STATUL PUTRED-partea a III-a

Starea actuala a STATULUI ROMAN, pe care eu l-am denumit, generic, ,,PUTRED”, a beneficiat si de ,,ajutorul”, de cele mai multe ori nu dezinteresat, al cultelor religioase, din care voi analiza pe scurt contributia BISERICII (- cine considera ca atingerea acestui subiect nu este adecvata, il rog sa nu citeasca aceasta parte). Dupa al doilea razboi mondial si venirea comunistilor la putere, BOR a ,, ajustat/actualizat” ,,POMENIRILE LITURGICE” identice aproape, cred ca nu intamplator, cu ale Bisericii Ortodoxe Ruse. Pentru a intelege fenomenul, fac o scurta incursiune istorica:- pomenirile liturgice ale conducatorilor politici, luat ca un indemn biblic, sunt adresate tuturor crestinilor, conform scrierilor Sf. Pavel, in I Timotei 2:1-3. Atunci, in secolul IV, crestinii erau persecutati de imparatii care erau necrestini si s-a simtit nevoia de ai trece pe ,,conducatori ”, in ,,pomelnicul celor vii”, ca obedienta fata de ,,putere”( Romani 13:1-7). Mai tarziu, in sec.XII, grecii pun in acest pomelnic si episcopii/sefii religiosi. Dupa anii 1950, aceste formulari care reprezinta nostalgii monarhice si incapacitatea de a depasi formularile sablon, si-au gasit loc in pomenirile liturgice, oarecum justificat, avand in vedere ca noii conducatori se declarau ATEI, formularea devenind, in ,,ETENIA MARE„,,…ne rugam pentru conducatorii tarii noastre, pentru mai marii oraselor si satelor …”. Dupa 1990, cand toti ,,de la vladica pana la opinca” se declara crestini, in mare majoritate ortodocsi, aceste pomeniri nu se schimba, ci din contra se adauga ,,…iubitoarea de Hristos armata…” alaturi conducatorii religiosi, printre primii, iar ,,…binecredinciosul popor roman…” printre ultimii, cu toate ca EL ii ,,duce in spate” pe toti. Ierarhia bisericeasca este urmata de ,,politrucii”, acum democrati.

Cred ca aceste ,,pomeniri” actualizate transmit, nu dezinteresat acum, la fiecare liturghie crestina, in subconstientul ,, binecredinciosului popor roman” ideea veche de mii de ani ca, ,,conducatorii” sunt dati de DUMNEZEU, iar poporul trebuie sa-i accepte si sa-i respecte ca atare, cu toate ca, probabil, nu i-a votat si a aflat si el faptul ca este condus de oameni care nu isi iubesc poporul, folosind functia publica in interes propriu. De aici, se desprinde concluzia ca, dupa 1990, se produce ,,o intelegere,, intre Biserica si puterea politica, cele doua parti sprijinindu-se reciproc, Biserica beneficiind de ajutorul puterii politice (de cele mai multe ori fosta ateista) prin facilitati materiale;- salarii, scutiri de taxe, prezenta la manifestari oficiale, prestigiu public etc. Politicienii, prin facilitatiile acordate Bisericii, platesc o mita, dar din bani publici, nu de acasa, cerand puterii duhovnicesti sa-i reprezinte pe langa ,,CEL DE SUS„, ca acesta sa-i primeasca in ,,IMPARATIA CERURILOR„. Acest ,,contract” nescris, dar subinteles de cele doua parti, face ca politicianul sa se simta aparat in fata ,,Puterii CERESTI„, pentru ca a platit mita, indiferent ce face in functia publica impotriva propriului popor. Pentru respectarea ,,contractului” clerul, de la mic la mare, face campanie electorala, indica credinciosilor pe cine sa aleaga, iar la manifestari oficiale lauda politicienii si, de cativa ani, ii si decoreaza, le inmaneaza diplome si alte forme de preamariri, uneori grotesti, pentru conducatorii lor vremelnici si fara de nici un merit.

In modul de comportament prezentat mai sus, bisericile/ confesiunile religioase, si nu doar cea ortodoxa, gandiindu-ma si la cei autonumiti ,,Uniune culturala” si alte confesiuni, in special de sorginte catolica, si nu numai, au avut un rol si si-l mentin, spiritual, deloc de neglijat in aparitia si consolidarea ,,STATULUI PUTRED” a carui consecinte le suporta tot ,,binecredinciosul popor roman”, indiferent de originea etnica.

In ROMANIA prezenta, BISERICA STRAMOSEASCA face parte din ADN-ul nostru si isi pastreaza o influenta semnificativa asupra populatiei. Aceasta realitate face ca schimbarea unora din cei amintiti in ,,Pomenirile liturgice”, alaturi de schimbarea laudelor cu cuvinte de repros adresate puterii, poate determina schimbarea in bine a conducatorilor, asigurand latura spirituala a insanatosirii STATULUI. Politicienii ajunsi in functii publice trebuie facuti sa inteleaga ca BISERICA nu mai primeste de la ei mita pentru ai reprezenta in fata DOMNULUI si, deasemenea, sa-i faca constienti ca, ceea ce fac impotriva propriului popor se plateste aici, pe PAMANT, si nu ,,IN CERURI,,. Nu de alta, dar trebuie sa-i vedem si noi pedepsiti, iar daca se va mai pastra obiceiul decoratiilor si a diplomelor, acestea sa aiba inscrise ,, CELE ZECE PORUNCI”, si sa devina ,,raritati”.

Matei, in Evanghelie (publicata anonim), scrie ca este interzis, in mod expres, sa juri pe BIBLIE ,,…nu ai sa juri deloc, nici pe cer, caci este tronul lui Dumnezeu, nici pe pamant, pentru ca este taburetul pe care isi odihneste picioarele…”- Matei; 33-36. Acum, toti jura pe Biblie, presedintii in prezenta Patriarhului, si o incalca aproape imediat. Acest lucu este destinat, de fapt, tot ,,prostimii” pentru ca in subconstient sa se instaleze trairea ca acestia sunt ,,Trimisii Domnului” pentru a ne conduce. Daca acestia ,,sunt trimisii ”, cred ca ,,CEL DE SUS” trebuie sa-si schimbe serviciul de personal.

La sfarsitul anului trecut, in CLUJ-NAPOCA, se lansa cartea, extrem de bine documentata, a francezului MICHEL ONFRAY ,,DECADERE. VIATA SI MOARTEA IUDEO-CRESTINISMULUI”. Evenimentul a fost organizat de un eminent intelectual, profesor universitar (care, in perioada pe care urmeaza sa o analizam, a fost ministru al invatamantului, apoi consilier prezidential, functii din care a demisionat, cred, cand a constatat ca STATUL nu ,,functioneaza”). MICHEL ONFRAY documenteaza in cuprinzatoarea lucrare ca, melanjul intre politica si stat, are vechime milenara, si poarta denumirea de ,, CEZAROPAPISMUL„, piatra de temelie fiind pusa de Imparatul Bizantin TEODOSIE I, in anul 380, prin februarie, predecesorul lui CONSTANTIN, care a ,,inventat” iudeo-crestinismul. Ca un fapt divers, cu toate ca tema cartii, posibil controversata, era cresterea si descresterea iudeo-crestinismului, si posibila disparitie a acestuia, la eveniment nu a fost prezent nici un reprezentant al unui cult sau biserici. In concluzie, religia, indiferent de denumire, ar trebui sa scoata ,,din cuvantul de invatatura” sintagma ,,… sa-i dam Cezarului ce este a Cezarului…” si ,,Caci celui ce are i se va da; dar de la cel ce nu are si ce are i se va lua” (Marcu 4, 25) ”. Cred ca, credinciosii trebuie sa inteleaga ca, cei care vor ceva, trebuie sa castige acel ,,ceva” prin munca cinstita, cu demnitate si sa nu stea cu ,,mana intinsa” la popor, ca acesta ,,sa le dea”. Deci, la munca.

Daca tot a venit vorba de intelectuali autentici, ma simt dator sa nu uit un personaj de marca al culturii nationale, care incerca, dupa puteri, sa-si aduca o contributie la insanatosirea STATULUI, pe care il vede grav bolnav. Domnia sa, mare personalitate a lumii academice clujene, acum vremelnic in capitala, nu uita ca, aproape in fiecare aparitie publica, sa spuna ca fiecare trebuie sa faca, doar ceea ce stie foarte bine si nu ceea ce nu stie si la ce nu se pricepe. Acum, functiile de decizie guvernamentala si politica sunt ocupate covarsitor de cei nepriceputi, deoarece prostii au certitudini, si nu indoieli.

Dupa aceasta introducere, sa revin la ,,EPOCA NEAGRA„, adusa pe meleagurile mioritice de un marinar, cu nume provenit din locul ,,unde imparatul merge pe jos”, care isi incepe ,,domnia” la sfarsitul anului 2004. O sa incep cu o mica abatere de la subiect. Daca sunteti acum, cand cititi aceste randuri, atenti la scena politica, susnumitului ii urmeaza, in bloc start, un personaj nu interesant, ci grotesc, care foloseste acelasi limbaj violent spre un nationalism primitiv, aducator de voturi , reciclat – au trecut 15 ani – fost ,,gurist” la o televiziune (v-am mai povestit de el, acum fiind avansat ca europarlamentar ) infiintata tot cu banii furati de la noi, la sfarsitul anilor ’90, de unul cu nume de buletin meteo. Acesta a inventat un fond piramidal (vechea schema Pozi, caruia i-au cazut victime si americanii, prin Mandoff), in care a chemat si vechi tovarasi din aparatul securitatii. Pentru ca, parintele televiziunii cu nume real, nu a vrut, in 2008, sa contribuie la victoria ,,teparului sef”, ca ,,primul om in stat”, a ajuns la mititica, iar televiziunea, dupa mai multe tepe, in mainile unuia venit de pe meleaguri clujene, insotit de o fatuca dedicata celei mai vechi meserii. Rolul acesteia era de a ,,incalzi” paturile unor potentati ai vremii, principalul scop fiind santajul. Acesta, din lipsa iodului, a facut… gusa. ,,Dirijat” de vechiul nostru vecin estic (posibil, ,,recrutat” de oamenii prietenului micului fanariot– cel cu episcopul), pe post de INFLUENCER (in limbajul celei de a doua, ca vechime, meserii- agent de influenta), care este adus in capitala si isi ofera serviciile de consultant conducerii partidelor politice cu perspectiva in castigarea alegerilor. In 2004, stapanul, neavand incredere in primul-ministru, cu pistol, care are ,,o deviere de dreapta”, ii ordona slugii schimbarea stapanului (cu antecedente la Anvers cand, se pare, a schimbat securitatea pe GRU), stapan care castiga cursa (v-am mai spus, cu arbitrii). Pentru merite, este ,,avansat” deputat . Dispare o perioada din prim-planul politicii, apoi incearca cu o alta fatuca, si ea deputat, sa faca un partid (asa suna ordinul), incercarea incheindu-se cu un fiasco. De loc, tot de pe meleaguri clujene, maritata cu un primar din Slatina, care mai tarziu ajunge, in 2014, in guvernul de emanatie iliestiana, tot cu un discurs nationalist primitiv. Acest tip de discurs devine emblematic pentru slugile ursului rasaritean. ,,Ursul” ne vrea dezbinati, debusolati, fara aparare credibila (nu uitati recalcularea pensiilor militare, si desconsiderarea rezervistilor, tonul fiind dat de marinarul din Anvers, inclusiv prin invitarea romanilor sa plece din tara, incepand cu medicii, si tot el incepe promovarea ,,gunoiului” in functii de decizie statala. Intre timp, cetateanul nostru cu carente de iod, promoveaza actrita la postul tv. la care devine jupan, el facand pe analistul impartial, culmea, scolit in mass-media pe banii Guvernului SUA, prin 1997. Intr-un stat sanatos acest post tv. trebuia inchis de mult, avand datorii la STATUL PUTRED, de aprox.30 milioane euro, declarat in faliment la inceputul lui 2019, dar care continua sa emita, fara nici un deranj din partea autoritatilor. Credeti ca este posibil acest lucru, fara ca oamenii URSULUI ESTIC sa nu fie la butoane? Eu, nu.

Din evenimentele publice si mai putin publice, in perioada 2000-2004, se pune la punct strategia ,,razboiului asimetric”, in ceea ce priveste ROMANIA, serviciile estice isi incheie pregatirile, au strategia pusa la punct si tradatorii autohtoni care sa o puna in opera. Odata cu castigarea alegerilor din 2004, se declanseaza acest razboi, asemanator cancerului, care avanseaza putin cate putin in STAT, pana cand acesta devine ,,prizonierul” URSULUI RASARITEAN. Daca va intrebati, care este rolul serviciului de spionaj vecin si vestic, raspunsul este urmatorul :- acestuia i se incredinteaza actiunile subscrise TRANSILVANIEI, unde are oamenii si logistica necesara ducerii razboiului asimetric. Punctul de comanda este la consulatul din CLUJ-NAPOCA, cu birouri in TG.MURES, SF.GHEORGHE, TG.SECUIESC, suportul fiind sediile cultelor religioase ale etnicilor din zona. Locurile de instruire a ,,agenturii”, formata din tradatori, cetateni romani (spionul, generic, este cetateanul strain, aflat in misiune in alta tara) sunt in vilele serviciului de spionaj strain, cumparate prin interpusi in zona SOVATA (daca ati fost turisti in zona, ati observat ca televiziunile prin cablu, din statiune, transmit posturi tv. rusesti, suspectate ca apartin seviciilor speciale ruse – daca urmeaza sa vizitati zona, luati o telecomanda universala, pentru ca hotelurile ofera, la cerere, o alta telecomanda, dar blocata). Alte locuri sunt in afara tarii , in zona unui lac, iar doi -trei tradatori ,,fruntasi in munca” sunt invitati in locatiile serviciului din capitala, unde au intalniri, inclusiv cu prim-ministrul tarii gazda. Interesant, nu? Va intrebati ce fac aliatii din NATO si SUA, raspunsul este ca nu stiu, dar rezultatul se vede zilnic si seamana cu ,,nimic”. Serviciile nationale cunosc si au documentat, cred, aceste amenintari, ca si slugile care le pun in practica, dar nu au cui se adresa, ,,capii” acestora fiind slugile celui care este in ,,capul mesei”, iar un procuror care sa instrumenteze astfel de cazuri, cred ca nu s-a nascut. Vedeti zilnic ,,profesionalismul” acestora la CARACAL.

In 2012, fostul ziarist, actual europarlamentar si vice de partid, de loc intamplator, tot din zona clujeana, al unui ziar disparut in 2010, fondat de un fost informator al securitatii, cu fonduri de la fostii stapani aflati ,,calare” pe banii publici, este adus in capitala, la televiziunea reala. Aici, incepe circul, pana la recentele alegeri europarlamentare, cand individul castiga. Unele voci avizate spun ca atat noul europarlamentar, cat si actrita cu sotul oltean, ar fi fost ,,convinsi” de cel cu carente de iod, sa intre in solda estica. Deasemenea, aceste ,,promovari” si-ar avea originea in activitatea prietenului micului fanariot, acum la Cluj-Napoca, membru al unui serviciu de informatii al unei tari vecine din vest, care i-a ,, predat” spre folosinta URSULUI ESTIC, (vezi articolul STATUL PUTRD II). Prietenia dintre cele doua servicii de informatii dureaza de mai bine de 200 de ani, miza fiind, daca nu stiti, TRANSILVANIA (incurcate sunt Caile DOMNULUI). Jocul nu se opreste aici, actualul europarlamentar este ,,in cantonament” pentru alegerile din 2024. URSUL lucreza pe termen lung.

Revin, vorba lui Nea IANCU, la chestiune, si incep prin a va spune ca, incepand cu anul 2005, noul ,,jupan” peste ROMANIA, invata sistemul de putere, isi instaleaza slugile proaste in functii statale, iar pe doamne le numeste consilieri prezidentiali, una cu barbatul traficant de tigari, alta cu barbatul numit la un serviciu secret, unde da ,,cu oistea in gard” (va dati seama, cata minte avea), iar una mai blonda, tot pe acolo, cu alta treaba. Alte doamne incep sa populeze guvernul, fie la justitie, a carei reformare o vedem acum, fie la la transporturi, unde sunt bani multi. Cireasa de pe tort este numirea unui cofetar, fost purtator de geanta, a unui fost presedinte de federatie sportiva internationala (pe timpul universiadei de la Bucuresti in 1981, acum fost puscarias), ca vice prim-ministru, absolvent al Academiei de politruci comunisti ,,Stefan Gheorghiu”. Daca nu stiati, celui caruia cofetarul ii cara geanta, ii aduce acestuia reprezentanta in tara, a unui vestit brand de electronice. Incepand cu noua putere, se acapareaza toate parghile STATULUI, nimic nu misca fara ordinul jupanului. Cu exceptia a unui numar mic de oameni, 2-3, care vor si pleca din aceasta ,,cloaca”, in rest, numai nulitati, in special morale, iar incepand cu 2008, si profesionale, care au dat noi definitii cuvantului PROST.

Acum se poate observa mult mai bine modul de alegere a slugilor proaste care trebuiau sa execute ordinele sefului. O parte sunt numite/impuse in guvern, ,,rezervele” sunt in ,,cantonament” pe dealul Cotroceniului (nu la biserica din incinta), iar cand unul care ,,joaca” in teren, se dovedeste prea idiot/prost, este inlocuit cu rezerva. Citind numele slugilor ajunse demnitari, titulari sau in ,,cantonament”, constatam ca o parte sunt fosti membrii ai securitatii, altii informatori, multi cu origini grecesti, ajunsi pe meleagurile romanesti prin fanarul turcesc, ale caror obiceiuri s-au pastrat si transmis la clasa conducatoare autohtona, altii activisti ai fostului partid comunist, sau urmasi ai activistilor crescuti in fosta URSS (daca ii cautati ii gasiti).

La toata aceasta ,,oaste de stransura”, trebuie sa-i adaugam pe ,,intelectuali” – scriu cu ghilimele, pentru ca unii nu sunt (voi reveni asupra subiectului) – refulati, in marea lor majoritate, ai fostului regim comunist si care considera ca acum pot sa-si ia revansa, ajungand slugile, tot proaste, ale puterii. In acest caz, nu pot sa nu admir, intr-un fel, talentul jupanului de a-i alege. Dintre acestia se deprinde unul cu cioc si pipa, altul sluga primului care, in decembrie 1989, se ,,alege” cu o editura ,,cu valuta multa”, altii mai mititei, care se dau democrati, injura poporul (care le da de mancare) ca este prost si incult si nu-i merita pe ei. ,,Baietii” ajung la sacul cu banii publici din contul unui institut cultural, isi traduc cartile si le publica, tot pe banii ,,prostimii”. Aceasta cloaca – cu staif – formeaza o GASCA, ce apara jupanul care le-a dat ciolanul de ros, si improsca cu noroi atat poporul, cat si pe intelectulalii autentici, cu prea mult bun simt. Daca vizitati o anumita editura, urmasa celei cu ,,valuta multa”, data (ca, parca, dadea de la ma-sa), o sa vedeti expusa, la loc de cinste, toata GASCA. Daca pana acum nu ati dedus numele editurii, va sugerez unul ,,uman”. Neavand de lucru, am intrebat la o librarie, din SIBIU, unde pe perete sunt expuse tablourile membrilor GASTII, de ce lipseste poza fostei neveste a urmasului fanarului, o intelectuala autentica, mi s-a raspuns cam asa ,,… domnul, daca va raspund, ma da afara seful…” Ce parere aveti? ,,Curat” democratic.

Inainte de final, vreau sa va retin atentia cu privire la mass-media care, dupa 2004, ,,acompaniaza” actiunile jupanului, facand referire la ceea ce scrie MICHAEL ONFRAY despre presa. El arata ca aceasta, doar scrisa, apare in timpul REVOLUTIEI FRANCEZE ( 1789-1799), in care ziarul permite difuzarea virala a minciunii, a calomniei, a urii, a insultei, a acuzatiei, a defaimarii, a injuriilor, a stigmatizarii. Presa demonizeaza pe cel care, apoi, va fi usor de decapitat. Seamana cu ,,EPOCA NEAGRA”?

Voi incheia acest nou episod dedicat STATULUI PUTRED, subiectul fiind vast si incurcat (mai ceva decat ,,Caile DOMNULUI”), incercand ca in urmatoarele articole sa va aduc in atentie, cat mai limpede si structurat, cum am ajuns, unde am ajuns.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, o fictiune, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva s-a simtit jignit, imi cer scuze anticipat!

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Multumesc cititorilor! Sunteti in numar neasteptat de mare. Lectura placuta!

VA URMA