STATUL PUTRED – partea a XXVI-a

,,FERESTRELE SPARTE” ALE ROMANIEI -SERVICII SECRETE – partea a XII-a

SERVICII SECRETE DEPARTAMENTALE

DIRECTIA GENERALA DE INFORMATII A APARARII – partea a V-a

TRADAREA REGALA DE LA 23 AUGUST 1994 SI OCUPATIA SOVIETICA A ROMANIEI

Tradarea ,,regala” de la 23 august 1944, care a fost initiata de rusi, dupa STALINGRAD, avand ca scop principal scoaterea ROMANIEI din razboi, a semnificat inceputul sfarsitului unei TARI, sa o numim ,,dupa unele standarde”, democratica, abia ,,inchegata ” dupa 1 decembrie 1918. Nu stiu cati oameni aflati in demnitati publice, si care au participat la ,,tradarea regala”, au stiut despre servetelul primului ministru britanic WINSTON CHURCHILL, scris, o luna jumatate mai tarziu, la intalnirea dintre acesta si STALIN, la 9 octombrie 1944, la ,,CONFERINTA DE LA MOSCOVA”, parafata cateva luni (februarie 1945) mai tarziu la IALTA, in care ROMANIA figura cu procentul de 90% influenta ruso-sovietica, iar ,,occidentalii/englezi” atat de asteptati de romani, doar cu 10%. De remarcat ca acest procent de ,,influenta” nu a fost propus de rusi, ci de un occidental – CHURCHILL, STALIN multumindu-se sa ,,o bifeze”. 90% a fost doar in privinta ROMANIEI, in cazul celorlalte tari din estul european, procentul fiind de 80% sau mai mic, POLONIA fiind tratata separat, la cererea expresa a lui STALIN.

Nu se poate omite ca procentele propuse de mister CHURCHIL, si aprobate de STALIN, vin la nici doua luni dupa TRADAREA REGALA DE LA 23 AUGUST. Acest fapt ne face sa credem ca negocierile duse de ANTONESCU (de la STOCKHOLM) cu ambasadorul sovietic -ALEXANDRA KOLLONTAI, daca se finalizau, parcursul ROMANIEI post-razboi nu era in lagarul ruso-sovietic. In acest ,,serial” am mai scris despre subiect si de rolul lui NEAGU DJUVARA care a ,,sifonat” telegrama in care rusii acceptau semnarea unui armistitiu cu ROMANIA, in conditile negociate de ION ANTONESCU si, in acest mod, aproape imediat, a avut loc TRADAREA din august 1944. Dupa treizeci de ani, bineinteles ca DJUVARA, ,,omul camarilei”, nu a recunoscut nimic, iar telegrama a ,,disparut”. Se poate spune ca ,,TRADAREA” a fost ,,contrasemnata” de spionajul rus, cu multi agenti activi in ,,camarila regala”, primul fiind URDAREANU. ,,Miscarea regala” i-a scapat pe rusi si pe aliati de multe dureri de cap, care au fost rezolvate printr-un ,,servetel”.

Astfel, ROMANIA, dupa cel putin doua milenii de istorie, din care stim putin, este tot singura, fiecare rezolvandu-si proprile interese, lucru normal, dar noi nu invatam nimic si cautam ,,salvarea” la ,,vest”, ,,vest” care are propria ,,agenda” ce ,,nu se pupa” cu interesul national romanesc, atunci cand a fost exprimat, cam o data la 50 de ani, de foarte putini ,,oameni de stat”, si nu ,,slugi”. Cand aceasta ,,impartire” a fost ,,bifata” de STALIN, acesta a stiut ca retelele de spionaj taristo-sovietice sunt deosebit de active in ROMANIA, iar ,,regele” si camarila lui erau controlati de spionajul rus, in special GRU, care il avea ,,la mana” pe lacheul sef -ERNEST URDAREANU. Despre acest individ, mort in exil, numit si ,,MURDAREANU”, fostul sef al SSI- MORUZOV, avea date ca a fost ,,recrutat” de GRU pe timpul cand concura la raliuri in ITALIA, fapt pe care l-a comunicat lui WILHELM CANARIS, seful ABWEHR. Datorita acestui fapt, ,,MURDAREANU” nu a fost primit de HITLER, la vizita lui CAROL al-II-lea la BERLIN, din 24 februarie 1938, la acestea ,,suprapunandu-se” si o componenta ideologica impusa cu tancul, la propriu. URSSul lui ,,TATUCA” a stiut ca va ,,incaleca” ROMANIA, dar a uitat ca noi, romanii, suntem ,,caliti” de vremurile trecute, sa fim ,,suciti” si sa ne alegem, atunci cand putem si avem cu cine, propria cale. Aceasta ,,cale” prinde contur dupa nici zece ani, si asa incepe un ,,cazacioc” romano-rus, in acest ,,dans”, rusii fiind sprijiniti neconditionat de celelalte tari din ,,lagar”, ,,primadona” fiind UNGARIA.

PUNEREA ,,JUGULUI” RUS SI A ,,RESTEULUI”, PRIN AGENTURA GRU/KGB

Rusii, constienti ca nu pot ,,scoate” partidele istorice repede ,,in decor”, pentru a-si ,,pune” proprii oameni, cominternisti (doar cu nume ,,de acoperire” romanesti), ca ,,lideri” politici acceptati de opinia publica romaneasca, au trecut la actiuni verificate in RUSIA, dupa anii 1920. Acestea s-au referit la controlul parghiilor de putere care conteaza intr-un stat, reprezentate in primul rand de ARMATA si de serviciile secrete militare, SECTIA a II-a din M.St.M si SIS, cele ,,civile” urmand sa fie ,,aliniate” dupa primele doua, ele depinzand tot de sistemul militar. In ceea ce priveste BISERICA, s-a considerat ca aceasta va fi adusa pe ,,calea dreapta”, dupa ce puterea este preluata de comunistii romani alogeni ,,supusi” sovieticilor. Si nu au gresit, calculul a fost corect si s-a trecut la executare in stil rusesc, pe etape. Pe acest sistem s-a initiat si consolidat noua politica sovietica, de control total al ROMANIEI, slugile fiind niste indivizi numiti ,,comunisti”.

CONTROLUL ARMATEI PRIN OFITERI ROMANI RECRUTATI CA AGENTI GRU

Inceputul ,,comunizariiARMATEI, debuteaza in martie 1945 cand, cu ,,girul regal„, este numit ca MINISTRU APARARII NATIONALE, generalul VASILE CONSTANTIN VASILIU RASCANU, recrutat de GRU, prin nevasta, ruda cu ANA PAUKER, fapt sesizat de contrainformatiile SECTIEI a II-a, care l-au informat pe ANTONESCU, care il trece in rezerva in 1943, dar este ,,reactivat”, prin interventie regala (traficantul de influenta fiind URDAREANU), in 1944. Prin RASCANU, rusii trec la reorganizarea armatei dupa model sovietic, infiinteaza DIRECTIA POLITICA A ARMATEI in iulie 1945, cand aproba propaganda politica comunista in armata, si pune bazele DIRECTIEI SUPERIOARE DE CULTURA, EDUCATIE si PROPAGANDA a ARMATEI, formata initial din 6 ofiteri si 4 subofiteri din D. ,,TUDOR VLADIMIRESCU” agenti GRU. Participa la fraudarea alegerilor din noiembrie 1946, mai ales in DOLJ, unde si candida, amenintand comandantii militari de aici cu desfiintarea unitatilor si ,,imprastierea lor in toata tara”.

INCADRAREA PE FUNCTII DE COMANDA A OFITERILOR RECRUTATI DE GRU PE TIMPUL PRIZONIERATULUI IN URSS

Actiunea de transformare comunista a ARMATEI, continua prin promovarea in functii de comanda a ofiterilor, deja recrutati de GRU, din prizonieratul rusesc dupa 1942, si care au asigurat corpul de comanda al DIVIZIEI ,,TUDOR VLADIMIRESCU”, iar din 1945 si al DIVIZIEI ,,HORIA, CLOSCA si CRISAN”. In 26 aprilie 1945, printr-un decret lege, nr. 320, semnat de regele MIHAI (care, mult mai tarziu, si din ELVETIA, se dadea ,,lovit in aripa” si ,,mare” anticomunist), un numar de 996 de ofiteri si subofiteri din DIVIZIA (D) ,,TUDOR VLADIMIRESCU”, sunt numiti in functii de comanda in ARMATA care incepe sa nu mai fie ,,REGALA”. In decembrie 1947, acesti ofiteri, numiti initial ca adjuncti ai comandantilor militari din ,,ARMATA REGALA”, ii inlocuiesc pe acestia si, astfel, un numar de 30 de generali, 49 de colonei, 65 de locotenenti colonei si 61 de maiori, sunt trecuti in rezerva. Pe marea majoritate dintre acestia ii vor ,,inghitii” puscariile comuniste, ultimii fiind eliberati in 1968. In acea perioada, recrutarea de catre GRU a ofiterilor si subofiterilor, din cele doua mari unitati infiintate de rusi (D,,,T.V” si ,,H.C.C”), era de 100%, unii dintre ei primind grade militare in ARMATA ROSIE si cetatenie sovietica, aceasta metoda de ,,fidelizare” fiind folosita mai tarziu si in ,,controlul” asupra serviciilor secrete (,,schema” ruseasca este imprumutata saizeci de ani mai tarziu, se pare, si de ,,marele licurici”). NIMIC NU ESTE NOU SUB SOARE.

METODE FOLOSITE DE GRU PENTRU RECRUTAREA OFITERILOR ROMANI

Controlul rusesc asupra ARMATEI, se intensifica dupa 1950 cand ofiterii romani, din care unii nu aveau decat ,,sapte clase” (un exemplu graitor este cel al viitorului general PLETOSU, care si-a completat studiile, la seral, dupa ce era comandant de divizie la CRAIOVA, mergand cu ,,volga” la scoala, seara), sunt trimisi la studii in URSS, la academiile militare rusesti. ,,Recrutarea” candidatilor pentru a pleca ,,in est”, se facea de ,,organul politic” din fiecare unitate militara. De obicei, durata studiilor era de patru ani, dar acestia nu urmau decat un an cursurile academiei de arma unde au fost trimisi, ceilalti trei ani erau continuati intr-o locatie secreta a FACULTATII a 4-a, a ACADEMIEI DE INFORMATII A GRU, unde continuau pregatirea de viitori agenti, acum ,,calificati” sovietici. La revenirea in tara, acestia aveau diplome ,,curate” pentru ca au absolvit academia de arma (infanterie, tancuri, marina, aviatie, transmisiuni etc.) unde au fost trimisi initial. Ofiterii romani ,,scoliti la rusi„, nu vin in tara ,,cu mana goala”, ci cu neveste rusoaice, toate instruite ca agente GRU, cu cetatenie sovietica, pentru ca ,,in caz de defectiuni/deconspirari” sa fie folosite ca ,,presiune politica” asupra conducerii PCR si a ROMANIEI, si sa poata fi ,,recuperate” de spionajul militar rus. Un astfel de exemplu sunt ex-generalii: – STEFAN KOSTYAL, IOAN SERB, VASILE PETRUT, FLOCA ARHIP, col. PETRESCU VASILE – cdt. Bg. Gr. din Dr. TURNU SEVERIN, col. IULIAN UNGUREANU din ORADEA, col. DUMITRU COCIUBAN din DIA (legatura GRU a gen. PETRUT), PANCEA MIHAI, LOGOFATU GHEORGHE etc.

O alta ,,metoda” de recrutare asupra ofiterilor romani, si carora nu le putea fi ,,atasata” o nevasta, era santajul. Ofiterul era ,,bagat” intr-un anturaj unde se consuma alcool, asezonat cu ,,folcloriste” care ii ducea ,,in pat”, actiunea era foto-filmata, iar daca ofiterul avea nevasta in tara, era amenintat ca ii vor parveni acesteia imaginile compromitatoare. A treia metoda era casatoria ofiterului cu rude ale membrilor COMINTERNULUI. Asa s-au ,,insurat” ex-generalii: – NICOLAE MILITARU, ION IONITA, VASILE IONEL etc. Daca ne referim la agentii GRU, civili, recrutati la fel, care au detinut functii in ARMATA, se pot enumera : – col.WALTER ROMAN (stiti al cui tata e), DUMITRU POPESCU, PETRE BORILA, MIHAI FLORESCU, toti recrutati in SPANIA de seful GRU – JEAN BERZIN, devenit o legenda a spionajului militar rus. Toti acestia, ca si urmasii lor de dupa 1990, au fost folositi pentru ca rusii sa puna ,,jugul pe gatul” ARMATEI ROMANE, ei fiind ,,resteul”.

CONTROLUL ARMATEI PRIN ,,CONSILIERI ” RUSO-SOVIETICI

Prima ,,echipa de consilieri” isi face simtita prezenta in 1949, condusa de atasatul militar GRU – KONSTANTIN S. KOLGANOV, formata din 40 de persoane, toti agenti GRU: – 8 generali, 13 colonei, 8 locotenent-colonei, 2 maiori si 9 ofiteri inferiori. La scurt timp, dupa ce acestia s-au ,,acomodat cu terenul – a se intelege ROMANIA„, sunt urmati de ,,grosul” asa zisilor experti/consilieri sovietici, in numar de 2500, din care 300 de ofiteri superiori, 700 de ofiteri inferiori, 1500 instructori tehnici. Toti acestia fac parte din intelegerea impusa de rusi prin ,,TRATATUL DE ASISTENTA MUTUALA ROMANO-RUS” semnat la 4 februarie 1948. La aceasta ,,invazie”, la propriu, de consilieri rusi, se mai adauga si ,,MISIUNEA MILITARA DE COLABORARE A TRATATULUI DE LA VARSOVIA”, stabilita la BUCURESTI, in 1955. De remarcat ca autoritatile romane nu au stiut, decat cu mare aproximatie, numarul de personal rus al acestei ,,MISIUNI”, ca de alfel si al personalului AMBASADEI URSS si a multor altor organizatii ,,culturale”: – VOKS, asociatiile de corespondenti de presa si, nu in ultimul rand, ale celor 16 SOVROM-URI (intreprinderi economice mixte, mai mult ruse decat romane). Si in anii 90 erau astfel de ,,probleme”. RUSII SE LASAU GREU NUMARATI, CRED CA SI ACUM.

EXTINDEREA RETELELOR DE INFORMATII MILITARE ALE GRU PE INTREG TERITORIU NATIONAL

Toti acesti ,,consilierirusi, agenti de informatii GRU, acum raspanditi pe intreg teritoriul national unde erau garnizoane militare, au primit misiunea de a recruta personal militar romanesc, dar si persoane civile, nu neaparat personalitati locale din zonele de dislocare a unitatilor militare romanesti. Astfel, in ROMANIA, se creeaza o adevarata panza de paianjen a spionajului militar rusesc, in special zonele TRANSILVANIEI: – CLUJ-NAPOCA, ORADEA, SATU-MARE, BAIA-MARE, SIGHETUL-MARMATIEI, DEJ, BISTRITA, ZALAU, SIMLEUL-SILVANIEI, TIMISOARA, ARAD, coborand catre RESITA, HUNEDOARA, CARANSEBES si LUGOJ etc., ale MOLDOVEI, cu accent pe IASI, GALATI si BRAILA; – zona DOBROGEI, cu accent pe CONSTANTA, MANGALIA, TULCEA, SULINA; – zona CAPITALEI, a MUNTENIEI – in PITESTI, PLOIESTI, CURTEA DE ARGES; – zona OLTENIEI – in RM. VALCEA, CRAIOVA, CARACAL (aici au fost, si probabil mai sunt, o mare parte a rezervistilor care au ,,studiat” in URSS, cu tot cu neveste, tot aici fiind si un ,,urmas”: – REGIMENTUL 3, mai tarziu ,,OLT”, din D. ,,TUDOR VLADIMIRESCU”) Tg.JIU, SLATINA, Dr.Tr.SEVERIN. Acest ,,tablou” sumbru al retelelor GRU din ROMANIA, ne fac sa ne gandim in ce masura institutiile cu responsabilitati in siguranta nationala, controleaza si ,,curata gunoiul” lasat de rusi.

CONTROLUL ASUPRA SERVICIILOR DE INFORMATII NATIONALE DENUMITE, RUSESTE : ,,SECURITATE”

Dupa desfiintarea dintr-un condei, a vechilor structuri de informatii militare si civile ale ROMANIEI (SSI fiind condus, pana la desfiintare, de un agent GRU- SERGHEI NIKONOV), in 1948, la 30 august se infiinteaza DIRECTIA GENERALA A SECURITATII POPORULUI, care avea ,,in frunte” tot un agent rus, de data asta NKVD (KGB), cu nume romanizat in GHEORGHE PINTILIE – BODNARENKO PANTUSA, ,,ajutat in munca” de doi adjuncti, un rus din BASARABIA, ALEXANDRU NICOLSCHI, si un ucrainian, in persoana unui anume – VLADIMIR MAZUROV, si ei ofiteri MGB/NKVD( KGB). Acesti ,,adjuncti” au facut in timpul razboiului, spionaj in ROMANIA, fiind prinsi si bagati la puscarie. Acum au venit ca ,,eliberatori”, cu tancul. In 1949, aceasta structura de tip rus/sovietic, avea 3553 de persoane, iar din cei 60 de ofiteri ai structurii de comanda, 37,7% erau etnici evrei, unguri si ukrainieni, marea majoritate fara cetatenie romana, dar pe care o obtin dupa 1950.

DIZOLVAREA SERVICIILOR DE INFORMATII MILITARE

Dupa 1948, nu se mai poate vorbi de un SERVICIU DE INFORMATII MILTAR IN ARMATA ROMANA, SECTIA a II-a se desfiinteaza, contrainformatiile militare – BIROUL 2 se ,,dizolva”, personalul initial, in mare parte, este demis si ,,bagat” in ,,noile” puscarii ale regimului, si va fi integrata, cel putin teoretic, in nou infiintata securitate (mai tarziu devine DIRECTIA a IV-a CONTRAINFORMATII MILITARE), dar care nu va activa numai in armata, ci si in securitate, militie, trupe de graniceri, penitenciare, scoli militare, pompieri etc. Primul sef este tot un rus gen. GRUIVAN S. MATUSENCO, aflat in fruntea consilierilor din nou infiintata MILITIE si TRUPE DE GRANICERI, denumite initial ,,GARZI DE FRONTIERA”.

Prima subdiviziune din fosta SECTIE a II-a – BIROUL 1, a carui personal a avut aceasi soarta de a ,,cunoaste” inchisorile regimului ,,democratic” pe ,,dinauntru”, va fi ,,inaintasa” noi infiintatei DIRECTII DE INFORMATII A ARMATEI, in 1951. Acelasi drum ,,democratic” l-a parcurs si personalul SSI, a carui ofiteri au fost arestati si condamnati la multi ani de puscarie, singura lor vina fiind ca si-au aparat tara, iar cei care au TRADAT-O, se bucurau de onorurile si decoratiile sovietice. VORBA ROMANULUI FILOZOF (dupa ce evenimentul s-a produs): ,,LA VREMURI NOI, TOT NOI”.

INFIINTAREA DIRECTIEI DE INFORMATII A ARMATEI. EVOLUTIA PANA IN 1963

In anul 1951, dupa cum am aratat deja mai sus, se pun bazele DIRECTIEI DE INFORMATII A ARMATEI (DIA), dupa model GRU, personalul provenind si aici din militari romani, fosti prizonieri de razboi in URSS, ajunsi in tara tot cu ,,tancul sovietic” si, bineinteles, cu ,,binecuvantarea” spionajului militar sovietic. Primul sef, numit de rusi, este generalul OGPU/GRU – SERGHEI NICONOV (nume romanizat in NICOLAU), care, mai tarziu, il are ca loctiitor pe ungurul ADALBERT SZAEK, transferat de la DIE, agent dovedit AVO, in timpul razboiului, cu ,,stagiul” facut intr-o puscarie romaneasca, pentru ,,spionaj” impotriva ROMANIEI. Acest ,,cuplu” va conduce DIA, pana in 1960. Cu aceasta comanda si structura de personal, ,,porneste la drum” noua organizatie a spionajului militar romanesc, lucru trecut sub tacere, dupa 1990. Voi reveni asupra subiectului si ,,tacerii”.

INCADRAREA CU PERSONAL RUS SI ROMAN DIN AGENTURA GRU A DIA SI INFIINTAREA UNITATILOR/SUBUNITATILOR RADIO-TEHNICE
INCADRAREA CU PERSONAL

Dupa infiintarea DIA, personalul care ,,nu a beneficiat” de pregatire anterioara (au mai ramas cadre din fosta SECTIE a II-a, grade mici si cativa civili) este trimis in URSS, la scolile speciale ale GRU, iar cu aceasta ocazie acestia erau si recrutati. Se poate aprecia ca putini ofiteri cu care a pornit ,,la drum” DIA, nu au fost agenti GRU. Dupa revenirea in tara, cei care au facut pregatirea, erau numiti pe functiile indicate de rusii care conduceau DIA. De un interes deosebit bucurandu-se viitorii atasati militari, cei care se ocupau cu cifru si analistii de informatii. La inceput, atasatii militari de la MOSCOVA, WASINGTON, BEIJING/PEKIN, LONDRA, PARIS, BONN si ROMA, erau invariabil agenti GRU, lucrurile schimbandu-se treptat, dupa 1963. Tot dupa modelul rus al ,,SPETSNAZ-ului”, la nivelul unitatilor si marilor unitati militare, subunitatile/unitatile de cercetare sunt subordonate, din punct de vedere al pregatirii, de catre o structura, ,,BIROU/SECTIE” denumit/a ,,CERCETARE LA TRUPE”, din DIA.

INFIINTAREA SI DOTAREA SUBUNITATILOR RADIO-TEHNICE

La 01 noiembrie 1951, cu aceeasi asistenta si comanda GRU, se infiinteaza, in zona ARGES, BATALIONUL 51 RADIOTEHNIC, subordonat direct DIA, care avea o structura (sectie) ce avea in responsabilitate asemenea activitati destinate supravegherii comunicatiilor radioelectronice NATO. Mai tarziu, aceasta structura va avea ,,corespondenti” si la nivelul marilor unitati militare, sub forma unor batalioane denumite si ,,radio gonio”, iar la nivelul unitatilor de cercetare, sub forma unor subunitati care purtau aceeasi denumire. Dotarea acestor structuri radio-tehnice, era formata din echipamente, in totalitate rusesti, iar personalul, initial, a fost instruit tot pe teritoriul URSS, in centrele dedicate GRU. Bineinteles ca si acest personal tehnic roman s-a ,,bucurat” de aceeasi atentie, o mare parte fiind recrutat de GRU.

,,SCOATEREA” RUSILOR DIN TARA. PERIOADA 1955-1958

Inainte de decizia politica de ,,epurare”, care nu se putea face cu ,,rusii in ograda”, dupa tatonarile politice pe langa HRUSCIOV, din 1955, in 1956 se hotaraste sa se inceapa dicutiile cu conducerea PCUS (partidul comunist al uniunii sovietice) al URSS pentru retragerea trupelor rusesti din tara. Demersul a fost determinat de incetarea ocupatiei AUSTRIEI de catre rusi, care motivau prezenta in ROMANIA, ca fiind de protejarea ,,comunicatiilor” cu trupele din aceasta tara. Pentru ca ,,oamenii rusilor” din BIROUL C.C. al P.C.R (agenti cu ,,state” vechi ai NKVD/KGB din COMINTERN, incepand cu ,,vestitul” opozant de la ultimul congres PCR din 1989, unde a indeplinit ultima misiune data de rusi – CONSTANTIN PARVULESCU, urmat de MIRON CONSTANTINESCU si IOSIF CHISINEVSCHI), s-au opus, DEJ ii ,,delega” aceasta ,,sarcina” lui EMIL BODNARAS, stiindu-i abilitatile si legaturile acestuia cu comunistii rusi din PCUS, si de care, la cei trei, le era frica. BODNARAS se achita de sarcina si ii ,,scoate” pe rusi din ROMANIA, in 1958, si ,,scapa” si de cei trei agenti trecuti ,,pe linie moarta”, incepand cu 1956.

Bodnaras, cat a fost ministru apararii (1947-1955), a incercat sa puna ,,frana invaziei” ruse in ARMATA. El, ajutat de IOAN COMAN si CEAUSESCU, pun bazele invatamantului militar romanesc pentru a opri ,,exodul” catre ,,est”, fiind constienti ca la intoarcere cursantii vor ,,servi” interesele rusilor in ROMANIA. Interesant despre riscurile pregatirii in strainatate, atunci in,,vest”, este un raport al M.St.M. din 1908, cand tinerii ofiteri se intorceau cu,,idei” contrare identitatii nationale romanesti, cu simpatii, sa nu spun ,,recrutati” (nu e ,,frumos” sa vorbim de rau pe ,,democrati”) de serviciile secrete din tarile respective, in special GERMANIA, unii nici macar nu mai vorbeau corect romaneste (acum stalcim engleza). In acest fel, eliminau una din motivatiile rusilor de a ,,scolariza” ofiteri romani in URSS, bazata pe faptul ca nu aveam institutii militare de invatamant care sa nu fie ,,regale”. Acum se pun bazele si interzicerii trimiterii de personal militar la pregatire in URSS, trimitere care inceteaza incepand cu 1961. Pentru cei mai curiosi dintre cititori, celelalte tari din ,,lagar”, au continuat pregatirea ofiterilor in URSS, pana in 1993. Probabil, acesta este motivul ca au intrat in NATO inaintea noastra, romanii fiind ,,ciumatii” fostului lagar. INTERESANT NU? (voi reveni asupra subiectului).

Tot BODNARAS, in 1968, are o contributie esentiala in evitarea invaziei sovietice in ROMANIA, el fiind ,,coleg” (pe timpul ,,stagiului GRU” din anii 30) cu viitorul sef al serviciilor chineze de informatii, cel care a intervenit decisiv la ZHOU ENLAI, prim-minisru chinez, care i-a avertizat pe rusi cu repercursiuni grave daca ,,vor invada ROMANIA”. Tot atunci, la postul oficial chinez ,,RADIO CHINA INTERNATIONAL” se hotaraste infiintarea ,,sectiei in limba romana”, care va avea prima emisiune in seara zilei de 29 august 1968. Premierul chinez a declarat atunci ca ,,REZISTATI, DACA AVETI NEVOIE, VA DAM SI TUNURI” (telegramele STRICT SECRET ,,FULGER” cu nr: -74320/ ora 22.00/22 august 1968; -74350/23 august 1968; -74355/24 august 1968 si, din partea romana, telegrama 23/006600/25 august 1968, la care se adauga marturiile ambasadorului roman de atunci ALEXANDRU DUMA). In acest timp, occidentul si NATO, ,,bateau marunt din buze” sa nu ii supere pe rusi carora nu cumva sa le vina ,,ideea” sa ,,schimbe directia tancului” catre ATLANTIC. SUA a avut o atitudine mai ,,nuantata”, din partea secretarului de stat DEAN RUSK, dar rusilor, atunci, le era frica de chinezi, nu de americani.

,,UMBRE SI LUMINI” DESPRE EMIL BODNARAS

Inainte de a finaliza acest articol, doresc, pentru toti cititorii, dar in special pentru cei tineri care afla date despre EMIL BODNARAS doar din WIKIPEDIA (,,enciclopedia libera” scrisa, in cea mai mare parte, de sectiile de dezinformare din serviciile secrete din est si vest, conform propriilor interese), sa prezint acest personaj controversat, intr-un alt mod. BODNARAS, eminent elev si student, sef de promotie in toate formele de invatamant civile si militare pe care le-a urmat, dar si ca ofiter si absolvent al facultatii de drept, a fost ,,creatia” lui MIHAI MORUZOV, dupa crearea SSI, care a intuit ca viitorul conflict va fi tot cu RUSIA, indiferent de culoarea politica, si a dorit sa ,,interpuna” pentru a fi recrutat de GRU, un ofiter roman, pretabil la TRADARE.

Pentru acest ,,scenariu”, MORUZOV, i-a creat lui BODNARAS ,,legenda” de afemeiat, alcoolic, cartofor si ,,baiat” bun la toate, cu un comportament dezordonat si de nesubordonat. Pe baza acestei,,legende”, este ,,dirijat” catre ,,EST”, fara efort, comportamentul lui ,,fabricat” determinand comandantii unitatilor pe unde a trecut, ,,sa scape de el”. Astfel, prin mutari repetate, fara suspiciuni ca ar fi ,,dirijate”, viitorul agent dublu se apropie de granita romano-rusa de pe NISTRU, si dezerteaza in februarie 1932.

Este ,,preluat” si verificat de rusi, recrutat si pregatit de GRU, si retrimis in tara, in 1935. Arestat de siguranta, este condamnat, ocazie cu care ia legatura cu conducerea comunista si cu DEJ, iar ulterior este eliberat la ,,sugestia” SSI, la 7 noiembrie 1942, si este ,,trimis” la GALATI, fiind finantat pentru a deveni ,,om de afaceri”. Este preluat de GRU si primeste misiunea de a culege informatii din M.St.M. dislocat la BUCURESTI. SSI-ul ii pune la ,,dispozitie” informatii ,,fabricate” prin intermediul unui ofiter, ruda cu seful contraspionajului SSI- col. BORCESCU, care era acum ,,ofiterul lui de caz”. Pe TRAIAN BORCESCU, fara a se deconspira dupa arestarea si deportarea in URSS, BODNARAS il va ajuta sa ajunga din nou in tara, asigurandu-i o ,,protectie” intr-un penitenciar, pentru a-l scoate din supravegherea GRU care banuia ca are ,,un agent in legatura” in ,,tabara” rusa, si pe care nu au reusit sa-l identifice.

,,Cazul” BODNARAS, agent ,,dublu”, are foarte multe asemanari cu cel al celui mai bun agent ,,triplu” al MI6 (si innobilat de regina)DUSAN (DUSKO) POPOV. Sarb, eminent student la drept, in GERMANIA, expulzat in anii 30, initial agent al armatei IUGOSLAVE, pana a deveni agent german, la propunerea celui mai bun prieten german, fost coleg de studii la FREIBURG (ABWEHR), in scopul de a-si oferi ,,serviciile” englezilor din MI6 care il recruteaza la BELGRAD. Sarbul POPOV, prin intermediul scriitorului IAN FLEMING (care, la un moment dat, fiind angajat al spionajului englez in PORTUGALIA, il seconda, din insarcinarea MI6 ), a devenit ,,modelul” de mai tarziu a lui JAMES BOND – AGENTUL 007. Nu cred ca se va naste ,,un alt SERGIU NICOLAESCU” pentru a face un film de acest gen. Filmul englezesc, pentru cei care nu stiu , a fost creat pentru ai scoate pe englezi din depresia post-razboi si si-a atins scopul.

FINAL

In continutul acestui articol, am vrut, sper ca intr-o oarecare masura am si reusit, sa-i prezint cititorului ca TRADAREA REGALA a fost principala cauza a ,,caderii” ROMANIEI in sfera de influenta rusa. De asemenea, am dorit sa prezint faptele prin care ,,aliatii” reprezentati de WINSTON CHURCHILL si FRANKLIN ROOSEVELT, nu aveau o prioritate in a apara estul european si pe romani de rusi, ci de a-si promova propriile interese, unii in GRECIA, si ceilalti in JAPONIA. Daca vom crede ca in viitor va fi altfel, ne inselam, noi am fost si vom mai fi ,,marfa de troc” intre puterile lumii, daca nu vom avea ,,oameni de stat” care sa promoveze interesele reale ale TARII. In ultimi 200 de ani, astfel de ,,oameni” s-au numarat pe degetele de la o singura mana. Despre cazul ,,telegramei” de la STOCKHOLM, cu acceptul lui STALIN la negocierile cu ANTONESCU, vom putea afla doar daca ,,cineva” va avea influenta la KREMLIN, care sa duca la desecretizarea dosarului privind negocierile din capitala SUEDIEI. Acum, PUTIN, nu are nici un interes la BUCURESTI.

Pentru aceasta perioada din istoria ROMANIEI, recomand cititorului parcurgerea cartilor americanului LARRY WATTS: – ,,FERESTE-MA, DOAMNE, DE PRIETENI” si ,,OAIA ALBA IN TURMA NEAGRA”, extrem de bine documentate si echidistante asupra fenomenului politic in care a evoluat ROMANIA in sec.XX. Tot aici, daca sunteti curiosi sa aflati despre ,,agentii de influenta” recrutati de rusi si unguri dintre ,,istoricii” romani, cititi si pe cei care il ,,combat cu ura revolutionara” pe WATTS.

Va recomand sa tratati cu retinere cele scrise de unii romani, unii cvasinecunoscuti, ,,slugi” platite si ,,dirijate”de serviciile ruse de spionaj: GRU/SVR si unguresti AVO (sunt si exceptii notabile). Aceste ,,scrieri” se incadreaza in doctrina, asa numita ,,LA LEYENDA NEGRA” descrisa pentru prima data de spaniolul, ALFREDO ALVAREZ, in secolul al XVI-lea. Aceasta se refera la ,,…distorsionarea atenta a istoriei unei natiuni, perpetuata de inamicii ei, pentru a o putea invinge. O distorsionare, cat mai monstruoasa posibil, pentru a atinge scopul de:- DESCALIFICARE MORALA A NATIUNII, IN ORICE MOD POSIBIL…”.

Deci cand citim, ca un exemplu (mai sunt si altele), carti de ,,istorie” publicate de o editura bucuresteana, zisa si ,,UMANA” (am mai scris despre ea), sa va ganditi la acest lucru. Mai ales daca autorul ,,facaturilor” (cred ca, fizic, nu avea timp sa le scrie pe toate si sa apara si in mass-media) este decorat public de catre unguri si germani. ,,Campioni” in asfel de ,,propaganda neagra” sunt RUSIA si UNGARIA. Celelalte tari ,,socialiste”, inainte, iar unele si dupa 1990, au fost ,,slugile” celor doua state ,,vecine si prietene” amintite mai sus.

Singurul istoric roman, de care stiu eu, si care a combatut aceste ,,istorii”, ca si pe autorul lor, unul de pe malul DAMBOVITEI, este acadmicianul IOAN AUREL POP, in cartea ,,ISTORIA. ADEVARUL SI MITURILE”. Despre autorul ,,umanist”, s-a stiut/se stie ca ,,initial” a fost informatorul securitatii BUCURESTI, apoi recrutat de DIE, trimis la PRAGA, cu bursa (luata ,,de la bec”) pe langa un istoric ceh, unde prinde invazia sovietica si este ,,intors” de AVO-ul unguresc in colaborare cu KGB-ul rusesc. Atunci, ca si mai tarziu, a fost ,,protejat” initial de seful securitatii de la acea vreme, ALEXANDRU DRAGHICI (insurat cu o agenta maghiara AVO, care a cerut si primit azil politic in UNGARIA, dupa 1990), apoi preluat de ,,vestitul” PACEPA, agent KGB, bagat ,,pe gat si inghitit” de americani, in 1978. Numai ,,oameni unul si unul”. Interesant ca STATUL ROMAN, la amandoi, le plateste PENSIE, PLATIND TRADAREA DE TARA.

CONCLUZII

1 – TRADAREA REGALA a dus la instalarea rusilor in ROMANIA;

2 – ,,ALIATII” ENGLEZO-AMERICANI nu au avut nici o intentie de a apara ROMANIA si estul european, de amenintarea rusilor;

3 – ARMATA ROMANA si SERVICIILE SECRETE au fost ,,total” sub control rus, prin ,,consilierii” si agentii romani recrutati de GRU;

4si atunci au fost politicieni denumiti ,,comunisti”, care au incercat, si uneori au reusit, sa-si apere TARA, de rusi.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, o fictiune, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Multumesc cititorilor care au avut timp sa citeasca articolul trecut. Multumesc pentru observatii, si imi cer scuze pentru unele greseli inerente, de redactare. Sa va fie de folos!

VA URMA!

,

Lasă un răspuns