QUO VADIS, ROMANIE ? -partea a XIV-a

ROMANIA INTR-UN NOU RAZBOI ?

– Episodul I –

In continuarea serialului dedicat MINISTERULUI ROMAN AL APARARII, la sugestia unor cititori curiosi sa auda si altceva decat ,,bruiajul” zilnic, incerc sa ,,arunc o privire”, fara pretentia de a face ,,analize” (le las pentru ,,specialisti ?”), asupra unui ,,RAZBOI CALD”, la granita de est si nord a ROMANIEI.

PUTINA ISTORIE

Prima impresie a desfasurarii evenimentelor tragice din UKRAINA, ne aduce aminte de inceputul secolului XX, cand interese obscure, necunoscute de marea masa a oamenilor, au dus la moartea a 9 milioane de soldati, dar si a aprox. 65 (alte cifre indica 50-100) de milioane de civili decedati, in legatura cu ,,frontul”. Conditiile sanitare precare, generate de razboi, au dus la aparitia bolilor epidemice, precum ,,tifosul exantematic” (- 3 milioane de morti numai in ESTUL EUROPEI si ROMANIA) si a ,,gripei spaniole”, al carei debut este legat de taberele militare, primul caz fiind depistat in FORT RILEY- KANSAS. MARELE RAZBOI a fost , in primul rand, o catastrofa umanitara.

,,ELITELE ” occidentale, in tandem cu militarismul imperial japonez, au uitat repede dezastrul din MARELE RAZBOI (la care copii lor nu au participat), iar in urmatorii 20 de ani ,,pun la cale” un alt razboi, ,,AL DOILEA MONDIAL”, urmat de o alta catastrofa umanitara: – 24.408.154 militarii si 43.638 905 civili morti, inclusiv in ,,LAGARELE MORTII” naziste, japoneze si sovietice. Nazistii infiinteaza 1200 de lagare (alte cifre =15.000), unde numai victimele de origine evreiasca se ridica la aprox.6 milioane de oameni. Totalul mortilor in lagare, sau in legatura cu acestea, se ridica la aprox. 10 milioane de oameni. Japonezii au infiintat cateva sute de lagare de razboi, unde au ,,internat” 140.000 prizonieri, in special din trupele aliate, in care au murit aprox. 20.000 de militari. Aici nu erau internati militarii chinezi. Pierderile CHINEI, provocate de japonezi, au fost de aprox. 35.000.000 de soldati si civili din cauza razboiului, din care 8,4 milioane de foame. Nu trebuie uitata AUTORIZATIA CARTIERULUI GENERAL JAPONEZ nr. 575/ 3 dec.1941, care, sub deviza ,,UCIDE TOTUL, JEFUIESTE TOTUL, ARDE TOTUL” a dus la masacrarea a 2,7 milioane de chinezi. In REGATUL UNIT au fost 400.000 de prizonieri germani, prost tratati, folositi la munca fortata, in agricultura (25% din forta de munca). In ,,sutele” (nu exista o cifra oficiala) de lagare sovietice au fost, ca prizonieri de razboi (cifre aproximative), 3,1 milioane germani, 240.000 polonezi, 230.000 romani, alte sute de mii de alte nationalitati (rusii tineau evidenta pe nationalitati, nu pe tari). Dintre acestia 2,5 milioane au murit, din care 70.000 de romani. In total se estimeaza ca in ,,GULAG” au fost ,,internati” 10 milioane de oameni. Numai DUMNEZEU STIE CATI AU MURIT.

REMEMBER – TO LEARN

ROLUL FOSTULUI IMPERIU BRITANIC IN DECLANSAREA CONFLICTELOR CONTINENTALE, INCEPAND CU SFARSITUL SEC. XIX
I. – RAZBOIUL FRANCO-PRUSAC : 1870-1871

In razboiul francezo-prusac, ,,IMPERIUL” incurajeaza PRUSIA si pe BISMARK impotriva lui NAPOLEON al III-lea, care voia revigorarea puterii apuse a FRANTEI lui NAPOLEON I. A ,,castigat” PRUSIA si, indirect, MAREA BRITANIE, iar FRANTA dispare ca ,,putere continentala”, rol pierdut atunci si pe care nu l-a mai recastigat, nici ca ,,PUTERE NUCLEARA”.

II. – ENGLEZII SI ,,MARELE RAZBOI”

A urmat ,,MARELE RAZBOI”, care a avut ,,consultant” pe deosebit de abilele servicii secrete regale – MI6 (nu degeaba ele sunt in cadrul MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS, de vreo 500 de ani), printr-un atentat la SARAJEVO, cu un ,,anarhist ?” necunoscut, aflat ,,intamplator” pe un traseu schimbat brusc din cauza faptului ca cel ,,oficial” era ,,blocat” (din pura intamplare). ,,VICTIMA” ,,intamplarii”, mostenitorul IMPERIUlUI AUSTRO-UNGAR , era deja o putere ,,DE MANA a III-a”, condus de un IMPARAT- FRANCISC IOSEF I, care dupa o domnie de 68 de ani, era ,,uzat” (inclusiv de amanta). Deciziile erau luate de ,,cercurile de putere”, majoritar maghiare, prin contele TISZA – prim-ministru (mort intr-un atentat la sfarsitul razboiului), ,,consiliate” tot de MI6 (in general, in ,,afacerile” europene din Evul Mediu, nu scapi de ,,mana” englezeasca). Englezii au dorit, si au reusit, implicarea IMPERIULUI GERMAN condus de un IMPARAT ,,obtuz” – WILHELM al II-lea, care declara razboi ,,neamurilor” de la EST – IMPERIULUI TARIST. Scopul englezilor (pe scurt), prin declansarea conflictului, a fost STOPAREA dezvoltarii industriale GERMANE, deja instalata la ,,conducerea” economiei continentale. Avantul si eficienta industriei GERMANE duce si la dezvoltarea unei flote care, ,,nederanjata”, in 10 ani va detrona ,,REGINA MARILOR – FLOTA REGALA BRITANICA”. IMPERIUL ,,IA MASURI”.

Inceputul razboiului a incurcat ,,calculele” Regale, care nu s-au ,,pupat” cu realitatea, numai pierderile umane ale imperiului totalizand 1.117.167 soldati (din care aprox. 400.000 erau oameni din colonii, care nici nu stiau unde este EUROPA, si pentru ,,ce lupta”), nemaivorbind de cele economice. Marea greseala a ,,INSULARILOR” a fost cea privitoare la aprecierea eronata a fortei militare germane, mult superioare trupelor engleze si franceze. La fel de gresit s-a apreciat si nivelul comandamentului GERMAN, care era cu ,,doua clase” peste comandantii aliati. Astfel, incepand din august 1914, germanii executa 34 raiduri aeriene asupra PARISULUI, iar mai tarziu folosesc artileria, prin ,,GROSSE BERTHA”, care bombardeaza orasul, initial, de la 113 km.

Din punct de vedere informativ, WALTTER NIKOLAI – seful serviciului secret german, surclaseaza MI6 in ,,problema ruseasca”. Agentul LENIN, declansand revolutia bolsevica, scoate RUSIA din razboi, si dezangajeaza trupele germane, care vor fi mutate in VEST. Spectrul ,,dezastrului” fiind aproape, se ,,apeleaza” la SUA. ,,VERII” din fosta colonie, care aveau putere economica si baneasca, se implica, fara voie, intr-un razboi pe care opinia publica nu il dorea, 3 milioane de americani refuzand recrutarea. Pretextul a fost ,,oferit” tot de MI6 care a ,,sifonat” catre germani informatii false despre vasul LUSITANIA, cum ca ar avea la bord furnituri de razboi pentru englezi, motiv legitim pentru a deveni ,,tinta”, adevarul fiind ca erau doar 1954 de cetateni (din care 197 americani), care isi pierd viata la 1 mai 1915. In acest razboi SUA pierde ,,pe mana englezeasca” 50.600 soldati si intre 500.000 -650.000 de civili din cauza ,,GRIPEI SPANIOLE”. Tot SUA cheltuie 33 miliarde dolari, la valoarea de atunci.

Mai mult, dupa 1918, englezii ii implica pe americani si in razboiul civil din RUSIA, unde pierderile au fost de 210 soldati din detasamentul ,,URSUL POLAR”, care lupta in SIBERIA. In aceasta ,,actiune” americanii finanteaza ,,ARMATA ALBILOR” decontand contravaloarea a 700.000 pusti cu repetitie, 3650 mitraliere, la care se adauga piese de artilerie, munitii, echipamente diverse. Cel mai curios lucru in participarea armatei SUA, in care erau multi emigranti rusi, este ca nu s-a implicat in luptele cu ,,albgardistii”, ci doar pazeau portul VLADIVOSTOK si calea ferata din SIBERIA DE EST. SUA simpatiza cu ,,bolsevici” (TROTKI – emigrant in SUA, era sprijinit de sectorul financiar-bancar american), actionand ca atare. Trupele americane, in numar de 8000 militari, se retrag in 1920 (vezi revista ,,ARMY AND SOCIETY nr.2/2012).

III. – ,,MANA” PERFIDULUI ALBION IN DECLANSAREA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL

Dupa ,,MAREA CRIZA” si venirea lui HITLER ,,la putere”, masurile luate de acesta duc la o explozie a economiei si industriei germane. Dezvoltarea interna duce la crearea WEHRMACHTULUI si a KRIEGSMARINE, reluandu-se ,,durerile de cap” englezesti de la inceput de secol XX. Analiza englezeasca, corecta de aceasta data, voia sa dirijeze imensul potential militar german catre EST, impotriva UNIUNII SOVIETICE. Pentru a se atinge acest obiectiv, MI6 se baza pe relatiile nobilimii engleze, multi din familia Regala fiind pro-HITLER. PRINTUL GEORGE de CAMBRIDGE este unul dintr ei, banuit si de spionaj, moare ,,intamplator” (MI6 ,,habar nu avea”) intr-un accident aviatic (era ,,Comodor” in RAF), la 25 august 1942, intr-o aeronava ROYAL AIR FORCE, in SCOTIA. S-a speculat ca in avionul cu 14 pasageri era ,,un necunoscut” – RUDOLF HESS – si ca avionul zbura catre SUEDIA, tara neutra, printul avand asupra lui 100(?) de coroane suedeze (vezi ,,STANDARDE DUBLE” pag.147, autori LYNN PISK si CLIVE PRINCE, documentare BBC si presa engleza, mai mult sau mai putin ,,de scandal”).

Evenimentele de atunci, ca si ,,dezertarea” lui HESS (al doilea in organigrama nazista, care dorea ,,neutralitatea” engleza) la 10 mai 1941, nu au dus la atingerea scopului englez in viitorului conflict, care urmarea ,,uzarea” celor doi combatanti: – BRUNII si ROSII. S-a produs ,,o defectiune” in planul englezesc (neamurile germane aveau alte planuri), HITLER o ,,ia” catre VEST, demoleaza FRANTA si viseaza la invadarea REGATULUI. Atunci CHURCHIL elaboreza planuri de ,,emigrare” in CANADA, unde se si evacueaza o serie de bunuri si persoane. REGATUL UNIT, din nou, s-a ,,trezit cu nadragii in vine”, apeleaza la vechea ,,reteta” si isi implica ,,VERII”, intr-un conflict continental. Din nou, MI6, in colaborare cu serviciul de informatii al marinei SUA (in fapt ,,construite ” tot de englezi) si a cercurilor de putere din jurul presedintelui ROOSEVELT, care aveau studii in REGATUL UNIT, provoaca implicarea americana in razboi (PEARL HARBOR). La finalul conflagratiei MAREA BRITANIE isi pierde statutul de ,,MARE PUTERE”.

FRANTA, care ii considera pe englezi aliati, primeste ,,un dus rece” la finalul razboiului, cand ,,VERII”, la sugestia ,,ALBIONULUI”, elaboreaza planuri de a ,,guverna” peste teritoriul francez, tiparind chiar o noua moneda. S-a uitat rolul ,,FRANTEI LIBERE” si a gen. CHARLES de GAULLE in rezistenta europeana si crearea celui de al doilea front, in iunie 1944 (cum au fost uitati si polonezii ,,predati” RUSILOR). Din nou nu trebuie uitat rolul lui MI6, pe langa anturajul presedintelui ROOSEVELT, in a-l determina pe acesta sa ,,nu-l inghita” pe de GAULLE. Dupa depasirea acestui ,,obstacol”, francezii se trezesc cu ,,probleme” in ALGERIA, unde CIA (creatie tot ,,englezeasca”) finanteaza pe fata opozitia locala, in obtinerea independentei. Avantajul major englezesc, dupa cel de-al doilea RAZBOI MONDIAL si ,,DECESUL IMPERIULUI”, este ca au ramas ,,NEAMURILE” din fosta colonie, care se transforma in ,,JANDARMI MONDIALI”.

In ceea ce priveste ROMANIA, dupa 1944, ,,PERFIDUL ALBION” cu CHURCHIL inca prim-ministru, dupa simulacru de ,,negocieri” de la CAIRO, cu cercurile legate de fostul REGE MIHAI (majoritatea erau agenti NKVD), ne vinde, la propriu, RUSILOR, ,,pe un servetel” pastrat de STALIN. SUA nu au avut nici o implicare in ,,vanzare”, englezii si-au urmarit interesele fara mila, ESTUL EUROPEAN este lasat la ,,mana” RUSULUI, pentru a ,,obtine”, in principal, GRECIA, plus alte ,,amanunte”, inclusiv in Mediterana. SUA erau interesate de razboiul impotriva JAPONIEI unde doreau (si au primit) ajutorul RUSIEI lui STALIN, negociatorul fiind HARRY HOPKINS, prin ofensiva numita ,,FURTUNA DIN AUGUST”, din 1945 . HOPKINS si ,,ELITELE” americane nu au estimat corect consecintele startegice ale ajutorului primit de la STALIN, care ,,pofita” de ocazie si ii ,,face comunisti” pe mongoli si pe chinezi. In plus, RUSII se ,,aleg” cu un grup de 56 de insule, numite KURILE, care le permit acum controul asupra fortelor japoneze si americane din zona. Aici ,,S-A NASCUT COMUNISMUL CHINEZ” si problema TAIWANULUI, ,,cosmarul” american de acum.

IV. – ESTE IMPLICAT ,,PERFIDUL ALBION” IN ACTUALUL CONFLICT?

Evolutia europeana, dupa 2014, cu ocuparea CRIMEEI si semnarea acordului de la MINSK, la negocierile caruia MARII BRITANII i s-a spus ,,pas”, acestea fiind purtate de FRANTA si GERMANIA, au facut ca ,,PERFIDUL ALBION” sa ia masuri – provoaca ,,BREXIT-UL”. Din nou se repeta scenariul care a dus la cele doua razboie mondiale, si care au ca motivatie ,,gelozia” engleza fata ,,de partenerul” german , cu ,,explozia” economica, obtinuta cu energie ieftina, furnizata de ,,prietenii” rusi. Dezvoltarea GERMANIEI a dus la crearea UE, cu vechea ,,amica” a englezilor – FRANTA, in care este ,,atrasa” si MAREA BRITANIE, in 1973. REGATUL se trezeste ,,incorsetat” de deciziile binomul franco- german, care, de facto , conduc UE si care platesc REGATULUI UNIT ,,politele” din trecutul comun de 1000 de ani. Din perspectiva corecta, engleza, ,,LOCOMOTIVA” germana trebuie oprita, pericolul fiind de crearea ,,Celui de al IV- lea REICH” nu prin razboi, ci economic, cu consecinte pe termen lung pentru REGAT (cat va mai ramane din el).

Englezii se ,,elibereaza de controlul” UE si, cu ajutorul ,,VERILOR” (fostul presedinte TRUMP fiind clar impotriva UE) pe care ii implica in ,,afacerile” din UKRAINA, iar pe ,,mana” actualului PRESEDINTE (cazul HUNTER, care incepe ,,sa miroase urat”, cu toata ,,batista pusa pe tambal”), evoca posibilitatea primirii UKRAINEI in NATO, stiind (au surse bune la MOSCOVA – lucru cunoscut si de ,,serviciile crestine” ale VATICANULUI) ca va provoca RUSIA, reactia fiind un RAZBOI asteptat. Calculul englezesc, pana la un punct, se dovedeste corect, conflictul duce la sanctiuni impotriva RUSIEI care reactioneaza si inchide ,,ROBINETUL” de energie ieftina pentru UE si GERMANIA, care intra in recesiune si ,,cade in bratele” primitoare ale CHINEI (invocata acum de politicieni germani pentru ,,negocieri” de pace cu RUSIA). Este inceputul sfarsitului ,,LOCOMOTIVEI” UE si a planurilor ,,elitelor” germane de ,,colonizare” a EUROPEI, fara razboi. GERMANIA NU VA MAI FI ,,PUTEREA” EUROPEANA.

,,MISCAREA” englezeasca are efect – EUROPA intra in recesiune, la care ,,nu se vede lumina de la capatul tunelului”. Dar, ca si la inceputul celui de al Doilea Razboi Mondial, cand s-a incercat varianta HESS, ,,calculele” se dovedesc inexacte pe termen lung, ,,INSULARII” intra intr-o recesiune grava, iar propria populatie incepe sa puna intrebari care, probabil, in viitor vor duce la schimbarea de ,,REGIM”. Semnalul este dat de cei 1900 docheri din cel mai mare port de containere, FELIXSTOWE, care intra in greva generala dupa 30 de ani (ultima greva a fost in 1989). In aceste zile, ,,zburdalnicul” BORIS JOHNSON il viziteaza pe ,,amicul” ZELENSKI. Vizita este data de existenta ,,unor fisuri” in angajamentul acestuia de a continua razboiul, indiferent de mortii ukrainieni iar opinia publica incepe ,,sa maraie”. Anturajul lui ZELENSKI este plin de oameni ai MI6 si CIA (,,ocupa” doua etaje in serviciul ucrainian de securitate), pe langa cei ai lui PUTIN ( cred ca multi ,,sug” la trei tate). Ma intreb daca exista ,,oameni” care tin la tara lor.

Dupa cum arata ,,situatia” geo-politica ,,LA ZI”, SUA, ca si celelalte tari din NATO (mai putin ROMANIA – nici nu avea cu cine, pana la CIUCA) nu au anticipat consecintele ,,jocului” inteligent si abil englezesc, rodat in sute de ani de dominatie coloniala. Deocamdata putem sa consideram REGATUL UNIT ca si ,,CASTIGATOR” al ,,primei runde”. Englezii, pentru a ,,deconta” chinezilor pierderile zonelor MACAO (,,regatul” jocurilor de noroc, cu ,,doua clase” peste LAS VEGAS) si HONG-KONG (primul din lume, ca numar de miliardari, detronand NEW-YORK-ul), ,,au plusat cu neamurile” in ASIA. Cu sprijinul unor personalitati politice americane, ,,varf de lance” ale unor cercuri de afaceri americane, probabil nemultumite cu,, profitul” din razboiul UKRAINIAN, ,,provoaca” CHINA, in chestiunea TAIWANEZA. Aceste cercuri sunt legate in special de inalta tehnologie, iar in acest caz de ,,SEMICONDUCTORI”, fara de care progresul economic nu va mai fi posibil (vezi familia PELOSII, ,,neamurile” si semiconductorii taiwanezi). SUA sunt ,,cu un pas” in urma (vezi rachetele hipersonice). La aceasta ora, SUA au un deficit total de 79,6 miliarde dolari (200 miliarde cu …CHINA), iar CHINA un excedent comercial total de 101 miliarde dolari. RUSIA, in primele luni de razboi, a vandut in CHINA bunuri de 61,44 miliarde dolari. CARE SUNT CASTIGATORII?

Dupa cum se poate observa, MAREA BRITANIE este la conducerea propagandei anti-RUSE si pro-razboi, lasand impresia ca ,,ei stiu totdespre rusi (?)”, fiind singulara ,,in concertul” european de ,,dat din gura”. Aproape zilnic ,,PERFIDUL ALBION”, prin tot felul de organizatii/instituitii de la MINISTERUL APARARII, fosti sefi MI6, la ,,institute de cercetare” (sper ca va mai amintiti de ,,cercetatorul englez”) difuzeaza ,,analize”, ,,comunicate”, stiri de presa etc. Acestea ,,acopera” aproape toata tematica conflictului si merg de la ,,bolile” lui PUTIN, la pierderile militare ruse, ,,dezastrul” economiei din cauza sanctiunilor, lupta partizanilor (in alte ,,vremuri” erau denumiti ,,teroristi”- depinde de interese), lipsa de vointa a sodatului, doar a celui rus, de a lupta, precum si ,,frigiderele” furate de rusi si trimise ,,prin posta”, cu ,,pozele aferente”. Nu trebuie uitata ,,provocarea” (MI6 o stii ceva ?) de la BUCEA, neclara in ceea ce priveste ,,vinovatii”, dar transformata in loc de pelerinaj pentru ,,elitele” europene (cu IQ mic) si nu numai. Aceeasi ,,reteta” este aplicata la ZAPOROJIE, unde rusii care ocupa centrala din martie, din plictiseala, se ,,bombardeaza” singuri. UKRAINA ,,arunca” cu flori si ,,da din gura…”, poate, poate ii crede cineva, de la SUA la ONU si cine se mai nimereste.

Deocamdata ,,nota de plata” este achitata de ,,VERI”- 10,5 miliarde dolari, ,,INSULARII”, fiind cu ,,maruntisul”, declara un ,,ajutor” de 1.3 miliarde lire, existand suspiciuni ca suma nu este reala, preturile fiind ,,umflate”. Stirea este ,,PENTRU PRESA”. Inflatia in REGAT este estimata, in 2023, la 18,5%. Este o provocare de stiut cum va arata REGATUL dupa viitoarea iarna. Dar, mai mult ca sigur, NU BINE.

SITUATIA OPERATIV-STRATEGICA

Pe acest ,,teren”, la aproape sapte luni de la atacul asupra UKRAINEI, au aparut alte ,,focare” de ,,RAZBOI”, foste ,,RECI”, care au devenit sau sunt pe cale sa devina ,,CALDE”. Daca, in februarie, ROMANIA (cred) privea doar spre EST si NORD, acum incepem sa privim spre SUD-VEST, unde SERBIA (?) doreste sa ,,reincalzeasca” conflictul ,,racit” de NATO, in 1999. Atunci ,,mijlocitori” au fost GERMANIA (AUSTRIA) , din care nu putea sa lipseasca MAREA BRITANIE care isi implica ,,NEAMURILE”. Cele trei membre NATO ,,luptau” ,,prin procura”, avand ,,port-drapel/interese ,,VERII” americani, si folosesc etniile non-sarbe impotriva IUGOSLAVIEI si, ulterior, a SERBIEI. Acum, Fr. RUSA, urmareste crearea de ,,dureri de cap ” pentru NATO, dar, in subsidiar, ANGLIEI care va trebui sa gestioneze ,,criza” fara ,,veri”, veri care vor fi ,,ocupati” in ASIA.

,,JOCUL” TURCIEI

In ,,adancimea” strategica TURCIA, membra NATO, ,,joaca” individual si ,,joaca”. Pentru ei NATO nu exista. Prin ,,procura” data AZERBAIDGJANULUI ,,rezolva” problema NAGORNO-KARABAH, profitind ca rusii, ,,sponsorii” ARMENIEI, sunt ,,putin ocupati” in UKRAINA. Pentru ca interesele otomane ale lui ERDOGAN sa fie promovate, TURCIA, in viitorul imediat, va ataca SIRIA, pentru a lichida, cred ei definitiv, ,,problema” KURDA. In acest caz profita de ,,ocuparea” SUA in ASIA si a faptului ca americanii, principalii sponsori ai kurzilor, i-au ,,tradat”, abandonandu-i in ,,mana” turcilor, dupa retragerea din nordul SIRIEI, in octombrie 2019 (le mai furnizeaza arme si echipament divers). Actiunea este accelerata de ,,invitarea” SUEDIEI si FINLANDEI de a deveni membri NATO, pe care turcii, care nu sunt fraieri, o negociaza ,,la sange” pentru a ,,pune mana” pe toti dezidentii kurzi, aproximativ 100 de cetateni, azilanti politici. Atacul preconizat din SIRIA impotriva kurzilor, ca si opozitia la aderarea la NATO a celor doua tari, creaza nesiguranta SUA si NATO, flancul estic al aliantei fiind ,,in aer”.

Pentru ca ,,sultanul” ERDOGAN sa-si faca ,,mana”, s-a implicat in negocierile RUSIA-UKRAINA-ONU, dupa care face o vizita lui PUTIN. La putin timp, apar ,,pe surse”, stiri despre eventuale negocieri RUSO-UKRAINIENE (rusii dau de inteles ca nu vor negocia cu ZELENSKI, ci doar cu SUA. S-au ,,fript” de la primele ,,negocieri” din martie) si de incetare a conflictului. Acum, TURCIA scoate din joc FRANTA si GERMANIA, principalele capitale care s-au opus aderarii la UE. GERMANIA post MERKEL, cu nu cancelar ,,slab”, este deja ,,pe tusa”, dupa ,,inchiderea” robinetului de gaz si declinul accentuat al economiei, iar FRANTA lui MACRON este ,,la cersit” la RIAD. Miercuri, 24 august, in CONSILIUL DE MINISTRII, acelasi MACRON, cu o figura de ,,priveghi” estima ca, in aceasta toamna, pentru francezi, este ,,,... sfarsitul abundentei, al evidentelor si al lipsei de griji…„. Cred ca francezii ,,l-au aplaudat”. Si in HEXAGON va fi un sfarsit si inceput de an ,,interesant”.

Schimburile comerciale turcesti cu RUSIA, in primele 7 luni de razboi, au crescut cu 50%, iar importurile de petrol, platit in ruble, cresc vertiginos. TURCIA nu s-a alaturat sanctiunilor NATO/occidentale impotriva RUSIEI. In atare conditii, TREZORERIA SUA, la 25 august a.c. , trimite o scrisoare asociatiilor de afaceri turcesti, amenintandu-le cu sactiuni, daca continua ,,afacerile” cu rusii. Turcii nu au raspuns.

Intr-un interviu al ,,Sultanului” ERDOGAN, din 19 august 2022, acesta acuza direct, cu subiect si predicat, administratia SUA (indirect si aliatii, printre care, la loc de frunte, sunt englezii) de sprijin direct al ,,TERORISMULUI” in SIRIA si IRAK, avertizand ca ,,oricand” este dispus la o ofensiva in SIRIA impotriva KURZILOR. Este foarte probabil ca aceasta declaratie sa faca parte din intelegerile cu PUTIN de la SOCI, RUSII sprijinind regimul SIRIAN. Tot atunci este posibil ca PUTIN sa-i fi sugerat lui ERDOGAN si negocieri cu IRANUL, inainte de debutul ofensivei militare. Surse de la TEL-AVIV, unde se simt ,,fiori reci” in relatiile cu RUSIA (majoritatea sefilor ukrainieni, cu ZELENSKI in frunte, sunt evrei si …actori/scenaristi etc.”) si a intaririi cooperarii militare ruso-iraniene (vezi ,,dronele”), isi fac sperante, au ,,indici pozitive”, ca SUA dezvolta o ,,optiune militara” impotriva IRANULUI.

Probabil se urmareste reincalzirea ,,PRIMAVERII ARABE”, care a avut un debut la 17 dec. 2017, cand un cetatean marocan si-a dat foc, protestand impotriva guvernului local. Se repeta ,,reteta” din 1968, de la PRAGA, cand un student isi da foc in semn de protest impotriva ,,comunismului”. Aceste evenimente si ,,primaveri” sunt prognosticate din 2011, intr-un articol publicat in FOREIGN POLICY, avand ca inspiratie anul 1848 cu ,,PRIMAVARA POPOARELOR”. Atunci SUA nici nu era ,,in acte”. ALTA ,,DISTRACTIE”.

ESCALADAREA ASIATICA

De parca toate acestea nu erau suficiente, au aparut tensiunile directe intre doua puteri nucleare: – SUA si CHINA. Aceste tensiuni ,,gratuite”, provocate de SUA (,,batul prin gard” fiind englezesc), pot sa duca la ,,MONDIALIZAREA” razboiului RUSO-UKRAINIAN. Exista o teorie in ,,cercurile de putere” din WASHINGTON D.C. ,,sugerata” de ,,ganditorii” PERFIDULUI ALBION, ca, in acest fel, ,,civilizatia” si modul de trai occidental (a se citi ,,englez”) va supravietui, iar ,,opozantii”, care au ca lideri CHINA si Fr. RUSA, vor fi anihilati. Asa numita ,,lume occidentala” crede ca aceasta este ,,ultima carte”. Lumea ,,orientala” are alta parere. In cercurile intelectuale din occident, mai ales din jurul unor fosti prim-ministri, ca TONY BLAIR se prognozeaza ca ,,rolul civilizator/democratic” al occidentului din ultimul mileniu, ,,A APUS”.

U.E, cu conducatori ai caror IQ este sub media europeana, s-a aruncat ,,cu capul inainte” pentru aprobarea sanctiunilor initiate de SUA, in fapt ,,sapandu-si ” propria groapa. Daca evolutia de pana acum continua, ,,mai marii” UNIUNII, pot tocmi popi pentru apropiatul prohod al organizatiei. POLONIA deja da semne de ,,dezidenta” ( -vezi declaratiile oficialilor polonezi si a guvernatorului Bancii CENTRALE).

In ,,visurile” ei, COMISIA EUROPEANA, vorbeste despre… extindere si nu despre disolutia organizatiei. Un singur exemplu este elocvent dspre IQ-ul ,, COMISIEI…”- in persoana comisarului pentru politica externa, JOSEPH BORRELL FONTELLES, cu care LAVROV ,,stergea pe jos” dupa vizita in Fr. RUSA, din februarie. Euobserver.com titra ca : ,,… LAVROV il umileste pe BORREL la MOSCOVA…”, iar ,,POLITICO” il cataloga cu o ,, …prestatie dezastruoasa…”. Ceilalti membrii C.C., impreuna cu ,,sefa” nu sunt ,,peste” BORREL, din contra... In concluzie, UE are ,,succesul ” asigurat.

SE POATE MONDIALIZA CONFLICTUL ,,LOCAL” ?

,,MONDIALIZAREA” conflictului OCCIDENT-ORIENT, nu ,,INTRE CIVILIZATII” ci, mai mult ,,INTRE ORGOLII/PROSTIE”, si a faptului ca ,,OCCIDENTULUI” i se ,,trage presul de jub picioare”, are, deocamdata, o forma retorica, care escaladeaza pe zi ce trece, mai violenta verbal din ,,tabara” APUSULUI. Aceasta violenta verbala face ca tarile care nu sunt in sfera de influenta occidentala sa se alieze, deja, in tabara CHINEZO-RUSA. De remarcat, in acest context, ca daca tarile EUROPENE, cu exceptia UNGARIEI si SERBIEI, la care se poate adauga ,,defectarea” BULGARIEI (luni, 22 august, guvernul interimar a anuntat negocieri cu RUSIA pentru gaz, platit in ruble) si, eventual, CROATIEI (TURCIA are propria ,,agenda”), au ales ,,tabara” occidentala, la ,,tabara orientala” se ,,aliniaza” tari care, odata, erau ,,apropiate” occidentului si prin faptul ca au fost colonii, furnizoare de resurse, in special de pe continentul SUD-AMERICAN, AFRICA, ASIA de VEST etc.

Un caz special il reprezinta ARABIA SAUDITA care, prin ,,calaul/proscrisul – numit de occident” Printul Mostenitor MOHAMMED bin SALMAN a ,,intors” spatele SUA, ignorand cererile exprimate prin vizita facuta de presedintele BIDEN, de suplimentare a livrarilor de petrol, in vederea evitarii crizei energetice in care se ,,afunda” lumea ,,democratica”, dar in special EUROPA. In acest caz, se pare ca ARABIA SAUDITA, fara o pozitie publica explicita, a adoptat ,,pozitia” RUSO-CHINEZA. Nu trebuie uitat razboiul civil din YEMEN, sponsorizat de ARABIA SAUDITA de o parte, si IRAN de alta parte, si din care SUA incerca sa se retraga, fapt care incomodeaza RIADUL. Cand ,,ii bat la usa” sauditului, occidentul ignora asasinarea ziaristului saudit KHASHOGGI, in consulatul din ISTAMBUL. ,,CURAT-MURDAR…”, sa nu spun ,,IMORAL”.

STRATEGIILE ADOPTATE DE RIVALI

A. COMBATANTI DIRECTI

I. FEDERATIA RUSA

Daca facem abstractie de provocarile la care a fost supusa FEDERATIA dupa ,,intelegerea verbala” intre BUSH senior si GORBACIOV, de la inceputul anilor ’90, RUSIA este AGRESOR in atacul asupra UKRAINEI. ,,OCCIDENTUL”, in general, si M. BRITANIE, in special, folosindu-se de SUA, si-au calculat ,,mutarile”, estimand gresit atitudinea ,,TARULUI” PUTIN, care numai de prostie nu poate fi invinuit, si care mai stie si SAH. Acestia credeau ca ,,in fata” il au pe ELTIN si ,,rezolva” cu o sticla de votca si o fanfara. PUTIN, din 2008, cand ,,rezolva” problema GEORGIANA (dupa sammitul NATO de la BUCURESTI, incheiat cu ,,invitarea” UKRAINEI si GEORGIEI de a adera la organizatie – in fapt, o mare prostie. Timpul ,,va judeca”) si dupa ,,revolutia portocalie” din UKRAINA, decide sa ,,schimbe foaia” in relatiile cu SUA/NATO. Acest lucru l-a facut treptat, si-a ,,normalizat” relatiile cu CHINA, care intre timp ,,ia conducerea” economiei globale, cu toate ,,franele” puse, in special de TRUMP, iar ,,explozia” tehnologica incepe sa puna in umbra SILICON VALLEY.

FEDERATIA RUSA cauta ,,prieteni” si isi intareste legaturile, inclusiv informative, cu toate celelalte tari care ,,nu inghit” SUA/NATO si, in general, ,,LUMEA OCCIDENTALA”. Astfel initiaza o serie de ,,organizatii” internationale care includ CHINA, BRAZILIA, INDIA, IRAN si tari din ,,curtea din spate” a SUA – AMERICA LATINA si, mai mult, din ORIENTUL APROPIAT-INDEPARTAT, odata ,,fidele” americanilor. Se revitalizeaza, dupa 2009, BRICS (INDIA, CHINA, BRAZILIA , AFRICA DE SUD + RUSIA), care cuprinde peste 50% din populatia lumii si 40 % din economia acesteia. La ultima reuniune, din iunie 2022, mai multe tari inca nemembre, unele cu statut de ,,observator”, incep sa curteze organizatia. Aceste sunt atrase de potentialul economic si comercial al membrilor, dar si a planurilor de creare a proprilor organisme financiare, care sa inlocuiasca FMI si BM, controlate de SUA. Exista suspiciuni de transformare a organizatiei intr-o alianta militara. ,,ALIANTA” va avea, clar, caracter anti-occidental/SUA.

Fr. RUSA se implica militar, incepand cu 2015, in SIRIA coordonadu-si actiuninile atat cu armata siriana, cat si cu fortele IRANIENE, dusman declarat al ISRAELULUI. In acest caz, RUSIA isi testeaza operational tehnica militara, isi pregateste trupele si corpul de comanda pentru un viitor razboi. Tot acum se ,,testeaza” capacitatea militara si operationala a aliatilor occidentali, initiatori/sponsori ai ,,primaverii arabe”, mai ales SUA si MAREA BRITANIE. Desfasurarea razboiului civil din SIRIA si esuarea loviturii de stat de la ISTAMBUL, duc la o apropiere fara precedent cu TURCIA, cele doua tari identificand inamici si interese comune.

Dupa tensiunile in relatiile ruso-turce existente inainte de tentativa de lovitura de stat din 15 iulie 2016, care, conform declaratiei Ministrului de Interne TURC, din februarie 2021, SULEYMAN SOYLU (ziarul HURRIYET), a fost organizata de SUA, si executata pe teren de RETEAUA GULEN (fapt dezmintit de SUA), RUSIA si TURCIA isi normalizeaza relatiile, inclusiv militar si informativ (la inceput doar in SIRIA, apoi s-au extins…). Cele doua se inteleg si asupra conflictului din NAGORNO-KARABAH. RUSII lasa ,,din brate” ARMENIA (membra OTSC) din cauza premierului, considerat pro-occidental, castigul fiind de partea filo-turcilor din AZERBAIDJAN. ,,PIERZATORI” atunci au fost cei 6500 de morti. ,,FORTE OBSCURE”, banuite de ,,simpatii” occidentale din ARMENIA, au incercat ,,reaprinderea” conflictului, in august 2022, scopul fiind de a ,,da dureri de cap” RUSIEI ,,ocupata” in UKRAINA, dar TURCIA a ,,pus frana”. Cooperarea celor doua tari se adanceste in pofida ,,operatiunii militare speciale”, TURCIA, membra NATO, fiind ,,de facto” aliata KREMLINULUI. Cele doua tari coopereaza clar in chestiunea SIRIANA, in relatiile TURCIEI cu IRANUL si cu ISRAELUL. De asemenea, ERDOGAN devine ,,mijocitorul” RUSIEI in negocierile privind exportul de cereale, inclusiv rusesti, precum si in viitoare negocieri ,,DE PACE”.

Fr. RUSA dezvolta cooperarea ,,totala” cu CHINA, care a devenit, de facto, prima economie mondiala, si reprezinta puterea militara dominanta in zona ASIA- PACIFIC. Aceasta ,,cooperare”, in primul rand, este ANTI-AMERICANA, sopurile politico-militare ale celor doua tari fiind identice. AU UN ,,INAMIC” COMUN.

RUSII, dupa ocupare CRIMEEI, iau masuri adecvate pentru intarirea sistemului financiar-bancar, achizitioneaza mari cantitati de aur, renunta la ,,dolarizarea” economiei si pune bazele planului de decontare a ,,energiei” vandute, in ruble. Acest fapt face ca moneda RUSA sa se intareasca considerabil, alaturi de ,,dolar”, Fr. RUSA si SUA castigand ,,RAZBOIUL SANCTIUNILOR”, ,,FRAIERII” FIIND U.E. si REGATUL UNIT. CONSECINTELE SE VAD ACUM, DOLARUL DEPASESTE EURO, INFLATIA IN LUMEA OCCIDENTALA ESTE DE ,,DOUA CIFRE”, IAR ,,RAZBOIUL IARNA” (specialitate ruseasca) INCA NU A VENIT.

SCOPURI URMARITE

1 – Redesenarea hartii politice si dezmembrarea partilor din UKRAINA cu populatie majoritar rusa. Acelasi lucru se are in vedere si cu teritoriile care sunt locuite de alte etnii: -polonezi, romani, maghiari etc., care au fost ,,lipite” artificial de catre STALIN.

2 – Schimbarea regimului politic si ,,decuplarea” acestuia de occident/NATO/SUA. Crearea unui nou ,,STAT” fidel RUSIEI.

3 – Destructurarea industriei si puterii militare (in fapt, ,,tocarea” acesteia) ukrainiene, de asa maniera incat sa nu mai reprezinte un risc pe termen foarte lung.

4 – Anihilarea amenintarii politico-militare occidentale la adresa Fr. RUSE si ,,limitarea” puterii militare a SUA pe scena mondiala.

5 – Pe termen lung, scopul este refacerea ,,IMPERIULUI”, precum si dominatia/dislocarea vecinilor care acum sustin alianta ANTI-RUSA.

6 – Transformarea MARII NEGRE intr-un ,,lac” ruso-turcesc. ,,TAIEREA” accesului UKRAINEI/NATO/SUA la MAREA NEAGRA.

GRESELI COMISE

1 – Planul initial de ofensiva a fost conceput prost, slab condus si sustinut logistic, inclusiv cu tehnica de lupta, de pe vremea URSS. Aceste fapte au dus la pierdere de prestigiu despre ,,puterea militara” ruseasca. Vor fi consecinte in viitor.

2 – Ca si la debutul celui de al doilea Razboi MONDIAL, ,,elita” militara, de la nivel strategic,operativ pana la cel tactic, s-a dovedit slab pregatita, incapabila sa-si indeplineasca obiectivele stabilite. S-a folosit putin experienta din SIRIA, unde au fost ,,rotite” cadrele de comanda.

3 – Rusii pierd razboiul de ,,imagine” oficiala, dar, se pare, il castiga pe cel neoficial (vezi analisti americani, englezi, dar si romani). Una din cauze fiind ,,vorbaria excesiva” ,slab documentata/falsa, din tabara anti-rusa.

4 – SVR-ul si FSB-ul nu se ridica la ,,inaltimea” obiectivelor militare stabilite de conducerea rusa, fapt care a avut cosecinte grave in atingerea obiectivelor ,,operatiunii militare speciale”si la ,,scurgerile de informatii” din propria tabara. Aici nu trebuie ignorat faptul ca ofiterii din cele doua armate, ,,pe vremuri”, au fost colegi in institutiile miltare comune.

II. UCRAINA … VA URMA

CONCLUZII

Cred ca cititorul informat din surse diverse, credibile, ignorand mass-media locala, poate sa-si faca propria imagine asupra celor prezentate pana acum.

Sa auzim numai de bine!

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Multumesc cititorilor acestui blog, care, cu toate ca articolele s-au ,,rarit”, continua sa acceseze si sa le citeasca pe cele anterioare. Sper ca cititorii care au solicitat aceasta ,,analiza” (nu gasesc alt cuvant), sunt cat de cat multumiti si ca vor cauta si alte ,,pareri” pentru intregirea unei imagini apropiate de realitate, nu de ,,propaganda”. Va rog sa scuzati eventualele greseli gramaticale, de limbaj etc., cred eu, inerente acestui demers.

Sa va fie de folos!

– VA URMA – II. UKRAINA SI COMBATANTII INDIRECTI/PRIN PROCURA.