QUO VADIS, ROMANIE? – partea a X-a

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE – M.A.E.

Subiectul MAE, pe care nu l-am tratat in cadrul seriei de articole dedicate ,,STATULUI PUTRED” (ca si cel al M.Ap.N, cu un mare rol in politica externa de care, se pare, se achita mai bine – dar sa nu anticipez), este cazul sa-si ocupe ,,locul”, FARA ONOARE, in disolutia STATULUI ROMAN. Disolutie la care ministerul, de dupa 1989, a dat o ,,mana de ajutor” prin oamenii numiti imediat in Centrala si in functii de ambasadori in principalele capitale occidentale. Printre acestia erau multi suspectati, daca nu ,,dovediti”, de a fi ,,cartite” sovietice, sovietici care incep sa ne aduca, dupa 30 de ani, din nou sub ,,cizma ruseasca”, ca un posibil membru al noului ,,lagar” prestroikist, imaginat de GORBACIOV, conform art.20 din Tratatul semnat de ILIESCU la MOSCOVA (neratificat), in 1991.

SCURT ISTORIC

Daca dorim sa ne referim la istoricul ministerului, de dupa CUZA, ar fi multe lucruri de discutat, aici, analizand doar ,,o parte” a ROMANIEI de pana la 1918. Folsind o ,,balanta”, perioada de pana la ,,demiterea ” lui TITULESCU de catre CAROL al II-lea, la ,,ordinul” GERMANIEI lui HITLER, se poate considera ,,pe plus”. ,,Plusul” este dat in special de ,,MAREA UNIRE” din 1918, precum si de tratativele de pace postbelice incheiate cu TRIANONUL. La acest bilant pozitiv putem adauga si controversele diplomatice legate de PRIMUL RAZBOI, pana la ,,PACEA” de la BUFTEA. Demiterea si exilul lui NICOLAE TITULESCU sunt si ,,lucratura” unui alt ministru de externe (i-a luat ,,scaunul” lui TITULESCU) – TATARASCU – (a terminat acelasi liceu ca si TITULESCU, la CRAIOVA). TATARASCU, in epoca, era considerat filogerman, iar cand au ,,venit in vizita” rusii, in 1944, a devenit filorus, participand ca martor al acuzarii in procesul lui LUCRETIU PATRASCANU.

Sa nu uitam ca acelasi TATARASCU a fost ministru MAE in guvernul GROZA si a participat, ca sef al delegatiei romanesti la CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS. Aici, din comportament ,,s-a vazut ” ca este ,,omul” rusilor. Cand a luat cuvantul s-a multumit sa ceara relaxarea unor clauze economice din partea M.BRITANIE si SUA, dar nu a scos ,,nici un cavant”despre frontierele de nord-est ale tarii, unde rusii au ,,facut legea”( acum o fac ukrainienii) si nici despre retragerea trupelor sovietice din tara. Ironia istoriei a fost sa fie intemnitat de comunisti la SIGHET, de unde este eliberat, fara a fi condamnat, ca o ,,favoare” ca a fost martor al acuzarii, in procesul ,,PATRASCANU”. Moare in spital in 1957.

NICOLAE TITULESCU, considerat cel mai ,,MARE” diplomat roman, exilat de CAROL al- II-lea, in 1936, moare la CANNES, in 1941, de unde este adus si ingropat in tara, in 1992. Demersurile autoritatilor romane, de aducere in tara a ramasitelor pamantesti ale lui TITULESCU, au fost initiate de DEJ in 1961, continuate de CEAUSESCU, dupa 1965 si finalizate de un alt ministru al MAE – ADRIAN NASTASE. Acesta a fost sprijinit de un elvetian, JEAN PAUL CARTERON (printre altele si un reputat avocat) care a reprezentat fundatia ,,TITULESCU” la procesul castigat in fata Tribunalului francez din AIX EN PROVENCE, tot in 1992.

Dupa 1936, diplomatia romanesca trece prin momente grele, inclusiv in timpul razboiului, cand ministerul era condus mai mult formal de catre MIHAI ANTONESCU, iar, de facto, de GRIGORE NICULESCU- BUZESTI, filosovietic, ,,recrutat” de NKVD pe timpul ,,stagiului” ca Sef de Legatie la RIGA (1939-1940). Acesta creaza in ,,interior” o clica de tradatori ai tarii formata de filosovieticii, recrutati de omniprezentul NKVD. Numele ,,grele” incep cu CONSTANTIN VISOIANU (devenit ministru in guvernele SANATESCU si RADESCU (nov. 1944 – feb. 1945), ALEXANDRU CRETZIANU ( care a tradat si cifrul de stat), ambasador de la ANKARA, si BARBU STIRBEY, ambasador la CAIRO (se pare ,,executat” de VISINSKI la o receptie, la ambasada sovietica, tot prin intermediul unei ,,bauturi”- ,,brand” taristo-sovietic-rusesc). ,,Grupul” saboteaza ,,tratativele” cu anglo- americanii, initiate de ION ANTONESCU. Dupa razboi, VISOIANU si CRETZIANU ,,ghidati” de NKVD ajung in SUA unde, in 1950, fura 6 milioane de franci elvetieni, dintr-un cont al COMITETULUI NATIONAL ROMAN destinat ,,combaterii” comunismului din ROMANIA.

Sabotarea tratativelor de pace de la CAIRO s-a facut cu ,,girul” reginei- mama ELENA, o antiromanca si filogreaca, care l-a ignorat pe regele MIHAI (poreclit si ,,MIHAI VITEZA” = s-a nascut la mai putin de 9 luni de la casatorie, ca urmare a ,,relatiei” mamei cu un cetatean grec, lucru de care CAROL al II-lea era constient, dar ,,o avea” pe LUPEASCA). Prin manevrele reginei-mama ajungem in lagarul sovietic. Susnumita ne-a vandut la propriu, sprijinind politica lui WISTON CHURCHILL, pe care ,,il durea in c…r” de ROMANIA. EL ,,visa” la ,,insorita” GRECIE. Tradarea ,,reginei-mama” a ,,costat” poporul roman 170.000 de militari morti, raniti sau prizonieri in gulagul rusesc. Oare de ce si cine a orchestrat reinhumarea ,,cu onoruri”? Cred ca cititorul isi mai aduce aminte de propaganda si dezinformarea desantata din toamna anului 2019, care a precedat ,,ingroparea”. O MARE MINCIUNA.

In concluzie nu avem motive sa ,,plangem” dupa grecoaica ELENA, fiul ,,MIHAI VITEZA” si sa-l ,,omagiem ” pe ,,marele” CHURCHIL. A fost ,,mare” pentru poporul lui. Pe noi ne-a ,,vandut”. ALBION A FOST SI RAMANE PERFID, ,,IN NUMELE REGINEI”.

CE AM FOST

,,EPOCA DEJ” – ,,Impanarea” MAE cu ,,lucratori” NKVD

Inainte de 1989, ROMANIA, ca stat unitar, independent si indivizibil, a avut o strategie clara privind politica externa. Aceasta a inceput in EPOCA DEJ, care a initiat destalinizarea tarii, in cadrul careia ,,retragerea” ARMATEI ROSII din TARA reprezenta un obiectiv STRATEGIC. ,,STRATEGIC” pentru ca privea evolutia STATULUI ROMAN pe termen lung, fara ARMATA ROSIE care ,,stapanea” principalele puncte strategice ale TARII si care, ,,la un semn” al MOSCOVEI, putea sa reduca ,,la tacere” pe noii reformisti si a-i inlocui cu ,,cozile de topor” infiltrate deja in principalele centre de putere politico-economica a noii oranduiri ,,democratice”. ,,Scoaterea” rusilor insemna si lipsirea MOSCOVEI de un instrument de presiune imediata asupra noilor conducatori, anihilandu-le acestora marja de manevra.

In aceasta ,,etapa”, MAE, isi incepe evolutia postbelica cu ANA PAUKER care preia fraiele intre anii 1947-1952, pana a fost ,,epurata” impreuna cu doi alti agenti NKVD: – VASILE LUCA/LASZLO LUKA si TEOHARI GEORGESCU, ca ,,deviationisti de dreapta”. MINISTERUL ,,ROMAN” DE EXTERNE era ,,invadat” de o puternica agentura NKVD numita dupa 1947, care o seconda pe ,,STALINUL CU FUSTA” (numele de alint al lui PAUKER) in centrala ministerului. De remarcat ca din aceasta ,,haita” facea parte si recentul(?) ,,botezat” USR-ist – MIHAI SORA (agent NKVD, cu ,,stagiu” francez, la inceputul anilor ’40, autodenumit ,,filozof”). Individul, dupa ,,repatriere” la ordinul sovieticilor, este ,,avansat” ca ,, prim secretar de presa” in MAE. ,,Epurat” in 1952, ,,trece” la ministerul invatamantului si devine informatorul securitatii, cu dosar, in 1964. Din aceasta ipostaza, dupa 2015 (la el toata evolutia este marcata ,,de dupa…”), este ,,recrutat”, prin nevasta, de neomarxisti (sau a fost ,,inrolat”). Acum, sub un alt steag devenit din ,,ROSU” ,,BRUN”, este folosit ca ,,magnet” (sau ,,sperietoare”) pentru tinerii cu scoala foarte putina (ii vedeti acum in guvern sau pe langa el), ,,botezati” in acelasi cult neomarxist.

Ce este interesant, privind pe acest venerabil NKVD-ist, ,,vopsit” apoi in ,,SECURIST” si ,,colorat” in USR-ist, este ca ,,descoperitorul de talente” de la actualul CNSAS, un anume cetatean care poarta un nume ,,toponimic” (hodor= claie de fan (Olt); teren – Ardeal, si care este un istoric ,,cu studii aprofundate” despre epoca medievala, finalizate in 2000, in FRANTA), nu-i ,,da in vileag”. ,,Vanatorul de securisti”, la 23 de ani, nu se mai preocupa de ,,epoca medievala” ci, brusc si, bineinteles ,,intamplator”, ajunge dupa ,,finalizarea studiilor aprofundate”, in acelasi an, la CNSAS. Probabil ca, isi pune in practica ,,studiile” prin scotocirea vestigiilor feudale, in cautarea ,,securistilor” nascuti in anii 200-600 d.H. si pana la 1700, in cele trei perioade ale epocii. Cred ca ar fi interesant de aflat cine erau ,,instructorii”. Acum, de plictiseala, cauta ,,arhiva” M.Ap.N. O avea ,,ordin”… Cariera ,,lucratorului” s-a bazat pe ,,dezvaluiri/scandaluri publice” de ,,securisti” care nu erau ,,medievali”, ci ,,contemporani”, dar numai dintr-o anumita ,,parte”, sprijinind noul ,,cult” brun si neomarxist. Ca sa inchei subiectul, trebuie sa adaug ca cetateanul ajunge la ,,cascavalul” securitatii, cu sprijinul unei dudui cu nume de pasare, ,,parintele” USR, ,,instruita”, cum se putea altfel, decat ,,intamplator”, la… BUDAPESTA, prin anii ’90.

La titulatura ministerului am pus ghilimele la ,,ROMAN”, pentru ca institutia, in epoca, nu reprezenta ROMANIA, ci MOSCOVA . Fac aceste precizari pentru a nu exista confuzii, unde am fost si mai ales unde am ajuns CAM TOT ACOLO, DAR S-AU INMULTIT ,,JUPANII”.

,,EPOCA CEAUSESCU” – ,,epurarea” partiala a MAE de ,,lucratorii” NKVD/KGB

Ce nu s-a reusit, cu toate eforturile facute, a fost ,,lichidarea” agenturii sovietice de care avem ,,parte” si acum, KGB-ul devenind SVR. In ,,istoria” MAE, din 1947 pana in ,,Epoca de aur”, atat in ,,Centrala” ministerului, cat si in ambasadele din tarile occidentale au existat numeroase exemple de tradatori in solda KGB( unii ai CIA si AVO), care au ,,lucrat” impotriva STATULUI ROMAN, nu a lui CEAUSESCU, cum le place unora sa ,,justifice” TRADAREA DE TARA (- ultimul pe ,,lista” fiind un ministru USR, un mic pinochio cu apartament la PARIS(?), care incearca ,,spalarea” tradarii tatalui). In perioada 1988-1989, rusii, intuind pierderea ,,lagarului sovietic”, trec la un ,,program” masiv de recrutare a unor noi agenti tineri si de ,,perspectiva” care sa inlocuiasca ,,vechea generatie” de ,,DIPLOMATI”. REALITATEA ARATA CA AU AVUT SUCCES. LA FEL SI UNGURII, SECONDATI DE AUSTRIECI.

CEAUSESCU a dinamizat relatiile diplomatice catre OCCIDENT, in prim plan situandu-se GERMANIA FEDERALA, SUA, FRANTA, MAREA BRITANIE SI ISRAEL. Artizanul acestui proces fiind IOAN GHEORGHE MAURER, secondat de GHEORGHE GASTON-MARIN – vicepremier, emigrat mai tarziu in ISRAEL (dupa ,,retragerea” din functie a lui MAURER) si EMIL BODNARAS, ,,pensionat” si el la interventia ,,cercului KGB-ist” din anticamera ELENEI CEAUSESCU. Pe langa deschiderea ,,vest” manageriata de GASTON MARIN, sub ,,conducerea” lui BODNARAS se produce o ,,deschidere” in directia ASIEI, in special catre CHINA, unde BODNARAS avea puternice legaturi personale de pe timpul ,,stagiului” moscovit din anii ’40.

,,Pe urmele” lasate de BODNARAS, si preluate de CEAUSESCU, fostul secretar de stat SUA – HENRY KISSINGER, dupa 1969, face ,,naveta” la BUCURESTI pentru netezirea drumului americanilor in reluarea discutiilor diplomatice cu BEJINGUL, interesul initial fiind razboiul din VIETNAM. Ca un fapt divers, KISSINGER, in memoriile lui (DIPLOMATIA) a ,,uitat” sa aminteasca de la cine lua ,,notite” si pe care il considera intr-un interviu ,,…inteligent si curajos… un operator viclean, ambitios si constient de puterea sa pe arena internationala…”. Aceste relatii externe au fost dezvoltate dupa 1967 intr-un ritm fara precedent in istoria diplomatica romanesca, CEAUSESCU ,,deschide” TARA catre toate continentele, cu beneficii de necontestat – comerciale, economice si politice – pentru ROMANIA. ATUNCI ERAM ,,CINEVA”.

Una din greselile politice ale lui CEAUSESCU (cea mai mare a fost ,,aducerea” nevestei in ,,cabinetul doi”), in politica externa, a fost aceea ca nu a permis SUA sa exporte mai mult in ROMANIA, iar balanta comerciala sa ramana favorabila americanilor. Acest lucru a dus incet, incet la schimbarea atitudinii mediului economic si bancar american, care a influentat politica WASINGTONULUI. Ca sa va dati seama cum puneau americanii ,,problema” banilor (ca si acum) in relatiile cu ROMANIA, o sa dau un singur exemplu, acela a unei datorii de 6000 $, in fapt, o intarziere in plata unei rate la un imprumut dintr-un ,,grant” alocat agriculturii. Intarzierea care nu era semnificativa, a dus la ,,reclamatii” din partea unei delegatii SUA primita de CEAUSESCU, care, dupa aceasta ,,disputa”, renunta la acest fond favorabil partii americane (ei vindeau si noi cumparam), dar nu inainte de a fi ironic la adresa partenerilor. Acest lucru s-a adugat la ,,nota de plata” in recirea in timp a relatiilor politice.

La acesta schimbare ,,de macaz” nu este de ignorat rolul ,,etnicilor” maghiari din institutiile de ,,forta”, dar mai ales in CIA si ,,DEPARTAMENTUL DE STAT”, in sectorul ,,analiza”. Aceste ,,analize” au stat la baza politici americane in ceea ce priveste ROMANIA, de la mijlocul anilor 80 pana in apropierea anului 2000. Administratiile americane incep sa preia, cred inconstient, propaganda KGB-ului difuzata mai ales prin ,,analistii” etnici maghiari (sau din familii mixte) din CIA si terminand cu ,,transfugi vopsiti” ai DIRECTORATULUI I al KGB-ului, printre care si PACEPA. Aceste ,,analize” ,,alimentau” agenda externa a DEPARTAMENTULUI DE STAT la apogeul ,,RAZBOIULUI RECE”.

Pentru cititorul mai putin informat, colaborarea ruso-maghiaro-austriaca in domeniul informatiilor privind ROMANIA, in general, si TRANSILVANIA, in special, are o istorie lunga (am scris despre acest subiect), de pe vremea IMPERIULUI TARIST si a celui CEZARO-CRAIESC. Una din victimele acestui ,,pact” fiind marele poet MIHAI EMINESCU, care milita impotriva puterilor imperiale vecine, si pentru unitatea romanilor. Aceste ,,pozitii” publice ii aduc poetului moartea, un rol determinant avandu-l agentul austro-ungar, TITU MAIORESCU, documentat ca atare de catre politia capitalei, dupa 1914. Nu trebuie uitata nici ,,colaborarea” hasburgo-tarista in TRANSILVANIA, din timpul revolutiei din 1848, care a ,,sfarsit” cu aparitia dualismului si ingenuncherea, la propriu, a populatiei romanesti transilvanene. Infiltrarea cu agenti KGB si AVO a MAE, a dus si le schimbarea perceptiei occidentale asupra lui CEAUSESCU, rezultatul ,,operativ” fiind ca RUSII, cu ,,voie” de la BUSH, au ,,LIBER” de a-l schimba si asasina pe CEAUSESCU, iar UNGARIA incepe pescuitul in ,,ape tulburi” pentru ,,independenta” TRANSILVANIEI. Acest ultim aspect fiind extrem de actual acum.

Incepand cu mijlocul anilor ’80, in complicitate cu agentura KGB (SVR)/ AVO din centrala MAE si ambasadele romanesti, din principalele capitale vestice, occidentul, profund intoxicat, ,,inchide ochii” asupra ROMANIEI. Ii ,,deschide” abia dupa anul 2000, deja tarziu atat pentru noi, cat si pentru ei. In aceasta perioada RUSII schimba ,,caii”, iar CHINEZII revendica incet, incet ASIA, impletind puterea economico-financiara enorma, cu puterea militara care devine uriasa. Cosmarul SUA este acum ,,dualismul” ruso-chinez. In acest timp, UNGARIA este ,,TOT LA PESCUIT” (cu sprijin austriac). OBIECTIV: – TRANSILVANIA- trecerea acesteia sub ,,controlul” maghiar, dar sub forma PRINCIPATULUI/INDEPENDENTEI.

CE AM AJUNS?

Ministri de externe ,,inscaunati” in sediul MAE din ALEEA ALEXANDRU nr. 31 (pe colt, la nr.1, este palatul lui BECALI), dupa 1990, in numar de 23, cu putine exceptii, au fost/sunt ori ,,acoperiti „ai securitatii/SIE (ceea ce nu este de condamnat, toate tarile NATO si nu numai, procedand similar, modelul fiind englezesc), ori in slujba altor puteri. Unii sunt ,,sluga la doi stapani”. Pe ,,primul loc” este bineinteles Fr. RUSA urmata de UNGARIA (cu cel putin unul ,,plin” si un altul ,,intermediar”). Un altul, istoric de meserie, avea ,,simpatii” undeva prin orient. Pe acesta ,,PETROV” il folosea ca usier, la propriu, pe timpul reuniuni NATO de la BUCURESTI, precum si a primirii lui PUTIN. Nu ultimul pe lista este ,,cel cu gat scurt”, care era/este in ,,trei barci”, intre vest-FRANTA, est- Fr. RUSA si undeva prin orientul mai apropiat. Dintre acestia au fost si din categoria slugilor proaste, a pupatorilor in c…r, a unor presedinti, iar aici, nu putea sa lipseasca ,,PETROV”. In aceasta ,,categorie” primul loc il ocupa fiul (teolog de meserie) unui poet ,,comunist” care il ,,turna” pe I.D. SARBU la aceiasi ,,comunisti”. Acesta a ,,depasit” planul ,,pupand in c…r” doi presedinti, la pachet cu ,,tiitoarea” unuia. Acestuia, ,,la pupat …tiitoarea”, i s-a adaugat, unul care vroia sa fie si presedinte, la doua partide. Un altul, un ,,filozof”, cu ,,antecedente” de pupincurist de dinainte de ’89 ,, pupa” si el unde putea. Nu trebuie ignorat un alt ministru cu tata fost ofiter intr-un comandament logistic, inainte de 1989 (se ocupa cu carburantii), si care este printre primii care pune ,,umarul” la dezvoltarea ,,creatiei” GRU in ROMANIA – LUKOIL. Nu mai insist asupra subiectului. BARFESTE LUMEA…

,,SUCCESELE” DIPLOMATIEI ROMANESTI DE DUPA…

Prima ,,realizare” a fost ,,urgenta” unui nou tratat cu viitoarea defuncta URSS, semnat la 05 aprilie 1991, la MOSCOVA, intre ILIESCU si GORBACIOV. Am avut norocul ca acesta sa nu fie ratificat, GORBACIOV fiind ,,zburat” din functie de ELTIN si de aparitia FEDERATIEI RUSE. Un alt insucces poate fi considerat si negocierea si semnarea tratatului cu UNGARIA, de la TIMISOARA, la 16 septembrie 1996. Ministru al MAE era ,,nemuritorul” MELESCANU, care nu a aparat sub nici o forma interesele viitoare ale ROMANIEI, sa nu mai vorbim de cele trecute, inclusiv FUNDATIA GOJDU, cand ROMANIA putea sa devina legal, cu acte de proprietate, ,,stapana” centrului BUDAPESTEI.

Dupa cele doua documente internationale, defavorabile STATULUI ROMAN, vine un alt ,,ideolog” la carma MAE, in persoana lui ADRIAN SEVERIN, care ,,negociaza” tratatul cu UKRAINA, semnat in iulie 1997, la CONSTANTA, si prin care ROMANIA renunta la toate teritoriile aflate in compunerea statului artificial numit UKRAINA, anexate de URSS, incepand cu 1940. Individul voia initial sa renunte si la INSULA SERPILOR, in prostia lui nestiind ca aceasta face parte din UKRAINA, dupa ce URSS a ,,luat-o” cu japca in 1949, act niciodata ratificat de ROMANIA, dar ,,recunoscut” prin tratatul cu URSS din 1961.

In acest an, acest ,,TRATAT”, incalcat de ukrainieni ,,cum a vrut muschii lor”, expira si ar trebui renegociat, amendat corespunzator si care sa contina mecanisme de control, un fel de MCV, dar romanesc. UKRAINA si-a permis sa-si incalce toate obligatiile internationale in ceea ce priveste ROMANIA, ,,popovaduite” de UE si SUA (cand le convine). Au fost incalcate si ignorate drepturile celor aproximativ un milion de romani (nici macar nu stim sigur cati sunt in realitate), traitori de milenii in BUCOVINA DE NORD, sudul BASARABIEI, TINUTUL HERTA si MARAMURESUL ISTORIC. Incalcarile au vizat, practic, izolarea si asimilarea romanilor, mergand de la invatamant pana la mult trambitatele ,,DREPTURI ALE OMULUI”. Bomboana pe coliva a pus-o recentul filmulet difuzat de autoritatile statale ukrainine din CERNAUTI, in care masacrul sovietic de la FANTANA ALBA cand, la 01 aprilie 1941, au fost omorati peste 4000 de romani care voiau sa ,,treaca” in ROMANIA, dupa cedarea BUCOVINEI DE NORD rusilor, in 1940. ,,DEMOCRATII UKRAINIENI AU PUS ACEASTA FAPTA IN CARCA SERVICIILOR SECRETE REGALE ROMANE”. Dupa toate acestea nici nu stiu cum ROMANIA ii mai sprijina pe arena internationala, in afara faptului ca aparam alte interese nu neaparat romanesti. La inceputul lunii aprilie ac, titularul portofoliului de la MAE a ,,schitat” un demers ,,mic” in apararea romanilor din UKRAINA. Cred ca rezultatul va fi, ca si pana acum, ,,ZERO”.

,,INGENUNCHIEREA” ROMANIEI IN RELATIILE CU UNGARIA – desuveranizarea ROMANIEI in TRANSILVANIA si deschiderea ,,…caii spiritului maghiar in TRANSILVANIA trianonica…”

Bomboana pe ,,coliva” impotentei/prostiei si dezinteresului voit a diplomatiei postdecembriste romanesti il reprezinta relatiile cu UNGARIA. Dupa semnarea TRATATULUI, in 1996, si folosindu-se de ,,coloana a cincea” reprezentata de UDMR, UNGARIA a facut cam ce a vrut in ROMANIA, iar in TRANSILVANIA se comporta ca ,,acasa”. Pana acum, BUCURESTIUL a organizat alegeri pentru a sti UDMR-eul cu cine guverneaza. In primul rand, membrii guvernului si parlamentului maghiar vin si pleaca cand vor din ARDEAL, cu ignorarea vadita a autoritatilor guvernamentale romane. Cu aceste ocazii se fac declaratii antiromanesti ,,fara perdea”, replica diplomatiei dambovitene fiind ZERO.

Prin actiunile agresive ale autoritatilor maghiare asistam astazi, practic, la o preluare a atributiilor statului roman si a constituirii unei identitati nationale maghiare in TRANSILVANIA. Acest lucru se face prin investitii masive in invatamant: – Universitatea SAPIENTA, demersuri agresive pentru maghiarizarea universitatii de medicina din Tg. MURES, promovarea limbii maghiare, inclusiv in randul copiilor proveniti din casatorii mixte, investitii masive in mass-media de limba maghiara, care militeaza pentru ,,autonomie”, sabotarea INSTITUTULUI DE LA MAGURELE, infiintarea echipelor de fotbal in zonele preponderent cu populatie maghiara etc. Pe ,,lista” urmeaza Tg.MURES, cu BOLONI ,,curtat” ca antrenor. Implementarea, in 2017, a planului ,,KOS KAROLY” (decorat de HORTY in 1941, antiroman declarat, neamt dupa tata) in agricultura ,,de limba maghiara”, in cele 16 judete ale DIKTATULUI.

Aroganta oficiala maghiara privind TRANSILVANIA nici macar nu mai este ,,mascata”. La sedinta din 09.12.2020, a MAE ungar, la care a participat si BUNFORD ZSOLT, directorul general al serviciului extern de spionaj maghiar IH( fost AVO), subordonat MAE, ministrul PETER SZIJARTO a dat ,,indicatii” privind actiunile operative care vor viza TRANSILVANIA. Anul trecut, aceasta ,,tema” s-a ,,bucurat” de peste jumatate din cele 737 de rapoarte informative adresate MAE maghiar si primului ministru VICTOR ORBAN.

S-a ajuns ca acum guvernul maghiar sa trimita documente oficiale in limba maghiara, catre ministerul roman al agriculturii, folsind inclusiv sintagma ,,TINUTUL SECUIESC” si sa i se raspunda, tot in maghiara. Este de subliniat ca KAROLY a fost profesor la Facultatea de Agricultura din CLUJ NAPOCA, pana in 1953. Actualul ministru ,,roman(?)” al agriculturii este rectorul urmasei acestei facultati, devenita intre timp Universitate: – USAMV CLUJ-NAPOCA. Ungurii, in documentele oficiale, nici nu folosesc ,,NAPOCA”, atunci cand vorbesc despre CLUJ (nu suna ungureste).

La toate aceste arogante maghiare, in relatile cu ROMANIA, MAE si GUVERNUL ROMAN nu au avut nici o reactie semnificativa, ci doar niste ,,schelalaituri” de caine batut. Nu s-a intreprins nici un demers oficial si public pentru stoparea planurilor maghiare privind TRANSILVANIA, ambasadorul maghiar nu a fost ,,invitat” la MAE, nu s-a protestat la nivelul UE si SUA. In ceea ce priveste SUA, ,,EI” nu au nevoie de ,,vize”, cu toate ca ,,conlucreaza” cu PUTIN si CHINEZII, si sunt ,,rasplatiti” cu investitii masive americane. NOI, NIMIC.

Recenta sesiune a COMISIEI MIXTE DE COOPERARE ECONOMICA ROMANO- UNGARA de la BUBAPESTA, din 8-9 aprilie 2021, ni-l prezinta pe ministru roman al ,,economiei(?)”, NASUI, unul din ,,prezidentii” adunarii, imbracat ca un ,,cioclu”. Cred ca ,,echipamentul” individului, luat de la ,,TAICA LAZAR” ( pravalia de caritate a BUCURESTIULUI interbelic) semnifica, involuntar ( prostia este infinita…) ,,parastasul” de 30 de ani, a relatiilor intre cele doua state. Pe timpul acestei ,,intruniri” nu s-a ,,scapat” o vorba despre ,,… spiritul maghiar in TRANSILVANIA trianonica…”. Celalalt ,,prezident” al evenimentului era ministrul de externe maghiar PETER SZIJJARTO – ,,seful de proiect” privind desuveranizarea STATULUI ,,PUTRED” ROMAN in TRANSILVANIA.

In 28 aprilie ac. ( dupa reprezentatia ,,cioclului” USR-ist de la ,,economie”) ministru de externe BOGDAN AURESCU, s-a intalnit in UNGARIA, la GULA, cu omologul maghiar P. SZIJJARTO. Comunicatul de presa dat de MAE roman nu ,,lamureste” daca la aceasta intalnire, ministru roman a pus ,,pe masa” actiunile antiromanesti ale Guvernului Maghiar in TRANSILVANIA si daca ,,DA”, care a fost rezultatul demersului. Din ,,Comunicat” aflam doar problemele ,,protocolare”, de unde putem deduce ca , pentru ROMANIA, demersul a fost ZERO BARAT. IN ACEST ,,MECI”, UNGURII CONDUC DETASAT.

FINAL

Cam aceasta este imaginea MAE si a diplomatiei romanesti ,,la zi”. Cititorul, citind acest articol, poate sa-mi reproseze ca nu am amintit nimic de UE si NATO. Raspunsul este ca cele doua evenimente nu au fost determinate de ROMANIA si diplomatia ei ,,de elita”. ROMANIA, in cele doua organizatii, a fost obligata sa ,,intre”. Diplomatia autohtona mimand ,,negocierile”, acestea fiind destinate prostirii opiniei publice romanesti, care sa se simta ca ,,a fost bagata in seama” de lumea occidentala. In 24 de ani de existenta a UE, noua tari au organizat referendumuri si toate au fost respinse de cetatenii tarilor respective, obligand statele la renegocieri privind tratatele UE. Ultimul fiind BREXITUL britanic, cand insularii au intors ,,dosul” ,,bunastarii” UE. NOI NIMIC.

Daca va mai amintiti, ,,populimii” nu i s-au prezentat sub nici o forma ,,costurile” acestor ,,afaceri”, ci doar ca ,,acolo cainii umbla cu covrigii in coada”, pe care ii vom lua noi, calatorind ,,liber”, cu ,,buletin”. Cei care ,,ne-au invitat” au uitat sa ne spuna ca vom ,,calatori” ca sa ajungem ,,sclavi pe plantatii” si sa le stergem la c…r batranii, romanii fiind umiliti, la propriu, de-a lungul EUROPEI ,,democratice”. AM DEVENIT ,,TIGANII” EUROPEI. Cum ne ,,apara” de aceste umilinte dipomatia romanesca? VEDETI ZILNIC. Diplomatia romaneasca este un ,,catel” adoptat de doi dulai. Cand acestia maraie la cineva, noi suntem latraii de serviciu, fara nici un ,,castig” pentru TARA. Ne facem ,,dusmani” gratuit. Nici macar nu ni se arunca ,,un os”. Le ,,roadem” pe ale noastre si ,,ne mancam” intre noi. Nu ne baga nimeni in seama. CEL MAI BUN EXEMPLU ESTE UNGARIA.

CONCLUZII

1 – in ultimii 30 de ani, ROMANIA, nu a avut o diplomatie autentica. Daca pana in 2000 am fost la ,,remorca” estului, dupa aceasta data ,,ne-au ” ,,calarit” vesticii. Va amintiti ,,reactiile” ambasadelor care intra ,,cu cizmele” in problemele interne ale tarii? A avut MAE reactii? NU.

2 – de-a lungul istoriei am fost, cu notabile exceptii, de la MARII DOMNITORI ROMANI pana la CEAUSESCU, la ,,remorca” altora. Nu noi am ales ,,stapanii”, ci ei ne-au ,,luat”, la propriu, pe noi. Cand cei ,,MARI” se bateau, noi plateam ,,nota de plata”. Asa s-a ,,incheiat” al doilea razboi mondial si, probabil, asa se va intampla si in viitor. VOM RAMANE CU ,,CURUL IN BALTA”.

3 – pe agenda interna urmeaza ( probabil ca s-a finalizat) acum ,,circul” (se rediscuta legea ,,puscariasului” DRAGNEA) repatrierii rezervei de aur a ROMANIEI, dusa de ,,MANOLE” la LONDRA, de parca nu ne-am ,,prajit” cu tezaurul dus la MOSCOVA. Cand ,,MANOLE” a dus aurul, costul a fost ieftin, iar acum, cand ar trebui sa-l readuca, cica ,,e scump”. In acest caz MAE ar trebui sa fie ,,vioara intai”, dar dupa cum ,,sta afacerea” cred ca nu e nici rezerva. Avem de ,,repatriat” din PERFIDUL ALBION, 63,7t aur, in valoare de aprox. 35 miliarde euro. NU CRED CA ACEST LUCRU SE VA PETRECE. L-AU ,,RATACIT” ENGLEZII.

UNGARIA SI-A RECUPERAT, IN DECEMBRIE 2020, CELE 3 t AUR (100.000 UNCII) IN VALOARE DE 130 MILIOANE EURO, DEPOZITAT LA LONDRA.

Avand in vedere interesul public , o sa prezint cateva cifre privind aceasta chestiune. In 2014, OLANDA repatriaza 600 t aur din SUA si M. BRITANIE. In acelasi an, BELGIA repatriaza 200 t. In 2015, AUSTRIA anunta returnarea a 280 t din M.BRITANIE, ITALIA aduce in tara 1200 t din SUA. GERMANIA poarta negocieri intense cu SUA (intrerupte la un moment dat) pentru returnarea a 900 t aur, din cele 1200 t pe care americanii ,,le-au ratacit, nu le mai gasesc”. Se barfeste ca, inca din anii ’50 FORT KNOX este ,,gol”. Germanii au cerut sa-l ,,vada” si au fost refuzati.

Un caz special il reprezinta VENEZUELA care, dupa 7 ani de negocieri, reuseste, in 2012 ( cu sprijin rusesc), sa-si repatrieze 120 t de aur din M. BRITANIE. De ce a durat atat? Nici englezii ,,nu le gaseau…” Dupa aceea stiti ce a urmat? DEMONIZAREA LUI HUGO CHAVEZ, CARE, BRUSC A DEVENIT ,,DICTATOR”. In acest caz putem face o paralela cu ,,puscariasul” DRAGNEA, care este ,,pedepsit”, formal, pentru cele doua doamne, din ALEXANDRIA, carora le-a dat o paine, dar in realitate, pentru indraznela de a cere readucerea aurului in tara. Ca si in cazul lui CHAVEZ, DRAGNEA s-a ,,bucurat” si nici acum nu a scapat, de atentia MI6 ( subordonat MAE englez), care i-a suplimentat pedeapsa, prin refuzul de a fi eliberat. De aici putem deduce ca PERFIDUL ALBION, prin varful de lance MI6, fac ,,jocurile” si la BUCURESTI. Daca in ROMANIA ar fi o justitie, cel putin englezeasca, DRAGNEA trebuia sa faca puscarie, ca multi, multi altii, pentru coruptie, de care, fie vorba intre noi e ,,plina”UE. Numai daca vezi proprietatea din TELEORMAN, ,,te crucesti” si te intrebi, ca prostu’ – DE UNDE BANI? DIN MUNCA CINSTITA?

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Multumesc cititorilor! In astfel de vremuri, va doresc tuturor sa ramaneti sanatosi si optimisti! Si, ca de fiecare data, imi cer scuze pentru eventualele greseli de redactare.

Sa va fie de folos!