,,STATUL PUTRED”- partea a XXXII-a

,,FERESTRELE SPARTE” ALE ROMANIEI – partea a XVII-a

ROMANIA – ,,TINTA” IN ACTIUNI ACTIVE DE DEZINFORMARE – partea a I-a

PUTINA ,,TEORIE” ASUPRA TERMENILOR FOLOSITI

Daca unii dintre cititorii acestui ,,blog”, isi mai aduc aminte, in ,,episodul”- VII al ,,serialului STATUL PUTRED”, publicat in 15.09.2019, am abordat subiectul ,,DEZINFORMARE”, incercand o trecere in revista a termenului, din punctul de vedere al teoreticienilor care au definit si explicat conceptul si consecintele lui asupra cetatenilor. Tot atunci, am incercat (cititorul este in masura sa spuna daca am si reusit) sa prezint cum – ,,DEZINFORMAREA” – a afectat ROMANIA, inainte si dupa 1990, cum a contribuit la consolidarea ,,STATULUI PUTRED” si ,,ne-a adusin situatia de a fi sclavii ,,strainului”. In plina ,,pandemie”, am dorit sa reiau subiectul pentru ca faptele, stirile, comentariile mass-mediei si comunicatele oficiale se ,,califica”, in marea lor majoritate, ca ,,DEZINFORMARE”, ,,TINTA” FIIND OPINIA PUBLICA ROMANEASCA. Aceasta ,,DEZINFORMARE” se aplica (interesele sunt complexe), cum ne-am asteptat, si subiectului ,,COVID-19”, dar, pe langa el, depasindu-l ca intensitate, se urmaresc scopuri politice, electorale, ,,trecerea” prin Parlament a unor legi care nu servesc interesul public, consolidarea ,,puterii” unora, imbogatirea altora ,,de la butoane”, prin ,,furt” din banii publici, prin contactele ,,urgente”, incheiate pentru a combate ,,coronavirusul”.

CONCEPTE

,,DEZINFORMARE” – in DEX – este definita ca ,,informare gresita”, dar in mod tendentios, voit. VLADIMIR VOLKOFF, ,,parintele” dezinformarii, o explica ca ,,- tehnica de a permite furnizarea de informatii general eronate, catre terti, determinandu-i sa comita acte colective sau sa difuzeze judecati dorite de dezinformatori.”. VOLKOFF, fiul unor emigranti rusi, ,,albi”, cand a scris ,,TRATATUL DE DEZINFORMARE”, este posibil sa se fi inspirat si din ceea ce a auzit/citit in familie, despre ,,scoala militara” speciala tarista in care, din 1904, se preda ,,arta” dezinformarii. Pentru ca este o ,,ARTA”. Tot ce stim acum despre acest domeniu isi are originea, ne place sau nu, la rusi si chinezi. SUN TZU, acum trei milenii (sec.VI i.Hr), in ,,ARTA RAZBOIULUI”, scria ca ,, intreaga arta a razboiului se bazeaza pe INSELATORIE”.

Pentru a nu fi ,,blocati” de ,,dezinformarea”, aproape continua, din aceste zile, ar trebui sa avem in vedere urmatorul comportament: – 1 – sa nu va lasati ,,sufocati” de informatii, schimbati des posturile TV si relaxati-va, urmarind alte emisiuni, fara ,,stiri” si ,,discutii in platoul” televiziunilor, cu aceiasi indivizi, ,,cersetori” politici, care ,,isi fac vant cu coada”; – 2 – examinati ,,stirile” din mai multe surse si a momentului difuzarii (s-a intamplat ceva sau urmeaza sa se intample) ; – 3 – ,,comunicarea” stirii ar trebui sa fie: – centrata pe ,,problema/fapt”, nu persoane, sa descrie, nu sa evalueze, sa fie concreta, specifica, nu evaziva, cel care o face sa-si asume raspunderea, nu ,,s-o dea cotita”; – 4 – sa aiba ,,o sursa” credibila, care a mai difuzat informatii corecte si/sau le-a corectat ulterior.

,,MANIPULAREA PSIHOLOGICA” – in DEX, ,,manipularea” este definita ca ,,actionare indirecta asupra cuiva, pentru a-l face sa actioneze sau sa gandeasca intr-un anumit mod.” Alti autori care au studiat fenomenul ca BRAIKER HARRIET (2004), SIMON GEORGE (1996), BOGDAN TEODORESCU (2007) sau BOGDAN FICEAC (1997), in ,,TEHNICI DE MANIPULARE”, definesc termenul ca ,,Tip de influenta sociala care urmareste schimbarea perceptiei sau comportamentului celorlalti cu ajutorul unor tactici ascunse, amagitoare si chiar obsesive. Se vizeaza atingere propriilor interese, ale manipulatorului, prin actiuni imorale si inselatoare”.

,,CENZURA” – in DEX, este definita ca ,,a suprima sau ascunde o publicatie (ex:- un articol) si se aplica sub regimul starii de necesitate, urgenta, asediu…”. Pentru alti autor ca DAWN B. SOVA (2010), ADRIAN MARINO (2000), ,,cenzura” este destinata ascunderii faptelor/adevarurilor din societate, de catre un ,,GRUP/STAT”, care poate exercita un asemenea control. ,,Cenzura” nu are ,,culoare” comunista sau capitalista. Prin natura informatiilor ,,suprimate/ascunse/sterse”, ,,cenzura” este: – de stat, militara, comerciala, economica, politica, ideologica, morala si spirituala.

,,MASKIROVKA” (deghizare, camuflaj) – RUSII, ,,o iau pe aratura” si nu se mai ,,incurca” in ,,fineturi” (au mai putini ,,doctori”), pentru TOT ce am prezentat pana acum, au inventat cuvantul – ,,MASKIROVKA”. ,,Patentat” de ,,ARMATA TARISTA”, pentru a explica diversiunea/dezinformarea militara, si se refera la distragerea atentiei adversarului, indeferent de ,,forma” pe care o ia acesta : – armata sau opinie publica. Deghizarea adevaratelor intentii, de regula, ofensive, si raspandirea dezinformarii si manipularii in randul ,,TINTEI”, reprezentata de inamic/opinie publica, inclusiv interna. Ea este ,,activa” la toate palierele societatii/tarii ,,tinta”. Pe teritoriul F. RUSE se aplica cenzura ,,fara mila”.

Rusii, atunci ,,albi”, in 1904, aveau o ,,scoala” unde se studia ,,dezinformarea”, perfectionata de rusii ,,rosii”, pe durata unui secol, ajunsa in zilele noastre sub denumirea de ,,MASKIROVKA”. Scopul acestei ,,doctrine militare” este acela de a castiga razboiul, nu neaparat cu ,,forta fizica”, ci cu ,,MINTEA/INTELIGENTA”. De aici s-a ,,nascut” razboiul ,,hibrid” si/sau ,,actinile asimetrice”. Din acest punct de vedere, rusii au avantajul strategic in fata NATO, lucru recunoscut, cu jumatate de gura, de unii oficiali occidentali si analisti militari americani. Cand este vorba de doctrine practice, pentru a combate ,,MASKIROVKA” rusa, ,,doctoranzii” din occident, dar si de la noi, scriu articole, propun planuri fara finalitate, care ,,bat apa in piua”, fara a ,,spune” nimic. Sunt prea multi ,,lucratori cu gura”, care nu au mirosit praful de pusca, cocotati in functii politice guvernamentale, sefi de servicii secrete, comandamentele militare nationale, vest-europene si din SUA. Nu ne place, dar asta e. La ,,noi”, suntem ,,plini de bagatori de seama”, cu ,,staif/titluri” nefolositoare, iar rusii ,,incurajeaza” astfel de specimene care sa ,,faca” politica STATULUI ROMAN. RUSII, prin actiuni stil MASKIROVKA, incurajeaza ,,prostia” slugilor autohtone, numite in functii publice, indiferent de nivel. Ii vedeti si auziti zilnic, ei ,,exista” si sub forma ,,consilierilor” unor factori de decizie politica, la randul lor inculti/prosti. Un prost care ,,invata” alt prost.

La noi, ,,MASKIROVKA” ,,lucreaza” cu materialul clientului, reprezentat de fapte reale, ascunse/necunoscute de decidentii politici romani de la nivel inalt, si ignorate ,,la ordin/din prostie” de mass-media, dar …stiute de rusi. Pe langa retele de socializare, rusii folosesc mijloacele validate in timp ca Agentia de presa TASS, RIA NOVOSTI, INTERFAX, SPUTNIK INTERNATIONAL, LENTA.ru. Acestea nu comunica stiri ,,de capul lor”, ci au un centru de ,,comanda” in directoratul corespunzator al SVR (singurul care concepe si ,,face” dezinformare), iar toate ,,agentiile de stiri” se aliniaza. Aceste entitati de comunicare publica, sunt specializate pe zone geografice si se ,,sprijina” reciproc in ,,validarea” informatiilor din aria de actiune a MASKIROVKA. De remarcat ca acestea nu sunt entitati private, ci de stat, actionand integrat. La rusi, nu face nimeni ce vrea, ci ce trebuie, actiunile active fiind congruente, iar ,,tintele” sunt stabilite de sute de ani ca: – TARILE ROMANE/ROMANIA, CHINA, JAPONIA, tarile occidentale, in general si, uneori, se mai adauga si altele: – SUA, dupa primul razboi mondial, CANADA, ISRAELUL etc. ROMANIA care, mai tarziu, in anii 60, devenita ,,TINTA-24”, este ,,in atentia” MASKIROVKA din secolele trecute, de cand TARII rusi faceau ,,schimb” cu SULTANII turci si IMPARATII austrieci, impartind TARILE ROMANE, dupa negocieri de genul: ,,azi sunt la noi, maine la voi, iar romanii? Ii ,,prostim” si le cumparam conducatorii, care abia asteapta ,,un stapan” caruia ,,sa-i pupe mana”.

Pentru ca cititorul sa inteleaga ,,mecanismul” MASKIROVKA-i, o sa prezint trei exemple, recente:

1 – SPUTNIK transmite, fara alte comentarii, stirea ascunsa de decidentii romani (pentru ca este o problema particulara, a liberalilor), privind ,,MUZEUL FLORICA”, al BRATIENILOR, indicand legea care a stat la baza, precum si finantarea din bani publici, de 3,5 milioane de euro, si atinge prima ,,TINTA”- opinia publica. Ii lasa ,,libertatea” cititorului sa inteleaga cum este mintit de STATUL ROMAN in care NU trebuie sa aiba incredere. In ,,oglinda”, in Romania, se ,,bate apa in piua” despre ,,pensii”, si ca ,,nu sunt bani”, de unde populatia intelege ca sunt bani, DAR NU PENTRU ,,PROSTIME”, de la care ,,se ia” sau ,,se taie”. Dupa cateva zile, informatia difuzata de SPUTNIK, ,,gaseste” si a doua ,,TINTA” , nu ca persoana, ci ca functie in stat care, in acest caz, este denigrata, Rusii, folosindu-se de mass-media locala din jud.ARGES (au, mai mult decat probabil, un ,,om” in zona), il fac de ras, la propriu, pe primul-ministru roman, cand acesta se face ca ,,planteaza” un stejar. Daca prima ,,TINTA” a informatiei, erau 5,2 milioane de pensionari, a doua ,,TINTA” este ,,prim-ministru”. Informatia despre acesta devine virala, subiect de bancuri si alte ,,aprecieri” asupra celui care conduce Guvernul ROMAN. Cam acesta este ,,stilul” de lucru in MASKIROVKA. Atunci cand rusii fac ,,razboi hibrid”, ,,CU MINTEA/INTELIGENTA”, cei care se ocupa, din SRI, de astfel de amenintari asimetrice, ar trebui sa identifice actiunea din momentul initierii si, daca stiu sah (cred ca multi NU), sa identifice ,,tinta/tintele” vizate pentru a contracara ,,mutarea”. Asa se poate ,,combate” inteligent ,,jocul” rus, nu cu ,,cuvantari,,puse in gura” ministrului VELA cu IQ mic, zis si ,,VELA CEAU”.

2 – aceeasi agentie, preia discursul fostului presedinte EMIL CONSTANTINESCU, ignorat de mass-media romanesca, privind situatia pandemiei de COVID-19, in ROMANIA si in lume, si o ,,leaga” de amenintarile globale. Discursul a fost rostit pe 22 mai a.c. la INSTITUTUL DE STUDII AVANSATE PENTRU CULTURA SI CIVILIZATIA LEVANTULUI unde, CONSTANTINESCU, de meserie geolog, este ,,Presedintele comitetului stiintific (?)”. In fapt, fostul presedinte reia ,,tezele” ruse, repetate dupa 2001, cand a debutat criza terorismului, trecand la criza financiara din 2008 si termina cu actuala pandemie, toate cu ,,originea” in SUA. Tot discursul este anticapitalist si antiglobalist, pro-rus (nu cred ca ideile ii apartin. Faptele mai vechi si mai noi, ne fac sa credem ca fostul presedinte a ,,jucat si joaca” cazaciocul. Este ,,mana” SVR-ului) si indeamna la MULTIPOLARITATEA LUMII ACTUALE, FAPT DORIT DE RUSIA LUI PUTIN, ALATURI DE ALIATUL DE CONJUNCTURA – CHINA, SI NEGAT DE SUA. Din nou, articolul transmis si pe youtube, nu are comentarii in afara textului si ,,lasa” auditorul sa gandeasca, sugerandu-i ca lumea occidentala actuala, in frunte cu SUA, ,,este gresita si pe duca”, iar viitorul va fi ,,cladit” de RUSIA, cu CHINA. Ca si in primul caz prezentat, ,,spusele” lui CONSTANTINESCU sunt ,,initierea” actiunii active, iar una din ,,TINTE” este opinia publica romaneasca, prea ,,iubitoare” de americani. Este posibil sa existe si alta ,,TINTA”, deocamdata ,,neatinsa”. Unul din principiile de baza care trebuie avute in vedere in aceasta ,,lupta cu inteligenta”, este acela ca nu trebuie sa ne ,,luam” dupa aparente, pentru ca ,,tintele” sunt ,,multiple” (ca ogivele nucleare), dispuse in locuri unde nimeni ,,nu priveste”. Tehnica ,,magiei”.

3 – ultimul exemplu pe care il dau, este acela de cum poate determina MASKIROVKA, aplicata pe termen lung, actiuni locale favorabile Fr. RUSE, facute involuntar (din prostie), cu maxima ,,vizibilitate” in spatiul public, fara implicarea ,,vectorilor” rusi, de diseminare a dezinformarii. Cu ocazia ,,ZILEI EROILOR”, in 28 mai a.c., la TURDA, a avut loc o ceremonie militara, de depunerea unor coroane de flori la monumentul EROILOR ROMANI, din cimitirul militar. Cu acest prilej, oficialitatile civile si militare, in LOC SA DEPUNA COROANE DE FLORI LA MONUMENTUL EROILOR ROMANI, AU DEPUS LA MONUMENTUL ,,EROILOR” RUSI. BINEINTELES CA INAINTE S-A INTONAT, CONFORM PROTOCOLULUI, IMNUL DE STAT ROMANESC. La aceasta manifestare s-a dat dovada de o PROSTIE CRASA din partea organizatorilor, PROSTIE sesizata de un ,,civil”. In acest mod oficial, i-am comemorat pe rusi, nu pe romani. Scandalul a fost relatat copios de mass-media locala si centrala, iar RUSII au obtinut o expunere pozitiva, fara efort. ,,Gurile rele” zic ca si in anii trecuti s-a intamplat la fel, dar ,,nu s-a prins nimeni”. Probabil, nu mai stie nimeni lb. rusa, dar nici lb. romana.

Exemplele prezentate sunt elocvente asupra ,,artei” rusesti de aplicare a MASKIROVKA. Din partea ,,opusa” nu am vazut actiuni asemanatoare, credibile, ci doar balbe, contraziceri si acuzatii aduse RUSIEI, ca ,,face si drege”, fara o actiune inteligenta de contracarare. Exista, pe langa UE, o structura destinata combaterii propagandei ruse. Articolele, stirile difuzate de aceasta, parca apartin unor handicapati care habar nu au ce e cu ei pe acolo.

Pentru a fundamenta cele de mai sus, o sa dau inca un exemplu in care ,,TINTA”, tot ,,multipla”, nu este ROMANIA, ci SUA si CHINA. Acum invit cititorul la un joc de biliard, unde ,,bila” rusa loveste, initial, ,,bila” pe care scrie SUA, cu ,,manta” ,,bila” care reprezinta CHINA, inainte de a cadea ,,in sac”. Astfel, MASKIROVKA a fost aplicata in ultimele alegeri prezidentiale americane, dar nu cum au crezut cei de la FBI, ,,manati” de cercurile politice din jurul celor care le-au pierdut. Din nou, rusii”, inteligent, au influentat (prin retelele sociale, inventate de americani) masiv alegerea lui DONALD TRUMP, dar nu in sensul gandit de FBI, ca in acest fel TRUMP va deveni ,,sluga” MOSCOVEI. NU, rusii care l-au studiat din timp, au ajuns la concluzia ca merita ,,investitia” in sensul ca, TRUMP, ca si ,,constructie” psihica, va fi nociv pentru interesele SUA atat pe plan intern, fiind rasist, cat si pe plan extern. El va duce o politica care va determina SUA sa revina in propriile granite, retragand armata din zonele de interes ale RUSIEI, si este ,,pornit” sa ,,omoare” comertul si expansiunea economica/militara/politica a CHINEI. Si au reusit.

Astfel, americanii incep retragerea din SIRIA, se tin ,,agatati” in AFGANISTAN, IRAK si LIBIA, cu pierderea masiva ,,de imagine” pe plan global. Intern, s-au incurajat actiunile impotriva afro-americanilor, hispanicilor si mexicanilor, divizand societatea americana. Stiindu-se, din campania electorala, TRUMP ,,forteaza” multinationale sa revina pe pamant american, pentru a scadea somajul intern si ca acestea sa nu contribuie la dezvoltarea CHINEI, inclusiv prin transfer de tehnologie si cunostinte stiintifice.

Acum, rusii, ating a doua ,,TINTA” – CHINA, pe care nu o ,,inghit” de pe vremea IMPERIULUI TARIST si a disputelor teritoriale, inclusiv ,,problema” mongola. La toate acestea s-a adaugat si problema ,,comunismului mondial” si cine ,,il conduce”, problema care a ,,nascut” actiunea activa ,,INTERKIT”, din 1964. Dupa 1990, la toate aceste probleme rusesti se adauga, acum, cea mai periculoasa, aceea a dezvoltarii ,,explozive” si a cresterii potentialului militar care, in cativa ani, il va eclipsa pe cel al RUSIEI. Pentru rusi, acesta este scenariul groazei, nu SUA, care va intra in regres. CHINA va ajunge sa ,,conduca lumea”, probabil in viitorii 50-100 de ani si o sa inceapa ,,sa-si plateasca politele”.

Actiunile presedintelui american, nu dezmint ,,asteptarile” rusesti si acesta incepe ,,razboiul” cu CHINA. Daca urmariti atent scena politica mondiala, RUSIA este tentata sa-i lase pe americani si pe chinezi sa se ,,macine”, ei doar ,,toarna gaz pe foc” cand considera ca acestia ar putea sa se inteleaga, inclusiv in diferendul cu COREEA DE NORD sau TAIWAN. In acest caz se reiau, aproape ,,in integrum”, obiectivele INTERKIT”. NICI RUSII, DAR NICI CHINEZII ,,NU UITA NIMIC”, PROIECTAND ACTIUNI PE TERMEN FOARTE LUNG, GEN ,,TESTAMENTUL LUI PETRU I”. Ma intreb daca noi suntem constienti de ”joc”, concepem/avem, active actiuni similare si, mai ales, daca, ,,stim sa jucam”.

ENTITATI EXTERNE DESTINATE ACTINILOR DE DEZINFORMARE SI MANIPULARE IMPOTRIVA ROMANIEI (gen picatura chinezeasca), OBIECTIVUL FINAL FIIND ,,CUCERIREA” EI FARA LUPTA – ,,CU MINTEA”
I – FEDERATIA RUSA

ROMANIA, dupa 1967, a facut obiectul actiunilor active ,,INTERKIT”, ,,CALUL TROIAN II”, actiuni care, cu alte denumiri operative, au continuat dupa 1990, subsumate ,,MASKIROVKA”. ,,STATUL PUTRED” ROMAN, evolutia TARII ,,in democratie”, este rezultatul actiunilor active ruse, ,,pliate” pe actiunile natangi occidentale, la care s-au raliat FMI si BM, folosite de cercurile de afaceri interesate, puse pe furt, care au adancit ruinarea, inapoierea culturala si saracirea a 80% din populatia romaneasca.

CATEGORII DE ,,TINTE”

1 – ,,dirijarea” ambitiilor politice ale unor indivizi de slaba calitate umana si crearea de partide, dupa ,,imaginea” si comportamentul celor din ,,primavara” democratiei romanesti, de dupa 1859. Aceste ,,asociatii”, fapt validat istoric, nu vor ,,lucra” in beneficiul statului, ci a lor. Multi ,,membrii ai asociatiilor” fiind pretabili la TRADARE. Depinde de pret, motivare si santaj, inclusiv sexual, care este ,,specialitate” rusa.

2 – determinarea aparitiei ,,societatii civile” dupa model occidental, dar care este influentata, la varf, de conducatori recrutati de rusi, de multe ori ,,sub steag strain”. Multi dintre acestia, cred ca ,,lucreaza” pentru americani (un exemplu).

3 – odata cu propulsarea in fruntea STATULUI a lui BASESCU-PETROV (stiti ca PETROV, un TRADATOR, are acum ,,coloana oficiala”, platita din banii dvs? CINE O ,,TAIE”, ca si lui ILIESCU si CONSTANTINESCU, de aceeasi teapa? Sau taiem doar pensii si salarii?), rusii trec la alta etapa operativa: – de INVRAJBIRE SOCIALA. Obiectivele acestei noi etape sunt urmatoarele: a) – destabilizarea ARMATEI ROMANE, decredibilizarea acesteia in fata opiniei publice prin – recalcularea pensiilor militare, transformata dupa 2010 in ,,taiere/impozitare”, nu conteaza ce, doar ,,sa se discute”. Tema lansata : -,,Ce le trebuie ,,pensie”, inainte de 89 au fost in agricultura, nu ,,la razboi” – discurs BASESCU-PETROV. Va amintiti? Si acum are aceeasi ,,tema”, si ,,are” PARTID (PMP) ,,de manevra”, ,,lipit” de PNL. ,,Daca nu curge, pica”. Aceasta ,,tema” este insotita de decredibilizarea serviciilor secrete. Nu este intamplatoare aparitia a tot felul de ,,ARMAGHEDOANE”, cu nume de fosti ofiteri de securitate si presupusi ,,informatori”, scopul operativ fiind santajarea respectivilor si daca ,,nu mergea”, discreditarea publica a acestora. Daca cititi numele acestora, nu o sa-l gasiti pe ,,ION si GHEORGHE”, tarani mijlocasi. Nu sunt interesanti si nici santajabili. Cum nu intamplatoare este numirea unuia ca MIRCEA DINESCU la CNSAS, ca si ,,publicatia” fostului sef de cabinet a lui CONSTANTINESCU, care acum ,,presteaza” zilnic la o tv. cu ,,pretentii” americane. Din aceeasi ,,categorie” face parte si aparitia ,,CATAVENCILOR” (creatie ,,curat” ruseasca, in 1991) plina, culmea, de fosti ,,informatori oficiali”, cu ,,dosar” (erau la indemana).

,,Vectorii” MASKIROVKA, in aceasta ,,actiune”, sunt: – fostul ministru al lui BOC – MIHAI S., fostul ministru ,,lipit” de DANCILA, ,,frezatul” ORLANDO (nume cu sonorizare slava) si, mai nou, niste ,,neica nimeni” din partidul SVR-AVO, unul cu nume de ,,NAS”. Daca sunteti curiosi, puteti deduce acest lucru si din frecventa stirilor difuzate de agentiile ruse, unde sunt ,,promovati”. Stie SRI-ul mai multe? Si la ,,promovari” suntem ,,tari” : – numirea unor ministrii ai apararii, inepti si prosti, care vor bloca modernizarea, dotarea, salarizarea si cuantumul pensiilor armatei; – lansarea ,,temei de discutii” de genul ,,ce ne mai trebuie armata? Ne apara NATO; – decredibilizarea corpului de comanda al ARMATEI, prin: – ce ne trebuie atatia generali? Sau ,,de ce ne trebuie atatea SERVICII SECRETE, care ,,mananca din sudoarea poporului suveran”?

4 – numirea in cadrul serviciilor secrete, in primul rand al ,,esalonului trei”, al GRU/SVR, ,,crescut” dupa 1989. In rest, se ,,legifereaza” numirea de idioti/prosti fuduli in functii publice care, prin comportament, vor ,,dinamita” STATUL si societatea romaneasca, ,,din interior”. Se vede ,,cu ochiul liber”.

5 – continuarea actiunilor active, hibrid atat in ROMANIA, cat si in R. MOLDOVA (actiune inceputa in 1919 si continuata cu INTERKIT), destinate sabotarii oricaror actiuni care sa duca la unirea celor doua tari. La acest capitol, rusii, prin MASKIROVKA, conduc detasat (era sa spun la ,,zero”), de aprope un secol, actiunile contrare romanesti. DE CE? Poate se intreaba cineva, de ce rusii, dupa 1990, sunt permanent inaintea noastra, indiferent ce vrem sa facem in R. MOLDOVA.

In aceasta nota trebuie vazute si reactiile, atentie, conjugate, la recentele ajutoare destinate pandemiei, care s-au ,,bucurat” de actiuni publice, oficiale, de denigrare la nivel guvernamental si al Presedintiei R. Moldova, combinate cu actiuni de ,,mituire” (plic cu 1000 de euro) a personalului medical roman, la BENDER, de catre un derbedeu local, ,,omul” rusilor. La acestea, se adauga si convoiul auto romanesc, cu materiale sanitare, care s-a ,,bucurat” de o primire ,,calda” la frontiera, fiind apoi ,,ingropat” pe o strada a CHISINAULUI, slab frecventata de public, in loc de PIATA ,,STEFAN CEL MARE”, cum era planificat.

Premierul R. Moldova, uitand ca actiunea de la BENDER a esuat, a ,,jucat” conform ,,scenariului” initial (si la asta ,,minte putina”) si ne-a acuzat, ulterior, ca suntem ,,un stat de corupti”. Poate se intreaba SRI-ul ce rol a jucat europarlamentarul SIEGFRIED (?) MURESAN, in aceast ,,scenariu” MASKIROVKA, care a ,,ridicat mingea la fileul” premierului pro-rus ION CHICU, un cetatean fara trecut, care ,,emana” un miros de SVR. Dupa comportament, cred ca este seful, ,,pe linie de agentura”, a lui DODON.

CONTRIBUTIA UNGARIEI PRIN AVO LA DESTABILIZAREA ROMANIEI PRIN ACTIUNI DE DEZINFORMARE/MANIPULARE

Daca rusii au o doctrina clara numita ,,MASKIROVKA”, pe care o ,,aplica” in ROMANIA, ungurii ,,s-au adapat” la doctrina rusa, pe care o folosesc impotriva tarii romanesti, stabilindu-si, dupa 1919, ca obiectiv ,,TRANSILVANIA”. Masurile luate de unguri, indiferent de regimul politic, au avut rezultat, incepand cu perioada interbelica – DIKTATUL DE LA VIENA, iar dupa 1960 pana in 1989, l-au ,,diabolizat” pe CEASUSESCU. Dupa 1990, au incercat actiunile de la Tg. MURES si infiintarea propriei oficine – UDMR, culmea, finantata de STATUL ROMAN si care ,,lucreaza” impotriva intereselor de securitate nationale ale ROMANIEI, pentru ,,impartirea” acesteia.

De asemenea, ne-au pus piedici, cate au putut, la aderarea la NATO, UE, TRATATUL DE LA VISEGRADV4, etc. Cele mai recente actiuni active sunt legate de proiectul UE al laserului de la MAGURELE si …gazul romanesc din MAREA NEAGRA, la care putem deja adauga ,,contre” la viitoarele impartiri ale banilor comunitari, in pandemie. Deocamdata, ungurii ,,ne joaca” cu talent. NOI? Suntem ,,in aparare, temporizam”, ca pe vremea lui nea ANGELO, antrenorul nationalei de fotbal si nu il avem ,,in teren” nici pe ,,DOBRIN”.

Actiunile le vedeti, ultima fiind intalnirea ministrilor de externe, la CLUJ-NAPOCA, mesajul nerostit, dar vizibil si necontracarat de romani, a fost acela ca, ministrul ungur se afla, de fapt, intr-o ,,provincie” ungureasca, nu romanesca. Faptul a fost intarit imediat de ,,presedintele” UDMR, care cere ca Presedintele roman, sa-si ,,ceara scuze” pentru nefericita iesire, intarind perceptia in opinia publica ca se vorbeste de o ,,provincie ungureasca”. Din nou, cei care trebuiau sa contracareze, au uitat ca suntem in ,,ANUL TRIANONULUI”, iar ungurii au ,,PLAN” coerent, pe care il si aplica (spre deosebire de ,,planurile” romanesti), destinat dezinformarii opiniei publice internationale, dar si romanesti. CARE A FOST REPLICA ROMANEASCA? ZERO BARAT.

,,VECTORII” DEZINFORMARII UNGURESTI

1 – UDMR, prin ,,capii” uniunii si politicienii, de recunoscut, mai buni decat ,,omologii” romani. ,,Ne-au jucat cum au vrut” timp de 30 de ani.

2 – oficiile diplomatice unguresti.

3 – entitati culturale, de cult, administrative si economice maghiare.

4 – posturile tv. si mass-media ungureasca, difuzata pe arealul TRANSILVANIEI si nu numai. La fel, pentru curiosii care vor sa ,,palpeze” colaborarea ruso- maghiara, ii invit ,,la bai”, in secuime, unde pot urmari programele tv. rusesti (unul din difuzori este DIGI). Nu incercati sa cereti sa schimbati telecomanda (cea din camera este blocata) la receptie. Cu amabilitate, civilizat, initial in maghiara, apoi in romana ca: NEM TUDOM/NU SE POATE.

SURSELE DEZINFORMARII INTERNE IN ,,VREMURI ” DE PANDEMIE IN ROMANIA ANULUI 2020

1 – oficiale, formate din institutii publice nationale care, in mod voit, dar si ,,din prostie crasa”, prin ceea ce ,,scot pe gura” in tot felul de interviuri (de parca slujba lor este ,,sa dea interviuri”), supun populatia efectelor dezinformarii si manipularii. Nimeni nu mai stie ce sa creada. Acest gen de ,,comunicare” are un singur efect: – intareste ceea ce se stia pana acum ca, nu se poate avea incredere in STATUL PUTRED si in cei care il conduc. Un haos.

Cam acelasi lucru a fost si ,,de a baga frica” in populatie, prin raportari mincinoase privind numarul decedatilor, ceea ce reprezinta o actiune clara de dezinformare, facuta din prostie crasa. Nu s-a ales exemplu GERMANIEI care, din respect pentru proprii cetateni, nu raportau ,,comorbiditatile”, ci doar cei care au murit strict de COVID-19. Mai mult, am preluat toate informatiile false furnizte de OMS si reprezentantul lor in EUROPA, ,,bombardand” practic populatia cu lucruri neconfirmate stiintific. Care va fi efectul in viitor, a acestui comportament al STATULUI asupra cetateanului ,,tinut in casa”? Va las placerea sa-l ganditi singuri. Primul este acela ca STATUL ROMAN NU ISI RESPECTA CETATENII, II TRATEAZA CA PE ,,SLUGI/IOBAGI” sau ce mai veti dvs. CETATEANUL ROMAN NU A FOST TRATAT CA UN PARTENER AL STATULUI pe care, ,,culmea”, il finanteaza.

2 – din prostie – aceasta sursa se aplica mass-mediei care, din dorinta de a fugi dupa senzational si de a tine o anumita categorie de public captiv, ,,cu ochii in televizor”, mint, transmit stiri trunchiate, ,,dupa ureche”, ,,bat apa in piua”, lucruri care fac ca ,,privitorul” sa nu mai stie ce se intampla, unii cetateni intrand in panica.

3particularela care iau parte, constient, tot felul de ,,formatori de opinie” platiti sa-si ,,faca vant cu coada”, in mass-media, iar pe seama pandemiei sa ,,lanseze” alte subiecte, voit tendentioase, pentru sustinerea/motivarea unor actiuni pe mai multe planuri, toate pretabile dezinformarii, dar in folosul unor ,,grupuri” de particulari.

4 – politice – numirea unor slugi proaste (la propriu) de partid, in functii publice, de la ,,gropari” si ospatari ca directori de spital, la rude la case de asigurari, secretari de stat, prefecti, intr-un cuvant, indiferent unde, dar sa fie ,,de-ai nostrii”. Putini dintre cei numiti sunt oameni onorabili (si sunt) care isi asuma rolul de a ,,servi” STATUL si pe cetatean.

5 economice – achizitii de bunuri, fara licitatii publice, motivate de ,,urgenta”. Ex.: – incercarea lui ARAFAT si STRAINUL CERCEL, de a scoate astfel de ,,achizitii” de sub ,,control pubic si judiciar”, motivand ,,salvarea de vieti omenesti”; – refuzul de a controla preturile la materiale sanitare destinate populatiei, dupa ce s-a ,,legiferat” purtarea obligatorie a ,,mastilor sanitare”. Aici este de urmarit comentariul ,,SPUTNIK” (28.05 a.c.) legat de linia de fabricatie a ,,mastilor”, luata din CHINA (nu se putea altfel decat prin trei intermediari – doi straini si unul local = 1 mil. euro), instalata la o societate ROMARM. Nu s-a produs nici una, s-a stricat. La inaugurarea ei a fost jumatate din Guvern. Rezultatul a fost amanarea furnizarii unor astfel de mijloace, categoriilor de populatie defavorizate. ,,Amanarea” a avut drept cauza, neoficiala, ,,bataia” intre cei care vor avea contractul cu statul, pretul acestora si cine incaseaza ,,parandaratul”, particularii sau partidul, la care se adauga defectarea ,,liniei” amintite mai sus. Toate aceste ,,actiuni” sunt transmise publicului sub forma ,,VOM FACE”, in stilul fostului PCR. Toate sunt actiuni de ,,dezinformare”, ,,aplicate” propriei populatii.

6 – electoraleactiunile publice oficiale nu sunt destinate, in primul rand, protejarii populatiei, ci transmit mesajul ca ,,va protejam daca ne votati. Acelasi lucru l-a facut si Presedintele, cu declaratia, neprovocata public, de ,,FURTUL ARDEALULUI”, vinovat fiind ,,inamicul” din viitoarele alegeri locale si generale. Dupa ,,rezultat”, Presedintele ar trebui sa-i de-a afara pe toti ,,sfatuitorii” care au contribuit la aceasta gafa care ne va costa. Trebuie inteles ca astfel de ,,actiuni” nu se fac in public, oficial, ci ,,subteran”, clandestin, fara asumari oficiale a faptelor, ci doar o ,,dezmintire plauzibila”.

7 – ,,servirea” unor interese care nu au legatura cu pandemia, prin,,exportul” muncitorilor romani in strainatate, pentru a deveni scalvi pe plantatiile agricole occidentale. Acest lucru s-a facut cu ,,negocieri” netransparente, ,,intamplator” cu statele germanice. Pentru ,,facilitarea” ,,exportului”, s-a folosit, la ,,vedere”, un membru al GUVERNULUI, slab ,,de minte” – MARCEL VELA – zis ,,VELA CIAO” – si un act oficial ,,ORDONANTA MILITARA Nr.7/4 aprilie a.c. care, la Art. 9 ,,interzice zborurile….” , iar la Art. 10 ,,…permite…. Nu mai are rost sa se mai puna intrebari cum au ajuns 2000 de oameni, cu 50 de autocare, ,,distantate social”, la CLUJ-NAPOCA, cand era ,,INTERZISA DEPLASAREA PERSOANELOR INTRE ORELE 22:00-06:00”. Candva, cineva, va trebui sa raspunda.

,,MOSTRA” DE CUM NU STIM SA FACEM FATA MASKIROVKA-i SI DEZINFORMARII UNGURESTI

Noi, sa punem ,,bomboana pe coliva” si sa ,,contracaram” dezinformarea rusa si ungureasca, fara a le numi direct, il delegam pe controversatul ministru VELA sa citeasca, cum altfel, decat cu poticneli, un text scris de departamentul dedicat ,,chestiunii” din cadrul SRI. Astfel, in seara de 25 mai a.c., la un post TV., infiintat si din bani publici pentru a combate, in special, MASKIROVKA ruseasca, are loc ,,contraatacul” romanesc, purtat de ,,vectorul” VELA (este jenant numai cand il vezi, greu credibil). Cititorul, care are timp, poate citi ceea ce a ,,cuvantat” VELA (cred ca nici nu intelegea termenii) si sa judece daca ,,prestatia” ministrului (cu o imagine publica execrabila), a ,,ingropat” stiriile din SPUTNIK si daca opinia publica romanesca a ,,crezut” zisele lui. Daca in acest fel stim sa facem ,,cotra-dezinformare”, cu ,,VELA CIAO” (n-am gasit alt prost) citind un text ,,rasuflat”, este cazul ca cei care conduc aceasta structura, sa-si caute alt loc de munca. Poate au CV-urile pline de ,,doctorate” facute la ,,IZMEANA”, dar nu au ce cauta acolo unde sunt acum. ,,Mananca” banii de pomana. ,,Textula fost reluat si de o agentie de presa, in 26 mai a.c., cu aceeasi finantare ca si postul TV amintit mai sus.

Despre modul cum cele doua entitati mediatice, care ,,mananca” bani publici, se fac ca fac ,,DEZINFORMARE”, este de discutat. Daca va uitati zilnic la stirile lor si alte materiale, in 80% dintre ele se dezinformeaza, de cele mai multe ori, din prostie. Se face ,,politica” de slaba calitate si se ,,baga” frica in populatie, care se astepta numai la dezastre si lucruri urate ce le vor afecta negtiv viata si viitorul. Parca fac parte din MASKIROVKA, ca un alt post TV, a unui ,,fugar” (GHITA) la sarbi, ,,crescut” de SRI, caruia i-a ,,sifonat” banii, cu acelasi rol: DE A BAGA FRICA IN ROMANI, ZILNIC, MODIFICAND PENSII, SALARII SI BULETINUL METEO, accentuand neincrederea si suspiciunea in STATUL ROMAN.

FINAL

Prin cele prezentate mai sus, am dorit sa-i fac o imagine cititorului asupra complexitatii actiunilor de dezinformare si manipulare la care este expusa ROMANIA, din partea ,,inamicilor” istorici si vesnici, dar si din ,,interior”. Nu trebuie sa-i uitam pe sarbi si bulgari, care dau si ei o ,,mana de ajutor”, interesele fiind de natura etnica, iar la bulgari si teritoriala (or mai fi altele). In contrapartida cu ceea ce fac vecinii nostri, am vrut sa scot in evidenta si actiunile romanesti, destinate contracararii si, eventual, anihilarii actiunilor active de ,,razboi hibrid”. La acest ultim aspect, cu regret, constatam ca STATUL ROMAN este depasit la toate capitolele. Ne facem ca facem, iar rezultatul este ,,ZERO”.

Am dorit sa evidentiez si cum STATUL ROMAN isi dezinformeaza propria populatie, furnizandu-i informatii trunchiate, false, manipulatoare, destinate sa ,,bage frica” in proprii cetateni, pe care ar trebui sa-i respecte si sa-i ,,slujeasca”. De ce se face acest lucru? De cele mai multe ori din PROSTIE, dorinta ,,DE PUTERE” si pentru a ,,sifona” din banii publici. Nu detii ,,PUTEREA”, nu ai de unde fura, fura ,,ceilalti”.

Zilele trecute, in CSAT, s-a aprobat ,,STRATEGIA NATIONALA DE APARARE A TARII”, pentru perioada 2020-2024. Din cele prezentate de Presedinte (si cu iz electoral), rezulta ca ea a fost scrisa, mult mai bine, decat ,,inaintasele” ei si contine cuvantul ,,INTEGRAT”. Nu stiu daca acest document are referiri si la masuri active, pentru combaterea actiunilor gen MASKIROVKA si cum se vor face si de catre cine. Daca NU, cred ca ceea ce s-a aprobat, nu va avea rezultatul dorit, actiunile gen MASKIROVKA vor face sa fim ,,cuceriti fara lupta”, cu ,,STRATEGIE” sau fara, cu ,,MINTEA/INTELIGENTA” inamicilor. De asemenea, se mai face referire la un ,,GRUP DE REFLECTIE”. Sunt foarte curios, si cred ca si opinia publica, cine il va forma, ca sa ne dam seama daca ne putem astepta la lucruri bune. Daca vor face parte si cei care ,,isi fac vant cu coada” prin mass-media, mai bine fara. Nu mai cheltuim bani pe nimic.

CONCLUZII

1 – ROMANIA este ,,TINTA” in actiunile active gen MASKIROVKA, mai ales din partea Fr. RUSE si UNGARIA.

2 – ROMANIA nu dispune de o ,,ENTITATE” care sa ,,INTEGREZE” actiuni active ofensive, care sa ,,combata” dezinformarea si manipularea externa. Fiecare ,,serviciu” se face ca face. Exista o entitate pe langa ACADEMIA ROMANA, dar nu stiu daca o baga cineva in seama si aceasta nu are ,,arme” ofensive pentru a combate actiuni gen MASKIROVKA. Doar ,,discutii” care nu ajuta.

3 – din cauza ,,prostiei”, STATUL PUTRED, foloseste metode de dezinformare si manipulare impotriva proprilor cetateni, care sunt vazuti nu ca ,,parteneri sociali”, ci ca ,,slugi”.

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, o fictiune, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Multumesc cititorilor acestui blog si imi cer scuze pentru eventualele greseli de redactare. Sa va fie de folos!

– VA URMA –

Lasă un răspuns