STATUL PUTRED – partea a XXXIII-a

,,FERESTRELE SPARTE” ALE ROMANIEI – partea a XVIII- a

ROMANIA – ,,TINTA” IN ACTIUNI ACTIVE DE DEZINFORMARE – partea a II- a

ACTIUNI ACTIVE ,,MASKIROVKA” IN SUA?

Avand in vedere situatia de insecuritate sociala, exploziva (la propriu) din principalele orase din SUA, cu populatie preponderent afro-americana, vreau sa fac o ,,radiografie” a jocului facut de rusi prin MASKIROVKA. Nu faceam acest lucru daca doua personalitati politice americane (dar mai ales una), nu faceau declaratii referitoare la implicarea rusilor in ,,detonarea” acestor manifestatii de protest. In acest caz se intareste ceea ce am sustinut in articolul precedent ca occidentul, in general, si lideri politici americani, in special, nu stiu ce este si cum actioneaza MASKIROVKA rusa. Se repeta greselile din ,,Razboiul rece”. Aceasta nestiinta face ca MOSCOVA, aproape permanent, sa ,,ia fata” WASHINGTONULUI, iar cu fiecare actiune activa, obtine ,,avantaj strategic”.

Una din cele doua personalitati (cealalta este un congresman in ,,fuga” dupa voturi), fost consilier pe probleme de securitate nationala a lui OBAMA – SUSAN RICE – intr-o declaratie publica din 01 iunie ac., spune ca la originea acestor proteste este posibil sa fie RUSIA, inclusiv prin finantarea lor. Declaratia ,,s-a rostogolit” in mediul conspirationistilor americani si nu a fost decat ,,un pas” pana la a acuza serviciile militare de spionaj rusesti, in speta GRU, ca ar fi ,,orchestrat” moartea lui GEORGE FLOYD. Ce nu a inteles RICE, cu toata functia pe care a detinut-o? Ca nu asa fac rusii actiuni active in MASKIROVKA. Acum, ca si alta data, rusii au identificat rapid potentialul actiunilor ANTIFADA (a carui ,,fitil” a fost ,,aprins” de politia americana, lucru care nu este o noutate) centrate pe discriminarile sociale si de rasa din SUA, si le exploateaza in interes propriu. DAR NU IN SUA, CI IN TARILE ALIATE.

,,RULETA RUSEASCA”

Avand in vedere haosul american, rusii trec la prescuit ,,in ape tulburi”. Prin ,,vectorii” de influenta au activat MASKIROVKA, in ROMANIA, dupa ,,scenariul” obisnuit, urmarind doua ,,TINTE” (si ce o mai pica ,,pe lateral”). Prima ,,TINTA” se adreseaza opiniei publice romanesti careia trebuie ,,sa i se deschida ochii”, ca nu exista ,,UN RAI CAPITALIST, INTRUCHIPAT DE SUA”, si i se sugereaza ca sunt si alte optiuni de a trai ,,in liniste”, fara discriminare sociala si de rasa, eventual dupa ,,model rusesc”, unde este ,,ordine si disciplina” si nimeni nu iti da foc la afacere sau te omoara ca nu ai ,,culoarea potrivita”. Deci, ,,raiul” rusesc condus de PUTIN, ramane o obtiune de luat in seama.

,,TINTE SI VECTORI”

,,Vectorii” prin care se urmareste atingerea ,,TINTEI” sunt reprezentati, pe de o parte de agentiile de presa ruse, rolul de ,,primadona”, revenindu-i agentiei SPUTNIK, mai ales ramura ,,MD”, dar si a celei ,,romanesti”. Pe langa acestea, se activeaza ,,vectorul” intern, rolul de ,,primadona” revenindu-i lui PETROV/BASESCU care, probabil, luat prin surprindere si bine ,,sprituit” (,,ce isi face omul cu mana lui”), in seara zilei de 02 iunie ac., la o tv ,,prietena” a ,,serviciilor” (a carui infiintare a aprobat-o, ca urmare a unui raport in CSAT, de pe vremea lui MAIOR-COLDEA), dar si ,,in reluare”, in 03 iunie ac, in Parlamentul european, ,,pedaleaza” pe ,,teza” MASKIROVKA, sustinand ca: – ,,raiul capitalist s-a dus” – ,,sistemul capitalist a ajuns la limita” si ca ,,SUA s-a izolatfata de UE si, ca la biliard, pentru romani, ,,SPRITUITUL” recomanda in subsidiar ,,alta carte”. Cred ca ati ghicit care. ,,SOBOLANUL” revine cateva zile mai tarziu, tot telefonic, la televiziunea finantata din banii ,,manariei” ALRO SLATINA (cred ca poate fi considerat post rusesc. A ,,trecut prin multe maini”.), post tv ,,condus”, la un moment dat, de ,,BLONDA DE LA COTROCENI”. Acum ne ,,arunca” in ceata clanurilor tiganesti, care vor face si drege. ,,TEMA” data este cea a rasismului, pe care ar trebui sa mizam si noi, si aproape invita MAI ,,sa traga” in minoritari (PETROV repeta ,,TEMA” si de la BRUXELLES). Dupa o zi, ,,TEMA” este ,,luata in gura” de televiziunea fugarului in SERBIA – GHITA, cu titluri menite sa transmita opiniei publice frica, ca ,, va fi o baie de sange” in razboiul cu clanurile tiganesti. Tot la acest post tv, ,,SPRITUITUL”, acum ,,TREAZ”, reia ,,TEMA” cateva zile mai tarziu, ca ,,sa ne intre bine in cap”. Acest lucru demonstreaza ca rusii, chiar beat fiind, nu il lasa din ,,brate” pe PETROV si il pun ,,sa cante” si sa incite la violenta impotriva unei minoritati. Este de verificat daca rusii nu ,,si-au bagat ” coada in ,,clanurile tiganesti”, pentru a face ceea ce ,,indica” PETROV/BASESCU. Acesta inca are priza la o categorie de public romanesc, dintr-o zona ,,mai colorata”, dar si in zona de public cu deficiente educationale serioase.

A doua ,,TINTA” urmarita in acelasi context, al revoltelor americane, este subiectul ,,INARMARII” de catre SUA, a ROMANIEI, care produce ,,mare deranj” la MOSCOVA. Acest lucru, care nu este ,,BUN” pentru poporul roman (de parca trebuia sa-i intrebam pe rusi), si care devine (de parca de 200 de ani nu am fi) inamic si tinta rachetelor strategice rusesti ,,de ultima generatie”, ca cele hipersonice sau ,,ISKANDER”. ,,Vectorul” acum este SPUTNIK MD., care preia (?) declaratia unui general rus (?) care se ,,trezeste” vorbind ,,ca proasta in targ”. Nu avea ce face decat sa faca ,,politica” la rusi (?). Generalul, seful Directiei Operatii Principale din Statul Major Rus, acuza, din nou, ROMANIA, in special (aminteste in subsidiar de POLONIA si TARILE BALTICE) ca permite modernizarea porturilor si aeroporturilor, pentru a fi folosite de armata SUA impotriva rusilor si ca ROMANIA va accepta desfasurarea de rachete TOMOHAWK, pentru a ,,lovi” obiective din MAREA NEAGRA. De asemenea, rusul ne acuza de cresterea actiunilor de spionaj impotriva Fr. RUSE. Mesajul trimis, ,,parinteste”, este acela ca opinia publica ar trebui sa se opuna acestei ,,inarmari”, pentru a nu suferi consecintele ,,pierderilor colaterale” pe care ARMATA RUSA nu le doreste. Se sugereaza, lucru care nu este o noutate, ca ROMANIA nu actioneaza independent si in interesul ei de securitate, ci a SUA/NATO. In concluzie: Ei ar vrea ,,sa ne apere” de americani, dar noi, incapatanati, ,,nu si nu”.

Tema este reluata doua saptamani mai tarziu, de purtatoarea de cuvant a MAE RUS – MARIA ZAHAROVA, care ,,ataca” ,,Strategia de aparare nationala a ROMANIEI”, aprobata in CSAT, la 27 mai ac. ,,TEMA” atacului este ca, in acest document, RUSIA esta identificata ca potential inamic pentru ROMANIA (de parca nu ar fi) si ca este folosita ca pretext pentru achizitia de armament pentru ARMATA ROMANA si acordarea de facilitati militare NATO si SUA, impotriva Fr. RUSE. In acest context, se sustine ca aceasta ,,STRATEGIE” nu este ,,scrisa” de romani, ci de interesele strategice ale SUA si NATO. In comentariul stirii din SPUTNIK, despre ROMANIA, se afirma ca este ,,colonie”, iar pozitia MAE RUS este destinata ,,…sa deschida ochi romanilor…” , astfel RUSIA ne da ,,…o lectie de democratie…”. ,,TEMA” este preluata si de ambasadorul rus la BUCURESTI – VALERY KUZMIN, aproape adliteram, in 12 iunie ac. Dupa cum mai scriam, la rusi, in materie de MASKIROVKA, nu face nimeni ce vrea. ORDINUL SE EXECUTA, NU SE DISCUTA.

Aceasta ,,TEMA este o constanta a MASKIROVKAI, reluata si ,,amestecata” cu alte stiri, de cel putin o data/doua ori pe luna. ,,EA” se ,,combina” acum cu avansul platit de ROMANIA, la sfarsitul anului 2019, catre firme SUA, care nu au livrat, inca, ,,marfa” contractata. Pe aceasta ,,TEMA”, apare un alt ,,vector” rusesc, SRS, confirmat ca ,,informator” al securitatii si care a facut ,,ceva puscarie”, din cauza ca nu s-a inteles ,,la maruntis” cu PETROV in ,,manaria” ROMPETROL, cu decedatul PATRICIU. Concluzia: – romanii sunt ,,sluga” americanilor si NU ar trebui sa fie, iar populatia ,,sufera” din cauza faptului ca ,,banii ” sunt folositi pentru ,,inarmare”.

CUM VOR ,,MUTA” RUSII PE ,,TABLA” ROMANEASCA?

Cred ca rusii ,,vor muta” pe tabla de sah romaneasca, ,,provocand” aparitia unui ,,PARTID”, posibil ca cel al lui PETROV/BASASCU, desi nu cred. Este ,,rasuflat” – cu suspiciunea ca cei ,,de la varf” sunt agentii de influenta scosi ,,din palarie” de SVR, ramura MD (R. Moldova). Mai degraba rusii vor miza pe un PARTID ,,nou nout”, cu ,,oameni noi”, care va avea ,,in program” teme nationaliste, centrate pe ,,retragerea americanilor/NATO ” din ROMANIA. ,,MESAJELE” pe care rusii, in MASKIROVKA, le transmit, regulat, sunt destinate modelarii unui astfel de ,,proiect” cu urmatoarele ,,TEME”: – 1- ,,nu e bine cu americanii” si nici cu NATO, iar daca vrem, ,,sa nu murim”, ar fi bine pentru noi, ,,sa-i dam afara” si ,,ca sa fim aparati” in viitor, de un eventual atac din occident, ,,sa-i invitam pe ei”; – 2 – sa nu mai ,,platim” pentru modernizarea ARMATEI ROMANE, iar banii economisiti sa-i folosim pentru ,,pensii si salarii”, etc.

,,FANTOMA” SOROS

In mass-media se vehiculeaza numele lui SOROS, ca initiator si finantator al acestor evenimente tragice. Dupa cum ,,lucreaza” rusii in MASKIROVKA, si daca avem in vedere ca acest personj este ,,o investitie” sovietica/ruseasca pe termen lung, banii ,,facuti” sunt rezultatul informatiile ,,bursiere” rusesti, care sunt destinati ,,finantarii” actiunilor active ruse, mai ales in ,,lagarul capitalist” (este posibila si o ,,extensie” rusa catre HONG-KONG). Luati exemplul oligarhilor rusi, ,,creatie” a epocii ELTIN-PUTIN, aflati ,,cu totul intamplator”, in cele mai importante tari occidentale, incepand cu SUA si MAREA BRITANIE, bagati in toate ,,afacerile” profitabile. Acum, rusii profita de situatie, pe care nu au provocat-o (nu ca nu ar fi dorit-o), s-au repliat rapid si isi ajusteaza actiunile active dupa evenimentul care ,,le vine manusa”. Incep provocarea de actiuni/proteste, inclusiv violente, care au ca pretext rasismul american, dar in capitalele tarilor NATO. Acestea este foarte probabil, sa fie initiate si finantate de SOROS si oligarhii rusi in folosul RUSIEI, si sunt destinate influentarii opiniei publice impotriva modului de viata si a sistemului numit ,,occidental”. Se scoate in evidenta ,,carentele” acestuia, aratand ca este impotriva cetatenilor si ii apara pe BOGATII LUMII si ,,ORDINEA MONDIALA”. Ceea ce este, in mare parte, acceptat de cetatenii occidentali prin diferite teorii ale conspiratiei. Rusii ,,apasa acceleratia”.

VIITORUL RUSIEI SI A ACTIUNILOR ACTIVE MASKIROVKA

Rusii sunt bucurosi ca, inca, sunt ,,bagati in seama” de americani, mai ales de cei din administratiile trecute, cu o ,,educatie” de nivel strategic, precara, care ii vad ,,bagati” peste tot, reflex din anii ,,Razboiului Rece.” Dar, probabil, acest lucru nu va mai dura mult, si ,,sahistii” rusi sunt constienti de asta. A ,,aparut” un alt jucator, CHINA, care ii va ,,matura” pe toti. Oamenii din prezenta administratia prezidentiala americana, deja incep sa-i ,,inlocuiasca” pe rusi, iar ,,tot raul” incepe sa ,,vina” de la chinezi. Vom trai si om vedea.

In viitor, actiunile MASKIROVKA, in EUROPA, vor avea cel putin doua ,,TINTE” de interes pentru ROMANIA la nivelul NATO: – 1 – intretinerea ,,la foc mic” a conflictului romano-ungar, avand ca tema TRANSILVANIA, de gen ,,picatura chinezeasca – zilnic si ,,la ore de varf” ; – 2 – ,,punerea de gaz” peste ,,focul mocnit” turco- grec, de unde si livrarea catre turci a sistemului AA S-400, iar grecii, in replica, incep sa ,,tureze” motoarele tancurilor de fabricatie SUA. Poate rusii testeaza S-400 aici si nu in SIRIA, unde sunt in vigoare unele intelegeri pe ,,sub masa” cu ISRAELUL. Ma intreb daca ,,strategii” NATO sunt constienti ,,de joc”. Cred ca DA, dar ar trebui ,,sa mute” cu actiuni active, cel putin de aceeasi intensitate, nu sa ,,discute discutii”.

AMESTECUL ,,GULASULUI” UNGURESC IN ,,CIORBA” ROMANEASCA
REACTIVAREA ,,CULTURNICILOR” (activist comunist responsabil cu cultura) DE SORGINTE RUSEASCA

In acest context, cu totul ,,intamplator” (am mai scris despre faptul ca ungurii fac parte din MASKIROVKA nu numai in actiuni active impotriva ROMANIEI, ci si a UE, NATO si SUA), ungurii, aproape oficial, aplicand ,,adliteram” ,,PLANUL TRIANON”, si-au platit si activat ,,vectorii” interni, bineinteles, bucuresteni care ,,trec la atac”. Primul ,,intelectual” vopsit, in persoana ,,aparatorului drepturilor omului”, este – GABRIEL ANDREESCU. Scriam, in urma cu doua articole, despre ,,infiintarea” in decembrie 1989, de catre KGB-ul de atunci, secondat de AVO-ul unguresc, a ,,GDS – GRUPUL DE DIALOG SOCIAL”. Nu o sa revin asupra ,,amanuntelor”, dar vreau sa reamintesc cititorului ca ,,intelectualul” prezentat mai sus, este cofondator al facaturii rusesti (vezi foto), calitatea lui fiind cea de ,,executant/soldat”. Acum, in ofensiva maghiara anti-TRIANON, individul ,,cuvanta” intr-o publicatie on-line, HOTNEWS.RO, acreditat ca si ,, copilul” SRI, dar ,,mana in mana” cu cei care conduc editura ,,UMANA””, a carui rol era, initial, de promovare a ,,creatiilor” membrilor fondatori ai GDS. Articolul aparut pe 05 iunie ac., clar antiromanesc, desfiinteaza, practic ,,ADUNAREA DE LA ALBA IULIA”, aminteste de ACADEMIA ROMANA care ,,nu canta bine” si, cu ,,manta”, incearca sa ,,loveasca” in Presedintele institutiei, prof. IOAN AUREL POP, un aparator al unitatii romanesti. Aceasta ultima ,,idee” este, probabil, preluata de la ,,gurul” editurii, caruia nu-i ,,pica bine” personalitatea actualului Presedinte al ACADEMIEI ROMANE. In masura in care cititorul este interesat si ,,nu ii vine sa puna mana pe par”, poate consulta ,,zicerea” in publicatia amintita.

Ungurii ,,pluseaza si il folosesc si pe ,,decoratul” (ca nu i-au agatat tinicheaua de pomana, pe pijama), in persoana pseudo istoricului LUCIAN BOIA (aparut de nicaieri dupa 1990), intr-un atac conjugat cu articolul lui ANDREESCU, impotiva ROMANIEI si a ,,TRIANONULUI” care a ,,decapitat” UNGARIA. Cel mai interesant este faptul ca individului, in acest scenariu, ,,i se ia un interviu”, ,,intamplator”, de catre o angajata a DEPARTAMENTULUI DE STAT A SUA (partenerul nostru strategic), care presteaza in functia de redactor sef al publicatiei, devenita on-line, ,,EUROPA LIBERA”, pe nume ( poate a uitat CIA ca o are pe ,,stat) – SABINA FATI. Atacurile sunt aceleasi, scrise de aceeasi ,,mana” budapestana.

Aici, BOIA, are ca ,,tema” ,,AUTONOMIA” pe criterii etnice, fara a o numi direct pe cea maghiara (am avut impresia ca se refera la romi (?)), care nu este ,,subiect” in documentul oficial de la ALBA IULIA, care face referire la egalitatea tuturor celor care vietuiesc pe pamant TRANSILVAN. Acolo se vorbeste de ,,autodeterminare”. Nu a contat adevarul istoric, cu toate ca, dupa cei care cunosc fenomenul, plata ar fi fost chiar mica, promisiunea fiind in finantarea unei alte ,,pseudocarti”- SLUGA. Ce este de remarcat in acest caz, ca si cu cel al fostului GDS, este ca ,,facaturile” nu mai ,,iau aer” din bugetul STATULUI ROMAN. Pana la urma, nici strainii nu finanteaza niste lichele, doar le folosesc cu plata ,,per bucata”.

Mai rar ,,platesc” si ,,colegii ” nemtii, ,,studii istorice” favorabile (l-au decorat si ei pe ,,multiplu-decorat” BOIA), pentru ca romanii sa nu isi mai aduca aminte de cum ne fugareau stramosii acestora prin ARDEAL. Daca cititorul nu stie, ,,pe vremuri”, daca turma unui pastor roman, intra ,,pe mosia” (pe care neamtul a obtinut-o prin mijloace ilegale, inclusiv prin ,,epurare etnica”) sasului, era SPANZURAT. Cititorul poate consulta ,,interviul” publicat, ,,intamplator”, in 04 iunie ac. in ,,publicatia” DEPARTAMENTULUI DE STAT A SUA (?) – CIA, pentru EUROPA. Replica, din partea romana, o da un batran gazetar din CRAIOVA – MIRCEA CANTAR. Din partea ,,intelectualilor” bucuresteni, ,,nimic”. Singurele ,,luari de pozitie” romanesti, privind TRATATUL DE LA TRIANON, au apartinut lui IOAN AUREL POP (Presedintele ACADEMIEI ROMANE) si BISERICII ORTODOXE ROMANE care, in cadrul slujbelor religioase tinute, i-a amintit pe toti cei care au contribuit la ,,MAREA UNIRE” si la negocierile care au dus la semnarea TRATATULUI DE LA TRIANON. Din partea Guvernului si Presedintiei romanesti, nu stiu sa fi fost vreo pozitie oficiala. Cred ca din ,,cauza” de COVID-19, se ,,luptau cu pandemia”. Tov. AURESCU (un ,,urmas” al unui angajat LUKOIL care ,,intamplator”, este societatea GRU si finanteaza operatiunile agentiei de spionaj si din ROMANIA ) din fruntea MAE, ,,mucles” (era la trabuc cu primul-ministru – ati vazut ,,poza”). ,,TRAIASCA PRIETENIA ROMANO-MAGHIARA”. Este de retinut ,,pedalarea” pe termenul de ,,AUTONOMIE”, care este foarte posibil sa faca ,,valuri” in viitorele relatii romano-maghiare. Pe unguri ii cam doare ,,la palarie” de UE si NATO. Poate cineva de la noi, retine ,,ideea” si se ,,pregateste”.

,,Intelectualii” prezentati mai sus se potrivesc ,,manusa” cu ,,intelectualii care produc idei din orice ,,si nu isi asuma nimic”, denumiti astfel de HANNAH ARENDT, in lucrarea ,,ORIGINILE TOTALITARISMULUI” (1951). Mai direct spus, acesti indivizi reprezinta vechea reteta, cu ,,pedigri” in istoria omenirii, ,,de lingai” cu titulatura de ,,INTELECTUAL- SLUGA” – scrie pentru cine plateste. Putem sa-i intrebam pe cei care vietuiesc inca prin ,,cafenelele bucurestene” si care ,,i-au pupat in c…r” pe rusi si comunisti, iar acum ,,pupa c…rul” capitalist, care este ,,diferenta” ? Pentru ei intotdeauna trebuie sa existe ceva de ,,pupat” ca altfel sunt muritori de foame.

De remarcat, toti acestia sau ,,reprezentantii lor au facut parte din ,,intelectualii” lui PETROV/BASESCU. Daca cititorul este curios, poate ,,consulta” stirile din vara lui 2012, cand ,,intelectualii” de mai sus (unii cu neveste), sunt ,,gazduiti” pe banii ,,populimii” la NEPTUN. ,,Populimea” deconteaza si costul transportului dus-intors, in valoare de 31.303 lei, doar avionul. Cred ca ,,pensiile” puteau creste atunci cu 0,1 %, daca banii nu erau ,,papati” de ,,intelectuali”. Despre astia stim, dar despre cei care nu stim? Cu cat se puteau creste veniturile ,,saracimii”?

In acest caz, dar si in altele, este de remarcat sprijinul constant a doua publicatii on-line de notorietate( una, ,,creatie” a controversatului CRISTIAN SIMA), aflate pe ,,pozitii” cu actuala putere din ROMANIA (,,sponsorizate/nasite de ,,servicii”), pe care o identific mai jos, ca ,,CIUMA GALBENA” care ,,lupta ” (?) cu ,,CIUMA ROSIE”. De fapt, cele doua sunt ,,gemene”, fura cat pot, cand sunt la ,,butoane” si le ,,doare la basca” de populatia acestei tari. Orice atac impotriva ,,intelectualilor ” lui PETROV, este dezbatut violent partinitor, pe larg, in ,,paginile” celor doua publicatii. Ele reprezinta un important ,,vector” al DEZINFORMARII INTERNE, producand deservicii sigurantei nationale.

INTERVENTIA PRIMULUI-MINISTRU UNGAR IN ,,PLANUL TRIANON”

La cele de mai sus, evenimentele fiind in ,,cascada”, se adauga si discursul lui VICTOR ORBAN, rostit in 06 iunie ac., care are accente violente impotriva ,,VESTULUI” care a ,,vandut” UNGARIA, dupa primul si al doilea razboi mondial (cred ca cititorul intelege ca ,,VESTUL” a ,,vandut” UNGARIA si ROMANIEI). Tot acum, ORBAN ,,invita” SLOVACIA, SERBIA (care are o numeroasa minoritate romaneasca, si pe care nu o recunoaste), CROATIA (probabil, din cauza curentului ultranationalist existent aici) si SLOVENIA la ,,un viitor comun”, fara a aminti de ROMANIA si UCRAINA, tari in care traieste si minoritatea maghiara.

Este de remarcat ca toate aceste ,,atacuri”, incepand cu SPUTNIK, PETROV, ANDREESCU, BOIA (ultimii doi cu ,,manta”) si acum ORBAN, au ca ,,TEMA” centrala – ,,VESTUL” – care este vinovat de toate relele, sugerandu-se ca ,,libertatea” este in directia opusa, iar ,,lumina” va rasari de la ,,MOSCOVA”, nu de la WASHINGTON D.C. Din cele de mai sus, rezulta ca in cadrul MASKIROVKA, rusilor le revine ,,TEMA” – SUA, NATO, dotarea ARMATEI ROMANE, iar ungurilor ,,TEMA” draga lor – TRANSILVANIA si nedreptatea TRIANONULUI. In acest context, americanii ar trebui sa ia masuri ACUM (ca si ROMANIA), cat mai ,,pot”. Nu o sa mai ,,poata” mult timp. ROATA ISTORIEI SE INVARTE.

,,VECTORII” DEZINFORMARII INTERNE
DEZINFORMAREA DIN ,,PROSTIE”

In prima parte al acestei serii dedicate ,,DEZINFORMARII”, am prezentat, pe scurt, ,,sursele” care ,,fac” dezinformare si manipulare interna, ,,TINTELE” avute in ,,vizor”, dar nu am evidentiat ,,vectorii”, de la ,,formatorii de opinie” care ,,se izmenesc” in mass-media, unii platiti sa ,,spuna ceva”, iar altii ,,vanturatori de vorbe”, bucurosi ca cineva ii baga in seama si sunt pe ,,sticla”, pana la multi altii ,,bagatori de seama” din ,,arcul” guvernamental, care, la fel, se trezesc (?) vorbind ,,ca proasta in targ”. Sa incep:

MEMBRI AI GUVERNULUI – dupa cum ati putut observa, de la inceputul acestui an, diferiti ministrii, dar in special cei al muncii, finantelor, de interne si sanatatii (in ambele ,,variante”), ,,condusi” de primul ministru, apar pe ,,sticla”, azi spunand ceva, maine altceva, contrazicandu-se, ,,batand apa in piua”. In acest mod, opinia publica nu mai intelege daca cei care ,,vorbesc” cunosc ,,subiectul” si trebuie sa ,,ia de buna” ceea ce ,,cuvanta”. Bineinteles ca, la un moment dat, ,,prostimea” isi da seama ca acesti ,,demnitari”, cum le place sa se autonumeasca, nu stiu, practic, nimic, sunt niste ,,PROSTI” si ,,din prostie”, mint opinia publica.

Pentru ca acest lucru sa devina evident, in mass-media apare o ,,poza” cu ,,demnitarii” romani, care il flancheaza pe primul -ministr la ziua lui de nastere. Dupa putin timp, apare in public o ,,stenograma” a ceea ce ar fi discutat ,,demnitarii” cu aceasta ocazie, la un trabuc, bere (nu stiu daca aveau mici, nu apar in poza) si …whisky, probabil produs la …PITESTI, dupa ,,reteta” lui DOBRIN. Prima intrebare pe care cetateanul si-o pune este aceea referitoare la ,,cine a platit masa”? ,,ANIVERSATUL” sau ,,POPULIMEA” (cum o denumea ,,demnitarul” AURESCU), iar acest lucru influenteaza indexarea pensiilor? Cand ministrul muncii si cel al finantelor se refereau la ,,SOLIDARITATE”, probabil, se refereau ca ,,POPULIMEA” deconteaza ,,masa” indivizilor din ,,poza”.

Aparitia ,,pozei”, ca si a ,,stenogramei” (niciunul din cei din poza nu a dezmintit autenticitatea ei), face parte din genul de actiuni MASKIROVKA, dar ,,ramura” maghiara, nu ruseasca pentru ca ,,in poza” apar doua personaje despre care ,,gurile rele” zic ca ,,presteaza” pentru ei (rusi). ,,Paranghelia” din cladirea Guvernului, a fost ,,bomboana” de pe coliva puterii actuale, in legatura directa cu ,,plantatul ” stejarului de la FLORICA, rezultatul urmarit fiind acela de a prezenta opiniei publice nu numai romanesti, ci si europene, membrii unui guvern al unei tari NATO, iresponsabili, dintr-o ,,colonie” europeana, pe care ,,ii doare la palarie” de pandemie si de soarta unei tari ca ROMANIA. SI S-A REUSIT.

Cuvintele folosite de ,,meseni”, mai ales de ministru MAE -AURESCU sunt: – ,,…populime, care in loc de ,,venit minim”, va primi ,,m…e” (se rade”); – ministrul transporturilor – BODE ,,…sampania romanesca ma baloneaza… m-am saturat sa port ,,c…tul” asta de masca…”; – ORBAN: ,,…pentru populime relaxarea vine dupa 15 iunie…”; – RALUCA TURCAN: ,,…suntem de rasul lumii cu o mie de morti…”. Cititorul gaseste aceasta ,,stenograma”, nedezmintita (se ,,lipeste” de personaje), pe net. Trebuie inteles ca aceste discutii din ,,stenograma”, chiar daca sunt ,,umflate”, reprezinta ceea ce crede ,,gunoiul politic”, indiferent din ce ,,CIUMA ROSIE SAU GALBENA” face parte, despre POPORUL ROMAN, care este ,,miluit” cu un procent la pensie sau la salariul minim. Seful de ,,cabinet” al primului ministru, ,,un neica nimeni”, pana acum, a declarat: – ,, …din cauza faptului ca POPORUL a vrut pensii si salarii marite, nu a progresat TARA, in 30 de ani, si nu s-au facut autostrazi…” si nu ca ,,CIUMELE” au furat de au rupt, printre ai carei ,,membrii” se numara si el, ca altfel nu ar fi unde este.

Alt gen de ,,dezinformare” (care face parte din ambele categorii, adica ,,si din prostie, si cu intentie) din ,,sursa guvernamentala si prezidentiala”, este aceea a ,,CIUMEI ROSII”, eticheta lipita vechii guvernari. ,,CIUMA”, dupa ,,slogan”, este reprezentata de slugile numite in functii publice si care trebuie ,,date afara”. Si sunt ,,dati” si inlocuiti de ,,CIUMA GALBENA” (denumirea ii apartine lui DRAGOS PATRARU care prezinta la un post tv – ,,STAREA NATIEI”. Buna emisiune.), de aceeasi factura profesionala si intelectuala cu cei ,,ROSII”. Romanul are o vorba despre aceste ,,schimbari post pe prost” – ,,pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii”. Si aici trebuie privite lucrurile nuantat, pentru ca sunt oameni buni care au nimerit in aceasta ,,CIUMA”. Si din aceasta cauza, am denumit STATUL ROMAN ca ,,STAT PUTRED”.

Pentru a nu ne lasa influentati de acest gen de dezinformare, trebuie sa intelegem ca ambele ,,CIUME” reprezinta acelasi lucru, acelasi ,,gunoi politic” si din cauza caruia, ROMANIA, nu a progresat in ultimii 30 de ani. Aceste ,,CIUME” ar trebui sa ,,dispara”. Cum? Sa ne educam noi si copii nostri, pentru a creea o alta ,,clasa politica”, responsabila, si sa nu mai votam ca ,,PROSTII”, pe,,doi mici si o bere”.

DEZINFORMAREA CU INTENTIE

Pe langa acest gen de ,,dezinformare”, apare si ,,DEZINFORMAREA” voita, care are ca ,,TINTA” opinia publica romaneasca pe care vor sa o convinga de ,,realitati” care, in timp, se dovedesc ca sunt ,,minciuni”. Scopul dezinformarii este acela ca populatia sa nu reactioneze negativ la toate masurile pe care le iau, populatia fiind considerata ca ,,DUSMANUL LOR”. Acesti demnitari ii iau pe romani ,,de prosti”, care s-au nascut ,,sa-i slujeasca” pe ,,EI”. Cateva exemple de ,,TEME”: – 1 – ,,jocul de-a prim-ministru”, vine CATU, pleaca CATU, apare ,,salvatorul natiunii” – ORBAN. Scopul ,,jocului” era destinat castigarii viitoarelor alegeri, de parca de acest lucru era interesat romanul, atunci; – 2 – ,,COVID-19”: – populatia romaneasca nu a fost luata ,,ca partener” cum au facut celelalte tari UE, ci ca ,,DUSMAN” in care trebuie ,,BAGATA FRICA”, ,,INCHIS IN CASA” si ,,AMENDAT” cu sume astronomice. Pe langa ,,amenzi”, ,,se fac” si dosare penale. Toate tarile UE ,,AU RECOMANDAT” ca cetatenii, peste 65 de ani, sa stea ,,in casa”, nu ,,I-A OBLIGAT”, amendandu-i si tratandu-i ,,ca dusmanul de clasa”; – 3 – statisticile privind ,,ravagiile” facute de COVID-19, care ,,deschid” stirile mass-media. Acestea trebuiau ,,sa bage frica” in ,,prostime”, pentru ca aceasta sa nu puna alt gen de intrebari sau ,,DOAMNE FERESTE” sa se revolte ca in alte tari occidentale. O sa observati ca, pana la 15 iunie, zilnic, numarul ,,infectatilor” o sa creasca (incepand cu 10 iunie a.c, numarul de ,,infectati” a sarit de 200) in scopul prelungirii masurilor restrictive. Care este scopul? In primul rand ,,electoral”, iar in al doilea rand ,,comercial” – nu s-au ,,incheiat” inca toate contractele, iar ,,beneficiarului” nu i-a intrat in cont ,,parandaratul”. MAI E NEVOIE DE TIMP. Dar, public, ,,se plange” de ,,…grija pentru popor; – repornirea economiei si ca ,,vom face si …vom drege”. Toate acestea ,,LA SFANTU ASTEAPTA”.

,,DOSARELE PENALE”, conform ART.325 CP, modificat tot de actuala putere prin OUG (?), trebuie ,,facute” celor care s-au facut ca, ,,conduc” TARA, urmarind sa nu ,,scape” puterea (si mai ales contractele), chiar daca stiau de ,,pandemie” si de riscurile si ,,limitarile” la care va fi supusa populatia romaneasca. ,,I-a durut la palarie.

Dupa ce ,,au luat puterea”, au inceput sa ,,planga” ca este greu si ,,ca sa ne salveze” (nu au spus DE CINE?) trebuie ,,taiat de la prostime”, pe care incep sa o ,,JUMULEASCA”. ,,JUMULITII”, culmea, trebuiau sa fie si ,,SOLIDARI”. CU CINE? CU PROSTII SAU HOTII? PROBABIL CU TOTI. Stiti bancul ,, si f…t, si cu banii luati”. – ,,Frica de infectie” – fiind constienti de dezastru in care este SERVICIUL SANITAR PUBLIC, ,,pastorit” tot de ,,EI”, prin ,,omul lor” – inchid, practic, spitalele publice (unele stau goale), pentru bolnavii cu alte afectiuni grave, pentru a trata ,,INFECTATII”. Daca, pana acum, in ROMANIA, erau 712 morti din cauza problemelor de sanatate (37 cu probleme respiratorii, gen COVID-19), acum acestia, practic ,,DISPAR”, singurii morti fiind cei de COVID-19, in medie 17 pe zi. Ceilalti decedati, deja, nu mai reprezinta ,,o stire”. Mare pacat, respect si empatie pentru cetateanul roman, cu NUME SI PRENUME, care s-a nascut si a murit in ROMANIA. Aici nu mai amintesc de discriminarea aplicata cetatenilor decedati care, nici in fata MORTII, nu au fost EGALI. Dar si aici se dezinformeaza, pentru ca doar 1 din 10 ,,infectati” au murit de COVID-19, ceilalti erau cu ,,comorbiditati”, bolnavi, unii grav, de alte boli, inclusiv cancere, ACV-uri, de inima, oameni de varste venerabile, de peste 90 de ani, etc. CINE AR TREBUI SA PLATEASCA? Va las pe dvs. sa spuneti. Conform vicepremierului TURCAN RALUCA: ,,…suntem de rasul lumii, cu o mie de morti”. CATI VOIA DUDUIA? 60.000, cum se vehicula in decembrie 1989?

In viitorul imediat, pe aceste subiecte se vor axa si masurile active din MASKIROVKA, ,,amestecate” cu ,,TEMELE” de pana acum. De urmarit fenomenul.

CIUMA ROSIE VERSUS CIUMA GALBENA

Alt ,,subiect” creat de dezinformarea ,,oficala”, este cel destinat ,,camuflarii” contractelor incheiate ,,in pandemie”, in primul rand pentru ,,parandarat” si, in ultimul rand, pentru populatia romaneasca prin care sunt ,,cumparate” materiale sanitare destinate, conform ,,sloganului” oficial, ,,luptei cu pandemia”. O parte a contractelor, cateva zeci, fac obiectul unor dosare deschise de DNA, pentru coruptie si mita din bani publici. Pentru ca ,,CIUMA ROSIE” sa nu atace ,,CIUMA GALBENA” pe acest subiect, extrem ,,de subtire”, prezentat in mass-media (va mai amintiti, vremurile lui PETROV, cum ,,alerga” KOVESI dupa ,,coruptii rosii”, cu tot ,,circul” mediatic), ultima ,,CIUMA” o ,,santajeaza” pe cea ,,ROSIE”, privind cheltuielile electorale de la recentele alegeri prezidentiale, de data asta subiectul este ,,copios” prezentat in ,,mass-media, bineinteles ,,intamplator”. Despre eventualele ,,cheltuieli” ale candidatului ,,galben”, tot ,,intamplator”, NIMIC. Probabil, cele doua ,,CIUME” vor cadea ,,la pace” si nu vom afla cine a furat banii publici, si intr-o parte si in cealalta. In schimb, ,,prostimea” va afla ca ,,nu sunt bani” pentru cresteri de pensii, a salariului minim. Mesajul transmis este acela de a acoperi FURTUL din bani publici, acum, facut de cei ,,GALBENI”, iar ,,prostimea” sa ,,inghita”, cum i-a ,,inghitit” si pe ,,ROSII”. Ati auzit/vazut vreo ,,masca” data gratuit celor fara venituri, conform ,,promisiunilor” primului-ministru? NU. Cauza? Nu a ,,iesit nimic”, iar contractul ,,e in aer” (licitatia de 40 milioane de euro(?), a fost ,,anulata”) si asa va ramane pana se termina ,,Starea de alerta” sau ,,DA AL DE SUS” si ,,dispare” coronavirusul. Asa scapa ,,GALBENII” de ,,grija fata de popor”.

Ultimul ,,subiect” de DEZINFORMARE OFICIALA este ,,apanajul” primului ministru. ,,TINTA” este aceea a ,,prostirii/indobitocirii” opinei publice, ca acesta sa voteze in viitor ,,CIUMA GALBENA”. ,,Subiectul” este aceleasipromisiuni/minciuni propagate in spatiul public de 30 de ani si anume ,,O SA VA FACEM SOSELE, AUTOSTRAZI… IN CINCI ANI VETI TRAI MAI BINE, CA EUROPENII, … VETI AVEA PENSII SI VENITURI LA MEDIA UE …etc”. Nu cred ca un cetatean roman, ,,intreg la cap”, poate sa puna ,,botul” la asa ceva.

Va mai amintiti, din istoria recenta, cand ,,GALBENII” au ajuns la putere (noiembrie 2019), primul lucru pe care l-au facut, a fost sa dea vina pe ,,ROSII” ca AU FURAT tot si nu a mai ramas nimic …si pentru EI. Pentru ca ,,s-a furat tot”, ,,prostimea” trebuie sa fie ,,SOLIDARA” …,,CU HOTII” si sa accepte ca veniturile ei mizerabile vor fi ,,taiate din nou”, repetandu-se ,,scenariul” PETROV-BOC. Daca va amintiti, ar trebui sa procedati in consecinta: – la gunoi cu ,,CIUMATII”, indiferent de culoare, pentru ca ,,FURA LA FEL”.

DEZINFORMARE PARTICULARA – asa numitele ,,CERCURI DE AFACERI” – in numele ,,ECONOMIEI DE PIATA” si a ,,SFANTULUI PROFIT”

La acest capitol, as vrea sa tratez pe scurt si actiunile ,,cercurilor de afaceri” atat interne, cat si externe care, sub ,,acoperirea” pandemiei, au facut ce fac de 30 de ani: – AU FURAT, ca de obicei, ,,CU VOIE DE LA STAT”. ,,Starea de urgenta”, urmata de cea ,,de alerta”, au coincis cu ,,liberalizarea” (o mare ,,teapa”) preturilor la gazele naturale care vor fi furnizate ,,pe piata libera”. ,,Cercurile de afaceri” interesate pentru a pune ,,mana”, mai ales pe ,,clientii casnici”, si a-i prosti, la propriu, in cardasie cu mass-media specializata in subiecte economice, au trecut la un ampla actiune de MANIPULARE si DEZINFORMARE. Aceste actiuni active sunt duse in mod profesionist pentru ca viitorii ,,clienti” sa ,,cada in plasa”.. Acestora li se ,,sugereaza” ca: – ,,…vor trai mai bine, cu mai multi bani in buzunar” si, practic, ei sunt FURATI, la propriu. Astfel, mai ales cele doua entitati comerciale care controleaza piata (au avut de unde ,,plati”), una avand o cota de piata de 52,84% (va puteti intreba cum au ajuns sa fie ,,monopol”, cu toate ,,CIUMELE” la putere, iar Consiliul Concurentei sa nu ii ,,deranjeze?) si cealalta cu o cota de 39,36%, au ,,oferit” populatiei romanesti casnice, preturi ,,de hoti” – intre 124,92 lei si 131,92 lei/wat. DE CE? ,,DE HOTI”. Pentru ca ei cumpara aceeasi cantitate de la furnizor, indiferent de unde, intern sau extern, cu 25 lei/wat, de cinci ori mai putin.

Va dati seama cu cat ,,jefuiesc” acestia populatia ROMANIEI, in numele ,,sfantului profit”, in ,,pandemie”, pentru viitoarea suta de ani? Ce face Guvernul Roman? NIMIC. Ministrul de resort, unul – POPESCU, da ,,marunt” din buze, de i se ,,aburesc” ochelarii, si NIMIC. ,,BAIETII DESTEPTI FAC CE VOR MUSCHII LOR IN ROMANIA”. La fel nu ati auzit NIMIC de la primul-ministru si nici de la autoritatea care ,,supravegheaza piata”(?)- ANRE. Aceasta ,,piata(?)” va deveni ,,libera(?)” de la 01 iulie ac. Cine il apara pe roman de aceasta hotie? NIMENI. Daca priviti in urma celor 30 de ani de ,,capitalism”, asa am fost MINTITI (cuvant mai potrivit in locul celor de ,,dezinformare ” sau ,,manipulare”, care sunt ,,elegante”) de la inceput ca : – ,,industria romaneasca este o gramada de fier vechi” sau ca ,,….daca vom privatiza, mai ales societatile din energie si furnizoare de servicii”, VOR SCADEA PRETURILE si o sa traim ,,CA IN SANUL LUI AVRAAM”. AU SCAZUT? PROBABIL, DAR NU IN ROMANIA.

FINAL

Am incercat ca, pe parcursul celor doua articole, sa aduc ,,la zi”, actiunile de DEZINFORMARE si MANIPULARE la care este supus POPORUL ROMAN pe timpul ,,Starilor de urgenta si alerta”. Acestea au privit si actiuni externe din partea ,,vecinilor” rusi si unguri, ,,parte” la actiuni active, denumite generic, MASKIROVKA. Pe plan intern, privind viata de zi cu zi a populatiei romanesti, cei mai mari DEZINFORMATORI si MANIPULATORI s-au dovedit a fi cei care compun ,,STATUL PUTRED” ROMAN de la cel mai mare nivel, pana la cei ,,marunti”.

Aceste ,,MINCIUNI” interne, servite opiniei publice, au avut ca factor initiator atat PROSTIA, cat si INTENTIA. In final am scos in evidenta si actiunile similare ale ,,capitalistilor” in ,,ECONOMIA DE PIATA”, care au ca unic scop PROFITUL pentru ei, iar ,,JUMULITUL” trebuie sa plateasca din veniturile lui care, la o mare parte a populatiei, sunt sub limita saraciei. Am mai vrut sa arat ca cetatenii romani nu sunt aparati de STAT, ci din contra, MINTITI, MANIPULATI si DEZINFORMATI, lasati voit in saracie, cu o educatie precara si un SERVICIU DE SANATATE PUBLICA, de nivelul secolului al XIX-lea. CAND ESTI PROST, NU PUI INTREBARI ,,BOIERULUI”.

Singura institutie oficiala romaneasca, care incearca sa faca fata actiunilor active de DEZINFORMARE si MANIPULARE, inclusiv cele generate de MASKIROVKA, este ARMATA ROMANA. Pentru ca cititorul sa inteleaga acest lucru, ii recomand pagina oficiala de FACEBOOK a M.Ap.N. O sa aveti ce citi. Dar ,,cu o floare” si doar pe FACEBOOK, nu se face primavara. ARMATA ROMANA ar trebui sa-si faca o ,,structura” care sa se ,,ocupe” profesionist de astfel de ,,problematici”, nu ,,dupa ureche”. Incadrarea cu personal, sa cuprinda, pe cat posibil, putini spre deloc ,,doctori(?)” in ,,batutul apei in piua”. Le doresc succes!

CONCLUZII

1 – opinia publica romaneasca este supusa zilnic actiunilor active de dezinformare si manipulare, inclusiv gen -MASKIROVKA.

2 – STATUL ROMAN nu apara cetatenii de astfel de actiuni. Din contra – el este un ,,generator” de actiuni active de dezinformare/manipulare, voit sau din prostie.

3 – singura institutie care incearca sa faca ,,fata” fenomenului, este ARMATA ROMANA. Prea putin pentru ROMANIA.

4 – ,,STATUL PUTRED” ROMAN este rezultatul unei ,,pandemii” numita ,,CIUMA” : – una ,,ROSIE” si cealalta ,,GALBENA”, de fapt comune. CARE CONSIDERATI CA ESTE TRATAMENTUL?

5 – in continuare, opinia publica romaneasca este supusa, ca in ultimii 30 de ani, de catre ,,ASASINII ECONOMICI CAPITALISTI”, la actinuni active de MANIPULARE si DEZINFORMARE. Acest lucru se face cu complicitatea ,,STATULUI PUTRED” ROMAN. AM FOST SARACI SI VOM FI SI MAI SARACI SI NEEDUCATI.

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, o fictiune, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana fizica/juridica etc.) s-a simtit jignit/a, imi cer scuze anticipat.

Articolul anterior, dedicat ,,DEZINFORMARII”, a avut cel mai mare numar de cititori din existenta blogului, fapt pentru care multumesc din suflet cititorilor. Ca intotdeauna, imi cer scuze daca au aparut greseli de redactare, incerc sa nu apara, dar ,,mai scapa”. MULTUMIRI!

Sa va fie de folos!

– VA URMA –

Lasă un răspuns