QUO VADIS, ROMANIE ? – partea a VII-a

SCURTA INTRODUCERE

Articolul precedent, care s-a bucurat de interes deosebit din partea cititorilor, a avut, surprinzator pentru mine, si un impact (relativ) pozitiv asupra conducerii CONSILIULUI JUDETEAN B-N, presedintele acestuia (acum reales, caruia i-am trimis prin e-mail articolul) – RADU MOLDOVAN – care, se pare ca a inteles problemele, deloc putine, din SPITALUL JUDETEAN BISTRITA, ,,pastorit” de aceasta entitate administrativa. Dupa ce, la randul lui, a facut ,,o vizita” prelungita in spital, de opt zile, fiind infectat cu COVID-19, dupa externare, a hotarat schimbari ale proiectelor aflate deja in faza de executie, in ceea ce priveste conditiile hoteliere din sectii, prin modificarea saloanelor, acestea devenind de maximum doua paturi, cu baie/grup sanitar, mini-sectii ATI, de 10-12 paturi, in locatiile exterioare ale spitalului, a cailor de acces si delimitarea circuitelor pacientilor, in functie de patologia acestora, suplimentarea statiilor de oxigen etc. Nu stiu daca s-au luat masuri in ceea ce priveste conditiile deja existente de cazare si hranire. Public nu s-au facut referiri la schema de tratament al ,,intaiului bolnav al judetului”, dar inclin ca nu a fost ,,tratat” cu KALETRA, si nu a ,,locuit” in SALONUL 7 (nu ascund ca ii doream aceasta experienta, ca sa ,,vada” cum se ,,simt” cei de la care ceri votul). Este cinstit sa remarc ca in ,,carca” edilului sef al judetului pot fi trecute multe lucruri pozitive, pe care le-a realizat in mandatul anterior. Vreau sa remarc doar, fiind direct interesat, asfaltarea drumurilor judetene, in proportie de 75-80%. ,,Inaintasii” lui in functie, ,,circulau” cu BMW-ul pe drumuri de carute, din care priveau ,,populimea” care dadea in gropi. SA RECUNOSC, S-A MISCAT CEVA.

Atunci am publicat articolul dupa alegerile locale, pentru a nu fi acuzat ca ma implic in ,,gunoiul politic” aflat in competitie, in 90% din cazuri nu pentru binele ,,populimii”, ci pentru al lor si al ,,neamurilor” lor. Acest lucru este deja specific romanesc, de multe ori ne intrebam de ce mai mergem ,,la vot”, mai ales la ,,alegerile” generale, unde alegem aceleasi ,,gunoaie politice” (cu mici exceptii) care doar si-au schimbat ,,stapanul”. O MIZERIE SPECIFIC ROMANEASCA .

DUREROASA REALITATE NATIONALA

Dupa cum vedeti/cititi zilnic, lucrurile merg din ce in ce mai rau in tara, actuala ,,putere”, care apartine de un an ,,CIUMEI GALBENE”, este depasita de situatie. Daca ar fi sa enumar gafele facute in legatura directa cu starea de sanatate a populatiei, a invatamantului (aproape toata UE, la recomandarea OMS, nu a inchis scolile, dar ORBAN ,,DA”- lucru care are legatura si cu faptul ca majoritatea dintre guvernanti nu au vazut scoala ,,pe dinauntru”, iar ,,doctoratele” le au ,,pe dinafara”), cat si a vietii de zi cu zi, ar trebui sa scriu articole despre fiecare prostie guvernamentala, lucruri deja stiute, gafele fiind aproape zilnice. ,,Bomboana de pe coliva” prostiilor guvernamentale a fost inchiderea pietelor taranesti, fapt care va avea repercursiuni ,,urate” (pentru ei) la viitoarele alegeri unde probabil ca prezenta la vot va fi redusa. De aceeasi ,,competenta” da dovada si ,,locatarul” COTROCENIULUI, iar cei care sufera suntem noi, ,,populimea” care se pare ca ii incurcam ca existam, in afara zilelor cand ,,ne cheama la vot”. Nimeni din cei care se aroga ,,la putere” nu au stiinta lucrurilor care ar trebui facute si a masurilor de luat care sa asigure, relativ, stoparea raspandirii virusului si a numarului de morti ,,cu stampila COVID”, pusa tot de ei. ,,STAMPILA” a avut initial rolul de a ,,baga” frica in populatie (nu numai la noi), iar acum se ,,intoarce” impotriva lor. Acum au inventat si insista pe o alta ,,frica” pentru ,,populime”, aceea numita ATI. Cred ca initiativa apartine ,,neterminatului” numit ,,COMUNICARE STRATEGICA” (nici denumirea nu e potrivita, dar ,,da din coada”). Principala cauza a acestei stari de lucruri este ,,PROSTIA” din palatele VICTORIA si COTROCENI, de care incep sa fie constienti si ,,tetea” ION si ,,leliuca” MARIUTA din satul meu, de sub Muntii CALIMANI.

Pentru a incheia aceasta trecere in revista a ,,PROSTIEI” fanarioto-dambovitene (o adevarata ,,tiganie”), o sa mai adaug urmatoarea observatie. Mai stiti o capitala europeana (ca tot suntem in UE) care nu are apa calda si caldura, dupa 30 de ani de ,,democratie”? Dar sa vedeti ce averi au cei care au trecut pe la primaria generala si de sector. Nu numai ei, ci si fostele, actualele si viitoarele neamuri (sa nu uitam de amanti/amante). Din aceeasi ,,categorie” sunt si cei care se fac ca ,,guverneaza” TARA. CIUDATE VREMURI MAI TRAIM, CU PROSTII ,,LA PUTERE”.

TRAGEDIILE ZILNICE

Tragedia de la spitalul din PIATRA NEAMT (numita, initial, de ,,cel din ,,deal”- INCIDENT- va place?) nu ar trebui sa ne surprinda, ca de altfel si cele care vor mai urma. Pentru cititorii avizati (nu ma refer la ,,gunoaiele politice”, indiferent cum se definesc, in marea lor majoritate cu educatie scolara precara), ceea ce se intampla in ROMANIA actuala, in ,,SISTEMUL SANITAR”, nu reprezinta o noutate. Despre sistemul de sanatate am scris in doua articole, unul din 06.10 2019, iar al doilea in articolul din 20.04 2020, iar Presedintele ales se face ca afla de aceste lucruri acum, la sapte ani de mandat si ,,da vina”, constient (?) ca minte, pe stiti dvs. cine. ,,ROSII” si ,,PORTOCALII/GALBENI” au impartit frateste cei 30 de ani trecuti, fiecare cu 15 ani, UDMR-ul adaugandu-se la ultima categorie. Din ,,manariile” recente, inteleg ca UDMR-istii mai vor ,,o data” la ,,SANATATE”, si vom astepta ,,cu incredere”- COVID-20. Credeti ca se va schimba ceva? NU CRED. Nu mai reiau tema, pentru ca acum ar reprezenta ,,batutul apei in piua”, nu ii vad rostul. Situatia se degradeaza zilnic, oamenii mor, altii (de la ,,butoane”) fac averi si degeaba incearca ,,primul om” in STAT sa dezinformeze ,,populimea”, ca in cazul tragediei de la ,,COLECTIV”, ca vina este ,,la ROSII”. ,,TOTI”, ar trebui ,,adunati”…,,Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni/ Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni” (pentru cei cu ,,liceu”- M. EMINESCU – SCRISOAREA A TREIA. Cei ,,fara”, din tagma politica, ii invit sa nu citeasca, pentru a nu se ,,contamina”) . De subliniat ca tragedia de la ,,COLECTIV”, care era totusi o ,,afacere particulara”, a determinat demisia unui guvern care nu era ,,AL LUI”, iar acum tragedia de la PIATRA NEAMT, care este o ,,afacere de stat”, nu a dus la nici o demisie guvernamentala, sa nu mai vorbesc de demisia unui guvern care, ,,intamplator”, este ,,AL MEU”. Jalnicul TATARU, care a dovedit ca este o nulitate (imi retrag aprecierile facute in trecut) in fruntea SISTEMULUI SANITAR, are tupeul sa declare ca ,,…VINA NE APARTINE LA TOTI…”, de parca ,,noi populimea” l-am ,,planat” in functie, si nu ,,GUVERNUL MEU”. UN MARE NESIMTIT, SI NU E SINGURUL.

Aici vreau sa fac o ,,aducere aminte” referitoare la declaratiile facute dupa tragedia ,,COLECTIV” si, mai recent, la comemorare, de catre toate ,,gunoiele”, de la cel din .,,capul trebii” pana la ultimul, ca ,,vor face si vor drege”, mai ales in ceea ce priveste tratarea suferinzilor arsi. Ma gandesc cine ,,va plati” acum nota de plata, pentru ca ,,ordinul” dat mass-mediei ,,de casa” este sa nu ,,arate in sus”, ci doar ,,in jos”. O sa constatam ca ancheta in curs o sa fie atent ,,periata” pentru ca, DOAMNE FERESTE, sa nu arate ,,in sus”. Ati vazut si dvs. ca ceea ce au ,,promis” pentru ROMANIA s-a intamplat in BELGIA, unde tranferam arsii, cu costuri uriase (pentru cine are indoieli sa revada imaginile tv. de atunci si de acum, cu ,,sforarii” care faceau declaratii ,,… ce din coada au sa sune..,”. Taranii de pe valea mea, care nu au avut si nu au acces la o educatie de calitate, in ultimi 30 de ani, din cauza ,,gunoaielor politice”, au o ,,vorba”- ,, NU V-AR IERTA DUMNEZEU, IN VECI!”

Un distins intelectual roman, de genul caruia incepem sa avem din ce in ce mai putini, care sa aiba curajul sa se exprime public (si din cauza faptului ca ,,se duc la cele vesnice”), care a incercat si nu a renuntat, prin scris, sa ,,indrepte neamul” pe o cale normala si cinstita, un erudit de pe meleagurile bistriteneparintele prof. NICOLAE FEIER, intr-un articol publicat intr-un ziar local (rasunetul.ro – 10.11.2020), face o aprofundata analiza a felului cum am ajuns de la ,,GHERONTOCRATIE” (GERONTOCRATIE – in dex), termen care in greaca elenistica defineste oranduiala sociala in care ,,batranii” aveau primordialitatea in conducerea treburilor publice, datorita intelepciunii si experientei de viata, la …,,GHERONTOFOBIE” (GERONTOFOBIE), generata de frica unor ,,gunoieri” (nu pot fi numiti ,,politicieni”), noi veniti in ,,mocirla politica”.

SE SCHIMBA ,,GUNOIELE POLITICE” CU UNELE CU ,,VIZA – VEST”

Acestia sunt, in marea lor majoritate, urmasii unor ,,securisti”, cu scoala putina, dar mai ales fara carte facuta la timpul ei, in fapt ,,niste neica nimeni, nascuti jigniti”. La randul lor, urmand exemplul ,,inaintasilor”, sunt fara liceu sau cu studii dubioase, nemaivorbind de ,,DIPLOME” (vezi cazul primarului BRASOVULUI, a unor deputati si senatori), au frica de batranii cu scoala serioasa care, pe buna dreptate, le sunt net superiori in intelepciunea asupra vietii si a timpurilor. Ceea care pune ,,bomboana pe coliva” acestei ,,gasti”, este frantuzoaica de la SECTORUL I (cea cu furtul de voturi), care si-a ales un consilier personal un individ condamnat pentru dubla crima, la inchisoare pe viata, din care a executat 14 ani intr-o inchisoare germana. Prezenta acestui individ care posteaza fotografii cu ,,#REZIST”, este posibil sa nu fie intamplatoare si sa ne dea o idee despre ,,stapanii” care au facut sa apara ,,gasca” pe meleaguri mioritice. Conducerea ,,gastii”, in mare proportie, are nume cu sonoritate ,,vestica”, iar acestia vorbesc si ,,stricat” romaneste (in articolele precedente am scris despre originea dubioasa a acestei ,,facaturi”, care tinde sa ,,ocupe”spatiul UDMR-ului). Dupa acesti indivizi, ,,lumea” a inceput si se termina ,,cu ei”, si promoveaza un discurs public violent, intolerant si idiot.

Ei incearca sa imparta societatea in ,,ei” si restul ,,populimii” care ar trebui eventual sa-i si venereze. In fapt, se doreste inlocuirea VECHILOR ,,HOTI” CU UNII ,,NOI”, CU ,,EI” (cazurile hotilor ,,noi”, inclusiv presedintele asa numitului ,,partid”). De subliniat ca ,,au imprumutat” de la UDMR, ,,tehnica” de a-si intimida adversarii prin ,,plangerile penale”, scrise zilnic. Primul exemplu este a lui ,,NICUSOR”, primar de capitala, care s-a folosit de o ,,Asociatie”, iar ultimul este al celor doi copresedinti ai ,,facaturii”, care au facut ,,o plangere penala” pentru ,,nimic”, dar mediatizata, destinata sa ,,bage frica” in adversari. Din cele ce s-au intamplat pana acum, se pare ca au un sprijin dedicat, in randul unor ,,magistrati” (vedeti ,,noile” dosare deschise de DNA, dar numai pentru ,,ROSII”- sunt in campanie electorala), cu ,,studii” pe la ONG-urile sponsorizate ,,vest” (se poate verifica). De frica, dar mai ales de ,,bani”, asa numita ,,intelighenta”, ,,latra” in mass-media, pentru ,,noile gunoaie politice”, fara jena si minima decenta.

ISTORIA SE REPETA, AJUNGEM DE UNDE AM PLECAT – SUMBRII ANI 50

Se ,,repeta” istoria anilor 50 ai secolului trecut, dar cu alte personaje nu din ,,EST”, ci din ,,VEST” (dupa ,,stapanii” lor), nu cu ANA PAUKER si NIKOLSKI, ci cu SEIDLER, SCHUSTER, FINDRIHAN, GORCZYNSKI, ,,condusi ” de unul – NASUI (vedeti listele pentru parlamentare),,daci neaosi„. ,,O VITRINA CU SARLATANI”, daca il parafrazez pe RADU PARASCHIVESCU, cu noua lui carte.

Tot acest ,,nou curent neo- marxist, cu un discurs apropiat de cel al ,,bolsevicilor rosii” (cititi discursurile vremii ale lui LENIN, TROTKI, IAKOV SERGLOV etc) care au executat familia tarista rusa, in vara anului 1918, au un sprijin media redutabil din partea entitatilor sponsorizate de fundatiile, asociatiile si ONG-urile ,din ,,solda” magnatului american – GEORGE SOROS. Tot prin aceste organizatii neguvernamentale au fost dresati si indoctrinata ,,noua” generatie de asa numiti ,,ziaristi”, tineri magistrati, politicieni si alti ,,bagatori de seama”, ,,deontologi” pe la televiziuni, care fac ZGOMOT si spun NIMIC. Statele din zona ROMANIEI, cu conduceri responsabile, au interzis astfel de organizatii, numindu-le ,,agenti straini”, termen pe care l-a imprumutat si SUA, cand e vorba de rusi si chinezi, mai ales cele care nu si-au declarat sursele de venit. La noi s-a incercat o lege pe aceasta tema, dar a fost ,,ingropata” si va fi aprobata ,,la Sfantu Asteapta”. ASA A ,,PATRUNS” IN SOCIETATEA ROMANEASCA ,,PUTREZICIUNEA” CARE A REINVENTAT ,,STATUL”. CU ASTFEL DE INDIVIZI VIITORUL ESTE SUMBRU.

CINE CONDUCE ROMANIA ACUM?

Dupa cum vedem si auzim zilnic, suntem condusi de prosti agramati care, daca sunt lasati singuri, nici nu stiu sa-si lege sireturile (daca au) la pantofi. Cand ,,vorbesc”, privitorul are o evidenta jena in a-i asculta, intelegand, inainte de a ,,deschide” individul gura, ca nu va ,,zice” nimic. Cred ca cititorul a observat ca, mai ales dupa anul 2005, in functiile administrative inalte, civile sau militarizate sunt numiti indivizi cu putina stiinta de carte, greoi in gandire, ,,papagali” care repeta clisee, mai ales daca contin cuvintele la moda ca – ,,EUROPA”, ,,UE”, ,,NATO”, ,,DEMOCRATIA OCCIDENTALA”, ,,ECONOMIA DE PIATA”, ..MEDIUL CONCURENTIAL”, iar daca incerci sa ,,adancesti” subiectul, individul are reactii de ,,nascut jignit”. Nenorocul nostru acum este ca am ,,intrat” in pandemie cu acesti ,,IDIOTI” (nu in sensul vechi al limbii grecesti, acela care explica termenul prin oameni care nu se implicau in treburile publice sau care ,,isi vedeau de treaba lor”). Daca ati fost atenti, ,,IDIOTII” de acum (nici cei dinainte nu erau mai breji) nu stiu care este populatia ROMANIEI, OMS anunta ca suntem 19.778.000 cetateni, pe cand INS comunica cifra de 22.175.000, la 01 ianuarie 2020. Nu e de mirare, vin ,,alegerile” si trebuie furat de undeva. Asa trebuie intelese indemnurile de a merge la vot, daca merg multi se fura mult, daca nu, nu este de unde. Fiecare a vazut ca nu se stie populatia BUCURESTIULUI, iar cand e vorba de a ,,carantina” capitala o ,,dau la intors”, mint de ,,ingheata” televizoarele. PROSTI GRAMADA. Am ajuns sa avem ca sef al ,,GRUPULUI DE COMUNICARE STRATEGICA”, numit de Presedintele TARII, in plina pandemie, pe un individ cu liceu, care a mintit in ,,CV”. Daca te uiti la ,,poza”, intri ,,la idei”.

CE NI SE PREGATESTE?

Dupa ,,alegerile” din pandemie, unde se doreste aparitia ,,PARLAMENTULUI MEU” (Doamne fereste), probabil, ,,TARA” va intra ,,LA STAPAN”, stapan care va avea toate parghiile puterii si ,,COMANDA UNICA„. Primele semnale au fost date si nu putem zice ca nu am stiut – schimbari ale CCR, cu ,,lingaii nostri”, la fel si a AVOCATULUI POPORULUI, a conducerii PARCHETELOR (s-a ,,facut ceva” in acest sens), INALTEI CURTI (in prima ,,faza”). Se va forta schimbarea CONSTITUTIEI. Pentru ca ,,populimea” sa nu fie socata, ci ,,pregatita” pentru ce va urma, apar tot felul de ,,LICHELE” care nu au ,,PRODUS” nimic in viata lor, care ne anunta ,,APOCALIPSA”.

Prima ,,LICHEA” este unul de la BNR-ul condus (pana cand?) de informatorul ,,MANOLE” (care ,,sta bine-mersi pe post”- asa e democratic), unul LAZEA (cu un CV necunoscut, nu il publica – DE CE? – ,,miroase” a SECU?), care repeta scenariul anului 2009, din epoca de trista amintire PETROV-BOC. Atunci, consilierul BNR – unul CROITORU, cu un CV care incepe in 1982 (atunci s-a nascut? Si aici ,,miroase” a SECU), ,,iese” in public si sugereaza taierea salariilor si pensiilor cu 25%, fapt care ,,se executa” peste putin timp. Acum, la 11 ani, ,,securistul de serviciu” din solda BNR, anunta taierea salariilor bugetarilor cu 20% si reducerea saptamanii de lucru.

CE ZICETI ,,NE EXECUTA”? EU INCLIN CA DA, DACA POT. STITI CE LEAFA ,,UMFLA” LUNAR CEI DIN ,,SOLDA” LUI ,,MANOLE”, DIN BNR, CA DOAR NU PLATESTE DE LA MA-SA (imi cer scuze doamnei, ca nu are nici o vina) DE LA DRAGASANI? NU CRED. IN 30 DE ANI, ,,LEFURILE” ACESTOR NESIMTITI, CARE ,,TAIE” LEFURILE SI PENSIILE ,,POPULIMII”, SUNT SECRETE.

EXISTA SPERANTA?

O SPERANTA am putea avea in faptul ca, atunci cand se vor vedea ,,la butoane”, va izbucni scandalul intre ei, ca intre hotii care au ,,PRADA, NUMITA TARA” si nu vor sti cum sa o ,,imparta”. Ceea ce, mai mult ca sigur, nu au luat in calcul este faptul ca ,,papusarii din servicii”, dupa ,,sicanele impozitarii”, se vor satura cum s-a intamplat cu CEAUSESCU. Atunci unul din ,,fitile” a fost amanarea avansarii in grad. S-a revenit toamna, dar deja era tarziu – s-a dat foc la ,,fitil”. Nu trebuie uitat nici avertismentul PATRIARHULUI. Toate acestea, ca si altele pe care nu le stim acum, vor determina ,,EXPLOZIA MAMALIGII”. Cam la acestea se reduce speranta romanilor, pentru ca noi singuri nu o sa ,,explodam”, trebuie ca cineva sa ,,aprinda fitilul”.

FINAL

Nu stiu ce as mai putea sa adaug, decat ca e ,,GROASA”. Nu stim, in primul rand, cati vom scapa cu viata (la propriu), mai ales din cei care vor ,,vizita” spitalul autohton, cu aceasta conducere ,,NELUMINATA„. Cu spunem la greu si ne facem cruce – ,,DOAMNE AJUTA SI APARA-NE DE CEL RAUsi, adaug eu, de ,,PROSTII DE LA GUVERNARE”.

CONCLUZII

Cred ca fiecare cititor poate sa ,,traga” propriile concluzii, dupa nivelul lui de experienta de viata si educatie. VA DORESC SUCCES!

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Multumesc cititorilor! Tuturor va doresc multa sanatate! Imi cer scuze pentru eventualele greseli de redactare.

LA MULTI ANI, ROMANI! LA MULTI ANI, ROMANIA!

Sa va fie de folos!

Lasă un răspuns