QUO VADIS, ROMANIE? – partea a XVI-a

ROMANIA INTR-UN NOU RAZBOI ?

– Episodul II –

II. – UCRAINA (YKPAIHA – in ucrainiana, tansliterat – UKRAIINA)

SCURT ISTORIC

Spatiului geografic in care a aparut statul UCRAINIAN, a fost teatrul unui sir de conficte intre tarile vecine incepand cu POLONIA, LITUANIA si, bineinteles, RUSIA. Incepand cu secolul XIII, teritoriul este impartit intre UNIUNEA STATALA POLONO- LITUANIANA, IMPERIUL OTOMAN, iar la sfarsit de secol XIX de AUSTRO-UNGARIA. In secolele XVII- XVIII, in acest areal apare ,,REPUBLICA CAZACA”, care a facut obiectul unui conflict cu POLONIA si RUSIA TARISTA. In sec. IX se formeaza RUSIA (RUTENIA) KIEVEANA, condusa de un ,,vereg (viking)” RURIK cu resedinta la NOVGOROD. El a fost urmat de IAROSLAV cel INTELEPT, care muta capitala la KIEV. Invazia mongola din sec.XIII o ,,desfiinteaza” (1240), capitala fiind complet distrusa.

In 1769, ECATERINA a II-a lichideaza independenta cazacilor si ii integreaza in armata tarista. Hatmanii cazaci semneaza ,,aderarea” la Armata Tarista, cu grade de ,,capitan” si ,,colonel”. Printre cei care semneaza documentul de ,,aderare” sunt romanii: – TARANU, MOLDOVAN, GOLOGAN, CIORBA, GRIGORAS, FOCSA, BOGDAN, RADU, IGNAT, DESALAGA, PROCOPIE, DRAGAN, MUNTEANU, BOCSA, APOSTOL etc. De amintit ca 90% dintre conducatori cazacilor erau ROMANI. In Armata TARISTA, acestia formeaza doua regimente, unul ,,MUNTENESC” comandat de col. GRIGORE BUHATEL, si al doilea ,,MOLDOVENESC” condus de col. LUNGU (precursoarele DIVIZIILOR ,,TUDOR VLADIMIRESCU” si ,,HORIA, CLOSCA si CRISAN”, infiintate de URSS, in octombrie 1943).

Debutul PRIMULUI RAZBOI MONDIAL a facut ca interesul pentru acesta zona sa creasca din partea GERMANIEI si AUSTRO-UNGARIEI care aveau ca inamic IMPERIUL TARIST. Astfel, in 1914, IMPARATUL GERMAN – WILHELM al II-lea a infiintat si sponsorizat ,,ASOCIATIA PENTRU ELIBERAREA UCRAINIEI”” (?) impotriva IMPERIULUI TARIST, vizand teritoriile dintre CARPATII PADUROSI si CAUCAZ. Ideea acestei ,,asociatii” a apartinut serviciilor secrete germane si, in special, contelui FRANZ STADION, seful serviciului secret AUSTRO-UNGAR (1890-1916) care initiaza formarea ,,LEGIUNII UCRAINIENE” destinata sa lupte alaturi de LEGIUNILE POLONEZE, impotriva IMPERIULUI TARIST. Acum apare pentru prima data notiunile de ,,UCRAINIAN” si ,,UCRAINIANCA”.

TARILE ROMANE SI ,,JOCUL” RUSIEI (indiferent de denumire) IN ACEST SPATIU GEOGRAFIC

Istoric, denumirea de ,,UCRAINA” apartine romanilor traitori pe aceste meleaguri, care folosea termenul de ,,UCRAINITI”, in graiul popular, si denumeau generic popoarele care erau la ,,marginea” TARII MOLDOVEI, asa numitilor ,,margineni” (in rusa ,,u CRAINA”) dar, in mod deosebit, cu referire la romanii rusificati. Termenul este preluat la 1884 de un pseudo-istoric MIHAIL HRUSEVSKI (,,omul” serviciilor secrete germane), care inlocuieste termenul de ,,RUTENI” cu cel de ,,UCRAINIENI”, adica de ,,MARGINENI”. Individul va fi folosit de GERMANIA si in 1917, cand infiinteaza la KIEV ,,RADA CENTRALA” sub ,,conducerea „lui.

DE LA RUSI, NIMIC ,,BUN” PENTRU ROMANI

Razboiul ruso-austro-turc (1736-1739), incheiat la 12 sep. 1739 cu un ,,TRATAT” intitulat ,,Statutul pentru stabilirea de catre RUSIA a granitei cu TURCIA si a granitei MOLDOVEI pe BUG”, la ISTAMBUL, la care participa ca observator si partea germana, ,,loveste” puternic teritoriile locuite de romani. Prin acest document, RUSIA isi adjudeca un teritoriu de ,,LA MARGINE – in rusa – u CRAINA„, de 44.500 kmp, la sud de KIEV, pana la MAREA NEAGRA, intre cursurile inferioare ale BUGULUI si NIPRULUI. Artizanii acestui ,,fapt” au fost TARINA ANA IVANOVA (1730-1740) si ,,favoritul” ei – gl. BURKHARD CHRISTOPH GRAF von MUNNICH, numit si reformator al armatei tariste, care si-au elaborat un ,,PLAN” mai abitios decat cel al lui PETRU I, prin care doreau ocuparea teritoriilor romanesti pana la NISTRU, intreaga MOLDOVA pana la CARPATI, dar si MUNTENIA, DOBROGEA si teritoriile romanesti intre BALCANI si DUNARE.

Principala cetate, OZU sau OCHAKOV/OCEAKOV, si port la NISTRU, este ridicata de domnitorul moldovean PETRE SCHIOPU, in1587. Despre aceasta spionul rus DANIEL KRWONN (un suedez propasit) raporteaza, in 1709, ca este locuita de romani, putini tatari, greci si turci. Intre 1587-1709, informatorii straini (acestia ,,lucrau” pentru cine platea mai bine): – GIOVANNI BOTERO, GIOVANNI ANTONIO MAGINI si NICCOLO BARSI descriu cetatea ca ,,un oras valah”, aflat in componenta TARII MOLDOVEI. Izvoarele istorice arata ca de la 1455/1456 pana la 1740 ,,u CRAINA”, si pana la 31 dec. 1791 TRANSNISTRIA, cu 69.000 kmp. au facut parte din TARA MOLDOVEI (poate ,,afla” si ,,istoricul” LUCIAN BOIA) Preponderenta etnicilor romani este scoasa in evidenta intr-un ,,raport” al agentului rus ANDREI KONSTANTINOV, din 1766, catre ,,DEPARTAMENTUL al III-lea” al CANCELARIEI TARISTE, care reprezenta ,,SERVICIUL DE SPIONAJ” (inlocuit in 1880 de OHRANA). Acesta relateaza ca intre BUG si NISTRU, in ,,u CRAINA”, nu exista supusi rusi si se vorbeste ,,doar romaneste”.

Intre 1736-1739, gl. von MUNNICH colonizeaza aproximativ 100.000 de romani din MUNTENIA si teritoriile moldovenesti dintre CARPATI si NISTRU, in acest spatiu. MITROPOLITUL GAVRIL si preotul IVANOV consemneaza ca la 1793, din 67 de sate din regiunea OCEAKOV, 49 sunt ,,curat romanesti”, celelalte mixte romano-rusesti, iar ca marii proprietari de pamant sunt pomeniti etnicii romani: – ION si NICOLAE CANTACUZINO, THEODOR ROSETTI, VASILE DODON, TEODOR ROMANESCU si, ,,nu ultimul pe lista”, un oarecare… ION ILIESCU.

Dupa ,,aparitia” IMPERIULUI TARIST, fondat de PETRU I, la 1721, RUSII ocupa, in dauna TARII MOLDOVEI, teritoriile de ,,LA MARGINE”, in suprafata de 44 500 kmp, reprezentand ,,u CRAINA” propriu-zisa la care adauga 69.000 kmp reprezentati de TANSNISTRIA, adica 113.500 kmp. In acest areal DOMNII MOLDOVEI au intemeiat, orasele MOGHILAV pe NISTRU, la 1600, OCEAKOV-1587, LERICI-1455, CAFFA si MANGOP intre 1473 si 1477. Dupa ocupatia ruseasca, peste romani si alte etnii, a urmat SLAVIZAREA, in urmatoarele secole, culminand cu epoca bolsevica, dar care a lasat se functioneze scolile in limba romana. Dupa SLAVIZARE, TARUL NICOLAE I a interzis utilizarea limbii romane, in 28 februarie 1828. A urmat UCRAINIZAREA, inclusiv prin legile adoptate de actualul presedinte ZELINSKI, dupa 2019.

SCOLILE ROMANESTI SUNT PE PUNCTUL DE A FI INCHISE, CONFORM MINISTRULUI INVATAMANTULUI DIN TARA ,,VECINA SI PRIETENA” – HANNA NOVOSAD. DE LA 01 SEPT. 2023, VOR TRECE LA PREDAREA IN LIMBA UCRAINEANA, cu exceptia limbii materne. De subliniat este faptul ca in ,,epoca sovietica”, in pasapoarte (cine le avea) era trecuta nationalitatea posesorului, in ,,epoca ZELINSKI” – ,,NIET” (lb. rusa) sau ,,NO” (lb. ucrainiana). ART.13 din TRATATUL ROMANO-UCRAINIAN este ignorat total, iar ROMANIA, prin MAE, nu face nimic. ,,Micul” AURESCU este ,,foarte mic”. ESTUL STIE DE CE. In concluzie STATUL ROMAN – ,,CANCI”- vorba regretatului OCTAVIAN COTESCU (- replica din filmul ,,OPERATIUNEA MONSTRUL”).

RUSIA SI TARILE ROMANE (UCRAINA NU EXISTA CA ENTITATE STATALA)

In viziunea strategilor rusi si a propagandei moscovite, in aceste vremuri de razboi, se mentine in actualitate ,,PLANUL PROZOROVSKI” elaborat in 1810, gandit/inspirat de maresalul tarist ALEXANDR PROZOROVSKI. Acest plan urmarea si urmareste cucerirea MOLDOVEI pana la CARPATII ORIENTALI, si a MUNTENIEI si OLTENIEI. ,,PLANUL” a fost ,,blocat” de Revolutia de la 1848 si de serviciile de spionaj imperiale germane si austro-ungare, care aveau alte interese ce vor duce la MARELE RAZBOI. Acest ,,PLAN” mosit de PROZOROVSKI isi are originea in ,,directivele” date de TARUL ALEXANDRU I, dupa ce rusii ajung la NISTRU, in 1791, si au incercat sa treaca sub cizma ruseasca tot teritoriul TARII MOLDOVEI, dar si MUNTENIA intreaga. In 1806, in tratativele de la TILSIT si ERFURT, cu NAPOLEON I, rusii falsifica harti, pe care au scris ,,BASARABIA”, teritoriul vizat intinzandu-se intre SIRET si NISTRU, si de la CHILIA pana la HOTIN. RUSII sustineau ca acesta este teritoriul turcesc, cucerit de acestia ,,… de la unul, STEFAN CEL MARE, in 1484…”.

Pentru atingerea scopului, ALEXANDRU I, da ordin generalilor subordonati sa treca la coruperea ,,elitei” politice romanesti cunoscuta ca atare, cu oferirea de ,,ranguri, bani, titluri, decoratii … etc”, inclusiv cu promisiunea ca vor obtine INDEPENDENTA, daca ,,FAC CA RUSII” si isi VAND TARA. RUSII, atunci ca si acum, s-au axat pe cunoasterea psihologiei colective si a tarilor ,,elitelor” autohtone. Atunci am avut noroc cu NAPOLEON I si cu dipomatii francezi carora li s-a parut suspecta o ,,BASARABIE” atat de mare, iar rusii isi cer scuze si reduc ,,BASARABIA” inventata, la 45.630 kmp. Nici aceasta minciuna nu ii convinge pe francezi care ii ,,recomanda” lui ALEXANDRU sa ia teritoriile de la turci, ,,DIN CASA ISLAMULUI”. RUSII nu reusesc atunci, dar vor ,,reusi” in 1812, cand ,,iau” BASARABIA si datorita manevrelor sefului spionajului tarist pentru EUROPA de EST – un turc MANUC BEY. Acesta, refugiat, va fi lichidat la HANCESTI de catre mafia financiar- bancara europeana, deoarece voia sa transforme noua provincie intr-o ,,ELVETIE A ORIENTULUI”.

Planul ,,PROZOROVSKI” a fost ,,revitalizat” in 1939, urmarea lui fiind ,,PACTUL RIBBENTROP-MOLOTOV”, cand ROMANIA pierde o mare parte din teritoriul national, acum in componenta UCRAINEI. Dupa aceste ,,servicii”, STALIN ar trebui sa aiba STATUIE in KIEV, iar Biserica UCRAINIANA sa-l treca ca ,,sfant” in calendar .

APARITIA RSS UCRAINA. EPOCA SOVIETICA

In urma pacii de la RIGA, dintre POLONIA si URSS, apare RSS UCRAINA (initiata in martie 1919), care devine ulterior republica fondatoare a URSS. In 1940, ca urmare a PACTULUI RIBBENTROP-MOLOTOV, in RSS UCRAINEANA ,,intra” NORDUL SI SUDUL BASARABIEI si TINUTUL HERTA (poate afla si ZELENSKI – de remarcat ca pe CORNELIU ZELEA CODREANU il chema… ,,ZELINSKI”). In 1942, in GALITIA se formeaza ARMATA INSURECTIONALA UCRAINIANA, care sprijina trupele germane si in special trupele SS impotriva URSS. Initial s-au inrolat in aceasta 47.800 de vountari, numarul lor ajungand in 1944 la 500.000. Dintre acestia, 48% erau etnici ucrainieni. De cealalta parte, in ARMATA ROSIE, erau 4,5-5 milioane ucrainieni din care mor, in timpul razboiului, 1,5 milioane soldati.

ARMATA INSURECTIONARA UCRAINIANA continua lupta impotriva ARMATEI ROSII, pana in 1950, cand rezistenta acestora este lichidata. In acest conflict mor si 500.000 de evrei, exterminati de nazisti cu sprijinul nationalistilor ucrainieni de care, la un moment dat, trupele SS se dezic, din cauza ,,comportamentului” unor voluntari ucrainieni. Principalul conducator si ideolog al acestora a fost STEPAN BANDERA, asasinat de KGB la 15 octombrie 1951, in GERMANIA de VEST. Ulterior, BANDERA este proclamat ,,EROU AL UCRAINEI”, in 2010, de presedintele tarii de atunci, VICTOR IUSCENCO. AICI ISI AFLA ORIGINEA ,,BATALIONUL/REGIMENTUL AZOV” (si a altora) care, incepand cu 2014, a actionat in regiunilor rusofone DONETK si LUHANSK (vezi si ,,Batalionul Azov. Eroism si extremism in Ucraina” – autor VLADIMIR ZINCENCO).

FOAMETEA – HOLODOMOR

Populatia traitoare in RSS UCRAINIANA trece, in anii 1932-1933, printr-o foamete cumplita, in timpul careia mor 10 milioane de oameni. Foametea a fost urmare a ,,cooperativizarii” fortate in agricultura, populatia fiind extrem de reticenta de a intra ,,la colectiv”. UCRAINA, care producea aprox.50% din cerealele URSS, acum nu mai produce nici jumatate care, si ea, este confiscata de sovietici, la ordinul lui STALIN. Populatia este lasata, efectiv, sa moara de foame. UCRAINIENII denumesc aceasta perioada ,,HOLODOMOR”, cu referire stricta la etnicii ucrainieni, cu toate ca atunci au murit oameni de alte nationalitati. Foametea din acea perioada a afectat si alte regiuni ale URSS, dar aici a fost apogeul. O alta foamete loveste Republica, ca si partile romanesti ale MOLDOVEI, in 1946-1947. Atunci se estimeaza ca au murit 200.000 de ucrainieni. Si in acest caz se face abstractie de mortii apartinand altor nationalitati. Cauzele ei, pe langa prostia sovieticilor, au fost razboiul, seceta si colectarea fortata a produselor agricole.

,,ALIPIREA” CRIMEEI

In 1954, secretarul general al PCUS – NIKITA HRUSCIOV, ucrainian de origine, trece in componenta RSS UCRAINIANA peninsula CRIMEEA, Republica Autonoma in cadrul URSS, din1917 pana la al doilea Razboi Mondial. Acest ,,act” este mentinut si de LEONTIN BREJNEV, ucrainian si el. Ca si componenta etnica CRIMEEA este compusa din 77% rusi, 10,1% ucrainieni si 12% tatari, urmasii celor deportati de sovietici Acest teritoriu a fost obtinut de IMPERIUL TARIST in 1783, dupa un razboi ruso-turc din 1768-1774, razboi in care rusii isi vor lasa ,,urmele” si in TARILE ROMANE care, de cele mai multe ori, au platit ,,decontul” acestor razboaie. Armatele TARISTE ,,mancau tot” la propriu, ceea ce, se pare, se intampla si in UCRAINA astazi. De-a lungul istoriei militare Armata Rusa, indiferent de culoare, a dus-o prost cu logistica.

In timpul URSS, RSS UCRAINA a fost, intr-un fel, cum este CALIFORNIA in SUA, prima economie dintre republicile sovietice, aici a fost centrul productiei de armament si al cercetarii stiintifice, precum si al productiei agricole. Datorita acestui lucru foarte multi ucrainieni ocupa functii de conducere politico-economice si militare in ,,elita” conducerii sovietice, culminand cu HRUSCIOV si BREJNEV. Multi dintre agentii NGVD/KGB trimisi de sovietici in ROMANIA dupa 1945, pana la retragerea ARMATEI ROSII, au fost de origine ucrainiana. Despre ,,activitatea” lor istoriografia romanesca este plina de exemple, inclusiv din timpul MARELUI RAZBOI, perioada de constituire a ,,ROMANIEI MARI” si actiunile sovietice, cu centre de spionaj in RSS UCRAINIANA, in anii interbelici. Dupa 1990 s-a schimbat doar culoarea steagului, practicile au ramas.

UCRAINA – DUPA 1990

La 16 iulie 1990, Parlamentul UCRAINIAN a adoptat Declaratia Suveranitatii de Stat a UCRAINEI, iar la 24 august 1991- DECLARATIA DE INDEPENDENTA. In mai 1992 cedeaza armamentul nuclear catre Fr. RUSA. Aceasta ,,renuntare” este urmata, in 1994, de ,,MEMORANDUMUL” de la BUDAPESTA/UNGARIA intre UCRAINA, SUA , MAREA BRITANIE si Fr. RUSA, care se refera la renuntarea de catre UCRAINA la armamentul nuclear, si prevede garantii de securitate pentru aceasta. Prin acest act, UCRAINA renunta la armele nucleare in schimbul garantarii de catre ceilalti semnatari, a independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii. Documentul are 6(sase) puncte, din care primele doua sunt importante, si in care se stipuleaza ca semnatarii ,,se angajeaza sa respecte independenta, suveranitatea si frontierele UCRAINEI. CE S-A ,,ALES” DE ACEST DOCUMENT, VEDEM ASTAZI.

Dupa declararea independentei, UCRAINA avea o armata de 780.000 militari, fiind a doua Armata, ca marime, in EUROPA. Dotarea ei era similara cu Armata Fr. RUSE, iar ,,democratizarea” ei in deceniul noua si inceputul noului secol, a urmat acelasi ,,drum” ca si Armata Rusa si a celorlalte Armate din fostul bloc sovietic. Si Armata Ucrainiana participa la misiuni din ,,Teatrele de operatii” conduse, de regula, de SUA, sub titulatura NATO sau nu, in KOSOVO, LIBAN, IRAK si SIERRA LEONE – sub egida ONU. Industria militara ucrainiana produce o gama larga de tipuri de armament, iar industria ,,civila” produce toata gama de mijloace de transport navale, terestre (camioanele KrAZ) si aeriene, prin compania ANTONOV. In spatiu sunt lansati sase sateliti si peste o suta de alte vehicule. Este dependenta de Fr. RUSA in ceea ce priveste aprovizionarea cu petrol si gaz, mai multe conducte traversand tara catre spatiul EUROPEAN. In capitala tarii, KIEV, se vorbeste preponderent limba rusa (predominant ortodoxa), limba folosita si de ZELENSKI in familie. Limba ucrainiana se voloseste mai ales in vest, in zona catolica, LIOV. Sursele de energie erau preponderent nucleara (47%) si carbune, iar hidro – 8%.

Ca toate statele din fostul bloc sovietic, pornite pe ,,calea democratiei”, Ucraina post-sovietica se confrunta cu prabusirea economiei, cresterea inflatiei, somajul endemic si saracirea accentuata a populatiei, urmata de o coruptie endemica, criminalitate economico-financiara, grupuri organizate de racheti si aparitia unei ,,mafii” ucrainiene in tarile occidentale, ,,mana in mana” cu cea rusa. Problemele economice au generat o ,,clasa politica” pe masura, profund corupta, preocupata de propria prosperitate. Aceasta ,,clasa politica” face obiectul unor ,,petitori” atat din Fr. RUSA, cat si din occident, in special SUA si MAREA BRITANIE. Toti, ,,intamplator”, semnatari ai MEMORANDUMULUI DE LA BUDAPESTA.

ARE UCRAINA STRATEGIE NATIONALA?

Este discutabil daca UCRAINA are o ,,STRATEGIE NATIONALA DE SECURITATE”. Dupa declaratiile oficialului DEPARTAMENTULUI DE STAT american – VICTORIA NULAND, in decembrie 2013 (aceasta recunoaste, din functia de subsecretar de stat al SUA, in martie 2022, existenta biolaboratoarelor pe teritoriul ucrainian), SUA a finantat revolta in UCRAINA, inclusiv ,,MAIDANUL” (asa numita ,,revolutie portocalie”), cu 3 (trei) miliarde de dolari. Bineinteles, acest ,,maruntis” nu a contribiuit la cresterea coruptiei, ci la ,,democratie”. Banii, alaturi de altii, au influentat decisiv fuga fostului presedinte IANUKOVICI, la 22 februarie 2014, urmata imediat de ,,reactia” Fr. RUSE care ,,anexeaza” CRIMEEA. Dupa desfasurarea evenimentelor din perioada 2013- 2014, rusii stiau intentia SUA care, folosind ucrainienii, doreau sa controleze CRIMEEA si prin ea Flota Rusa din SEVASTOPOL (47% rusi) si Marea Neagra. Catre sfarsitul anului s-a negociat si semnat, in 2015, ,,ACORDUL DE LA MINSK”, negociatori fiind MERKEL si FRANCOIS HOLLANDE. Nu a fost respectat nici de rusi si nici de ucrainieni. In ,,culise” SUA au ,,sabotat” acordul, nu se incadra in ,,scenariul” viitor. Luptele au continuat in estul UCRAINEI.

ACTOR – PRESEDINTE (,,reteta” REAGAN)

VOLODIMIR ZELENSKI, nascut la 25 ianuarie 1978, in KRIVOI ROG, evreu askenaz, de profesie avocat (nu a practicat), devenit actor/comediant, scenarist si producator de filme. De subliniat ca bunicul a fost colonel in Armata ROSIE si a luptat in al Doilea Razboi Mondial. A jucat in mai multe lung metraje, majoritatea in limba rusa (rusa fiind mult mai accesibila), iar cel care i-a adus ,,rolul” de PRESEDINTE este filmul ,,SLUJITORUL POPORULUI”, aparut in 2015. Acest serial, in care ZELENSKI isi ,,repeta” viitorul politic, ii aduce notorietatea pentru viitoarele alegeri, castigate cu 73% . Din nou ,,intamplarea” face ca filmul sa fie finantat de oligarhul IGOR KOLOMOISKY, caruia ZELENSKI ii va datora si notorietatea lui ca actor. Putem deduce ca binomul KOLOMOISKY-ZELENSKI a facut parte dintr-un ,,scenariu” scris si pus in practica de alte entitati, dar NU UCRAINIENE. PAPUSARUL ERA IN ALTA PARTE.

ROUL LUI IGOR KOLOMOISKI

Sponsorul principal, ,,oficial”, in cariera lui ZELENSKI de actor-presedinte, a fost IGOR KOLOMOISKI, miliardar, fost guvernator al regiunii DNIPROPETROVSK (2014-2015). Averea folosita si in campania electorala, a obtinut-o din excrocari de entitati statale, particulare si banci, mijloacele fiind mult dincolo de limita oricarei legi. De origine evreiasca, cu tripla cetatenie: – ucrainiana, israeliana si cipriota, acesta asigura ,,toate serviciile” in campania electorala a lui ZELENSKI : – servicii de securitate, garda lui de corp a devenit garda lui ZELENSKI, mijloace de transport, iar avocatul lui l-a insotit/ dirijat pana a ,,ocupat” fotoliul prezidential.

KOLOMOISKY este descris ca neonazist si antisemit, dar mai ales antirus, ca mai toti membri acestor formatiuni. Alaturi de un ,,partener”GHENADI BOHOLIUBOV, a investit 4 miliarde de dolari in afaceri imobiliare din SUA, ajungand unul dintre cei mai mari proprietari din AMERICA DE NORD. In desfasurarea acestor afaceri a fost ajutat de doi evrei MORDECHAI KORF si URI LABER. Conform ,,NEW YORK POST”, in martie 2021 SUA ii interzic accesul in tara pe motive de ,,coruptie”. Putem sa ne inchipuim cate file are ,,dosarul” acestuia de la CIA, existand suspiciunea rezonabila ca, aceasta, ,,l-a folosit”, iar ulterior FBI a ,,curatat” imaginea de lupta anticoruptie a SUA. La 20 iulie 2022 lui KOLOMOISKY i se retrage cetatenia UCRAINIANA, conform publicatiei UKRAINSK PRAVDA, care publica un document, neoficial, din cabinetul prezidential, fara semnatura lui ZELENSKI. La ucrainieni, inca, ,,nu se cade de la etaj”.

Acesta detine compania energetica BURISMA, care l-a avut in C.A. pe HUNTER BIDEN, fiul actualului presedinte a SUA, fiind remunerat cu 50.000$/luna. In noiembrie 2014, pe atunci vicepresedinte, JOE BIDEN a vizitat UCRAINA, purtand convorbiri cu conducerea de atunci a tarii. Convorbirile referindu-se si la situatia militara din estul tarii, CRIMEEA si Fr. RUSA.

Cred ca aceasta vizita a fost destinata viitoarei ,,STRATEGII DE SECURITATE” a UCRAINEI si punerii bazelor colaborarii militare intre SUA/NATO si UCRAINA pentru actiuni destinate epuizarii militare a Fr. RUSA. Secretarul American al Apararii – LLOYD AUSTIN, in diferite declaratii, sustine necesitatea ,,degradarii” puterii militare a Fr. RUSE in UCRAINA, lucru sustinut si de Secretarul de Stat – ANTONY BLINKEN. Scopul SUA, prin ,,intretinerea” acestui razboi, este acela de a elimina INAMICUL din Emisfera Nordica si canalizarea eforturilor militare in zona ASIA-PACIFIC, impotriva INAMICULUI principal -CHINA. In esenta, SUA doresc, pentru viitor, ca Fr. RUSA sa devina, cel putin o putere militara de ,,mana a doua”, iar acest lucru sa fie obtinut fara victime americane. Cine moare pe acest front, este o cifra statistica, cata vreme nu e soldat US ARMY.

UCRAINA – CREUZETUL URMATORULUI RAZBOI MONDIAL?

In campania electorala, JOE BIDEN a sustinut ca lupata viitoare va fi ,,intre democrati si autocrati”, teza care se mentine si acum. Cred ca cititorul stie deja cine se inscrie in aceste doua tabere si cine se ,,vede” deja castigator. In aceste zile, publicatii americane, preocupate, pana recent, de ,,incalzirea globala”, schimba subiectul si sugereaza ideea ca SUA + aliatii vor putea castiga un eventual razboi, care va fi MONDIAL, purtat simultan impotriva RUSIEI, CHINEI, IRANULUI + alti aliati. Ce le lipseste acum? BANII CARE SE FIE INVESTITI IN CERCETARE, PRODUCTIE DE ARME SI MUNITII. Printre publicatiile cu un astfel de mesaj ( avocatii razboiului) sunt: – THE WASHINGTON POST; 19 FORTY FIVE; BLOOMBERG; FOREING POLICY si FOREING AFFAIRS, cu ,,analisti” care ,,dezbat” subiectul. Omit sa spuna care sunt consecintele unui AL TREILEA RAZBOI MONDIAL. EI CRED CA NU VA AJUNGE SI LA ,,EI”.

ARMATELE PARTICULARE IMPLICATE IN CONFLICT

IGOR KOLOMOISKY finanteza, din 2014 ,formatiunile paramilitare, sub denumirea de ,,batalion” : – AZOV; DOMBAS; DNEPRI 1 ; DNEPRI 2. Alti ,,investitori” finanteza alte peste 34 de ,,batalioane” printre care: – DND METINVEST; UKRAINA; AIDAR; KYEV 1 etc. Publicatia NEWSWEER, din 10 sept. 2014 scrie : ,,Voluntarii nationalisti ucrainieni comit crime de razboi in stil ISIS”. De partea separatistilor sunt semnalate formatiunile paramilitare ,,OPLOT”, ,,ZAREA” si omniprezentul grup ,,WAGNER”, finantat de oligarhul rus SERGHEI PRIGOJIN, denumit si ,,bucatarul lui PUTIN”. La acestia se adauga formatiunile formate din cazaci, conduse de KADIROV.

Un raport publicat de AMNESTY INTERNATIONAL si preluat de agentia REUTERS, la 5 mai 2015, are titlul : ,,In batalia dintre ucrainieni si separatistii rusi, armatele private actioneaza in prima linie” . Despre Batalionul AZOV se afirma ca este finantat de TARUTA si KOLOMOISKY, si foloseste simbolul nazist ,,WOLFSANGEL”, iar membri lui sustin deschis opinii neonaziste si antisemite. Doi ziaristi francezi STEPHANE SIOHAN, corespondent al ,,LIBERATION”, ,,LE TEMPS”, ,,RFI”, alaturi de REGIS GENTE, corespondent pentru ,,LE FIGARO”, ,,FRANCE-24” si ,,RFI”, publica si ei articole pe aceeasi tema, mentionand opiniile neonaziste si antievreiesti ale membrilor acestor formatiuni paramilitare.

FINAL

UCRAINA, singura, nu are resursele economice, financiare, militare si politico -diplomatice pentru a-si elabora o ,,STRATEGIE NATIONALA DE SECURITATE” care sa prevada o ,,aparare” viabila impotriva unei agresiuni ruse. Rolul UCRAINEI a fost de a ,,incita” Fr. RUSA sa invadeze tara, urmand ca resursele necesare contraripostei sa fie ,,alocate” de entitati statale occidentale, ,,cap de lista” fiind NATO si SUA. Din desfasurarea evenimentelor rezulta ca UCRAINA si cetatenii ei care mor pe front, sunt ,,PIONI” intr-un razboi care nu tine de existenta statala a tarii, dar o pot destructura. ,,SAMANTA” acestui conflict a fost ,,sadita” de summitul NATO, din aprilie 2008, prin ,,invitarea” UCRAINEI si GEORGIEI de a adera, intr-un viitor neprecizat, la NATO. Aceasta posibilitate de a aduce NATO (in speta SUA) la granitele Fr. RUSE a fost de neacceptat pentru aceasta, fapt reliefat de PUTIN.

In mai 2022, PAPA FRANCISC a declarat ca razboiul a inceput din cauza NATO, despre care a afirmat ca ,,LATRA LA USA LUI PUTIN…” . Acest lucru a facut ca RUSIA ,,…SA REACTIONEZE PROST SI SA DEZLANTUIE CONFLICTUL…”. ,,MICUL RAZBOI” RUSO- GEORGIAN, din august 2008, a fost o ,,repetitie” a razboiului actual. Atunci, ,,calculele” au fost gresite, GEORGIA nu era, geografic, in postura de a primi resursele necesare pentru a rezista RUSIEI. ,,STRATEGII” occidentali s-au grabit. Si atunci au murit alti oameni, reali (nu digitali), nevinovati, pentru un ideal care nu le apartine, nu concetateni ai fauritorilor de ,,strategii”. EI DUC RAZBOIELE DIN ,,BIROU”, PE LAPTOP, OAMENII MOR REAL.

CONCLUZII

1. – Pentru noi, avand in vedere trecutul istoric comun cu rusii, care nu ne-a fost favorabil, este ,,sanatos” sa-i tinem cat mai ,,departe”, strategic, de frontierele noastre, pentru urmatoarele sute de ani. Ca mentalitate rusii nu se schimba fie ca sunt ,,albi”, fie ,,rosii”, vor ,,mancare” din vecini. Ne trebuie o politica interna si externa inteligenta, acompaniata de aliati puternici. Cred ca acest lucru este facut de actualul premier NICOLAE CIUCA. El, ca persoana si pregatire, reprezinta garantia de securitate a ROMANIEI. Aliatul stategic in el are incredere. Il cunosc. Pe presedinte mai putin, iar pe ceilalti fosti sau viitori guvernanti si mai putin. CLASA POLITICA ROMANEASCA NU ESTE CREDIBILA SI ARE TENDINTA DE A TRADA PENTRU INTERESE STRAINE DE CELE ALE TARII. Nu avem alternativa, suntem sortiti sa-i avem vecini in veci. Trebuie ,,invatati” sa stea ,,intre hotarele lor”.

2. – Este dificil sa se traga concluzii acum, cand razboiul este in plina desfasurare si Fr. RUSA ameninta in mod repetat cu folosirea ARMAMENTULUI NUCLEAR. Din partea ,,cealalta” se poate observa ca nu PRESEDINTELE JOE BIDEN ,,conduce jocul” strategic. In ,,spatele” lui sunt alte ,,forte” care doresc confruntarea si mentinerea SUA ca singurul ,,JANDARM MONDIAL”. Alegerile din 8 noiembrie, de la ,,jumatate de mandat”, ar putea sa dea un raspuns.

3. – NEGOCIERILE DINTRE UCRAINA SI RUSIA NU DEPIND DE VOINTA UCRAINEI. DACA SE VREA ,,PACEA”, ACEASTA ESTE DECISA DE NEGOCIERI INTRE CEI DOI ,,INAMICI”:- Fr. RUSA si SUA. Aceasta afirmatie este sustinuta de parerea unui ,,om informat”- PREMIERUL UNGAR – VICTOR ORBAN. Vineri, 04 noiembrie, a ,,descins” la KIEV consilierul Presedintelui JOE BIDEN, pe probleme de securitate nationala – JAKE SULIVAN. Imediat ZELENSKI a ,,cuvantat” despre ,,PACE”. CE SE VA ALEGE?

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Sa va fie de folos!

Multumesc cititorilor! Va doresc tuturor sa ramaneti sanatosi si optimisti! Si, ca de obicei, imi cer scuze pentru eventualele greseli de redactare.

VA URMA – STRATEGIA SUA (nu exista o ,,strategie” NATO)