QUO VADIS, ROMANIE? – partea a XVII-a

ROMANIA INTR-UN NOU RAZBOI?

– Episodul III –

III. STATELE UNITE ALE AMERICII

STRATEGIA SUA

Daca dorim sa analizam strategia SUA, trebuie sa ne punem intrebari privitor la cei care elaboreaza aceasta ,,STRATEGIE DE SECURITATE NATIONALA”. Pe cei care o fac oficiala ii stim, cap de lista fiind PRESEDINTELE SUA, aflat ,,intamplator” in BIROUL OVAL, care enunta public ceea ce s-a hotarat in alte ,,sfere” ale puterii reale, iar in cazul actualului presedinte exista rezerve daca stie ce citeste, dar mai ales daca tine minte. Sper sa nu se supere cei interesati, dar este o realitate cunoscuta de intregul mapamond.

Pentru a intelege mai bine situatia, trebuie sa luam exemplul mai aproape de noi, cel al COMISIEI EUROPENE, ai carei ,,comisari” (cuvant sovietic), de cele mai multe ori, ,,nu stim” cum au ajuns in functie. De obicei, nu au habar de ceea ce ,,dau pe gura”, textul fiind scris de ,,functionarimea BRUXELULUI”, indivizi invizibili pentru cetatenii europeni, nealesi si vesnici in functii (cu pensii ,,babane” la terminarea stagiului). ,,ALEGERILE EUROPENE” reprezinta, in fapt, un ,,circ mediatic”, un ,,drog” pentru ,,prostimea” care una voteaza si alta iese. Votul lor nu conteaza. Romanii interesati de subiect i-au vazut pe unii la SIBIU, cand incercau sa abordeze un subiect (in afara de mancare) pe cont propriu.

Un bun exemplu este actualul PERESEDINTE al executivului european, care nu a fost votat, ci numit, fapt care a facut ca publicatia THE NEW YORK TIMES, pe coperta, sa o numeasca pe URSULA VON DER LEYEN ,,PRESEDINTELE AMERICAN AL EUROPEI” (are o strabunica de origine americana, si a trait patru ani in SUA si unul in M. BRITANIE). Ca om politic, ea a fost votata doar o data, in 2003, in Parlamentul din SAXONIA INFERIOARA. De atunci si pana acum, ea a fost doar ,,numita” in functii publice, mai ales in cea de ,,ministru”. De profesie medic, in anul 2015, mediul academic german (prof. dr. GERHARD DANNEMANN si VOLKER RIEBLE) o acuza de ,,plagiat intentionat”, constatand ca 43,5% din teza de doctorat este ,,plagiata” (BODE al ,,nostru” este ,,savant”, cu ale lui 2,5%). Dar, ca si in alte cazuri, a fost ,,spalata netransparent” de comisia Universitatii din HANOVRA, cazul fiind pe larg dezbatut de presa germana, dar ,,ordinul e ordin” (cine l-o fi dat?), si URSULA ,,ajunge” PRESEDINTELE C.E. In functia actuala este acuzata de decizii ,,nedemocratice”, pe care le ia consultandu-se doar cu ,,anturajul” personal, neclar din cine este compus, dar ,,EUROPA” executa, de la ,,COVID-19″ la razboiul RUSO-UCRAINIAN.

Ultima ,,perla” a Presedintei UE, este legata de sistemul de subventii al SUA. Legea pentru reducerea inflatiei-IRA, prevede subventii de 354,6 miliarde euro pentru firmele americane. ,,Gestul” SUA prejudiciaza grav economia UE. GERMANIA si FRANTA au cerut ,,regandirea” pozitiei UE, exprimata de dna URSULA, favorabila (nici nu se putea altfel) firmelor de peste ocean.

Miercuri, 30.11.2022, a ,,luat-o si pe ea gura pe dinainte” si, intr-o postare pe TWITER, declara ca ucrainienii au pierdut in acest conflict 100.000 de militari si 20.000 de civili. Ulterior ,,postarea” a fost stearsa, iar purtatorul de vorbe al C.E. a declarat ca ,,cifra a fost o greseala”. La doua zile, pentru a ,,drege busuiocul”, MIKHAILO PODOLYAK, consilier al lui ZELENSKI, declara ca ,,pierderile” sunt intre 10.000 si 12.500-13.000 de militari. Dupa cum se observa, cifrele sunt extrem de aproximative/evazive si se pune intrebarea daca conducerea ucrainiana stie ce se intampla cu proprii soldati sau este o noua dovada de dezinformare adresata in special cetatenilor ucrainieni. Se pare ca acestia incep sa-si puna intrebari despre bunele intentii si competenta celor care ii conduc. LUCRU PERICULOS.

CINE ELABOREAZA STRATEGIA SUA ?

Ziaristi si analisti de limba engleza, printre care canadianul PETER DALE SCOTT, in cartea ,,STATUL PROFUND IN AMERICA. WALL STREET, CARTIERUL PETROLIER SI ATACUL ASUPRA DEMOCRATIEI”; ROBERT HIGGS, in articolul ,,IS A TRUMP REVOLUTION IN THE OFFING? (SE ASTEAPTA O REVOLUTIE TRUMP?), ca si ziaristii DANA PRIEST si WILLIAM AKIN incearca, si in mare parte reusesc, sa ridice ,,cortina” politicii americane ,,la varf”, devoaland existenta unei puteri oculte/ascunse care controleaza puterea oficiala. Cei votati de cetateni, in fapt, nu ii reprezinta pe acestia, ei avand alta ,,agenda” scrisa inainte de numararea voturilor si declararea castigatorului.

Pentru a exemplifica este de vazut e-mailul publicat de WIKILEAKS si care apartine lui MICHAEL FORMAN, fost bancher si actualul sef al BIROULUI pentru COMERT EXTERIOR al SUA, care, in octombrie 2008, ii scria sefului de campanie al viitorului presedinte BARAK OBAMA, DAVID PLOUFFE, un e-mail care contine, practic, viitorul guvern american. De retinut ca documentul era datat inaintea alegerilor din noiembrie si de ,,inscaunarea” din ianuarie 2009 a lui OBAMA ca PERSEDINTE al SUA. Dar exemplu nu este singular, aceeasi ,,mutare in plic” o va primi si TRUMP, in toamna lui 2016, pe timpul campaniei electorale, dar acesta s-a dovedit ,,naravas” si a ,,schimbat lista”, fapt care l-a costat – ,,circul” din timpul presedentiei, si ,,al doilea mandat”.

Georgianul, IOSIF VISSARIONOVICI STALIN, ,,ne spunea” inca de la alegerile din 1946, din ROMANIA, ca ,,NU CONTEAZA CINE VOTEAZA. CONTEAZA CINE NUMARA VOTURILE”, fapt confirmat, se pare, nu numai de ultimele alegeri prezidentiale americane, ,,democratice si libere”, dar si de cele viitoare. Nu trebuie uitat ,,cazul” lui EMMANUEL MACRON, un necunoscut, ,,produs” al ,,STATULUI ASCUNS”, ajuns presedinte al FRANTEI. In cazul lui au inceput anchetele privind finantarile din toate campaniile electorale. Pentru cetatenii din HEXAGON incepe ,,distractia”. De remarcat ca MACRON, dupa vizita in SUA, a inceput sa se agite pe tema TWITTER, intr-o discutie cu MUSK. De remarcat ca oamenii politici occidentali care faceau apologia sistemului democratic din ,,lumea libera” au devenit brusc marii dusmani ai democratiei directe. Sunt ,,fanii” democratiei cand le convine rezultatul votului din propria tara sau de aiurea.

In general, in societatiile occidentale si nu numai (la noi este la fel, am avut ,,profesori buni”), cetatenii care merg la vot sunt ignorati. ,,Elitele” occidentale din politica, mediul de afaceri si financiar-bancar, mediul ,,academic”, industria pharma si cei care ,,dirijeaza” mass-media (de fapt aceiasi) au reactii viscerale si revansarde (cetatenii sunt ignorati) si au inventat ,,MITUL VOTULUI RATIONAL”. Pe scurt, ,,cine nu este cu noi, este dusmanul nostru”. Acest lucru este recunoscut de HILLARY CLINTON, in 2008, considerata de mediile americane ,,candidata sistemului”, intr-un document publicat de WIKILEAKS, ea numeste ,,schizofrenic” discursul politic al prezidentialilor americani, cu referire la OBAMA. Cei care faceau apologia sistemului democratic occidental au devenit dusmani ai democratiei directe. Preferintele lor private sunt profund diferite de cele clamate public. ,,Ei” reprezinta ,,PROGRESISTII”, care dau dovada de un alt tip de conservatorism, cel al status-quo-ului, al prezervarii, cu orice pret, a ,,sistemului”.

CINE ARE ,,PUTEREA”?

Din cele descrise mai sus, ,,puterea” americana nu ,,sta” in cei care ii vedem la Tv, fac vizite oficiale si declaratii de presa. Daca ati observat, cei mai multi citesc ,,fituici”, nu cumva sa greseasca, cu toate ca o mai ia cate unul ,,pe aratura”, ca actualul Presedinte si ca VICTORIA NULAND, precum si Seful Statului Major Intrunit (toate armele – seful US ARMY), gl. MARK A. MILLEY care, ca si DANCU, ,,s-a gasit” sa vorbeasca despre ,,PACE”. Si Presedintele JOE BIDEN ,,este supus greselii”, declarand pe 01.12.2022, dupa intalnirea cu MACRON, ca este dispus la discutii cu PUTIN. Ulterior ,,CASA ALBA” ( ?) infirma declaratia. Mediile independente americane fac remarca ca miliatarii americani sunt mai dispusi la diplomatie fata de ,,politicieni”, care vor razboi. Putere reala se afla in ,,mainile” unor ,,tehnocrati” nealesi, ci numiti in functii, dar nu de ce cei care au ,,castigat” alegerile, ci de cei care au facut ca alegerile sa fie castigate si ,,care numara”. Acest ,,grup” este format din membrii ai structurilor institutionale ale statului: – servicii secrete: – CIA + ,,Frends” (mass-media), ONG-uri, NSA, FBI, se pare, mai putin DIA – serviciul secret militar; – FEDERAL RESERVE – institutie bancara semi-guvernamentala, formata din banci americane particulare, cu 12 banci regionale -FEDERAL REZERVE DISTRICT, care au dreptul de a ,,bate moneda”; – asa numitul ,,COMPLEX MILITAR -INDUSTRIAL”; – infrastructuri internationale financiare, cu sediul in SUA, ca FMI si BM; – firme de rating (de obicei ,,la ordin” – a se vedea criza din 2008); – functionari numiti; – decidenti ai sectorului privat; – firme de avocatura, energetice (,,big oil”); -membrii ai aliantei ,,informale” WALL STREET (cei care intretin si ,,comanda” crizele si firmele de rating).

COMPLEXUL MILITARO-INDUSTRIAL – ,,PIVOTUL” PUTERII REALE IN SUA (nu numai)

,,Pivotul” central al ,,PUTERII REALE” (nu numai in SUA, cred ca la fel se intampla si in RUSIA, CHINA, FRANTA, M. BRITANIE, JAPONIA etc) este detinut de COMPLEXUL MILITAR-INDUSTRIAL, la ,,mana” caruia stau celelalte entitati enumerate. In SUA ,,FARA RAZBOI NU EXISTA DEZVOLTARE”, si ca sa il ,,porti” iti trebuie ,,ARME, CAT MAI MULTE SI MAI COMPLEXE” care costa bani. ,,BANII” provin din sistemul financiar-bancar, care la randul lui este potentat de economie si protejat de ,,servicii”. CERCUL ESTE VICIOS. Fostul presedinte american, gl. DWIGHT DAVID EISENHOWER, in discursul la final de mandat, la 17 ianuarie 1961, spunea : – ,,In sfatul guvernului trebuie sa ne ferim de dobandirea influentei ilegitime, cautata sau nu de catre Complexul Militar-Industrial. Riscul unei dezvoltari dezastroase a puterii uzurpate exista si va persista”. Se pare ca fostul Presedinte a prezis ceea ce s-a intamplat dupa 1990.

Conform celor publicate de jurnalistul american, BENJAMIN NORTON, care citeaza date ale ,,CONGRESSIONAL RESEARCH SERVICE CAREERS -Serviciul de cercetare al Congresului SUA, care functioneaza in cadrul Bibliotecii CONGRESULUI, considerat nepartizan si independent, in 240 de ani de existenta, SUA NU AU FOST IN RAZBOI DECAT 16 ANI. Intre 1991-2022, americanii au fost ,,amestecati” in 251 de interventii militare, iar intre 1798 si 2022, in 459. SA RECUNOASTEM – ESTE UN PALMARES GREU DE ,,DOBORAT”.

CINE A CASTIGAT ?

In SUA ,,lupta” dintre curentul ,,democratic” si cel ,,autocratic” a fost castigata de acesta din urma, care a creat un ,,STAT ASCUNS”, dar nu paralel cu cel oficial. Acesta este ,,in spate”. ,,STATUL ASCUNS – STAT PROFUND sau DERIN DEVLET ” (cuvant turcesc) este reprezentat de entitati aflate in afara controlului democratic. ALEXANDER G. MARKOVSKI – cercetator (ca toti englezii), emigrant rus si cercetator marxist la ,,LONDON CENTRE FOR POLICEY RESEARCH „, in cartea – ,,ANATOMIA UNUI BOLSEVIC SI A UNUI BOLSEVISM LIBERAL”scrie ca ,,…AMERICA nu a invins comunismul, EA l-a adoptat…” cu referire directa la PARTIDUL DEMOCRAT AMERICAN. Intr-un articol din ,,AMERICAN THINKER” acesta scrie despre actualul razboi ca : – ,,…KIEVUL face bani, MOSCOVA la fel, Complexul Militar Industrial al SUA face bani, americanii sufera povoara inflatiei, iar ucrainienii mor…”. As adauga ca si rusii mor, ca cei numiti sa ,,FACA BANI”. Ziaristi ca DANA PRIEST si WILLIAM ARKIN scriu ca exista ,,DOUA GUVERNE” – unul OFICIAL, cu care cetatenii sunt familiarizati si care ,,opereaza” mai mult sau mai putin ,,la vedere”, si unul ,,ASCUNS-PARALEL”, STRICT- SECRET.

,,STRATEGIA SUA” este parte a alegerilor prezidentiale, unde este invocat ,,INAMICUL” extern care, la un moment dat, era reprezentat de Fr. RUSA (primul ,,loc”), urmata de CHINA. Incepand cu anul 2022, CHINA a devenit ,,primadona” in politica externa americana, ca INAMIC PRINCIPAL. Schimbarea de ,,locuri” s-a produs pe fondul ,,slabiciunilor” aratate de Armata RUSA in actualul conflict si de puterea economica (neoficial are suprematia economica si tehnologica mondiala), dublata de cea militara a CHINEI. La acestea se adauga ,,problema” TAIWANEZA. ,,STRATEGIA” SUA este ,,cladita” pe necesitatea de infruntare decisiva a CHINEI si RUSIEI, la care se adauga IRANUL pentru a emite pretentii de a-si pastra suprematia mondiala. Daca SUA vor esua in confruntarea cu ,,ORIENTUL AUTORITAR”, nu vor mai putea emite pretentia de a mai conduce lumea. CINE VA ,,CASTIGA” VA FACE ,,REGULILI” PENTRU VIITORII 100 DE ANI.

PROIECTAREA ,,PUTERII ASCUNSE” IN RANDUL OPINIEI PUBLICE

Aceasta ,,proiectare” se face cu ajutorul asa numitei mass-medii ,,MAINSTREAM – prescurtare MSM”. Cuvantul, din engleza, se traduce prin ,,TREND MAJORITAR”, in sensul ca urmareste o aliniere, a majoritatii membrilor unui grup de oameni sau a unor intregi societati umane la un model de comportament, de valori, de stil comun acelei majoritati care ,,da tonul”. Iar cei care ,,DAU TONUL” sunt corporatiile media controlate de entitatile ,,STATULUI ASCUNS/ PROFUND”, prin intermediul ,,formatorilor de opinie – manipulatori” si urmaresc, prin ,,temele” lansate in randul opiniei publice, sa dirijeze/controleze lumea in sensul atingerii obiectivelor, care nu au legatura cu dorintele reale ale oamenilor.

Termenul de ,,MAINSTREAM” este folosit pentru a contrasta cu ,,MEDIA ALTERNATIVA” care este considerata independenta de marile corporatii, se bazeaza si amplifica asa numitul ,,jurnalism cetatean”, se bazeaza pe libertatea de opinie a cetateanului obisnuit si se adreseaza unui public mai mic, la nivel local. Intr-un sondaj ,,GALLUP”, din septembrie 2020, 33% dintre americani nu au incredere in mass-media ,,MSM”, considerata ,,de stanga”. Acest fapt este influentat si de Partidul Republican (reprezinta, in general, ,,dreapta”, conservatorii) care considera ,,MSM” purtatoarea ,,de cuvant” a democratilor, considerati ,,de stanga”.

Prin ,,MSM” se urmareste, ca pe vremea comunismului, ,,formarea omului nou”. Cititorii nascuti in ,,epoca multilateral-dezvoltata”, isi mai aduc aminte de ,,cele 10 porunci” din CODUL ETICII SI ECHITATII SOCIALISTE. ,,STATUL ASCUNS” se vrea o noua ,,RELIGIE”, la care sa se inchine majoritatea cetatenilor. ACEEASI MARIE, CU ALTA PALARIE” (Fr. ,,La meme Jeannette autrement coiffee” – Eng. ,,samme meat, different gravy”).

Mass-media ,,MSM” urmareste controlul lingvistic si vizual al mintii oamenilor, iar tactica preferata este ,,FRICA” si ,,NESIGURANTA”, privind sanatatea, locul de munca, in general ,,cu ziua de maine”. Subiectele transmise, de la ,,COVID-19″, trecand prin ,,crizele” cele mai diverse, de la energie, alimentara, pensii, incalzire globala, la actualul razboi si amenintarile permanente pentru ,,lumea libera”, reprezentate de Fr. RUSA si CHINA, sunt subiectele zilnice. Acestea sunt ,,plimbate” de la o entitate media la alta, lucru care il face pe cetateanul obisnuit, care ar dori sa fie corect informat, sa fie manipulat. Oriunde ,,s-ar uita” vede, aude, citeste aceeasi stire, ,,cosmetizata” altfel, esenta ei fiind aceeasi. In SUA, 6 corporatii controleaza 90% din media americana (BUSINESS INSIDER – iunie 2012). Cetatenii americani considera ca din ,,MSM” fac parte: – ABC NEWS; THE NEW YORK TIMES (si POST) ; MS-NBC; – FOX NEWS; CNN, WISJ; – THE WAL STREET JOURNAL; – la care se adauga FACEBOOK, – ALPHA BET (compania mama a GOOGLE); – TWITTER; – INSTAGRAM si motoarele de cautare care fac parte din ,,MSM” (Centrul de cercetare PEW RESEARCH CENTER).

Privitor la TWITTER, se pare ca noul patron, ELON MUSK, a scos ,,platforma” din ,,MSM”, a reorganizat-o prin licentierea celor care faceau parte din ,,sistem”, de la nivel de conducere si a ,,ridicat embargoul” prin votul utilizatorilor, a celor care au fost ,,suspendati” de vechii patroni. Printre cei care au beneficiat de ,,admisie” se numara, in primul rand, fostul Presedinte TRUMP. Eliminarea lui de pe platforma fiind considerata de MUSK ,,o mare greseala”. Pentru contacararea lui MUSK, de a scoate TWITTER, ,,STATUL ASCUNS” a trecut la contaatac, sugerand posibilitatea ca platforma sa fie scoasa din,,magazinele de aplicatii” ale iPHONE si ANDROI, pentru ca utilizatorii sa nu mai aiba acces la ea. In acest caz, MUSK a declarat ca isi va face un alt smartphone, cu propriul ,,magazin de aplicatii”.

UE, prin comisarul pentru industrie (?) – THIERRY BRETON si cel pentru justitie – DIDIER REYNDERS, a trecut si ea la ,,contraatac”, anuntand posibilitatea ,,interzicerii” platformei TWITTER in EUROPA. Intr-o declaratie, din 09 noiembrie 2022, Presedintele SUA, JOE BIDEN, prudent fiind, a declarat ca ,,Cred ca cooperarea lui ELON MUSK si/sau relatiile sale tehnice cu alte tari merita sa fie analizate. Daca face sau nu ceva nepotrivit…„. Interesant ,,meci”. In schimb, la FACEBOOK, ,,botezata” acum ,,META”, cenzura utilizatorilor platformei continua, toti ati observat ca informatiile care nu convin ,,sistemului” sunt restrictionate si insotite de avertismente adresate ,,vizitatorilor” de a nu citi ceea ce se publica, pentru ca nu e ,,oficial” (de aceeasi ,,atentie” se bucura si acest blog), iar in alte cazuri suspenda contul ,,indisciplinatului”. Au inceput sa interzica si poeziile. Cele 6 corporatii difuzeaza cvasitotalitatea informatiilor si stirilor, reportajelor la nivelul national in SUA.

In M. BRITANIE monopolul informatiilor este detinut de BBC, cu noua canale Tv. si 10 posturi radio nationale si alte 40 de posturi locale. BBC colaboreaza cu entitati media din CANADA si SUA. Pe ,,locul” doi este ITV cu 13 licente regionale. Cele doua companii si-au facut ,,mana” cu succes, cu ocazia BREXIT- lui. Acum populatia ALBIONULUI ,,culege roadele”. Toata aceasta ,,intreprindere”, reprezentata de ,,MSM”, este destinata la ,,MANIPULARE” globala, destinata ,,MARII RESETARI”. ,,RESETAREA” urmareste ca oamenii sa actioneze, sa se comporte si sa-si doreasca doar cele ,,oferite” de cei care ,,PLATESC ” si vor sa ,,CONDUCA”, folosind un sistem de norme concepute de ,,EI”.

In acest context s-a ajuns ca mass-media si ONG-urile sa dirijeze practic societatea americana si nu numai. ,,Puterea” de manipulare s-a vazut in mandatul Presedintelui TRUMP, prin crearea unui curent anti-trumpist ideologic si extrem de vivace in mijoacele media de peste ocean.

STRATEGIA SUA IN UCRAINA

STRATEGIA SUA in UCRAINA se inscrie in ,,STRATEGIA DE SECURIATATE NATIONALA” ca o modalitate/mijloc de a provoca Fr. RUSA sa invadeze UCRAINA, lucru asteptat din 2014, scopul fiind acela de ,,a toca” Armata RUSA intr-un razboi de uzura si a o face sa devina putere militara de mana a doua. In acest fel, ,,strategii” americani au considerat ca vor ,,scapa” de un ,,inamic”, urmand sa se confrunte doar cu CHINA. Intre 2014-2016, SUA, secondate de NATO, au trecut sa-i pregateasca pe ucrainieni (care sa moara) pentru viitorul razboi. Este posibil ca ,,STRATEGIA” sa fi fost conceputa urmarindu-se urmatoarele (este o supozitie) :

1 – finantarea mediului politic intern, incepand cu ,,EUROMAIDANUL- 21 noiembrie 2013″ (ceea ce declara VICTORIA NULAND, cand ,,s-a trezit vorbind ca proasta in biserica”), prin ,,investirea” primelor trei miliarde de dolari destinati sa aduca ,,la putere”, la KIEV, un grup politic care sa ,,execute” planul american de ,,provocare” a Fr. RUSE. Planul a avut succes sase ani mai tarziu, in mai 2019, cand ZELENSKI, cu echipa lui, castiga alegerile prezidentiale.

2 – sabotarea, prin toate mijloacele, a ,,TRATATULUI DE LA MINSK”. Continuarea actiunilor militare, prin mercenari, in LUGANSK si DOMBAS, si acuzarea ,,de provocari” din partea Fr. RUSE.

3 – cu sprijinul NATO si a fortelor speciale americane se trece la instruirea ARMATEI UCRAINIENE, inclusiv pentru manuirea armamentului de tip NATO. Pregatirea fortelor speciale si razboiului de partizani, in teritoriile pe care rusii le vor ocupa (vezi delaratiile gl. polonez, fost in structurile NATO). Actiuni de contra-spionaj pentru descoperirea agentilor MOSCOVEI.

4 – stabilirea, impreuna cu UE si alte tari aliate, a viitoarelor ,,sanctiuni” care vor fi aplicate RUSIEI.

5 – stabilirea ,,listei de furnituri” militare pentru sprijinirea UCRAINEI si, impreuna cu tarile din NATO, vecine cu teatrul de operatii (cu exceptia, probabil, a UNGARIEI, BULGARIEI si TURCIEI ), a ,,traseelor” prin care acestea pot ajunge in zona de lupta. Sprijinul financiar si militar (furnituri militare, trupe, sprijin diplomatic la nivelul UE, mai ales pentru PNRR) pentru tarile implicate ,,direct”.

6 – crearea sistemului de ,,aliante” in afara NATO, care sa sustina ,,initiativele” SUA in organismele internationale, incepand cu ONU.

7 – stabilirea nivelului de asistenta financiara (diferit de ,,ajutorul” militar) pentru plata pensiilor, salariilor, soldelor, functionarilor administratiei locale si centrale, precum si alte ,,atentii”, pentru a preveni o posibila ,,razmerita” a populatiei impotriva puterii intruchipate de ZELENSKI. Pana acum SUA au asigurat o suma, ca imprumut, de peste 8 miliarde de dolari, iar Comunitatea Europeana, prin ,,Presedintele american al UE”, a ,,varsat” suma de peste 4 miliarde de euro. Acum sunt in discutie alte sume… ,,fara numar, fara numar„.

8 – pregatirea mass-mediei ,,MSM” pentru sustinerea efortului de razboi al SUA/NATO, prin ,,interpusi” ucrainieni impotriva invadatorului rus.

9 – distrugerea fizica a infrastructurii prin care rusii exporta energie in EUROPA, si inlocuirea rusilor cu furnizorii americani. ,,Afacerea” are o valoare de minim 500 miliarde euro (de acest lucru au profitat norvegieni – ,,unde dai si unde crapa”).

10 – asigurarea unor regimuri politice ,,sigure” si stabile in tarile din imediata vecinatate a teatrului de operatii.

REZULTATUL STRATEGIEI SUA

Pana acum, strategia SUA, s-a dovedit corecta pe plan militar, dar, ca si in celelalte razboaie purtate dupa 1991, in plan general si pe termen mediu, si-a aratat limitele. Acestea se reflecta in consecintele economico-politice ale razboiului (vezi cotatiile euro si, mai ales, ale dolarului, cresterea preturilor energetice care se reflecta peste tot, lipsa de alimente etc.), criza profunda prin care trece lumea occidentala, scaderea nivelului de trai a cetatenilor europeni si americani (mai ales pretul la pompa, al alimentelor si creditului). Aceste lucruri incep sa se vada in rezultatele electorale atat in EUROPA, cat si in SUA, cand ,,cei de stanga ( neo…)” cedeaza pas cu pas puterea in favoarea republicanilor, considerati ,,de dreapta”. Cred ca americanii vor repeta greseala din AFGANISTAN si IRAK (nu numai) ,,varsand” sume mari de bani cash catre ,,particulari”.

Toate eforturile de pana acum, depuse de SUA/NATO, au facut ca actualul conflict sa ne aduca aminte de confrutarea ,,de transee” din PRIMUL RAZBOI MONDIAL. Constatarea a facut-o un oficial al PENTAGONULUI, sub protectia anonimatului. Acesta a mai declarat ca rusii raman fara ,,obuze”, iar ucrainienii ,,fara tevi de tun”.

Ca atatia mari ,,strategi” din istorie, precum NAPOLEON si, mai apropiat de timpurile actuale, HITLER, ,,strategii” americani au uitat ca RUSII, atunci cand pierd batalii, se folosesc de un alt ,,general”, numit ,,IARNA”, pe care, daca nu esti pregatit, nu il poti invinge. Acum, rusii fac apel la acest ,,general” si toaca infrastructura energetica ucrainiana, in speranta ca populatia se va ,,rascula”, iar puterea reprezentata de ZELENSKI va fi inlocuita cu o alta favorabila incheierii unei ,,paci”, in care SUA/UE, M.BRITANIE nu isi mai pot impune vointa. ZELENSKI incepe sa se ,,erodeze”, face greseli din ce in ce mai dese care incep sa fie jenante in EUROPA si, mai ales, in SUA. Ca si in alte razboaie purtate de americani, cred ca acum se gandesc cum sa se descotoroseasca de Presedintele UCRAINIAN si de ,,echipa” lui. Nu stiu daca ,,strategii” americani s-au gandit ca RUSII nu pun mare pret pe viata sodatilor proprii, iar pierderile nu conteaza daca isi ating obiectivul.

Un unchi, fost in GULAGUL SOVIETIC (7 ani), povestea ca, in ,,fata” IASIULUI (ofensiva IASI-CHISINAU, din august-septembrie 1944), RUSII faceau ,,culoare prin barajele de mine” folosind trupe slab inarmate, sub influenta alcoolului, care, pur si simplu, intrau in acestea, facand minele sa explodeze, apoi declansau ofensiva cu soldati instruiti si inarmati corespunzator. Spunea ca, in fata cazematelor si a transeelor erau ,,…gramezi de morti, ceva nemaivazut…” Cred ca, acum, RUSII aplica aceeasi ,,tactica”, trimit soldati slab instruiti, cu moralitate indoielnica, in cea mai mare parte, dotati cu armament din ,,epoca sovietica”, care trebuie ,,consumat”. Pe langa acestea, testeaza tehnica noua, ii aduc imbunatatiri si isi ,,conserva” trupele instruite pentru actiuni viitoare ofensive, cand razboiul va arata altfel, din punctul lor de vedere.

Greselile conducerii de la KIEV, atrocitatile de pe front comise si de catre ucrainieni, incep sa ,,sparga” blocada informationala a ,,MSM”, iar opinia publica ,,afla” stiri si din alte surse, care nu sunt favorabile actualei coalitii anti-ruse. Entitati media afiliate ,,MSM”, ca NEW YORK TIMES, incep sa publice informatii care pun sub semnul indoielii ceea ce se intampla la KIEV, inclusiv recentele executii sumare a unor soldati rusi. Acelasi lucru este facut de ONU si de organizatiile internationale ca AMNESTY INTERNATIONAL. ,,Fisurile” in ,,monolitul informational” nu sunt posibile fara un semnal de la ,,STATUL ASCUNS”, care incepe o usoara ,,schimbare de macaz”. Este posibil ca SUA sa intre, mai devreme sau mai tarziu, intr-un cerc vicios, asemanatoar, daca nu identic, cu cel care a dus la rezultatele dezastroase ale razboaielor purtate in ORIENTUL MIJLOCIU si AFGANISTAN. CHINA VA FI SINGURUL ,,PROFITOR” AL ACTUALEI SITUATII. STRATEGIA CHINEZA ,,ESTE ASTEPTAREA LA COLT” SI ERODAREA COMPETITORILOR. EI NU ,,I-AU IUBIT NICIODATA PE RUSI”.

Prof. LYLE GOLDSTEIN – invitat al Univ. BROWN, care a predat 20 de ani la COLEGIUL de RAZBOI NAVAL al SUA-NWC, si care detine o expertiza independenta privind strategiile militare ale CHINEI si RUSIEI, publica o analiza, dintr-o revista academica chineza, despre razboiul din UCRAINA : – ,,Statele Unite sprijina UCRAINA pentru a duce un razboi hibrid impotriva RUSIEI, pentru a-si mentine pozitia heghemonica…Scopul este de a lovi RUSIA, de a limita EUROPA, de a ,,rapi” aliati si de a ameninta CHINA. Razboiul din UCRAINA nu a fost niciodata doar un razboi pentru UCRAINA. Intotdeauna a fost ,,mai mare decat UCRAINA”…UCRAINA este locul in care RUSIA a trasat linia de demarcatie fata de lumea unipolara condusa de SUA si unde SUA a ales sa duca lupta pentru heghemonia sa. Aceasta batalie este intens legata de RUSIA, dar pe termen lung este vorba despre CHINA”. Aceasta ,,analiza” chinezeasca este confirmata de purtatorul de cuvant al DEPARTAMENTULUI DE STAT AL SUA, NED PRICE, care, intr-un briefing de presa din 21 martie 2022, razpunzand la o intrebare a declarat: – ,, Acesta este un razboi care, in mai multe privinte, ESTE MAI MARE DECAT RUSIA si MAI MARE DECAT UCRAINA”.

EXISTA O STRATEGIE NATO, INDEPENDENTA, PRIVIND UCRAINA ?

Din cele prezentate pana acum, si din desfasurarea pe teren a razboiului ruso-ucrainian, se poate concluziona ca NU EXISTA O ,,STRATEGIE” NATO, de sine statatoare, privind acest conflict. NATO a adoptat si aplica ,,STRATEGIA” SUA, privind Fr. RUSA, destinata sa erodeze ,,PUTEREA” militara si economico-politica a acesteia in actualul conflict. Nici pentru NATO/americani nu conteaza pierderile suferite de ucrainieni in acest conflict. SUNT INTERESATI DOAR DE REZULTAT : RUSII SA NU MAI PREZINTE UN PERICOL PENTRU SUA, INCLUSIV PRIVIND ,,NOUA ORDINE MONDIALA”. STATUS-QUO-ul actual sa se pastreze pentru viitorul previzibil.

FINAL

Dupa ce in acest ,,serial” am trecut in revista, ,,STRATEGIILE” principalilor combatanti, este greu de prevazut finalul razboiului declansat de Fr. RUSA in UCRAINA, si consecintele acestuia. Nu putem sa nu observam ca retorica folosita de politicieni, guverne, secondate de o parte a mass-mediei din SUA si EUROPA, sugereaza posibilitatea extinderii conflictului la scara globala. ,,FRANA” care se pune acestuia acum este data de existenta armamentului nuclear si cum va fi folosit. VIITORUL OMENIRII DEVINE SUMBRU. EXISTA MINTI ,,INFIERBANTATE” IN AMBELE TABERE. NOI, CETATENII OBISNUITI, SUNTEM ,,SPECTATORI” LA UN SPECTACOL LA CARE NU VREM SA ASISTAM, SI PENTRU CARE NU AM ,,PLATIT” BILET.

CONCLUZII

Imi este greu, dar nu imposibil, sa formulez unele concluzii la cele prezentate. Ca o ultima ,,problema” intr-un viitor incert, privind negocierile de pace, dupa ,,mana intinsa” de Presedintele SUA, este raspunsul RUSIEI care conditioneaza ,,pacea”, de recunosterea de catre occident a ,,cuceririlor” teritoriale din timpul conflictului, inclusiv CRIMEEA. Pe ce se ,,bazeaza” rusii cu aceasta conditie, la prima vedere, imposibila? Prefer sa las la latitudinea cititorului sa ,, concluzioneze” cu propriile cunostinte si ,,minte”, fara alte ,,sugestii”. Nimeni nu detine ,,ADEVARUL”, doar franturi din el, pe care incercam sa-l asamblam, ca pe un joc lego. Imi doresc si va doresc succes!

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Sa va fie de folos!

Multumesc cititorilor! Va doresc tuturor sa ramaneti sanatosi si optimisti! Si, ca de obicei, imi cer scuze pentru eventualele greseli de redactare.