STATUL PUTRED – partea a I-a

Pentru a ,,intra” in subiectul anuntat, trebuie sa-i aduc aminte cititorului fapte mai recente privind disolutia administratiei centrale si locale a STATULUI ROMAN, de care ar trebui sa ne aducem aminte, nu doar ca ,,stiri” de presa.

Incep cu exemplul unei femei, de aprox. 80 de ani, care este adusa la DNA Bucuresti, tocmai din nordul tarii, cu mascati si tot ,,tacamul” (adica mass-media), pentru a fi cercetata ca a dat unui politist nu stiu cate oua, ca acela sa faca ceva (de vazut filmul ,,Ultimul corupt din Romania”). Dupa ce ,,marea corupta” este eliberata, dupa audieri de nu stiu cate ore, aceasta este trimisa pe peronul Garii de Nord din capitala, fara bani (de adus, au adus-o, inclusiv cu mascati inarmati, pe ,,banii dvs,”), iar intr-un interviu ,,marea corupta” declara (incerc sa redau, cat mai fidel) ca: ,,maica, aici, in Bucuresti, hotia este mare si daca vreti sa scapati de ea, trebuie sa schimbati si MATURA.”

Un fost deputat, la baza ,,piccolo” (nu a avansat ca si ospatar, unii isi amintesc ca il trimiteau sa le cumpere tigari de la bisnitarii fostului regim), ajunge Presedinte de C.J., iar printre primele masuri, in folosul si spre binele ,,prostimii,, care l-a votat, este numirea fratelui intr-o functie la SNCFR, pe la regionala Cluj si, de atunci, il tot plimba, in functii platite de dvs, pana cand, recent, l-a pus director adjunct al unei societati, cu tendinte monopoliste, in distributia de apa, printr-un concurs la care fratele a concurat… singur.

Si ultimul exemplu este al CARACALULUI ,,proaspat”, unde vedeti politisti si procurori ,,in pat” cu infractori (nimeni nu zice ca politia/parchetul nu trebuie sa aiba ,,surse” intre hoti, dar de aici pana ai favoriza si a le deveni slugi, este cale lunga. Pentru ei a fost scurta. Acum, pe sticla, infractorii au devenit vedete, invitati, daca nu si platiti, pentru a da interviuri). Nu mai vorbesc ,,de inalta pregatire” a sefului DIICOT si a Parchetului general, precum si a ,,galonatilor” din MAI (voi reveni la subiect mai tarziu). Despre prestatia mass-media si a ,,formatorilor de opinie ”, vedeti zilnic.

Aceasta disolutie a STATULUI nu s-a produs doar din cauze interne ci, si externe. Din nou, trebuie sa facem apel la memoria, relativ recenta, si sa va amintiti ,,afacerea,” BECHTEL, avand ca ,,paravan” un vicepresedinte SUA, atunci in functie, care s-a ales cu peste un miliard de dolari, din ,,banii dvs”, fara sa miste o roaba de pamant din, deja vestita ,,Autostrada a Transilvaniei ” (suna frumos…de vazut si afacerile firmei, inclusiv in IRAK). La aceasta puteti adauga, fara a gresi, si ,,afacerea,,PETROM”, ,,BANCOREX”, combinatul de la Galati si fregatele Marinei Romane, niste epave care au fost luate pentru a ne apara de rusi. Artizanul acestor afaceri, un fost prim- ministru ,,cu carisma” (,,famelie buna”- vorba lui Nea IANCU, ginere de fost ministru de externe, cu totul intamplator, din epoca comunista) dupa ce a bagat-o in afacere pe o matusa devenita celebra, a fost condamnat ,,pentru termopane” (nu pentru tradare, subminarea economiei si amanetarea viitorului TARII) de catre un alt ,,om de bine”, devenit presedinte, care isi ,,regla orgoliul”, fiindca putea sa o faca, cu oamenii numiti in STATUL PUTRED. Fostul prim-ministru nu putea face aceste ,,afaceri” fara corespondenti cu influenta politica si financiara, din statele pe care le divinizam ca democratice, in aceste cazuri SUA (si la ce nivel..!!), perfidul ALBION, care voia sa caseze ,,lighenele” (cred ca, atunci, rusii au facut si bancuri pe seama modului in care aparam noi Marea Neagra) si fostul imperiu AUSTRO-UNGAR care, de secole, dorea sa ajunga la Gurile Dunarii. Ati vazut ca, pe cei cu care fostul prim-ministru a facut ,,afacerile” sa fie alergati prin SUA, ANGLIA sau AUSTRIA, de mascatii DNA-ului romanesc? Eu nu. Vine la rand un fost presedinte care ne-a scapat de flota (o fi zis ca de ce sa ne mai incurcam ,,in amanunte”) care, zi de zi, apare ,,pe sticla” si ne da sfaturi. Acesta este acelasi individ care, cand era ministru al transporturilor, ne spunea, tot pe ,,sticla”, ca ,,prostimea” autohtona nu are nevoie de autostrazi sa se plimbe cu caruta, pe drumurile in care el a ingropat ,,BANII DUMNEAVOASTRA” (va amintiti sloganul prin care iar ne-a luat banii, ai lui i-a pus in Elvetia, la saltea). Si acesta a facut ,,afacerile” ,,cu Cel de SUS”, pentru ca nici eu, nici dvs., nu ati vazut DNA-ul lui ,,Madam”, la pachet cu mascati si mass-media, fugarindu-i prin lumea larga si aducand ,,banii nostri” inapoi. Pe el nu-l fugaresc, pentru ca i-a crescut si pus in functii.

Tot in aceasi idee, doresc sa va aduc aminte, daca ati uitat, sau unii tineri nu stiu, despre coruptia din statele UE (creatoare a MCV) si SUA (cu al ei Raport al Departamentului de Stat privind coruptia in lume/ sau starea democratiei. Suna frumos, nu?), inclusiv din statele GRECO (sper sa nu uit pe cineva, mai ales pe cei portocalii- la fotbal).

Incerc sa va aduc in atentie exemple publice, pentru a evidentia realitatea, si nu incercarile de manipulare, recunosc reusite, la nivelul unei parti a publicului roman, privitori la ,,sticla” sau urmaritori pe retelele de socializare.

Primul, luat la intamplare, este OLANDA, cu a ei banca implicata in spalari de bani de miliarde de euro (2018-2019), care a primit o ,,mica” amenda, raportata la nivelul fraudei, si a carei conducere, cetateni ,,necorupti si onorabili” olandezi, nu au fost cercetati, inculpati sau inchisi. Am inceput cu ,,batavii- cum se numeau la 1794”, care se opun permanent Romaniei si ai carui prim-ministru ne ,,injura”, la SIBIU, in aceasta primavara, in prezenta presedintelui roman. Romanii, angajati ai statului, platesc, la aceeasi banca si pentru PIB-ul olandez, comisioane din banii dvs. (puteti verifica cate institutii de stat isi platesc angajatii prin banca ,,statului necorupt” numit, Olanda). Intrebarea pe care o pun este: datorita cui finantam ,noi, OLANDA? Poate stiti dvs. Daca cititorul vrea sa afle amanunte despre originile democratice ale batavilor, poate sa cerceteze documentele istorice din sec.15-16 cand, olandezii erau in fruntea traficului de droguri (nici acum nu o duc rau) prin compania VAN-VERNE si erau considerati, dupa sursele portugheze ale vremii, ,,..cei mai cruzi dintre pirati…”. ,,Curat” democratic, nu?. De fapt asa si-au facut atunci ,,loc,, in transportul naval mondial si , acum, in UE , nu cu pirati, ci cu extrem de multa aroganta, dublata de o mare nesimtire.

GERMANIA, urmatorul stat ,,necorupt,, din UE, atunci cand ne da sfaturi anti-coruptie, probabil ca se gandeste la fostii ei cancelarii. KOHL, implicat in primire de mita pentru diferite finantari ilegale, inclusiv – dupa unele surse – din hulita RUSIE, si lasat ,,la vatra” sa moara linistit pentru ca a avut un merit in unificare. Urmeaza, nu cel din urma- SCHROEDER, care a jucat, si joaca pe ,,mana ” rusilor. Noi sa nu uitam de afacerea EADS, dosar ,,intamplator ” clasat, si ii vedeti pe cei care au semnat contractul, ca sunt de la CLUJ sau BIHOR, pe ,,sticla ” – cam umflati, la propriu. De fapt, afacerea este franco -germana, ca doar ei au stat la baza UE, si, eu impreuna cu dvs., am platit, un ,,mizilic” de 2 miliarde de euro pentru a ne primi ei in SCHENGEN, cand vor vrea ,,muschii” olandezilor necorupti. Dupa mine, in aceasta cronologie, v-a urma MERKEL. Aici doar amintesc scandalul VW si, in general, a intregii industrii auto germane si nu numai. Mai putem adauga scandalul DEUTSCHE BANK.

Sa ne oprim putin in FRANTA care, prin sloganurile revolutiei din 1789-1799, a lansat, sau a reamintit, principiile democratiei grecesti . Ne oprim tot la varful statului, amintind doar doi presedinti – JACQUES CHIRAC, din vremea cand conducea primaria PARISULUI, unde s-a ,,umplut,, de glorie, iar nici pana acum nu a fost condamnat, si NICOLAS SARCOZY, un individ de origine incerta care, se dadea nobil si care a primit, dupa surse franceze, 20 milioane de euro de la fostul presedinte LIBIAN-MUAMMAR AL-GADDAFI, pentru finantarea campaniei electorale si ,,intretinerea” nevestei. In acest context amintim si un fost prim-ministru roman, urmasul unui bolsevic de Moscova, cu studii platite de statul Roman, care intamplator a cumparat avioane si, sarac fiind, si-a lasat nevasta, casatorindu-se cu ,,o tinerica”. Cum nu avea bani, si-a vopsit si parul (il vedeti acum, mai rar, pe ,,sticla”, dandu-ne sfaturi, El este unul din ,,nasii” STATULUI PUTRED).

Nu in ultimul rand, sa nu uitam de SUA care a debutat, in ROMANIA, cu afacerea autostrazii Transilvania si apoi, constant, prin trimisul ei oficial la BUCURESTI, ne-a facut cei mai corupti din zona, pledoarie menita a permite multinationalelor americane sa ,,ne calareasca” constant. Arma cercurilor de afaceri americane, in ROMANIA, s-a numit DNA, iar un exemplu este dosarul Microsoft (sa nu uitam de Resita), unde coruptii romani sunt unde merita. Lipseste din ecuatie CORUPATORUL, cel care a dat milioanele de dolari spaga. Oare unde ziceti dvs. ca se ascunde, sau dupa cine? Daca cititorul este interesat de coruptia existenta in cel mai autoproclamat stat democratic si necorupt de pe mapamond, este bine sa urmareasca filmul facut in 2010, dupa ,,MAREA CRIZA” declansata de bancile de frunte americane, in 2008, avandu-i ca protagonisti pe MATT DAMON, CRISTINE LAGARD, SIGRIDUR BENEDIKTSTOTTIR – ,,INSIDE JOB – ADEVARUL DESPRE CRIZA”. In film veti vedea si auzi cum personajele de la varful politicii si finantelor americane, isi treceau cheltuielule, printre altele, de la bordel, ca si cheltuieli de afaceri, iar procuratura SUA, cea independenta, nu a acuzat pe nimeni. Va doresc vizionare placuta si, este foarte posibil, ca unii dintre dvs., sa doriti sa-l vizionati si a doua oara, informatiile fiind socante. Lacomia nu are margini.

Asupra aspectelor de mai sus voi reveni, pentru ca STATUL PUTRED nu l-am facut singuri si am primit ,,ajutor extern” din partea democratiilor apartinand civilizatiei occidentale, preponderent catolice sau protestante, asa cum a catalogat-o SAMUEEL P. HUNTINGTON in a sa carte ,,Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale”. Noi suntem catalogati ca civilizatie orientala-ortodoxa, occidentalismul oprindu-se la Buda, cel putin pana la batalia de la MOHACS-1526, in care armata Regatului Ungar era condusa si de un arhiepiscop catolic.

Dupa aceasta, lunga prezentare a contextului in care isi are originile STATUL PUTRED, sa trec la ,,chestiune”.

Metastazele starii actuale a STATULUI ROMAN isi au radacina in administratia ,,Epocii Ceausescu”. Inceputul asa numitei democratii postdecembriste a reprezentat, in fapt, mentinerea in functii publice a vechilor functionari promovati de nomenclatura fostului partid comunist care, nu au avut cum, si nici nu s-a dorit sa fie inlocuiti de altii, in primii ani de dupa „90, iar, mai tarziu, regimul Iliescu nici nu a mai dorit acest lucru. Din aparatul central al administratiei de stat au ,,disparut” doar cei din ,,esalonul intai”, la nivelul judetelor la fel, activistii platiti de partid, au migrat in functii publice, inclusiv alaturi de fostii lucratori ai securitatii la partidele ,,istorice” si urmase ale P.C.R-ului, ajutati de cei care tot ei i-au numit in funcii inainte de ”89. In acest fel, noul regim Iliescu a inceput sa ,,controleze” si sa conduca tara prin simpla schimbare a ,,palariei”.

Pasul doi a fost acela, in perioada pana la venire ca presedinte a lui Emil Constantinescu -1996 (dupa parerea mea – slab presedinte, cred a fost manipulat de cine a vrut), cand activistii de partid, acum ,,vopsiti” in democrati, au inceput sa fie promovati, nu oricum, ci in functii de decizie, la inceput mici, apoi din ce in ce mai mari. Astfel, anul 1996 ii gaseste pe fostii activisti, fostii membrii ai securitatii, pregatiti pentru schimbarea de regim. Noul regim al lui E.Constantinescu, in loc sa aduca schimbari in administratie, conform sloganurilor din campania electorala, a venit in aparatul de stat cu propriile slugi (cititorul mai in varsta cred ca isi aminteste de nepotii lui Ion Diaconescu- taranist, detinut politic si atunci, presedinte de camera parlamentara). Calitatea morala si pregatirea profesionala a acestora era mai slaba cu mult fata de vechi functionari ,,vopsiti” care, incet, incet au pornit sa-i invete pe noii veniti, cum e sa fi functionar al statului: arogant, nesimtit, cu mana intinsa si cu vechile formule: ,,sa traiti sefu’”, ,,nu se poate, trebuie sa dai ceva”. Sa pleci spinarea, sa te faci ,,pres” fata de cel ,,de sus” si sa devii badaran si nesimtit cu cei de sub tine. Timp de patru ani, acest ,,amalgam” se intareste, se dispune ,,la teren” si incepe sa domine tara pentru putere si bani, pentru ei neexistand interes national sau apararea poporului care ,,ii tine in spate”. Asa ajungem in anul 2000, anul revansei pro-rusesti, cu un ,,aparat” functionaresc ,,uns” si docil la comenzi. Daca sunteti curiosi, puteti verifica faptul ca, in fiecare minister, mai ales cele denumite ,,de forta”, fostii activisti si lucratori ai securitatii detin pozitii de frunte. Aceste lucruri nu se puteau intampla fara ajutorul unei mass-medii cumparate si cu ai ei ,,formatori de opinie”.

Ma opresc aici, urmand ca, in urmatoarea parte a articolului, sa incerc sa ,,despic firul in patru”, spre corecta informare a cititorului, in special tanar, care nu a apucat vremurile parintilor si bunicilor lor si sa inteleaga de unde vine ,,vorba romaneasca”-,,LA VREMURI NOI…TOT NOI”.

Nu uitati, ceea ce ati citit este un pamflet, iar coincidentele cu realitatea sunt pur intamplatoare!

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Lasă un răspuns