STATUL PUTRED – partea a XVII- a

,,FERESTRELE SPARTE” ALE ROMANIEI- SERVICII SECRETE- partea a V-a

SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE- SIE

SCURT ISTORIC

Aparitia, ca entitate, a unei structuri cu misiunea de a culege informatii din spatiu extern al tarii, dateaza din 1921 , cand in DIRECTIA DE POLITIE SI SIGURANTA GENERALA, se infinteaza un ,,Birou de informatii externe”, la VIENA. Aceasta data cred ca o putem considera ,,actul de nastere” a unui ,,SERVICIU DE INFORMATII EXTERNE” independent de SECTIA a II-a, din MARELE STAT MAJOR si in afara ARMATEI. In 1942, in cadru SSI, apare ,,SECTIA a I-a INFORMATII EXTERNE”, care functionaza, ca atare, pana in 1951 cand SERVICIUL SECRET DE INFORMATII-SSI, este desfiintat. Ultimul sef al SSI a fost, din 1947, pana in 1951, un agent KGB, de origine rusa, care preia si ,,comanda” nou infiintatei DGSS, care are o Directie de informatii externe. Conducere rusesca a informatiilor externe si contraspionajului romanesc, se va mentine pana in 1963 si se reia, prin ,,SOBOLANI”, dupa 1990.

La infintarea, in 1951 a DIRECTIEI GENERALE A SECURITATII STATULUI, in organigrama apare ,, DIRECTIA ,,A” INFORMATII EXTERNE”. In 1956 , aceasta isi schimba denumirea in ,, DIRECTIA I INFORMATII EXTERNE”, care in 1963 devine ,, DIRECTIA GENERALA DE INFORMATII EXTERNE”. Modificarile de denumire continua, iar in 1972 devine ,, DIRECTIA DE INFORMATII EXTERNE”, care, dupa fuga ,,SOBOLOANULUI” PACEPA, se transforma in ,,CENTRUL DE INFORMATII EXTERNE”, (denumire pastrata si imediat dupa 1990) si modificata , din nou in DIE, dar in compunera DSS, pana la ,,desfiintare”, in decembrie 1989.

DRUMUL ,,INFORMATIILOR EXTERNE” DUPA 1989

In general, Serviciile de Informatii Romanesti nu se pot ierarhiza dupa un criteriu de genul: locul intai, locul doi…etc. Ele, de la constituire, au o anumita misiune si ,,arie de actiune” care au, intr-un context integrat informativ, importanta egala, fiecare pe ,,felia lui”. Cand vorbim de SIE, dupa denumirea lui, ne dam seama ca ,,aria de acoperire” este in exteriorul ROMANIEI, de acolo de unde pot veni amenintarile imediate, sau mai indepartate, impotriva TARII SI A POPORULUI ROMAN. Nu de putine ori serviciul are si elemente ,,interne” destinate, in principal, ,,supravegherii” vectorilor straini aflati temporar pe teritoriul national, pe care ii are ,,in lucru” in exterior, in special pentru cunoastere aprofundata, urmata de cele mai multe ori de ,,recrutare”, care are mai putine riscuri daca se face in tara, sau intr-o tara cu o legislatie mai permisiva, ce nu are legatura cu ,,subiectul” recrutarii. In concluzie, SIE este ,,UN ALT CAINE DE PAZA” in sistemul de aparare nationala al ROMANIEI. Principala misiune a SIE este ,,PREVENIREA SURPRINDERII STRATEGICE” privind ROMANIA.

Dupa desfiintarea DSS (30 decembrie 1989), in componenta careia era si DIRECTIA DE INFORMATII EXTERNE-DIE, la 8 februarie 1990, prin decretul nr.111, se infiinteaza CENTRUL DE INFORMATII EXTERNE, ca parte componenta a M.Ap.N (condus atunci de un agent rus GRU- NICOLAE MILITARU), seful fiind un adjunct al ministrului. La ,,sugestia” lui PETRE ROMAN- prim-ministru atunci (,,intamplator” student in FRANTA si urmas al unui fost agent KGB), este numit ,,SEF” – MIHAI CARAMAN, fost general in DIE, devenit o legenda in lumea serviciilor de spionaj dupa ce, timp de 10 ani, a spionat cu succes CARTIERUL GENERAL NATO, actiunea plecand, in special, din FRANTA, printr-o retea ,,de prima mana”, compusa din ramura nobiliara a dinastiilor europene. Persoana lui a fost controversata, fiind banuit si apoi confirmat ca agent recrutat ( ,,baza” recrutarii fiind, probabil, orientarea sexuala), si apoi decorat de KGB. In 1979, in urma informatiilor culese de UM 0110, a fost informat NICOLAE CEAUSESCU care, in loc sa-l bage la puscarie, ca TRADATOR, l-a trecut in rezerva, in acelasi an, pentru a nu tensiona suplimentar relatiile cu seful KGB- YURI ANDROPOV si LEONID BREJNEV, conducatorul PCUS, caruia ANDROPOV ii va urma in fruntea partidului si a URSS.

Pe timpul ,,directoratului” lui CARAMAN la SIE, acesta l-a avut ,,adjunct” pe colonelul, ulterior generalul VASILE ANGELESCU, fost ofiter DIE si comandant al ,,Brigazii ,,U”– ,,FANTOME”. Despre el rusii, prin intermediari, au lansat acuzatia ca este omul ,,lor”, lucru care nu fost

dovedit . Acuzatia a fost ,,lansata” pentru ca ANGELESCU nu a vrut sa de-a ,,fantomele”, din tarile NATO, rusilor. Acesta la ,,atacat” si pe TALPES, viitorul sef al SIE, cand a facut acest lucru, pentru SUA si catre celelalte state occidentale, membre ale tratatului. TALPES l-a ascultat intr-o singura problema, nu a ,,predat fantomele” din UNGARIA, care atunci, nu era in NATO.

Acest ,,scandal” de pe vremea lui TALPES a scos in evidenta ca in SIE, la ,,varf” era plin de ,,SOBOLANI” RUSI. Nu cred ca serviciul a scapat de ei s-au de ,,puii” lor pana acum. Evolutia evenimentelor dupa 1990, a scos in evidenta, lucru pe care CIA, sa nu se faca de ras, la ascuns, potrivit caruia MIHAI PACEPA esete ,,SOBOLAN” RUS, misiunea lui nefiind cea de a-l discredita pe CEAUSESCU ci ROMANIA. Acest lucru a devenit evident dupa 1990, cand ,,SOBOLANUL” a continuat s-a atace TARA, CEAUSESCU fiind mort de mult. Si ,,i- am” dat si pensie, ,,pupandu-l in dos”, ca a TRADAT ROMANIA. Cine i-a dat-o?. Tot ,,SOBOLANII” rusi, acum SVR/KGB, din structurile ,,STATULUI PUTRED”.

Cei doi generali romani care au descoperit legatura lui CARAMAN cu RUSII, au murit dupa 1990, unul in conditii nici pana astazi elucidate, fiind vorba de generalul GHEORGHE MOGA, si generalul NICOLAE DOICARU, mort la o vanatoare in judetul VRANCEA, in februarie 1991, de un glont de carabina (cel mai probabil, tras de un lunetist GRU), in conditiile cand toti participantii la vanatoare aveau arme cu teava lisa, pentru alice. Dosarul crimei a fost musamalizat. Sa ne reamintim ca atunci SRI-ul era condus de un agent rus – ASTALOS/MAGUREANU, la SIE era CARAMAN, care voia ,,sa-si ascunda urmele de ,,SOBOLAN” rusesc, iar prim-ministru era PETRICA (,,PULOVER PE GAT”) ROMAN, urmasul unui NKVD-ist si fost doctorand in FRANTA. Cel mai interesant lucru este ca ,,dosarul” lui CARAMAN, din arhiva UM O110, ,,dispare”, in decembrie 1989, printre primele, iar cei doi generali erau singurii oameni in ,,viata” care il puteau reface si depune marturie ca individul a fost agent KGB (dar este foarte probabil sa mai fie si altii, si/sau alte copii ale acestuia). Dosarul a fost clasat, verdictul fiind ,,SINUCIDERE” (moartea lui a fost si subiect de film). Interesant ca, fiul lui DOICARU, VLADIMIR, si nepotul – VLAD, devin reprezentantii HUAWEI in ROMANIA, pe ,,filiera” SIE- PONTA. CARAMAN paraseste comanda, dupa ce presedintele ION ILIESCU este ,,somat”, in 1992, de catre secretarul general NATO, MANFRED WORNER, ca nu viziteaza ROMANIA, pana nu il da afara. Cu ,,inima franta” ILIESCU ,,IL DA…AFARA”, dar nu ,,de tot” pentru ca ,,se muta” in slujba lui ADRIAN NASTASE ca si ,,consilier personal”, avandu-l ,,coleg” pe RISTREA PRIBOI,( poreclit, de colegi ,,PORCUL”) fost ofiter DIE inainte de 1989, devenit ,,acoperit” SIE.

La ,,butoanele” serviciului vine un alt ,,emanat” al evenimentelor din 1989, nu se stie pana acum, cat de ,,virusat”, in persoana unui istoric de la CC al PCR- IOAN TALPES, un ,,militar” facut ,,la apelul bocancilor”, adica fara pregatire militara riguroasa, care ajunge la gradul de lt.col. apoi, brusc, la mult mai multe ,,grade”. Despre ,,meritele” acestuia impotriva propriului popor, am scris in articolul anterior, si nu mai revin. Singurul lucru ,,bun” pe care pot sa-l scriu despre susnumitul, este ca i-a facilitat istoricului american, LARRY WATTS, accesul in arhive pentru documentarea celor doua carti, foarte bine scrise, despre fostul regim comunist si fostul DSS.

Daca ,,CENTRALA” serviciului din tara are personal, in general ,,neacoperit” (cu exceptia celor care lucreaza in sedii conspirate”), in strainatate, SIE, se bazeaza aproape in totalitate pe ,,agenti acoperiti”, si ,,CARTITE” recrutate din randul cetatenilor din tarile ,,tinta”, iar cand acestia actioneaza la noi, ii numim ,,TRADATORI”, iar pedeapsa era odata, daca erau prinsi, MOARTEA. Dupa 1990, seriviciul in sine nu s-a schimbat mult, au ,,disparut” activistii de partid si limitarile in numirea personalului, dar ,,baza” activitatii a ramas aceeasi. Tot dupa acelasi an, SIE a pierdut multi ,,agenti” recrutati pe baze ideologice, dar si ofiteri, unii dintre ei ,,de prima mana”. Vazand ce se intampla in tara, si cine conduce serviciul, multi s-au pensionat, sau au trecut in rezerva, ,,schimband tabara” catre organizatii de informatii particulare, sau in domeniul afacerilor, pe baza legaturilor externe pe care le-au avut, si care au ramas ,,active”.

Dupa mandatul lui, si schimbarea ,,jupanului” de la COTROCENI (deja suntem obisnuiti cu schimbarile), vine ,,omul taranistilor– CATALIN HARNAGEA, care ,,ocupa” scaunul pana in 2001. Cetateanul numit ,,la butoanele” serviciului, este un fost inginer devenit, dupa 1990, ziarist, apoi a intrat in politica damboviteana. Singura calitate care il putea recomanda pentru aceasta functie a fost aceea de redactor-sef la agentia de presa AGERPRESS care, din vremuri de mult apuse, are stranse legaturi cu serviciul de informatii externe. De la HARNAGEA ne raman doar dezvaluirile publice despre modul cum ,,aliatul strategic” s-a ,,bagat” in ,,tigania” damboviteana pentru ,,a rezolva” eterna problema a coruptiei. De parca ,,LUMINA DEMOCRATIEI” ar fi ,,REZOLVAT-O” la ea ACASA.

La schimbarea ,,jupanului”, in 2001, ,,scaunul” este ocupat de GHEORGHE FULGA, filozof de meserie care, dupa terminarea facultatii, pleaca (in 1975) in SUA, la invitatia GUVERNULUI AMERICAN, pentru un stagiu de pregatire in administratie. Este singura calitate care l-a recomandat pentru functie pentru ca, se pare, a fost recrutat de DIE, la acea vreme, tatal fiind colonel in militia BRASOV. Isi da demisia in 2006, atunci cand ,,Teparul de ANVERS, zis PETROV”, reuseste performanta ca, cu un singur ,,GLONT”, numit OMAR HAYSSAM, sa ,,impuste” trei sefi de servicii secrete, pe care ii obliga sa demisioneze: TIMOFTE, ARDELEAN, FULGA, numind, ,,cu aprobare”, oameni agreati de alti ,,stapani”. Despre FULGA nu se pot spune multe lucruri, decat sa adaugam ca a ,,lucrat” pentru SORIN OVIDIU VANTU, la ,,BANCA ROMANA DE SCONT” (1999-2000). Deci, in acest mandat este inutil sa mai vorbim de un serviciu de informatii care ar fi ,,lucrat” pentru ,,TARA ROMANEASCA”. Pentru cine a ,,lucrat”, ramane un ,,mister”, dar, sigur, si pentru SOV.

In locul lui este numit MIHAI RAZVAN UNGUREANU, un cetatean cu un comportament cel putin ciudat, din mai multe puncte de vedere, fost in conducerea UTC, devenit diplomat cu o cariera, ,,pilotata” din alte parti ale lumii. A indeplinit multe functii, incepand cu cea de secretar MAE, apoi emisar al unui ,,pact de stabilitate...”, apoi coordonator-adj. al SECI, ambele cu sediul la VIENA, de unde ,,poposeste” (era sa scriu ,,la pregatire informativa”) la SZEGED-UNGARIA. La un moment dat, dupa ce ,,…ramasesem eu …cu familia mea, de la patruzopt, in CAMERA…sa raman fara coledzi…” (I.L. CARAGIALE – O SCRISOARE PIERDUTA, ACTUL IV, SCENA II”), ,,lustruieste” (sa nu folosesc alt cuvant) clantele usilor la MAE, pentru a primi si el ,,CEVA”. Avea ,,ORDIN”. Dupa intrarea in PNL, ajunge ministru de externe, apoi director, de doua ori (2015-2016), al SIE, trecand efemer si prin functia de prim-ministru, numit de ,,Tepar…”.

Cred ca a fost cel mai controversat sef al serviciului, fiind suspectat ca ar fi agent al unei puteri straine, suspiciunile baleind de la AVO, MOSSAD si oprindu-se la SVR-ul rusesc, care ,,e in toate”. Pentru mine este o mare enigma cum au putut ,,lucra” si accepta ofiterii SIE, un astfel de ,,director”, stiind ca ,,omul” nu este ,,in regula” nu numai profesional, ci si personal (cei din serviciu stiu la ce ma refer). Acum este consilier de stat la COTROCENI. Acest personaj este inca un exemplu (vor urma si altele) de individ, de care structurile centrale ale STATULUI nu se pot debarasa, dupa 1990: cand ,,spion”, cand ,,diplomat” sau ,,prim-ministru”, iar acum ,,consilier”. O fi vreun ,,geniu ascuns”.

Dupa primul ,,mandat” al lui UNGUREANU, in 2012, in fruntea SIE se instaleaza, numit de ,,Tepar…”, nimeni altul decat TEODOR MELESCANU. Cetateanul, inainte de 1989 (intre anii 1978-1985), indeplineste functia de ,,secretar II”( functie de ,,acoperit”al DIE) la Misiunea Romana la ONU, dupa care este ,,retras” in ,,centrala” MAE. Dupa 1989, are o evolutie ,,anormala” pentru un om politic roman, practic, aproape nici un guvern post decembrist nu se poate ,,lipsi de serviciile lui”, nu stiu cat de competente. Astfel, este ministru de externe, in perioada 1992-1996, dupa care ramane ,,…fara coledz…”, iar ,,decedata securitate” ii face ,,un partid” numit ,,ALIANTA PENTRU ROMANIA”. Pe ,,umerii partidului” ajunge, in 2007, ministrul M.Ap.N, vicepresedinte PNL, despre care raposatul SORIN FRUNZA VERDE, care in acel an urma la ,,ordinul” ,,Teparului...” sa-i ,,predea” ministerul, a refuzat spunand textual ca ,,…nu preda armata unui securist…”. Susnumitul ajunge, din nou, ministru la MAE, in 2014, deloc intamplator, numit de VICTOR PONTA. Societatea romaneasca nu ,,scapa” de acest cetatean nici pana azi, cand este PRESEDINTELE SENATULUI, si mai zilele trecute ,,defuncta securitate” ii face din nou partid, al carui presedinte interimar se ,,autonumeste”. In acest partid este ,,acompaniat” de o doamna, fosta vice-prim-ministru (are o freza interesanta), apropiata (va mai amintiti) ,,MICULUI FANARIOT”, agent al AVO-ului maghiar. Ce ,,rol” o avea duduia, in afara de freza, nu se stie, dar putem specula. Ce mai ,,combinatie”! Sunt aproape sigur ca isi va gasi ,,o paine de mancat” si pe langa ,,noul” guvern. Despre el nu trebuie sa uit ca era nasul unui copil, al unui cetatean, minoritar, din ,,zona” CARACAL, ca si TEODOR STOLOJAN. Care o fi legatura cu SIE? MISTER.

Pentru mine, un profan in politica autohtona, nu inteleg de ce societatea romanesca nu poate ,,trai” fara MELESCANU intr-o functie publica, in ROMANIA? Este acest personaj ,,miracolul politicii romanesti”? Nu cred. Atunci ce, sau pe cine reprezinta individul in ROMANIA? Dupa mine, cred ca este ,,coleg de clasa” cu MUGUR ISARESCU, care la al ,,doilea botez” a primit numele de ,,MANOLE”. Cei doi ,,NU REPREZINTA ROMANIA. EI II REPREZINTA PE ALTII SI, UNEORI, DOAR PE EI”. In randul personalului diplomatic roman patriot, si cu ,,vechime”, MELESCANU este numit ,,GENERALUL. Fostii lui colegi de ,,diplomatie” il evita pe cat posibil, putini se afiseaza in public alaturi de el si acest lucru spune ceva despre ,,personaj”.

Alaturi de cei doi mai apare ,,un personaj”, ofiter ,,acoperit” din vechea DIE, DANIEL DAIANU, devenit ,,academician” (am incercat sa-i citesc discursul ,,de receptie”, dar am renuntat. Vorbeste frumos fara a spune nimic. O nulitate intelectuala.). Nici de acest personaj nu scapa societatea romaneasca postdecembrista si, din 1990, il gasim in tot felul de ,,functii”, de la ministru de finante (atata carte stia, incat i-a dat banii unui individ dubios, CRISTIAN SIMA, care fuge cu ei prin ELVETIA), apoi dupa ce ,,l-a furat SIMA”, l-a luat ,,MANOLE” la BNR, ca viceguvernator (pentru a recupera banii pierduti), apoi la CONSILIUL FISCAL, unde l-a urmat pe un alt ,,om” al ,,serviciilor”, cu ,,studii” mai multe decat varsta. Acum, acesta ,,se distreaza pe banii nostri” pe la ASF. Daca aveti rabdarea sa urmariti ,,discursurile” indivizilor de mai sus, va veti da seama ca, pot sa vorbeasca o ora si nu spun, practic, nimic, doar ,,MISCA AERUL” (sunt pe post de ventilator). Cele de mai sus ne arata ca o parte a activitatii SIE s-a ,,mutat” in politica interna damboviteana, de parca fara el nu era destula ,,tiganie”.

Dupa ,,mandatul” lui MELESCANU, la ,,carma” serviciului ajunge acelasi, ,,MRU”, tradus MIHAI UNGUREANU care, tot ,,la ordin”, preda SIE la un necunoscut, numit GABRIEL VLASE, care, anterior numirii, este ,,crescut” de ..servicii” prin tot felul de cursuri pe securitate nationala, cursuri fara nici o valoare practica, ci doar, probabil, ,,de recrutare”. Sa nu uit ca cetateanul este ,,DOCTOR IN STIINTE MILITARE SI INFORMATII” (mi-e jena si sa scriu). Intrebarea care se pune este:-RECRUTARE PENTRU CE, SI DE CINE? Poate, in timp, cineva va putea raspunde. Dupa cele de mai sus, pot spune, fara teama de a gresi ca, SIE pare ca este ,,departe” de misiunea lui de ,,baza”.

ACTIVITATEA SIE

Dupa ceea ce vedem cu proprii ochi, activitatea serviciului nu a adus beneficii TARII. Prin actiunile lui, SIE nu a putut influenta situatia din REPUBLICA MOLDOVA, unde a fost surclasat clar de rusi, in acesti ultimi 30 de ani. ,,Munca” SIE se vede si in aceste zile, cand guvernul R. MOLDOVA a fost inlocuit dupa alegeri de unul PRORUS laudat, atentie, de catre un europarlamentar din partidul cu ,,salvati...” (parca ar fi de la salvamari). Acelasi lucru il putem spune si despre ,,influentarea” politicii UNGARE privind ROMANIA, in general, si TRANSILVANIA, in special. Dupa cum au evoluat lucrurile in aceasta directie, putem concluziona ca serviciul nu a cunoscut, si nu a reusit sa dejoace nicio actiune AVO antiromaneasca. Sa nu mai vorbim de actiuni de spionaj ale BND-ului german, AIVD-ul olandez, si nu cel din urma DGSE frantuzesc. De americani nu vorbim, pentru ca pe acestia i-am ,,bagat in casa”. Tot in sarcina SIE trebuie pusa si nerecuperarea creantelor de miliarde de dolari, ramase ,,mostenire” din regimul trecut din diferite tari, din asa numita ,,LUME A TREIA”. Din contra, acesti bani au fost ,,luati” de diferiti indivizi, de la raposatul PATRICIU, la TENDER (abia a iesit din puscarie), iar STATUL PUTRED ROMAN nu i-a mai recuperat, si nici nu-i va recupera in veci.

Din lipsa de consistenta a activitatii diplomatice romanesti la nivel european, si a felului in care statele europene se comporta fata de ROMANIA, putem concluziona ca serviciul nu a fost capabil sa sprijine politica externa oficiala a STATULUI ROMAN, cu actiuni ,,complementare” care tin de atributiile functionale ce ii revin. Poate singurele activitati ale SIE, incheiate cu succes, au fost cele in folosul partenerului american, in actiuni antiteroriste. Nu stiu in ce masura aceste actiuni au fost sustinute de recrutari de ,,agenti” noi in mediile de interes, dar sigur este faptul ca s-au bazat pe ,,resursele” vechii DIE, din lumea araba. In schimb, ca si SRI, SIE are parc auto de lux, nemtesc, pe care il schimba des.

Dupa ce se ,,vede”, SIE, nu a reusit sa sustina actiuni informative de anvergura in tari ,,tinta”, iar dupa comportamentul tarilor ,,tinta”, nu trebuie sa fim ,,doctori in informatii”, ca actualul ,,sef”, ca sa intelegem faptul ca ,,serviciul” nu are ,,CARTITE/SOBOLANI” in centralele serviciilor de spionaj straine/guverne ostile, care sa ajute ,,diplomatia” in dejucarea intentiilor acestora privind ROMANIA. Dupa ceea ce se observa zilnic, peceptia publica este aceea ca noi ,,nu contam” pe aceasta ,,piata”, si ,,platim” un serviciu care nu ajuta cu nimic TARA. In politica externa, incepand cu UE, NATO, UCRAINA, RUSIA, UNGARIA, si chiar BULGARIA, ROMANIA nu are nici un cuvant de spus, aceste tari si organizatii aproape ca nu ne baga in seama. Daca, spre exemplu, UNGARIA sau UCRAINA au pozitii oficiale, antiromanesti, de la BUCURESTI, dupa mai multe zile de tacere, abia se aude ,,un miorlait” si acesta ,,facut cu aprobare” de la ,,portarul” unei ambasade cu care suntem ,,parteneri strategici”. SA NU SUPARAM.

Si aici, se impune un AUDIT NATIONAL (de fapt, la toate ,,serviciile”), si sa se inceapa cu AUDITUL FINANCIAR – UNDE S-AU DUS BANII? Cand vom putea raspunde la aceasta intrebare, vom putea sa ne facem o idee despre activitatea ,,SERVICIILOR” in ultimi 30 de ani.

FINAL

Dupa cum vedeti si dvs., ca si serviciul de informatii internSRI, si serviciul de informatii externSIE, au avut ca si in 1951 si dupa 1989, ca ,,NASI”, SERVICIILE DE SPIONAJ RUSESTI, FIE CA VORBIM DE GRU SI/SAU DE KGB. De aici, ROMANIA, dupa asasinarea lui NICOLAE CEAUSESCU, a revenit sub OCUPATIE RUSEASCA, intorcandu-se in timp, in 1947. Perioada de independenta reala a TARII, cu parere de rau sa o spun, ,,A APUS” dupa aproximativ 32 DE ANI, de cand GHEORGHE GHEORGHIU DEJ, ,,I-A SCOS” PE RUSI DIN TARA.

Incepand cu decembrie 1989, am,,reintrat de facto” sub ,,OCUPATIE RUSEASCA”, acum fara tancuri si cazacioc, toate structurile STATULUI ROMAN fiind ,,construite” de RUSI. Dupa cum am vazut, cele doua principale servicii secrete nationale au avut in fruntea lor ,,SOBOLANI RUSI”, apartinand KGB. In ,,fruntea” M.Ap.N s-a instalat un ,,SOBOLAN” GRU NICOLAE MILITARU. Ca prim- ministru avem un descendent al unui ,,SOBOLAN” NKVD/KGB, in persoana omlui ,,cu pulover” – PETRE ROMAN.

Din primele guverne post decembriste atat conduse de ROMAN, cat si de STOLOJAN, ,,gasim” ,,SOBOLANI”, dupa cum urmeaza: VICTOR ANASTASE STANCULESCU- recrutat de englezi, prin MI6, si ,,predat” AVO-ului unguresc, GELU VOICAN VOICULESCU- suspectat de spionaj si arestat de securitate sub alte pretexte. Existau suspiciuni de legatura cu statul EVREU. MIHAI SORA- suspectat de DST-francez, in 1948, ca este ,,SOBOLAN” NKVD/KGB, ,,predat” ulterior tot AVO. ,,Teparul de ANVERS, zis PETROV”- suspectat ca ar fi fost recrutat de rusi din perioada belgiana. De asemenea, existau suspiciuni de colaborare si despre MIHAI ZISU care, ulterior ,,dispare din peisaj”, dar nu inainte de a lasa ,,pui”. Si pentru a pune ,,capac” ocupatiei rusesti asupra ROMANIEI, sa nu-l uitam ,,pe ultimul de pe lista” – ION ILIESCU- suspectat de UM 0110 ca este ,,SOBOLAN” KGB. Nici unul NU A FOST ACUZAT DE TRADARE, nici atunci, si nici mai tarziu.

Rusii, dupa intrarea in NATO, nu au renuntat la ,,ocupatia de facto” a ROMANIEI, doar si-au adaptat ,,reteaua” noilor realitati strategice, iar din noii sau vechii ,,SOBOLANI” au ,,imprumutat” si ,,aliatului strategic”. Din aceasta cauza, nu cred ca el ,,aliatul…”, ,,controleaza” realitatea interna, de unde si multele ,,balbe si datul cu oistea in gard”. Din aceasta cauza, incep sa piarda din simpatia initiala a opiniei publice, lasand impresia ca ii intereseaza doar ,,BANII” si atingere propriilor obiectivelor strategice, sub ,,acoperirea” democratiei.

CONCLUZII

1- dupa 1989 ROMANIA reintra ,,de facto” sub ocupatie ruseasca. E o mare necunoscuta daca, acum, am scapat in mod real de ,,ocupatie”.

2- SIE nu si-a indeplinit misiunea de ,,CAINE DE PAZA” al ROMANIEI. Suntem ,,TOT CU NADRAGII IN VINE”.

3- SIE a fost ,,CORUPT”, delegandu-si o parte a personalului, inclusiv ,,acoperitii”, catre activitati care nu au legatura cu misiunea stabilita prin LEGEA de organizare. S-a implicat in ,,mocirla” politica damboviteana, devenind parte a ,,tiganiei” pe care o vedem zilnic.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, o fictiune, iar coincidentele cu realitatea trecuta si imediata sunt pur intamplatoare. Daca cineva, (persoana fizica, institutie etc.) s-a simtit jignit/a imi cer, anticipat, scuze.

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Va multumesc celor foarte multi care ati parcurs articolul anterior. Sa va fie de folos.

VA URMA!

Lasă un răspuns