitat” sa spuna cum. Va ,,spun” eu. Amintiti-va anii 90, cand companiile frantuzesti (LAFARGE) au ,,privatizat/furat” combinatele producatoare de cimentHOGHIZ, MEDGIDIA etc – cu ,,fantastica” suma de 300 milioane de dolari cand, numai unul era cotat la 1 miliard $. Sau sa va aduc aminte de APA NOVA, cand tragi apa la WC, in BUCURESTI, ,,se incaseaza” la PARIS. La acestea mai adaug ,,privatizarea” in distributia de gaze -DISTRIGAZ si pe cea de ,,supraveghere” a constructiei de autostrazi – AUTOSTRADA TRANSILVANIA, prin actualul primar de sector – CLOTILDE ARMAND. Pentru bucurestenii din sectorul ,,duduii”, ii anunt ca vor plati si gunoiul, tot in capitala ,,surorii” noastre ,,mai mari(?)” – FRANTA. Poate citeste si MAIA SANDU, dar cred ca stie si ,,va salva democratia” si relatiile cu VESTUL ipocrit. EI ,,ne lasa” democratia si pleaca ,,cu banii”. Am platit la UE, pana acum, 20 miliarde de euro. Trebuia sa ,,primim” 29,99 miliarde de euro. Cat am primit? La fel si cu cele 80 de mililiarde, tot euro, ale ,,schiorului”. LE-ATI ,,VAZUT”?

DESPRE ,,PENSII SPECIALE”

,,Pensile speciale” debuteaza pe malurile Dambovitei in anul de gratie, 1997, ,,nas” fiind liberalul VALERIU STOICA, cu Legea 142, urmata de Legea 303/2004, unde PNL-ul voteaza ,,unanim”. Astfel, 3.800 (atunci) de ,,magistrati” primesc o astfel de pensie. Urmeaza la ,,butoane” ALINA GORGHIU, din pozitia de copresedinte PNL, initiaza L. 83/2015 pantru aviatorii civili. Beneficiari = 1.500. In acelasi an, PNL, cu LUDOVIC ORBAN in frunte, voteaza ,,pentru” L. 216, initiata de ,,ROSII”, prin care 9.000 de diplomati intra in aceeasi categorie, de ,,speciali”. Aceasta lege are un ,,istoric”, este initiata ca,, pensie de serviciu” (- probabil din cauza faptului ca multi diplomati erau ,,acoperiti”, atat inainte, cat si dupa ’89) de catre MIRCEA GEOANA- ministru de externe in 2003, prin OUG 36/2003, devenita L 595/2003. Anul 2015 continua cu ,,specialii”, prin PNL, cu LUDOVIC ORBAN, care se ,,abtine” la initiativa ,,CIUMEI ROSII” la L. 215/2015, prin care 700 (acum sunt aprox. 7820 care ,,asteapta speciala”) de functionari parlamentari sunt ,,miluiti” ca ,,speciali”. Liberalul guraliv (de ,,o mare” inteligenta) FLORIN ROMAN trece in aceeasi categorie, de ,,speciali” si 600 de slujbasi ai CURTII DE CONTURI. In 2015, prin modificarea Legii 49/2006 privind ,,statutul parlamentarilor”, in categoria ,,specialilor” intra alti 700 de parlamentari. ,,CIUMELE” au votat in corpore, inclusiv ,,cinstitii” liberali, avand ,,sef” pe ALINA GHEORGHIU. Ultimii ,,speciali” sunt primarii, carora ,,CIUMELE” le acorda acelasi statut. Acum amanate cu un an. In aceste zile cea mai ,,guraliva” este…,,CIUMA GALBENA”, care ,,combate cu manie proletara pensiile speciale”. CEL MAI STRIDENT DE ,,DAT DIN GURA”( nu il costa nimic) SI DE PROST GUST, RAMANE ,,SEFUL” ,,CIUMEI GALBENE”, acompaniat de BARNA, SEFUL ,,BRUNILOR”, CARE MAI ARE DE ,,INVATAT”… DACA MAI APUCA.

PENSIILE DE SERVICIU ALE MILITARILOR

Multi, asa numiti ,,politicieni” si ,,formatori de opinie” din mass-media, vectori in ,,PLANUL DE MASURI” MASKIROVKA, au ,,introdus” in categoria de ,,speciali” si MILITARII REZERVISTI. Dupa ce SUA nu a reusit sa ,,repare” ,,accidentul” ERDOGAN, si a inteles importanta strategica a ROMANIEI si a MARII NEGRE, ,,ne-a” ales pentru promovarea intereselor geostrategice in ,,coasta” URSULUI RUS. Rusii, pe care numai de prostie nu trebuie sa-i banuim, au inteles ,,planul” american si ,,au mutat”, alegand ceea ce stiu foarte bine – actiunile asimetrice. Atunci s-a ,,nimerit” sa ajunga ,,omul lor” – PETROV – Presedinte, in ROMANIA. Prima ,,misiune” data acestuia a fost sa ,,incaiere” tara. Prima pe ,,lista” MASKIROVKA, din cauza amenintarii clare din partea NATO si SUA, a fost ARMATA ROMANA si rezervistii acesteia. De ce? Cred ca nu va asteptati ,,sa lupte”, pe indiferent ce front, de aici sau de oriunde, TIRIAC, BOMBONEL/NASTASE, COCOS, PETROV, ISARESCU, VASILESCU, F. GEORGESCU etc. si neamurile lor. Tot taranul roman ,,va deveni erou”, ai carui urmasi s-au nimerit a fi ,,rezervistii miltari”. Folosindu-l pe BOC si pe cel care era la ,,munca” atunci (se pare, tot o ,,coada de topor”), unul SEITAN, ,,ataca” ca ,,prima masura” pensiile militare care, de atunci, sunt ,,SPECIALE”.

Le-au ,,recalculat” in 2010, dupa ,,principiul contribuitatii”… si surpriza, ,,au iesit”mai mari. S-a incercat revenirea, in 2015, la fostele ,,pensii de srviciu”, dar, ,,intamplator” legea a iesit ,,prost”, facand diferente intre rezervisti, fapt care a dus, dupa cum era de asteptat, la alte nemultumiri. Dar s-a facut putina liniste, dar pentru putin timp, pana in toamna. RUSII, carora nu le place ,,linistea”, ,,au mutat” din nou, vector fiind acum ,,Guvernul meu” si CIOLOS. Acesta, prin primul ONG, amputeaza aceste drepturi. RUSII nu s-au multumit cu atat si, in toamna anului 2017, prin ,,vectorul rosu” – OLGUTA, secondata de unul, TEODOROVICI, schimba, din nou, legea ,,IN JOS”. Prim -ministru era, atunci, ignoranta DANCILA.

Interesant este faptul ca ,,tot intamplator”, aceasta a fost SINGURA LEGE ,, SPECIALA” MODIFICATA, IN JOS. CONSECINTELE AU FOST DEOSEBITE IN DESTABILIZAREA ARMATEI ROMANE, PRIN IESIREA LA PENSIE, A UNUI NUMAR CONSIDERABIL DE MILITARI, DESTEPTI SI CU MARE EXPERIENTA. RUSII AU CASTIGAT. Pentru cine nu stie, celelalte ,,PENSII SPECIALE”, de atunci, ,,AU CRESCUT” , la fiecare marire a punctului de pensie, dar PENSIILE MILITARE ,,NU”. AU FOST INDEXATE DOAR CU INFLATIA, PANA IN 2021. ACUM A ,,DISPARUT” SI ASTA.

SCURT ISTORIC

Pensiile militarilor, fara denumirea ,,de serviciu”, au aparut distinct (notiunea de ,,pensie” apare prima data pe aceste meleaguri, in ,,Regulamentele ORGANICE”- 1831) in 1862, prin ORDINUL DOMNESC 288/29 oct. Urmeaza, in 1864, ,,Legea asupra pozitiei ofiterilor”. Dupa Razboiul de Independenta, CAROL I, promulga ,,Legea pentru pensiile si ajutoarele ofiterilor, subofiterilor si soldatilor in retragere”. La scurt timp, in 1889, acelasi CAROL I, promulga ,,Legea pensiilor militarilor” care, cu unele modificari (nu dese ca acum), ramane in vigoare pana la ,,descalecarea” din URSS, stramosilor neomarxistilor de azi- PCR/USR. Daca monarhia romanesca acorda dreptul de ,,pensie militara”, doar MILITARILOR, comunistii ii ,,amesteca”, dupa modelul sovietic, pe militari cu militienii si securistii din MAI, fapt reconfirmat de DECRETUL 141/1947, unde apare distinct si termenul de ,,pensie suplimentara” contributiva, care se calcula si platea separat fata de ,,pensia militara de serviciu”. Pensia, astfel structurata, s-a ,,platit” pana in 1990, cand ,,noii democrati” au ,,amestecat” tot si au ,,uitat”de ,,pensia suplimentara”, parte distincta a ,,pensiei militare de serviciu”.

Acesta este adevarul istoric al pensiilor de serviciu ale militarilor. Este posibil ca ,,noii” neomarxisti, marea lor majoritate ,,bucurandu-se” de statutul de ,,analfabeti intelectuali”, sa nu aiba capacitatea intelectuala sa citeasca acest istoric si, mai ales, sa-l si inteleaga. Dar adevarul nu este aici, ci in ,,reorientarea” serviciului secret RUS-SVR, care a ,,recrutat” alte ,,cozi de topor” (nici nu e greu) din ,,CIUMELE” aflate acum la guvernare. Cred ca nu s-au ,,incurcat” cu AVO. De obicei, cand este vorba de ROMANIA, colaboreaza de pe vremea TARISMULUI si a dualitiei Austro-Ungare (a ,,patit-o” EMINESCU). Vectorii ,,ROSII” au fost trecuti ,,in rezerva”. Daca CEAUSESCU, calcula pensia militarului la 66% din ultima solda, la care adauga ,,pensia suplimentara”, ,,GUNOAIELE” actuale ,,dau” (parca de la ma-sa) 65% din ultimele 6 solde, iar cea ,,suplimentara” o ,,dau” celor 0,0005% din ,,saracii tarii + mustaciosu”.

PENSII MILITARE IN SUA SI NATO

Pentru militarii din tarile NATO, iesirea la pensie este pe categorii de varsta si grade: – cea mai mica varsta o are TURCIA – 41 de ani si ITALIA – 45 de ani. GERMANIA are varsta de 65 de ani, doar pentru generali. Pensia medie este de 5.500 euro, iar la ,,generalii” de peste 60 de ani, media este de peste 10.000 euro, in raport cu ultima functie detinuta. Pensia in ARMATA SUA este putin diferita. Ei acorda pensia si pentru militarii care au renuntat la armata dupa primul contract, de regula, de 7 ani. Varsta de pensionare este asemanatoare cu celelalte tari NATO. Pensia medie este de 6.000 $. SEFUL STATULUI MAJOR INTRUNIT SI SEFII CATEGORIILOR DE FORTE, ajung la o pensie de peste 15.000 $. Pe langa ,,PENSIA MILITARA”, toti rezervistii au mai multe beneficii, de la burse universitate (cei tineri) la dobanzi bancare ,,0″, inclusiv pentru decoratiile primite. La ,,EI” nu se decoreaza ,,cur…le” din ministere, cum au facut IZMANA/OPREA, PETROV si, nu ultimul pe lista, VELA, zis si ,,CIAO”.

De remarcat ca in aceste tari, doar militarii au astfel de pensii, acestia nefiind ,,amestecati” cu alte categorii sociale. NIMENI nu le pune in discutie si nici nu au curajul de a o face. Cred ca nu au ,,societate civila”, iar ONG-istii lui SOROS sunt ,,parcati” in ROMANIA. Poate un neomarxist sa sustina, cu ,,probe”, ca ,,la dat din gura” sunt ,,doctori”, ca militarii occidentali fac altceva decat militarii romani? Aici nu trebuie uitate ,,conditiile” de munca si de viata, net superioare ,,racanului” roman. Daca ,,da”, si insista, le propun, pentru comparatie, ,,putin” antrenament de 6 luni la TG. MURES, la UM 01010, alte sase luni in baza NAVY SEALS, din SUA si altele la rusi, in baza SPETNAZ. Dar toti acestia sunt ,,inapoiati”, au o conditie greu de atins: – au ,,pretentia” ca recrutii sa aiba LICEUL, iar un an de facultate ar fi binevenit. OARE CINE SE VA ,,CALIFICA”? CA DE A ,,ABSOLVI” UN ASTFEL DE CURS, NU CRED.

PENSII ,,SPECIALE” IN ,,ORGANICA” UE

Nu pot sa inchei fara sa trec in revista ,,PENSIILE SPECIALE” din ,,organigrama” UE (cei care ne dau indicatii… pretioase). Daca pensia medie din ROMANIA, este de 177 euro/pamant (nu pe luna), iar in ,,falimentara” GRECIE de 1.620, in cadrul functionarimii UE, dupa 15,5 ani de ,,munca”(?), pensia medie este de… 6.000 euro. ASTA DA ,,PENSIE” – LA O ASA ,,VECHIME”. De ,,PENSII SPECIALE”, in functie de ,,mandate”, beneficiaza si europarlamentarii, platite de toti cetatenii UE. Cuantumul acesteia este de 70%, din retributie = 7.011,74 euro( brut= 8.995,39 euro). Limita de varsta este de 63 de ani. Un judecator, din sistemul de justitie ,,supra european”, iese la pensie cu o medie de 12.000 euro, la 50 de ani. Oare cat o lua ,,CODRUTA” la pensie? Putem sa punem ,,pariu” ca primele anchete ,,europene” vor avea, ca ,,primadona”, ROMANIA. A luat dupa ea toti ,,specialisti” din DNA – ,,crescuti” de PETROV. Informatile sunt verificabile, daca ,,scormonim” in ,,GUNOIUL” UE.

FINAL

Dupa cum obsrvati si dvs., am incercat o ,,mica radiografie” a situatiei actuale si a perspectivelor reduse ale romanilor simpli, de a o duce mai bine. Nu am putut ,,surprinde” toate anomaliile politice actuale, dar acest lucru il puteti face singuri, numai urmarind ,,circul” politic zilnic. Nu trece o zi fara a afla ,,noutati” despre cat de nefericit va fi viitorul nostru,

CONCLUZII

1 – conducerea M.Ap.N, pentru a ,,scapa” de aceste actiuni asimetrice duse de rusi, prin MASKIROVKA, ar trebui sa se folosesca de ,,pozitia” strategica in cadrul NATO si in relatiile strategice cu SUA, si ,,sa puna piciorul in prag”. Acest ,,picior” inseamna ,,decuplarea” pensilor de serviciu ale militarilor, in primul rand fata de MAI, care s-a ,,civilizat”. Sa-si ,,civilizeze” si pensiile, cu exceptia jandarmeriei care este asimilata, (cel putin in cateva tari NATO) cu armata, si s-a folosit de militari. Trebuie sa se revina la legea initiala privind pensiile militarilor. Tot ne place sa ne referim la cat de bine era inainte de ,,invazia” sovietica.

2 – ,,SERVICIILE” au ramas in modul de organizare sovietic, din 1948 si ar trebui sa se ,,civilizeze”, urmand traditia SSI, dar fara agenti straini la conducere. Pensiile acestora trebuie tratate separat, ca in tarile pe care ne place sa le numim civilizate: – SUA, MARIA BRITANIE, GERMANIA. NU ,,MODELUL” FEDERATIEI RUSE.

3 – cu actuala ,,opozitie „, romanii nu au speranta unei schimbari. Conducerea acesteia este ,,cumparata/acoperita” si, in afara de a ,,da din gura„, dar ,,cu masura”, ,,nu misca in front”. Singurul ,,succes” al SRI este ,,infiltrarea” societatii civile si a miscarii sindicale, prin ,,agenti acoperiti”, care ,,dicteaza” directiile si amploarea protestelor publice. Numai cine nu vrea, nu ,,vede” ca nu poti fi ,,lider sindical”, timp de 30 de ani, fara a face ,,pact cu diavolul”, in acest caz SRI. Si acum sunt niste ,,caricaturi” de proteste ,,cu aprobare”, pe care nu le baga nimeni in seama.

O sa va dau un mic exemplu pentru a intelege ,,mecanismul”: – ,,nefericitul” OROS – de la ,,agricultura”, instruit ,,corespunzator”, emite un ,,ORDIN” nr.304/19 oct.2020, prin care se ,,interzice”, bineinteles ,,democratic”, reprezentantilor asociatiilor de agricultori cu o ,,vechime” mai mica de sase luni, sa participe la ,,discutii” cu ,,inaltimea sa”. De ce ,,sase luni”? Pentru ca ,,serviciu” sa-i caute la ,,oua” pe cei care le conduc, pentru ca acestia sa devina docili si sa nu se ,,trezeasca vorbind ca prostu’ in biserica”. Tot in acest ,,ordin” sunt stipulate ,,conditiile” care trebuie indeplinite sa respiri acelasi aer cu ,,BOIERUL„. Acestea sunt de genul: – nu ai freza ,,pe dreapta”, porti sau nu basca, nu ai ochi ,,albastri”, cu barba sau fara, si alte la fel de ,,democratice”. Cei carora le era adresat ,,europeanul” ordin, era liderii ASOCIATIEI FORTA FERMIERILOR, care aveau alt ,,discurs”, mult mai ,,contondent” decat al celor deja ,,dresati”. Fata de ,,10 august”, acum nu este nici macar ,,pistol cu apa”.

4 – pentru a intelege mai bine unde suntem, dupa 31 de ani de ,,democratie”, trebuie sa urmarim comportamentul migrantilor, care ,,se inghesuie” la granita de vest. Ei au inteles, inaintea romanilor, cum se ,,traieste” si care le-ar fi sansele daca raman in ROMANIA. FUG UNDE VAD CU OCHII.

5 – de ce se doreste desfiintarea ,,SECTIEI SPECIALE„? Daca urmariti discursul public al celor din ,,HAITA”, nu se intelege ,,necesitatea”, toti ,,vantura vorbe”, dar nimic credibil, de genul: – din cauza ,,incalzirii globale” sau ca ,,vin rusii”, sau nu au ,,freza pe dreapta” etc. (incerc sa fiu ironic). Dorinta disparitiei acestei ,,structuri”, este posibil sa fie data de ordinul ,,JUPANULUI” care, prin ONG-urile dedicate ,,statului de drept”, a ,,inregimentat” o parte a magistratilor. Acestia au facut ,,PACT cu DIAVOLUL”, fiind obligati ,,sa dea cu ciocanul” dupa interesele celui care a ,,platit”, si care nu are nici o legatuta cu ,,STATUL DE DREPT”. Aceasta ,,sectie” incurca ,,afacerea” prin existenta unui risc ridicat ca ea sa devina functionala (pana acum a ,,plimbat hartii”), iar ,,magistratii manjiti” sa fie ,,anchetati” si, ,,DOAMNE FERESTE”, condamnati pentru abuzuri, incalcarea drepturilor justitiabililor la un proces corect , a drepturilor omului, ,,fabricarea de dosare” etc. In fapt, aceasta ,,SECTIE” a fost ,,croita” pentru ,,curatenia” corpului magistratilor, si ea ,,sparge” cercul justitiei ,,la comanda” externa. DISPARITIA EI ESTE LEGATA SI DE ,,IMPOTENTA” LEGII RASPUNDERII MAGISTRATILOR 242/2018. IN REST, ,,STATUL DE DREPT” ESTE O LOZINCA PENTRU ,,POSTIME”. ,,STAPANII” SUNT DEASUPRA LEGII SI A STATULUI.

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Multumesc cititorilor! Tuturor va doresc multa sanatate! Imi cer scuze pentru eventualele greseli de redactare.

Sa va fie de folos!

Lasă un răspuns