QUO VADIS, ROMANIE?- partea a VI-a

O ,,POVESTE” A UNUI PACIENT INFECTAT CU ,,COVID – 19”

SPITALE ROMANESTI VAZUTE ,,DIN INTERIOR”. CE INSEAMNA SPITAL PUBLIC ,,CIVIL”

In articolul de astazi, va prezint situatia reala a unui bolnav de COVID-19 (eu sunt pacientul), care este depistat pozitiv intr-un SPITAL MILITAR si traieste calvarul internarii intr-un SPITAL CIVIL, judetean.

Articolul l-am inceput inainte de a fi internat, la cererea cititorilor, care doreau o alta abordare a acestei pandemii (fiind ,,satui” de vorbaria oficiala a unor indivizi ,,saraci cu duhul”) menita sa ,,bage” frica si groaza in propria populatie. Urmand exemplul neoliberalismului de peste ATLANTIC (pentru cunoscatori – NEO MARXISM-), au ,,invitat” la acest ,,dans”, pe post de ,,medici”, indivizi care, la fiecare jurnal de stiri, sustin prostiile oficialilor guvernamentali. Interesant ca multi dintre ei nu au vazut si nici ,,tratat” (NU EXISTA TRATAMENT, IN SPITAL SUNTEM ,,COBAI” ,,la mana ” unor urmasi inconstienti ai lui MENGELE) bolnavi de COVID-19.

Pentru inceput voi incerca o abordare a ,,pandemiei”, CITITORUL POATE IGNORA ACEST DEMERS (Nu pierde mare lucru, daca este informat) SI SA ,,TREACA” LA PARTEA A II-A, LA CALVARUL BONAVULUI DE COVID, IN SPITALELE ,,CIVILE” AUTOHTONE, REZULTAT AL PANDEMIEI DE ,,CIUMA” POLITICA DE DUPA 1989.

APARITIA PANDEMIEI ,,PE SCENA” MONDIALA

PRIMA PARTE (se poate ignora)

CONTEXT INTERNATIONAL

1 – Mass- media internationala, in special cea de limba engleza, cu ,,difuzare” agresiva si avand slugi in estul EUROPEAN, fara o documentare credibila, scriu/transmit la un ,,semnal” (articolele fiind pregatite), non stop, ca virusul a ,,plecat in lume”, dintr-o oarecare piata de peste din CHINA continentala, de care 99% din populatie, nu numai din ROMANIA, nu au auzit. Scopul acestei ,,ofensive” globale, coordonate, care are toate caracteristicile ,,de manual” ale DEZINFORMARII SI MANIPULARII clasice, este de a arata ,,cu degetul” principalul presupus (fara dovezi) vinovat – CHINA. De ce? CHINA este, deja, cea mai mare si puternica economie a lumii, inlocuind incet, incet, fara ,,tam-tam”, economia SUA, care nu mai ,,tine pasul”, in ciuda eforturile lui TRUMP de a-i prezenta pe chinezii ,,comunisti”, ca fiind DUSMANII LUMII LIBERE (termen ,,dat” tot de occidentali, fara ,,nimic in spate”, decat ca – ,,comunistii e rai”, iar ,,ei e buni”).

Ofensiva chineza – inceputa in AFRICA, continuata cu tarile din GOLF – care invaluie EUROPA cu ,,DRUMUL MATASII” (vezi UNGARIA- tratat ,,secret”) – are o finantare aproape nelimitata, se bazeaza pe proiecte de constructii (luate de la ,,zero”), mai ales in infrastructura, si este dublata de o ,,ofensiva” in IT, avansul tehnologic fiind indiscutabil (vezi ,,5G”). Aceasta ,,ofensiva” este insotita de o dezvoltare puternica a puterii militare, pe care chinezii incep deja sa o ,,expuna”, mai ales in relatiile cu TAIWANUL, unde americanii recunosc ca il pot ,,ocupa” in …3 (trei) ore, ei fiind doar ,,spectatori”. Mass-media chineza nu a devenit ,,isterica”, ca la noi sau peste ocean, stirile dominante fiind cele de protectie si de a aduce la cunostinta populatiei masurile luate de autoritati.

Avand in vedere cele de mai sus, chinezii nu aveau interes sa ,,lanseze” in lume un astfel de virus, dar nu se poate nega ca nu au profitat la maximum de el atat economic, cat si pe pietele bursire, preluand firme, mai ales americane si vest-europene. AU ,,JUCAT LA RUPERE”.

2 – FEDERATIA RUSA nu este amintita ca ar fi ,,la originea” pandemiei, rusii preferand ,,apararea” de ofensiva occidentala, prin dinamizarea cercetarii in domeniu si punerea pe piata a doua vaccinuri, acest lucru fiind ,,accelerat” in stil rusesc (adica cei care trebuiau sa obtina vaccinul, in caz de esec, aveau doar ,,bilete dus” catre KOLIMA/SIBERIA) pentru ca rusii sa nu fie ,,la mana” americanilor, in ,,contextul” ucrainian. Comportamentul oficial al rusilor a fost sa ignore pandemia (probabil, stiu mai multe despre ea, dar prefera sa taca acum), sa-si desfasoare manifestarile publice, inclusiv defilarea din PIATA ROSIE, si cele militare, fara restrictii. Daca urmariti mass-media rusa, se aminteste doar de virus, dar fara isteria din ROMANIA.

Din informatiile publice existente se poate estima ca nici FEDERATIA RUSA nu are legatura cu pandemia.

3 – Ultima ,,pe lista” a ramas SUA despre care, dupa luna mai, incep sa se ,,strecoare” informatii catalogate de propaganda oficiala occidentala (nu toata), ca si ,,conspiratii” potrivit carora nu ar fi straine de ,,lansarea pandemiei”. Lucru facut, dupa unii ,,autori”, prin mai multi ,,infestati” militari americani care au participat la jocurile militare din orasul chinez WUHAN, din luna octombrie unde, ,,intamplator”, au aparut primele cazuri, incepand cu sfarsitul anului 2019. Aici este de consultat ancheta din ,,LE MONDE”, din luna mai ac, si reactia Armatei Franceze, aceea de a interzice testarea militarilor care au fost in CHINA, si care au acuzat simptome specifice, de origine necunoscuta. Dupa aceasta ,,masura”, participantii nu au mai ,,glasuit”. MUCLES. ARMATA ROMANA a avut si ea 24 de militari participanti, printre care 4 invalizi de razboi. Despre ,,soarta” acestora nu exista informatii oficiale, dar daca se va ,,sapa”, probabil, vom avea surprize neplacute.

Suspiciunile asupra americanilor se inmultesc dupa aceste ,,stiri” scapate (fara ,,aprobare”) in mass-media de limba engleza si a ,,satelitilor”. Aceste suspiciuni au la baza si comportamentul din istoria apropiata, cand SUA si-au ,,orchestrat”, la nivel guvernamental (or mai fi fost si altele, dar nu se stie), doua atacuri asupra propriilor interese. Primul ar fi cel de la PEARL HARBOR, din 7 decembrie 1941, unde, neoficial, ,,i-au ajutat” pe japonezi sa atace, fara a se lua masuri de aparare. Sopul de atunci a fost sa se obtina sprijinul opiniei publice americane pentru intrarea SUA in razboi. Pentru cei interesati de acest eveniment, este de urmarit procesul cu statul american, proces deschis de 60 de ani, de urmasii contraamiralului HUSBAND E. KIMMEL care conducea trupele marinei din PEARL HARBOR, initial a fost declarat ,,vinovat” si degradat, in 1942, ulterior reabilitat. Cu toate demersurile facute de familie, care a prezentat dovezi solide ca acesta nu a fost ,,informat” despre atac, cu toate ca se stia de el la nivelul presedintiei americane si a conducerii marinei, nici un presedinte SUA, pana acum, nu l-a ,,gratiat”, CASA ALBA refuzand sa explice aceasta situatie, public. Procesul continua si acum.

Al doilea ,,episod” este cel al ,,ATENTATELOR” din 11 septembrie 2001. Suspiciuni asupra adevaratilor ,,atentatori” au aparut la putin timp de la eveniment si au fost lansate prin raportul pompierilor din NEW YORK, care banuiau o explozie ,,controlata”, explozie care a dus la prabusirea turnurilor gemene. ,,Atentatul” asupra PENTAGONULUI, cu un al treilea avion, de la inceput a ridicat semne de intrebare. Toate aceste ,,dezvaluiriau fost, practic, ,,ingropate” de ofensiva mediatica de limba engleza, autorii fiind catalogati drept ,,conspirationisti”. Probabil ca serviciile de informatii ruse, engleze, israeliene si altele au stiut, dar din motive necunoscute, AU TACUT. Acestea au ,,profitat” de ,,gafa” americana pentru a-si promova interesele proprii. Scopul de atunci a ,,facaturii” a fost motivarea razboaielor din AFGANISTAN si apoi din IRAK, LIBIA si, nu ultima pe lista, SIRIA, cu zeci de mii de civili morti catalogati ca ,,victime colaterale”.

In acest context, apare si suspiciunea ca ,,pandemia” a fost ,,lansata” de pe pamant american. Dar, ca exceptie fata de cele prezentate mai sus, aceasta ,,actiune” nu a avut ,,girul” presedintelui TRUMP si nici a guvernului american, ,,nasii” fiind persoane particulare, grupate in jurul unor miliardari americani (exponent BILL GATES care, zilnic, ,,da din coada” despre ,,ucigatoarea” pandemie), actori de la HOLLYWOOD si a unor politicieni americani care, pana acum, ,,au numit presedintii ”, cu exceptia lui TRUMP care, bolovanos, a iesit ,,din rand”. Acestia, acum, il vor ,,JOS”. Tot in jurul acestora s-au grupat si unii epidemiologi, precum un fost cosilier a lui CLINTON-OSTERHOLM, unul din anturajul lui GATES, la care se adauga FAUCI.

Intrebarea care se pune este aceea despre scopul urmarit de acesti presupusi si, probabil, in veci nedovediti ,,conspiratori”… Primul raspuns ar fi cel din domeniul economic. Raspandirea pandemiei in SUA, poate duce la scaderea economiei americane, care este considerata ca vector in popularitatea lui TRUMP si care i-ar asigura un nou mandat. Al doilea raspuns ar fi acela de a genera stiri pentru mass-media despre incapacitatea presedintelui de a lua masuri pentru ,,controlul” pandemiei. Al treilea raspuns ar putea fi de a-l prezenta pe contracandidatul democrat, JOE BIDEN (o marioneta in ,,mana” neoliberalilor), ca ,,salvator al natiunii”. Acesta este vestit, ca si TRUMP, ca da cu ,,bata in balta”, recent declarand ca in SUA au murit ,,200 milioane de cetateni!!!”. Un alt scop ar fi acela de a ,,frana” cresterea economica a CHINEI. Miscarile rasiste de acum din SUA, au aparut spontan si se pare ca nu ii ajuta pe domocrati, cum sperau initial (democratii cu origini sudice, au sprijinit sclavia). Treaba incurcata. Acum TRUMP ,,se lupta ” cu ,,COVIDUL”. Daca nu o fi ,,electoral”.

Premierul britanic, BORIS JOHNSON, sambata 26 septembrie 2020, la ONU, CERE O ,,ANCHETA” CARE SA RASPUNDA LA INTREBAREA: – CUM A AJUNS CORONAVIRUSUL ,,IN LUME”? SUNT CURIOS DACA VA PRIMI RASPUNS PUBLIC (,,in particular” il stie, restul e ,,politica”)

PARTEA a II-a

EXPERIENTA PERSONALA PRIVIND COVID-19

SPITALUL MILITAR DE URGENTA CLUJ-NAPOCA

In seara zilei de 3 septembrie, in jurul orei 20.30, am constatat ca temperatura mi-a ,,urcat” la 39,8, fapt care m-a facut sa apelez de pe un alt telefon, in prealabil trimitand un SMS, pe o distinsa doamna doctor din SPITALUL MILITAR DE URGENTA CLUJ-NAPOCA, unde sunt ,,arondat” (o sa intelegeti pe parcursul articolului, de ce la CLUJ si nu la BISTRITA, de care ma despart 30 km), care mi-a cerut sa ma urc in masina si sa ajung ,,urgent” la spital. Am facut acest lucru, si la ora 24.00 am ajuns. Aici, de la intrare, s-a vazut ,,mana de comandant”, organizarea si primirea fiind impecabile. La intrare, mi s-a luat temperatura, am fost indrumat (fiind insotit), cu masuri adecvate de protectie, la ,,UPU”. Aici, un alt cadru medical mi-a indicat unde sa ajung. Un medic a venit si a facut anamneza, punand intrebari precise despre ceea ce simt, de cand am probleme etc. Am fost condus intr-un cabinet special destinat cu un pat si o multime de aparate, unde mi s-a recoltat sange, EKG, TA etc, testele de ,,COVID”, ambele nari si gat, cate doua din fiecare (procedura neplacuta, dar am fost avertizat), apoi am fost condus la radiologie. Dupa putin timp, mi s-au comunicat rezultatele preliminarii: – ,,testul rapid de covid este negativ”, am un inceput de pneumonie, iar celelalte ,,analize” nu sunt ,,rele”, avand in vedere situatia cam ,,albastra”. Am fost mutat, tot cu masuri stricte, in sectia ,,infectioase”, intr-un salon individual, unde mi s-au administrat primele medicamente, in special pentru plamani – CEFORT, perfuzii si alte ,,pastile”. Tot personalul, care stia ce face, era echipat ,,cosmonaut”. Procedura a durat pana in jurul orei 02.00.

A doua zi, medicul de garda mi-a comunicat ca sunt ,,pozitiv la COVID-19”, iar putin mai tarziu, ca a vorbit cu DSP CLUJ, care i-a transmis ca voi fi ,,mutat” la SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA BISTRITA, cu o ambulanta. La solicitarea mea de a ramane la CLUJ, nu in spitalul militar, care nu este destinat pentru COVID, medicul de garda a reluat discutia cu DSP-ul, cu o doamna DIMA (cred), care a refuzat ,,cererea pacientului” (- legea ,,zice” ca pacientul are dreptul ,,de a alege”. O poveste) si a ,,intarit ordinul de transfer”. Remarca mea a fost ca este ,,rasista”, ii suporta doar pe clujeni si am adaugat ca daca eram la TULCEA, platea ,,statul” o ambulanta pana la BISTRITA? Am ramas cu intrebarea. Pe 05 septembrie, ora 09.00, o ambulanta de la BECLEAN, cu doi ,,baieti” ,,jos palaria”, m-au echipat in ,,cosmonaut”, m-au urcat in masina, conectandu-ma la aparatura de monitarizare. Intr-o ora si jumatate am ajuns in curtea SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA BISTRITA.

SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA BISTRITA – un dezastru (nu singurul) al sistemului de sanatate romanesc

Cea de a doua parte a acestui articol se datoreaza colegilor de ,,celula” (nu aveam voie sa iesim sau sa deschidem usa la salon. Lipsea GARDIANUL) care, la externare, m-au rugat sa scriu prin ce am trecut toti si sa nu ,,uitati ceva, ca e pacat”.

Cei doi ,,operatori” de pe ambulanta m-au urcat intr-un lift inscriptionat ,,COVID-19” si am ajuns la etajul patru. Pe hol, parca era ziua de adunare a gunoiului, erau ,,stive” de saci galbeni, de deseuri (cel putin trei ,,stive”), de care si cei doi insotitori au ramas socati (erau mari). ,,La primire”, vorba lui CARAGIU, …nimeni. Unul din insotitori striga efectiv, apare o ,,tanti” care spune… vedeti ca este loc in salonul 7 (sapte). Ajung in ,,sapte”, cei doi ambulantieri ma ,,dezbraca” de costum si imi doresc ,,sanatate”. Apare o infirmiera care il ia si ,,parchez” intr-un pat (al doilea de la geam) cu un cearceaf gri, fost alb, cu ceva urme de sange. Apare si o asistenta (d-ra ,,B”) pe care o intreb daca are ,,cuie si un ciocan”, pentru a-mi pune hainele. Imi raspunde ca ,,nu”, sa le pun unde pot (le-am pus pe un scaun, din doua existente), am ,,inghesuit restul ,,echipamentului” prin noptiera si pe …jos, lucru care nu a ,,deranjat” (lasa ma, ca merge asa). Despre ,,garderoba” am aflat peste doua zile, dar degeaba, hainele au ramas tot pe scaun. Hainele colegilor de suferinta” erau agatate fiecare unde a gasit loc, inclusiv pe stativele de perfuzii. O ,,perfuzie”, o pereche de nadragi.

In ,,conditiile” de mai sus ,,ma instalez”, le inmanez documentele medicale (un exemplar l-au inmanat si cei de pe ambulanta), nu sunt ,,citite”. Intreb daca este vreun medic si mi se spune ca pana LUNI (AM AJUNS SAMBATA, ORA 10.30) …NU. Intreb de MEDICUL DE GARDA, mi se spune ca o sa vina. NU L-AM ,,VAZUT” timp de trei zile. NUMAI ,,MESERIASI”, PE CARE II DOARE IN C…R DE BOLNAVI. ERAM ,,O FANTOMA” CAREIA I-AU CERUT C.I SI CARDUL DE SANATATE. In acest timp mi se stabileste …un tratament, intreb de catre cine, se ridica din umeri. CRED CA DE ,,LA BEC”. Mi se dau pastile (sase), mai mici, mai mari, din care doua mari si galbene, ,,solide”. Mi se ia temperatura – 36, tensiunea, in regula, iar in rest …nimic, decat o injectie ,,in burta”, anticoagulare (0,4).

,,DISTRACTIA” NUMITA SPITALUL CIVIL DIN ROMANIA

In ultimii ani, mai ales dupa ce conducerea a fost schimbata, spitalul a beneficiat de investitii masive (dotare si amenajare) de peste 20 milioane euro atat din fonduri ,,europene”, cat si din alocarile de la CJ. S-a ,,vopsit”, s-au dotat saloanele cu ,,paturi” moderne (au cantare electronice, de unde stiam cu cat ,,ne-am ingrasat”), noptiere, bai si aparatura. Pe pe langa aceste lucruri pozitive, spitalul ar fi trebuit sa aiba si ,,oameni” care sa-l incadreze ceea ce, intr-o mare proportie, ,,NU ARE”. Cei care sunt, beneficiaza de conducere si organizare de toata jena, in mare totul este ,,STIL DOREL”, MERGE SI ASA. Bolnavii, de frica si din lipsa educatiei, NU SE PLANG, SUPORTA UN ,,REGIM” DE ,,LAGAR”, CARE NU ARE LEGATURA CU UN SPITAL. SCAPA CINE ARE ZILE NU TRATAMENT. LOTERIE, PLUS NOROC. Marea majoritate a personalului nu are ,,EMPATIE” fata de pacient, nu ii intereseaza.

CUM ESTE HRANIT PACIENTUL IN SPITALUL PUBLIC ROMANESC

Dar sa continui ,,povestea”. La ora 13 (cu aproximatie mare) se ,,serveste” masa de pranz (spitalul ar bucatarie proprie). Vin doua infirmiere cu caserole, atentie se ,,serveste doar un fel de mancare” si le distribuie (sa nu zic ca se arunca) pe noptiere, printre alte lucruri ale pacientilor. La intrebarea mea unde sunt tacamurile de unica folosinta, parca am intrebat de aselenizarea pe MARTE (nu ca ar fi stiut despre ce e vorba). S-au uitat ciudat la mine si mi-au raspuns ca ,,NU”, astfel de ,,obiecte” nu exista si ca trebuia sa-mi aduc ,,de acasa” lingura, cutit, furculita si …cana (,,traiasca CEASCA”). La solicitarea mea ca as vrea sa reclam acest lucru la ,,menegerul” (un cetatean, LAZANY- omul, ocupat, era in campanie electorala si la ,,ingropat” pe NICOLAE, care candida la ,,primarie”- are ,,mana buna”) spitalului, s-au uitat la mine ,,ca la masini straine” si au raspuns ca il vor anunta. NU L-AM VAZUT. Pana la urma, din ,,mila”, un infirmier ( mai solid) mi-a adus o lingura, cu specificatia ca ,,este de la el”. Unul dintre colegii de suferinta (T. MIHAI din NASAUD) a sunat o ruda si a primit o sacosa de tacamuri, de unica folosinta, pe care spitalul ,,european” nu le asigura, crezand ca pacientul mananca …cu mana. Le-a distribuit la pacienti, am primit si eu. PROSTIE MULTA.

Mancarea, de 10 lei pe zi, dupa ce pacientii au contribuit la sistemul public de sanatate peste 40 de ani, s-a compus dintr-un copan de pui, zilnic (pui ,,fratii PETREUS”, cine isi mai aminteste), de aproximativ 4-5 cm. si maxim 3 linguri de cartofi/orez etc, ca garnitura. ATAT. UN DETINUT CARE NU A CONTRIBUIT CU NIMIC LA …PUSCARIE, MANANCA DE 32 DE LEI PE ZI, IAR DACA SE ,,SUPARA” RECLAMA LA CEDO SI …CASTIGA. Pacientul roman reclama la … ,,BEC” (- nu cel electoral). Cam acelasi lucru este dimineata, in plus, ceai si iaurt de 100 gr., lapte pentru diabetici. De obicei, ceaiul era indulcit, nerecomandat diabeticilor. Nu am vazut lamaie. Seara era cam la fel, doar ,,ceva” intr-o caserola, in rest ,,post negru”. Cred ca cei din ,,lagare” aveau o hrana mai buna, dar … nu aveau ,,caserole”. Dimineata se distribuia o paine pe cap de bolnav, de 300 gr., care nu se manca, o adunau infirmierele. Fiecare, din cei care s-au perindat prin salon (am facut un mic sondaj si in randul celor care au trecut prin ,,stabiliment” si au putut raspunde la telefon) au pierdut intre 8 si 10 kg, in 8 zile – media de spitalizare. Cel mai grav era cu batranii care, l-a externare, erau ,,morti ambulanti”, nu mai erau recunoscuti de rude, iar 99% au murit intr-un interval de 30 de zile, de FOAME NU DE BOALA. Am vazut un astfel de caz, 85 de ani, este groaznic, nu ii mai recunosteai, iar rudele spuneau ca daca ar fi ajuns la morga, nu stiau ca este tatal sau bunicul lor. Sotia lui, 83 de ani, l-a hranit si i-a ,,tinut” lumanarea de cand a fost externat din …spital (am vrut sa scriu ,,lagar” de sec. 21), pana s-a intalnit cu ,,CREATORUL”. Ceea ce va relatez, ati vazut in reportaje despre razboi, cu cei eliberati de aliati din lagarele poloneze si din INDOCHINA. Daca pacientul nu poate manca, nu exista nimeni din personal sa-l ajute, ci doar colegii ,,de celula”.

TRATAMENT

Medicamentele pe care un pacient le primeste, sunt de domeniul ,,6 din 49”. De ce? Va explic: – eu primeam medicamente pentru HIV/SIDA – denumit KALETRA (cele doua pastile ,,babane”), un coleg de suferinta primea un medicament destinat ,,MALARIEI” (la fel si la spitalul civil din CLUJ-NAPOCA si CRAIOVA. Probabil – ,,hidroxiclorochina” – care are si efecte ce duc la deces), alaturi de o pastila de vitamina ,,C”, o pastila destinata ,,protectiei stomacului”, un ,,supliment alimentar” pentru protectia ficatului (o facatura autohtona ,,FORTIFICAT”, ,,testata” de… NIMENI), in loc de medicamente de gen ESSENTIALE, LAGOSA SAU LIV -52, mai scumpe, dar managerul spitalului a considerat ca ,,ROMANII NU MERITA CEVA DE CALITATE”. O alta pastila, asistentele au spus nesigur ca ar fi un ,,antibiotic” si o injectie in burta, contra coagularii.

Despre ,,ce inghitim” NU AM FOST INFORMATI. NU NE-A EXPLICAT NIMENI CARE SUNT ,,BENEFICIILE” SI ,,COMORBIDITATILE”. SI AICI, CU NONSALANTA, SE INCALCA LEGEA. RASPUNDE CINEVA? DOAR ,,MORTUL”. Din cele prezentate mai sus, rezulta ca TRATAMENTUL CONTRA COVID-19, ESTE O MARE MINCIUNA. SE DAU MEDICAMENTE ,,LA DERUTA”, AVANDU-SE IN VEDERE CA IN 90% DIN CAZURI, CORONAVIRUSUL SE INACTIVEAZA IN 7-8 ZILE (durata internarii), FARA ,,DOCTORI” SI SPITAL. CARE NU ARE ALTE AFECTIUNI ,,SCAPA”, CEI CARE AU, SI SUNT GRAVE, ,,NU”, DEVIN STATISTICA. Cand cetateanul moare, medicul vine cu ,,stampila” de COVID si ,,raporteaza scorul la centru”. CRED CA UNII MEDICI SUNT ,,DEFECTI”, CA SI CEI DIN MASS-MEDIA, SE BUCURA CU CATI SUNT MAI MULTI MORTI. POATE ,,CEL DE SUS” LE ASIGURA ,,UN LOC” IN SPITAL, DE PREFERAT LA BISTRITA.

Toti cei internati aveam ,,pneumonie” (mai severa sau mai putin) care nu era ,,tratata”( in afara de ,,oxigen” din instalatia existenta), ci ignorata ca si diabetul, boli cardio-vasculare, urologice si multe altele. La cererea mea, de a primi un tratament pentru pneumonie (ca in spitalul militar, de gen CEFORT), medicul ,,N.C.” mi-a raspuns ca nu vrea sa imi ,,distruga” ficatul care este afectat grav de ,,medicamentele” pentru COVID (nu a pomenit nimic ca ma trateaza de …SIDA). Din aceasta cauza, toti cei care ,,scapa”, au nevoie de aproximativ doua luni de zile si de o hrana sanatoasa, pentru a se vindeca de pneumonie.

AM INTREBAT ASISTENTELE (MEDICII NU AU RASPUNS) DACA AU AUZIT SI DE ALTE MEDICAMENTE CONTRA COVID? UNA A ZIS CA A ,,AUZIT” LA FARMACIE CA ESTE UN MEDICAMENT AMERICAN: – ,,REMDESIVIR”, DAR ESTE PASTRAT PENTRU ,,VIPURI” NU PENTRU ,,POPULIME”.

PACIENTI CU ,,COMORBIDITATI”

Din colegii de ,,suferinta”, 9 din 10 au si alte afectiuni ca: – diabet (cei mai multi), probleme cardiace, hepatice, afectiuni urologice, boli ale stomacului/ulcere etc. Despre toate acestea nu ,,intreaba nimeni”, nu se ,,asigura” tratamentul chiar daca pacientul solicita, iar daca ,,DA” nu imediat ,,,lantul” de anuntare …este lung. Dupa una-doua zile, la vizita, medicul isi ,,aduce ” aminte, dar tot la cererea pacientului. NIMENI NU SPUNE/STIE CARE SUNT EFECTELE NEGATIVE ALE ,,COCKTAILULUI” DE MEDICAMENTE, DAR DACA CITITI PROSPECTELE LA CELE DE HIV SI MALARIE …SUNT … ,,de POPA”.

CATEVA ,,CAZURI”…

1 – Un caz deosebit este al domnului T. MIHAI (din NASAUD), care avea si alte afectiuni, dintre care cea mai grava este diabetul (pe langa afectiuni cardio-vasculare, ale stomacului), iar spitalui nu putea sa-i asigure nevoia de insulina rapida (12 unitati), ci doar de… 6, dupa insistente repetate. Intr-o dimineata, domnul MIHAI a cazut in baie, colegii l-au ajutat sa se ridice si sa-l puna in pat, dar am observat ca mana dreapta era inerta, iar fata putin asimetrica. Am anuntat asistentele (medicul de sectie/garda nu a venit) despre caz si de suspiciunea ca este posibil sa fi avut un AVC. A doua zi, dupa aproximativ 24 de ore, a venit un neurolog (,,H”), in salon, a facut teste simple, nu se pronunta (mai mult comentam noi) si pleaca. Dupa alte 24 de ore, pacientul este dus la CT, iar despre faptul ca a suferit un AVC este anuntat… dupa 4 zile. In acest timp, nu i s-a acordat tratament adecvat, daca se repeta AVC, la deces se scria ,,COVID” nu PROSTIE. Domnul MIHAI a ,,scapat” si sper sa-i ,,mearga” mai bine. A SLABIT 9 KG, SI UN ERA ,,GRAS” LA CEI 72 DE ANI. La varsta dansului facea sport.

2 – Alt caz este al unui tanar de 43 de ani (fost pompier, pensionat pe caz de boala, cu operatii multiple ,,pe coloana”), S. HORATIU, din BISTRITA, internat pentru o infectie renala si operat. La internare i se face testul COVID, care este ,,NEGATIV”. Dupa operatie, este mutat intr-un salon (de catre personal medical inconstient sau prost) cu doi pacienti ,,POZITIVI”, cu o baie comuna cu alte paciente ,,COVID”, iar dupa patru zile devine si el… ,,POZITIV” si mutat in salonul… 7. Cazul arata o evidenta culpa medicala, domnul HORATIU fiind hotarat sa de-a spitalul in judecata. Si in cazul lui, problemele renale pe care le reclama la ,,vizita”, erau ignorate. Am aflat ca a fost REFUZAT de seful de sectie – ,,M”, sa fie tratat de rinichi. A avut, ulterior, doua ,,teste” pozitive si se simtea din ce in ce mai rau. Dupa 14 zile, fara ,,test”, HORATIU a fost ,,externat”, considerandu-se ,,VINDECAT”, diagnosticul fiind dat ,,DIN BURTA”. Acum, dl. HORATIU, trebuie sa se interneze la spitalul din TG.MURES pentru a-si trata rinichiul, a facut doua drumuri la NASAUD pentru doua ,,teste” (a mai facut unul, tot aici, pe cheltuiala lui), ultimul ,,NEGATIV”, nu trebuie sa depasesca 72 de ore, pentru a fi internat. Ii doresc SANATATE!

Astfel de cazuri (adica la externare testul este ,,POZITIV”), am mai auzit si la spitalele de profil din CRAIOVA si CLUJ-NAPOCA. In aceste cazuri ,,infestatul” trebuia sa stea in carantina nr. de zile ramase din internare si …,,DUMNEZEU CU MILA”. NU INTELEG LOGICA. ESTI INTERNAT PENTRU CA TESTUL ESTE ,,POZITIV”, TE TRATEAZA DE…SIDA, MALARIE ETC, IAR DE ALTE BOLI DATE DE VIRUS, PRECUM PNEUMONIA ACUTA ,,NU”, SI ESTI ,,ELIBERAT” TOT ,,POZITIV”, DAR …,,VINDECAT” ? DE CINE? DE ,,SFANTUL DUH”? DAR RAPORTAM MORTII.

3 – Domnul IOAN A., din SANGEORZ-BAI, este testat si declarat ,,NEGATIV”, joi, dar nu este externat decat …sambata, dupa ce in salon este adus, tot joi, domnul S.HORATIU, declarat ,,POZITIV”. Si nea IOAN, de 62 de ani, a lasat pe patul spitalului 8 KG. Nici dansul nu era ,,gras”. In spital a fost ,,declarat” diabetic, s-au facut teste care au iesit ,,incurcat” si …atat. Daca va ganditi ca medicii au ,,sarit” cu un tratament, va inselati. II DUREA ,,LA BASCA”. Acum, pe bani personali, ,,umbla” sa afle ,,adevarul”.

CAZAREA

,,SALONUL 7” avea pe usa o ,,hartie” cu un cerc aproximativ, mazgalit cu portocaliu de un nestiutor de carte, care indica, probabil, ,,COVID”- mai era (pe etaj) cel putin un salon cu acelasi desen. Intre noi glumeam si spuneam ca bine ca nu e ciuma si desenul nu reprezinta o ,,stea” galbena. Ce ,,distantare fizica”, ce ,,izolare”!!! POVESTI. Distanta intre paturi este de 50-70 cm, intr-un salon de aproximativ 15 ,,pasi”= 12-13 metri de la geam pana la usa baii, ,,dotat” cu patru paturi, intre ele erau noptiere, iar distanta intre paturi era data de acestea. Intre patul de langa baie si usa baii erau maxim 15-20 cm. CARE PROCEDURI SI ,,DISTANTARI”? MINCIUNI SI MULTA PROSTIE. Multe cearceafuri erau uzate, cu gauri, desi existau si noi, dar personalul spunea ca ,,sunt scurte”. Nu EXISTAU PERNE, ci niste ,,ghemotoace” in fata de perna. Se ,,vorbea” drept cauza – spalarea mecanica.

Atunci cand dl. T. MIHAI a cazut in baie, am avut dificultati cu usa acesteia (lipseau 4 suruburi de la clanta- se bloca) si am cerut sa vina un instalator. Acelasi lucru l-am cerut si pentru o fereastra, care avea balamaua rupta, in contextul in care, in salon, aveam un domn cu tulburari psihice, venit de la BECLEAN. Pe langa acestea, am solicitat si jaluzele, draperii la ferestre, pentru ca ziua, soarele ,,batea” direct in salon si erau peste 30 de grade, cu un geam deschis. De ,,usa”, pentru a face putina ventilatie, nu aveam voie ,,sa ne atingem”. Dupa insistente si vreo trei zile trecute, o infirmiera aduce niste perdele care, cat de cat, rezolva situatia. Tot dupa trei zile apare si ,,lacatusul” ,,inarmat” cu o bormasina si pune in loc de 4, doar 2 suruburi la usa, declarand-o ,,reparata”. Dupa ce a ,,consultat” fereastra vreo 10 minute, s-a declarat depasit de ,,complexitatea operatiei”, spunandu-ne ca nu are ,,balama” si sa duce sa ,,ceara”, si ,,dus” a fost. Cred ca fereastra si acum este in aceasi stare. O ,,balama” turceasca, cum banuiesc ca este si fereastra, costa ,,imensa” suma de …4 lei. In acest timp, spitalul isi construieste… HELIPORT.

Paturile sunt prevazute cu sistem de ,,alarmare” in caz de urgenta… dar nu este functional (,,Gurile rele” spun ca de peste doua luni). Tipic ,,autohton”, acesta a fost ,,inlocuit” cu un afis pus pe usa salonului, in care este trecut un numar de mobil care sa fie apelat in caz de urgenta (pacientul din patul de langa baie nu il vede). Cititorul poate face un exercitiu de ,,imaginatie” si sa-si ,,inchipuie” ca este 2 (doua) noaptea, este lumina de veghe, unui bolnav i se face rau si vrea sa anunte personalul de garda. Credeti ca poate? Eu nu cred, in conditiile cand marea majoritate poarta ochelari, ar trebui sa ,,citeasca” nr. de pe usa si apoi sa ,,nimereasca” tastele telefonului, totul in semiintuneric. Cred ca un astfel de ,,exercitiu” ar trebui facut cu ,,managerul” spitalului si sa vedem ce iese. Ziua apelam (la rugamintea unor pacienti care se simteau rau) acest numar la care se raspundea ,,greu”, iar dupa ce reuseai sa transmiti ,,urgenta”, asistenta aparea dupa… 30 de minute. De cele mai multe ori repetam ,,apelul”, pana aparea…. ,,fantoma”. MDE, SPITAL ,,EUROPEAN”.

PERSONALUL SECTIEI COVID-19

Din cate am inteles de la medicii care incadreaza ,,SECTIA”, aceasta a fost organizata dupa modelul ,,oastei de stansura”, din asistente, infirmiere, din alte sectii ale spitalului, alaturi de cei mutati din alta lcatie, aflata in renovare. O parte era format din personal, de care alti sefi de sectie au vrut ,,sa scape”. Cel mai notoriu caz era al unei asistente (probabil, ,,V”), ,,parasutata” de la ,,pediatrie”, ale carei maini tremurau cand recolta sange sau punea ,,branula” (,,buna” la chirurgie). Lui nea IOAN, i-a spart mai multe vene, mana devenind albastra si, pana la urma, toti am refuzat sa mai vina in salon, solicitand alte asistente. Fiind cel mai ,,vocal”, la tratamentul de seara, mi-au ,,disparut” medicamentele, asistenta de serviciu fiind nevoita sa faca ,,sapaturi”, iar eu sa le …verific atent. De ce nu am fost sigur, am aruncat. Despre profesionalismul personalului (in contextul discutiei cu asistenta de mai sus), intr-un moment de sinceritate, un medic (,,N.C. – tanara, competenta in conditiile date, cand nimeni nu stie NIMIC”) marturisea ca, unele, au facut ,,scoala ,,pe genunchi” si …,,astea sunt”. Despre celelalte asistente, din ambele ,,schimburi” (,,B”, mai multe cu ,,A”, imi cer scuze ca nu le stiu pe toate -nu sunt ecusoane, doar ,,fantome”) si un asistent- ,,D”, nimic de comentat, stiau ,,meserie”. Aici se cuvine a aminti de o asistenta care distribuia medicamentele scoase din ambalaj, puse unde se nimerea. Am incercat sa o corectam, dar la inceput nu intelegea de ce nu este in regula. Probabil, avea tot scoala ,,pe genunchi”. Ale cui ,,pile” vor fi fost?

CATE CEVA DESPRE ,,SEFUL” SECTIEI

Sa va povestesc putin despre, cred, seful sectiei (,,M”- nu este trecut pe site-ul spitalului)), un individ mai in varsta, sprancene stufoase, mic, care, dupa ce domnul T.MIHAI a avut AVC-ul si a solicitat un tratament, individul (nu il pot numi medic) a raspuns: ,,,…nu tratam bolile cu care ai venit de acasa, cu alea te intorci. Aici tratam COVID…” . De acelasi ,,tratament” a avut parte si domnul S. HORATIU cand a cerut tratament pentru rinichi. A FOST REFUZAT. Individul foloseste un limbaj, putin spus, suburban, cu personalul subordonat, care nu avea curajul sa-l contrazica, marea majoritate fiind femei. Sper sa se gasesca cineva sa-l dea in judecata, cel putin pentru ,,RELE TRATAMENTE” acordate bolnavilor si pentru HARTUIREA, incalificabila, a personalului. NU MAI VORBESC DE REZILIEREA CONTRACTULUI. Timp de 8 zile, cat am fost ,,pacient”, nu l-am ,,zarit”, ce v-am povestit mai sus este de la bolnavi si asistente.

In mass-media romaneasca apar tot felul de ,,doctori”. Unul, vocal, are ,,agatat” si un stretoscop, dar in COVID nu se foloseste. Nu se apropie nici unul de ,,CIUMAT”, doar asistentele. Se ,,proclama” ca MEDICII SUNT IN PRIMA LINIE – FALS. Cel putin la BISTRITA, medicul venea pe la 10 dimineata, iar la contra-vizita de dupa amiaza – ,,NU”. DE VINERI PANA LUNI…PAUZA. Am intrebat asistentele, ce fac? Mi-au raspuns ca se ,,inchid” in cabinete si … se ,,joaca” pe telefon… ,,mor de frica” etc. IN ,,PRIMA LINIE” (CUVINTE NEFERICIT FOLOSITE TOT DE UNUL CU FACULTATE, FARA LICEU) SUNT ASISTENTELE/ASISTENTII, INFIRMIERELE SI ALT PERSONAL MEDIU SAU NECALIFICAT. Despre seful sectiei v-am povestit.

,,EVADAREA” DIN ,,INFERN”

La opt zile de la internare, vineri 11 septembrie, la ora 06.00, mie si lui T. MIHAI, ni se recolteaza ,,probe”( acum, din gat) pentru testarea COVID. Sambata, 12.09, pe la ora 11.00, la insistentele mele, un asistent verifica, eu fiind ,,NEGATIV”, iar T. MIHAI este ,,POZITIV”. Intreb de o eventuala ,,externare” si mi se spune ca pana luni nu este posibil, nu are cine ,,face hartiile”. Intre timp, pe la ora 16, este adus in salon un cetatean din NASAUD – POP, de 52 de ani, de meserie sofer, care a ,,zacut”, fara a-i face nimeni nimic, (intr-un containar al SPITALULUI din NASAUD) de vineri, cand i s-a recoltat ,,proba”, si declarat ,,POZITIV”, pana sambata, cand este adus si ,,parcat” in SALONUL7. Acum, ,,MINUNE”, apare medicul de garda (,,ANA P.M”- cred, nu s-a identificat), o ,,Alba ca zapada”, intr-un costum alb, imaculat. Ii pune domnului POP, care avea o stare precara, intrebari despre ce il doare si…pleaca. De remarcat ca domnul POP nu primeste mancare (ii dau portia mea), de parca ar fi un lucru normal, iar pana am plecat i se pune o perfuzie cu paracetamol (avea 39 de grade). Nu stiu daca a mai primit ,,ceva”. Profit de situatie si ii cer ,,GARDISTEI” sa fiu mutat din salon (fiind singurul ,,NEGATIV” intr-un salon cu ,,POZITIVI”), intr-un salon individual, daca nu o sa ies …pe hol si anunt 112, ca sunt in pericol iminent sa fiu reinfectat cu COVID-19. Nu i-am vazut fata, nu a zis nimic, eu i-am spus ca are la dispozitie 30 de minute sa ma mute sau sun la 112. Pleaca, iar dupa 15 minute sunt anuntat ca se intocmesc documentele de externare si voi beneficia de o ambulanta in aceasta seara, cand va fi una disponibila. ERA ORA 17.00. Bucuros, ca sa nu spun fericit ca ,,nu am dat coltul”, imi adun lucrurile, ma imbrac si astept, ca ,,mortul colacul”. Nimic, pana la ora 20.45, cand sunt anuntat sec de catre o ,,fantoma” ca pentru mine nu exista ambulanta, pentru ca am ,,cerut” externarea (daca cititi mai sus, am cerut ,,mutarea”) si sa ma descurc, eu ramanand cu ochii ,,la luna”. Facand haz de necaz, glumeam cu asistentul ,,D”, care era in tura, ca daca stiam de la ora 17, imi aduceam calul sau o luam pe jos, erau ,,doar” 30 de km, un mizilic pentru un ,,veteran”. Toata ,,operatiunea” a fost o razbunare a medicului de garda- ,,P.M ANA” (are specializari ,,GRELE” in: – ,,fitoterapie, aromoterapie… Ce ,,cauta la infectioase”?), fata de un pacient care a intrat pe poarta spitalului cu 86 KG (la 1,81 m) si ,,iese” cu mai putin de 78 kg, noroc ca nu batea vantul (pana la poarta m-a ,,condus” doamna ,,V”, din sectie, care a dus si o parte din bagaj). Prin ,,D”, ii transmit medicului ,,specialist” ca, comportamentul este incalificabil, nu de ,,medic”. Imi sun finii, care ajung pe la ora 22.00, iar la 23.00 ajung acasa. Cand ma vad ai mei, parca vad o ,,fantoma”. ,,INTRAM” NU PE USA, CI PE SUB EA. S-AU SPERIAT.

FINAL

Sunt constient ca articolul este lung, sper ca nu ,,stufos”. Daca se ignora partea intai, se citeste mai repede. Aceasta este aventura unui bolnav de COVID, intr-un spital judetean in care s-au investit milioane de euro. Pacat ca nu se poate face acelasi lucru cu pregatirea personalului medical, dar cei incompetenti pot fi dati afara. DACA SE VREA.

AVETI GRIJA, NU VA IMBOLNAVITI ! NU ,,VIZITATI” SPITALUL PUBLIC ROMANESC ! E JALE.

CONSILIUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD, CONDUS DE R. MOLDOVAN, A INVESTIT MASIV IN SPITAL SI IN POLICLINICA CARE A DEVENIT DE UN INALT NIVEL. NU STIU CUM E PERSONALUL, DAR AM INTELES CA ARE O CONDUCERE OK. IN SCHIMB SPITALUL ESTE ,,JALNIC” LA NIVEL CONDUCERE SI PERSONAL. ,,VINA” ESTE A MANAGERULUI. LA UNII MEDICI LE TREBUIE REZILIATE CONTRACTELE, SUNT INCOMPETENTI, FARA BUN SIMT, CU ,,REA VOINTA” FATA DE PACIENTII. SE POATE INCEPE ,,EPURAREA” CU DOMNUL ,,M”. POATE SE GASESTE CINEVA ,,CU SANGE IN INSTALATIE” CARE POATE RIDICA INSTITUTIA LA NIVELUL INVESTITIEI, ALTFEL ,,HELIPORTUL”ESTE… ,,BOMBOANA DE PE COLIVA”.

CONCLUZII

1 – Le puteti trage singuri. Sa nu va imbolnaviti, mai ales daca aveti si alte afectiuni, si incercati sa va tratati ACASA. La cei mai multi, ,,covidul” a pornit de la o raceala puternica.

2 – SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA BISTRITA (ca si cel din CRAIOVA) ESTE CONSIDERAT, DE CATRE MULTI CETATATENI, CA ANTICAMERA A ,,VESNICIEI”, INTRI ,,PE PICIOARE” SI IESI IN IZOLETA DE SCANDURI. Acest lucru nu este dat de ,,DOTARE”, ci de PERSONALULUI MEDICAL, 90% SLAB PREGATIT, SA NU SPUN PROSTI SI DEZINTERESATI. SE POATE INVESTI BUGETUL PENTAGONULUI, SITUATIA NU SE VA SCHIMBA. Din aceasta cauza, bolnavii din judet, mai informati (nu cu ,,dare de mana”, pentru ca ,,dai degeaba”) prefera TG. MURESUL si spitalele din CLUJ-NAPOCA. Cunoscand ,,istoricul” acestui stabiliment, NU AM VRUT LA BISTRITA, DAR D-NA DIMA, DE LA DSP CLUJ, M-A ,,VRUT” AICI. SI ,,A IESIT” ACEST ARTICOL (care trebuie tratat ca un PAMFLET).

2 – SPITALUL CIVIL ROMANESC ESTE ANTICAMERA CATRE RAUL STYX. IN CE AM SCRIS NU AM EXAGERAT, AM INCERCAT SA FIU CAT MAI OBIECTIV.

3 – O mare parte din vina pentru comportamentul, de multe ori, inuman al personalului medical, o au PACIENTII. AVEM COMPORTAMENT DE ,,MOLUSCA”, FARA COLOANA VERTEBRALA, SLUGARNICI, NEEDUCATI SI SUPUSI. AVEM NEVOIE (CA POPOR) DE ,,RESETAREA” ADN-ULUI. CUM? POATE PRIN EDUCATIE ( poate ,,intervine ,,ZAMOLXE”). CE NE LIPSESTE? ,,ONOAREA” SI MANDRIA CA SUNTEM ROMANI. ACUM SUNTEM ,,DEFECTI”.

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Multumesc cititorilor si celor care, in aceasta perioada, mi-au transmis gandurile lor bune! Tuturor va doresc multa sanatate! Imi cer scuze pentru eventualele greseli de redactare.

Sa va fie de folos!

Lasă un răspuns