STATUL PUTRED-partea a XI-a

,,FERESTRELE SPARTE” ALE ROMANIEI- ECONOMIA NATIONALA

In acest articol voi incerca o trecere in revista a ECONOMIEI ROMANESTI trecute si actuale. ECONOMIA, dupa NAPOLEON, este un ,,bloc de granit la temelia statului, stat care trebuie sa fie cinstit, corect si drept cu cetatenii lui”. Privitor la STRAINI, acelasi NAPOLEON spune ,,…cu strainii trebuie sa fii suspicios, neincrezator si prudent.” Tot in acest context, trecut, prezent si viitor, scriitorul GEORGE ORWELL spunea ca : ,,Cine controleaza trecutul, stapaneste viitorul. Cine stapaneste viitorul, detine trecutul. Cu cat stim mai multe despre trecut, cu atat vom sti mai multe despre viitor, care viitor este cauzat de trecut si prezent”. Scriu aceste randuri cu gandul la generatia nascuta dupa 1989, generatie care are cunostinte extrem de putine despre trecutul generatiei parintilor si bunicilor lor, nemaivorbind despre cunostinte generale, minime, de istorie a POPORULUI ROMAN. Aceasta generatie fara busola, care s-a nascut si a fost ,,educata” dupa principii straine de neamul lor, nu stie ca ROMANIA , dupa anul 1958, a trecut la industrializarea tarii, in ciuda sovieticilor care, atunci, prin planul VALEV-1961, ne voiau subdezvoltati, doar cu o agricultura cu care sa ,,hranim” lagarul comunist. Acum este la fel, numai ca in locul vechiului stapan estic, a aparut altul, autonumit democratic, din vest, care ne vrea la fel, cu ,,nadragii rupti in fund” si cu mana intinsa la noii STAPANI, STRAINI. Inca nu ne-am gasit ,,drumul”, suntem cand intr-un ,,sant”, cand in altul, pe ,,drum”, pe mijlocul lui, deocamdata nu stim sa mergem. Poate invatam.

SCURT ISTORIC

Dupa instaurarea regimului comunist in ROMANIA, si dupa retragerea trupelor sovietice din TARA, incepand cu anul 1958 (de citit cartea, indeosebi pentru tineri: ,, Retragerea trupelor sovietice-1958”, coordonata de prof.univ.dr. IOAN SCURTU), se trece la industrializarea tarii dupa un plan a carui arhitect a fost ION (JEAN) GHEORGHE MAURER, fiul unui francez din ALSACIA si a unei romance, care a fost si prim-ministru, pana in anul 1974. Aceast program, menit pentru a dezvolta toate zonele tarii (de unde si cuvintele lui NOICA ,, CEAUSESCU NE-A SCOS DIN FEUDALISM”), a continuat sub conducerea lui NICOLAE CEAUSESCU, reusindu-se ca pana in anii 80, economia nationala sa conteze ca eficienta atat in ,,lagarul comunist”, cat si in cel capitalist. Pentru a dezvolta tara, s-a trecut la imprumuturi externe de la eternii FMI, BM, si alte banci de investitii occidentale. In 1981, dupa negocieri cu FMI, care propunea un nou plan VALEV, ca tara sa se axeze pe agricultura, relatiile se racesc, iar in 1982 tara intra in incapacitate de plata pentru ca dobanzile la creditele luate au urcat la 20%, dupa criza petroliera. In acest context, cu acordul aceluiasi FMI, ROMANIA aplica un program de reducere a consumurilor interne, de la alimente la energie, ce se exportau pentru a se plati datoria externa, care era de 10,4 miliarde dolari. Datoria se plateste in sapte ani, in loc de 25, ultimele plati facandu-se in saci, cu moneda marunta, trimisi la bancile creditoare in semn de fronda fata de finantele capitaliste internationale. Deci, nu trebuie sa ne miram ca CEAUSESCU, impreuna cu sotia, au fost executati in ziua de Craciun, a anului 1989.

Pentru a ma documenta in acest domeniu, pe langa informatiile pe care le aveam, am incercat o documentare pe INTERNET si am ramas profund dezamagit. Dezamagirea venea din faptul ca 99% din materialele vehiculate in acest spatiu sunt PUR POLITICE, sa nu zic mincinoase. Ideea centrala ESTE aceea ca, ceea ce au facut comunistii a fost rau, miroase urat, nu se recunosc sacrificiile facute de generatii de romani, iar ce este STRAIN DE NEAM SI TARA, ESTE BUN, MIROASE A CHANEL NO 5. Lecturand toate acestea, am ajuns la concluzia ca, pe langa cele doua impulsuri (la inceput a fost unul), dupa teoria lui FREUD (preluate si de elvetianul JUNG), primul cel EROTIC/SEXUAL, iar al doilea, conceptualizat in 1920, IMPULSUL MORTII (dupa ce a avut doi fii pe front, in primul razboi mondial), noi, romanii, il avem si pe al treilea CEL DE A NE INJURA TARA, DE A O DEFAIMA, IN ORICE IMPREJURARE SI PRILEJ, SI A INVENTA ,,IDOLI FALSI DIN STRAINI(din aceasta cauza am inceput articolul cu ,,zicerea” lui NAPOLEON despre STRAINI).

Pana in 1989, ROMANIA avea una din cele mai mari productii de produse petroliere finite din lume, prin 10 rafinarii care puteau sa prelucreze peste 34 milioane tone petrol, la fel si la productia de otel, locomotive, avioane, instalatii petroliere. S-au construit marile obiective economice:- TRANSFAGARASANUL, PORTILE DE FIER I si II, METROUL, CANALUL DUNARE-MAREA-NEAGRA, SIDEX GALATI, COMBINATUL DE LA CALARASI, ELECTROPUTERE CRAIOVA, uzine de avioane la CRAIOVA, BUCURESTI, BRASOV si BACAU, combinatele petrochimice, uzinele de autoturisme de la CRAIOVA, PITESTI, CAMPULUNG MUSCEL, peste 100 de hidrocentrale, termocentrale, CENTRALA NUCLEARA DE LA CERNAVODA, COMBINATUL DE APA GREA DE LA DR.TR. SEVERIN, PALATUL POPORULUI si alte, aproximativ 5000 obiective economice, de care acum s-a ales praful. O parte a cititorilor poate isi mai amintesc ,,Harta economica a ROMANIEI”, pe care erau trecute toate obiectivele economice construite pana in 1989, si pe care se poate observa si o distributie echilibrata a acestora pentru a beneficia de forta de munca din zona respectiva atat barbateasca, cat si femeiasca.

Agicultura din acea vreme o depasea pe cea din ziua de azi ca nivel al productiei. Abia in toamna anului 2019, numarul de tractoare il depaseste pe cel din 1989 cand erau 180.000, apartinand statului, iar acum 200.000 si apartin proprietarilor. In economie erau 8,5 milioane lucratori, la o populatie ocupata de 10,5 milioane, PIB-ul fiind, in 1989, de 800 miliarde lei, la un curs de 15 lei/dolar. La acesta contribuia industria cu 46%, agricultura cu 14,5%, 5,5% constructiile, iar pana la 100% erau comertul si serviciile. Nu aveam noi de toate, nu aveam mass-media dezvoltata, aveam cenzura si securitate (le avem si acum, sub alta palarie), nu plecam ,,afara” (unii dintre noi), dar starea de sanatate era net superioara celei de azi (vezi statisticile ACADEMIEI ROMANE), nu ne inchinam la straini si aveam, ca natie, un cuvant de spus in lume. Eram respectati.

Acum stim fiecare ce avem, iar cititorul tanar (daca exista) ar trebui sa se uite ,,in urma” si sa judece cu propriul cap, nu cu al strainului, care il vrea sluga. Tanarul trebuie sa inteleaga ca este un nou tip de SCLAV, devenit captiv intre MULTINATIONALA in care munceste, de obicei peste 10-12 ore pe zi, si BANCA STRAINULUI, de unde imprumuta bani cu dobanda mare, pe 30 de ani pentru a-si cumpara casa. In acest fel, nu se poate ,,rascula” impotriva angajatorului pentru ca acesta il da afara, pierde casa si asa ajunge SCLAV SI SLUGA STRAINULUI, nu mai are unde ,,sa fuga” sa-si castige existenta pentru ca economia romaneasca nu mai exista.

CE AVEM ACUM?

Ce am avut, am vandut/distrus in acesti 29 de ani condusi de ,,gunoiul politic” care carmuieste STATUL PUTRED. Nu stiu daca ce avem acum se poate numi ECONOMIE NATIONALA, pentru ca, practic, nu mai avem economie, totul sau aproape totul este in mana STRAINA. Nu mai avem parghiIle economice care au industrializat ROMANIA in secolul trecut. Sub presiune straina si prostie/tradare romaneasca, am ,,dat” resursele energetice, ,,sangele economieicare erau bancile, resursele subsolului, marile obiective industriale, pamantul. Am dat TOT, iar unii dintre noi si-au VANDUT SUFLETUL STRAINULUI.

Nemuritorul ,,NEA IANCU”, prin personajul NAE CATAVENCU, gandindu-se la zilele noastre, cuvanta la o adunare electorala ca: ,, Industria romana este admirabila, e sublima, dar lipseste cu …putem zice, dar lipseste cu desavarsire”. Iar poetul national MIHAI EMINESCU, in poezia ,,DOINA”, cu referire la straini, scrie versurile: ,,Cine-au indragit straini/ Manca-i-ar inima cainii/ Manca-i-ar casa pustia/ Si neamul nemernicia… Indragi-i-ar ciorile/ Si spanzuratorile”. Aceste cuvinte profetice ale celor doua genii romanesti, sunt proiectate asupra acestor vremuri blestemate, pe care le traim acum.

Ii invit pe tineri sa citesca romaneste si, mai ales, sa gandeasca cu propria minte, sa lase sloganurile. In aceste zile este difuzata o reclama cu ultimul stanilist in viata, MIHAI SORA (v-am mai scris despre acest specimen, din pacate), care acum este prezentat ca ,,cel mai mare democrat in viata”. Tot filmuletul este o minciuna si nimeni nu o combate.

In concluzie, tinerii sa citeasca, inclusiv pe iphone, istoria acestui personaj, de care este ,,plina” mass-media. Apropo de ,,invatat”, zilele trecute, la o prestigioasa universitate transilvaneana, la studiile de master, un cadru didactic (tanara care si-a gresit meseria), le spune studentilor ca: ,, de saptamana viitoare vom trece la proiecte…”, la care o distinsa doamna ii da replica: ,,Noi am venit sa invatam ceva de la dvs. nu sa facem proiecte de pe net… Cand ne invatati ceva de banii pe care ii platim, si din care sunteti platita?” S-a lasat liniste in aula, se auzea musca. Acesta este sistemul de invatamant superior, impanat cu ,,profesori”, ce nici ,,la sapa” nu sunt buni, pentru ca taie porumbul.

CINE ESTE VINOVAT?

In primul rand, noi suntem vinovati, ca am votat ca ,,oile” (cred ca unele sunt mai destepte decat noi) niste indivizi prosti, fatarnici, hoti si tradatori (toate acestea la un loc), din care este format ,,gunoiul politic”, ce conduce STATUL PUTRED. Ii vedeti zilnic ,,pe sticla”, mai ales ca urmeaza o campanie electorala plina de sloganuri si mizerie, nimic pentru poporul roman. La ,,moda ” acum sunt actorii care ajung presedinti. Ati vazut, dupa cum va scriam intr-un articol trecut, despre ,,destinatia” gazului din MAREA NEAGRA, primul punct al planului a fos ,,marcat”:- a cazut guvernul. Sa vedeti acum circ. Se va repeta, cu unele ajustari, epoca ,,teparului de ANVERS, zis si PETROV”. Vechiul ,, gunoi politic” a iesit la ,,incalzire”. Sa ne ,,pazim buzunarele”! Vin ,,la furat”. De la noi.

Dezmembrarea ECONOMIEI NATIONALE a inceput cu acordurile PSAL- 1 si PSAL- 2, semnate de ROMANIA cu FMI SI BANCA MONDIALA. Imputernicitul, din partea GUVERNULUI ROMAN fiind, nu stiu daca ati ghicit, ,,teparul de ANVERS, zis si PETROV”, individul fiind acela care administra banii de la B.M. in toata guvernarea CDR, 1997-2000. Taranistii au pus paznic la oi pe lup. Pe langa ,,tepar…” din acest ,,GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT” mai faceau parte 10 persoane, pe care le puteti identifica, cu nume si prenume, in:- H.G. 374/1999; -H.G.363/1998; -H.G.362/1998 SI H.G.456/2000. Aceste acorduri, acompaniau acordurile de imprumut de la cele doua organisme internationale, impunand STATULUI devenit PUTRED, conditii de ,,eliberare” a transelor de imprumut, dintr-un total de 800 milioane dolari. Daca PSAL- 1 a fost un program de evaluare a societatilor comerciale (adica STRAINUL a vrut sa stie cati bani fac acestea si sa plateasca… mai nimic) si imbunatatirea mediului de afaceri (prin acest lucru, STRAINUL a vrut sa stie daca societatea respectiva avea ,,piata”, detinea monopolul intr-un anumit domeniu, era solvabila, detinea resursele subsolului etc. – sa nu dea ,,nimicul” pe degeaba).

Dupa aceasta culegere si evaluare de informatii, fiind multumit de rezultat, STRAINUL impune un nou program de privatizare, numit PSAL-2, elaborat de primul-ministru de atunci MUGUR ISARESCU (1999), sub ,, SUPRAVEGHEREA teparului… zis si PETROV, prin care sa cumpere PE NIMIC, ECONOMIA ROMANEASCA. Si au reusit. Acest program prevedea: 1vinderea a 51% din actiunile PETROM, pentru ca STATUL ROMAN sa nu mai detina controlul societatii; 2vinderea a 25 % din capacitatea de productie a CONEL si 20% din capacitatea de distributie (cine nu stie, CONEL avea monopolul productiei si distributiei electrice); 3vinderea a 25% din capacitatea de productie a ROMGAZ si a 20% din capacitatea de distributie; 4- vinderea SIDEX GALATI, ALRO SI ALPROM SLATINA, CFR MARFA, REGIA SARII, REGIA APELOR MINERALE, BANCA AGRICOLA, BCR, BANCOREX SI ALTE 1500 (UNA MIE CINCI SUTE) DE OBIECTIVE ECONOMICE ROMANESTI.

Dupa ce aceasta ,,afacere” se finalizeaza, in momentul cand ,, teparul…zis PETROV” ajunge presedinte, semneaza un alt memorandum cu FMI, acum prim-ministru este BOC (martie 2009), prin care se decid, printre altele, si urmatoarele (asta daca nu stiati de unde vi se trage): 1- nu se mai platesc prime de vacanta; 2- nu se mai platesc plati compensatorii, conform OGU 98/1998; 3- se modifica legea pensiilor, prin care pensionarii isi pierd din bani; 3- se ,,taie” cupoanele pentru motorina in agricultura, inclusiv cupoanele agricole, nu se mai subventioneaza depozitarea graului si a importului de pesticide; 4- se reduce subventia pentru metrou; 5- inchiderea a 150-200 spitale; 6- se desfiinteaza 425 de km de cale ferata, 366 statii c.f., se inchid si se desfiinteaza 123 de perechi de trenuri; 5 – vinderea procentelor pe care STATUL ROMAN le mai detinea la societatiile considerate strategice, mai ales din domeniul energiei, petrolului si gazelor. Si toate acestea doar din ,,pixul” ,,teparului …zis PETROV”, secondat de o blonda si de unul mic, si la minte si la trup, care era sluga pusa prim-ministru. Cine a suferit dupa aceste masuri? 90% din populatia tarii. Si pe cine a imbogatit acestea? Ii stiti si vedeti zilnic, incepand cu ,,tepar…” si familia lui, blonda si toata camarila lor. Romanii activi, conform ,,invitatiei” facuta de ,,tepar…”, pleaca in strainatate pentru o viata mai buna (nu mai au locuri de munca), iar unii dinte ei si pentru a iesi din ,,mocirla” in care a ajuns tara. Ce este interesant este faptul ca nu am gasit nici o informatie statistica care sa ne arate cati romani au plecat, in cei zece ani de mandat ai blondei cu ,,teparul…”, totul este amestecat, voit sau nu.

In acest fel, suntem astazi fara ECONOMIE NATIONALA, prin deciziile unui ,,GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT” condus de ,,teparul…zis PETROV, un individ fara neam si tara, TRADATOR in folosul unui stat strain, din rasarit. Acelasi stat, pe care il coordoneaza, l-a trimis acum la BRUXELLES, sa vedeti circ in urmatorii patru ani, cand rusii vor incerca sa destructureza U.E. si prin acest agent. Vom trai si vom vedea. ,,Aliatii”, deocamdata, ,,dorm in bocanci”. Cred ca ati observat si dvs. ca in toate articolele de pana acum, apare, uneori obsedant, numele acestui specimen uman pe care l-am botezat ,,tepar…”. Nu am dorit acest lucru, dar evenimentele politice trecute si prezente care au dus la destructurarea autoritatii statale nationale, si care a incaput pe mana unor ,,NIMA IN DRUM” (expresie care arata ca un individ este un NIMENI, UN NIMIC pentru concetatenii lui, chiar daca este persoana publica/oficiala- a circulat in BANAT si OLTENIA– nu stiu daca apare in vreun dictionar), m-au obligat. Susnumitul cu blonda si camarila, au format STATUL PUTRED si au distrus TARA, fara (pana acum) sa raspunda penal. Vina ne apartine, pentru ca noi i-am legitimat in fruntea TARII, prin votul, de cele mai multe ori inconstient, pe care l-am dat.

O solutie posibila ar fi, eventual, INTRODUCEREA VOTULUI CENZITAR. Una din conditiile care ti-ar acorda drept de vot sa nu fie starea materiala, cum era pana la primul razboi mondial, ci treminarea LICEULUI CU DIPLOMA DE BACALAUREAT. Un mare scriitor sud-american spunea ,, da-i prostului satului acces la internet si va deveni filozof”. Cred ca fiecare dintre cititori a observat acest lucru, la care eu as mai adauga ,,da-i prostului microfon si tribuna, si te va conduce”. Deocamdata atat despre ECONOMIA NATIONALA CARE NU MAI EXISTA si nu mai am ce sa scriu. Ce va fi in viitor nu pot sti, dar va fi mai rau, mult, daca nu schimbam ,,GUNOIUL POLITIC”.

FINAL

Cam aceasta este situatia ECONOMIEI NATIONALE care a fost si ,,nu e”. Protagonistii acestui dezastru national sunt, in principal, doua persoane : ,,teparul…zis PETROV”, iar a doua, cel care isi semna notele informative catre securitate cu pseudonimul ,, MANOLE”, fostul prim-ministru al unui guvern taranist din decembrie 1999. El a coordonat cele doua programe PSAL-1 si PSAL-2, sub ,,supravegherea” primului, ceilalti opt semnatari ai H.G. (din care unul, din CLUJ-NAPOCA, era/este agent maghiar-AVO”) fiind de ,,umplutura”, s-a nimerit ca atunci sa ocupe functii publice. Doi dintre ei nici nu au stiut ce contin programele. De atunci, cei doi protagonisti au un fel de imunitate pe viata, primita nu de la conducerea politica a statele vestice a caror ,,oameni de afaceri” au luat pe nimic averea tarii, ci de la cei care au gandit si girat aceasta excrocherie, detinatori reali ai puterii:- conclavul finantelor internationale. Daca ati observat, justitia nu se atinge de ,,tepar…”, de la flota pana la subminarea economiei nationale, iar de ,,MANOLE”, care pana in seara votului recent din parlament, privind persoana Guvernatorului BNR, era ,,mazilit” din functie, dimineata nu mai era. ,,Tot gunoiul politic”, pe aceasi voce, sustinea ca: ,,este cel mai nimerit sa ocupe functia”, functie pe care cred ca nici el nu o mai vrea, dar ,,este sluga si a primit ordin” de la STRAIN. Acesta are nevoie de o unealta care sa le ,,pompeze” banii, cu care ei spun ca ne-au imprumutat. A ,,vazut” cineva cei aproape 20 miliarde de dolari imprumutati prin acordul semanat cu:- FMI-12,92 MILIARDE; 5 MIIARDE de la COMISIA EUROPEANA; cate 1 MILIARD de la BM si BERD in martie 2009?

In afara unor ,,povesti”, conform carora o parte ar fi ajuns la BNR-ul lui ,,MANOLE”, iar alta parte la bugetul de stat, nu stim nimic. Oameni avizati spun ca banii nici nu au ajuns in ROMANIA, ramanand la bancile creditoare, noi urmand sa platim dobanzile + imprumutul. Acesta este motivul pentru care ,,MANOLE” a ramas in functie, pentru ca trebuie sa plateasca ceea ce, practic, ROMANIA nu a primit. Frumoasa afacere, nu? Cei doi au semnat ,,pactul cu diavolul”. Daca este sa ma mai refer la ,,tepar…zis PETROV”, nu as mai spune decat ca: ,,binele l-a facut rau, iar raul l-a facut bine”.

In acest fel, CETATEANUL ROMAN este abandonat si lasat in voia sortii, el nu stie sa se apere nici la inundatii, nici la cutremure sau accidente nucleare. El traieste intr-o TARA a incertitudinilor, a pericolului permanent fie pe strada, fie in casa. Am de venit ,,permeabili” la toate pericolele care bantuie occidentul, de la un terorism spontan, de stat, de ocazie, bancar (tinerii, si nu numai ei, cu imprumuturi la banci, stiu mai bine), comercial, banditism, confruntari intre grupari ale crimei organizate, huligani cu drept de port-arma, revanse personale, crime demonstrative, separatism diversionist, etc. Cazul ,,CARACAL” si ultimele focuri de arma, din care a rezultat un mort, in ,,buricul” BUCURESTIULUI, sunt doar ultimele exemple. Cine si cu ce ne aparam? Nu stiu.

CONCLUZII

1- dupa aplicarea programelor PSAL-1 si PSAL-2, ROMANIA nu mai are ECONOMIE NATIONALA, bomboana de pe coliva acesteia fiind pusa de ,,tepar…” in semanarea MEMORANDUMULUI CU FMI, din 2009;

2- pentru ca populatia sa nu se ,,rascoale”, ,,teparul…” a fost invatat sa introduca discordia in societate, intre diferite categorii socio-profesionale, sau de ,,stare”:- tineri-batrani;- salariati la stat- salariati la privat;-cei de la oras impotriva celor de la tara, etc. Iar in final ne-a spus ca, daca nu ne convine, sa plecam din tara. Si multi i-au urmat indemnul (acum sper ca ne-a venit mintea la cap);

3- nu stiu daca o sa mai putem reface ceea ce s-a distrus. ,,Mortul de la groapa, nu se mai intoarce”. Dar, daca e sa o luam de la ,,capat”, cred ca ar trebui sa incepem si sa consolidam urmatoarele componente: 1- inteligenta artificiala (nimic in viitor nu va functiona fara aceasta componenta esentiala a progresului ); 2- agricultura (si cel bogat, si cel sarac trebuie sa manance); 3- industria confectiilor si a produselor de lux (toti trebuie sa se imbrace si sa ,,miroase frumos”, si sa arate ca la douazeci de ani); 4- turism (avem o tara prea frumoasa, iar vizitarea ei de STRAINI trebuie sa aduca bani);

4- pentru inlocuirea ,,GUNOIULUI POLITIC” ar trebui sa se introduca ,,VOTUL CENZITAR” cu studii, cel putin liceeale finalizate pentru votant;

5- consolidarea ARMATEI NATIONALE, lucru inceput deja de niste ofiteri destepti care incearca sa depaseasca ,,gunoiul politic”. ,,Gunoi…” care are ,,frana trasa” pana in momentul in care nu ,,pune botul” la mita din contracte, din care cauza nu reusim sa cheltuim cei 2% din PIB, conform angajamentelor. ARMATA sa fie in masura sa devina un factor de descurajare pentru oricare virtual inamic. In 1986 eram pe locul 5 (cinci) in lume, dupa ,,clasamentul” sectiei militare a CLUBULUI DE LA ROMA, la acest capitol. Nu cred ca acum mai suntem in ,,clasament”. Descurajare inseamna ca, orice eventual inamic, trebuie sa se gandeasca de mai multe ori daca ne ataca, pentru ca pierderile pe care le va suferi, vor fi prea mari ca sa merite razboiul. Sa intelegem bine:- NICIODATA NU TE APARA CAINELE VECINULUI, CI CAINELE TAU (voi reveni la subiect intr-un articol viitor). Va invit sa va uitati la modul cum ,,aliatul nostru strategic= licuriciul cel mareI-A TRADAT pe kurzii din YPG, si i-a abandonat turcilor. Credeti ca americanii fac slujbe de pomenire pentru cei cateva sute de kurzi morti pana acum? CREDETI CA O VOR FACE PENTRU NOI? EU NU. Pana acum ne-au tradat de doua ori: LA IALTA SI LA MALTA. Sa nu uitam ,,camasa este mai aproape de piele decat haina”. Ei sunt pragmatici, iar noi, voit sau nu, visatori.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, o fictiune, iar coincidentele cu realitatea trecuta si imediata sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana, institutie etc) s-a simtit jignit/jignita, imi cer scuze anticipat.

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Multumesc celor care si-au gasit timp sa citeasca ultimul articol si apreciez comentariile si sugestile facute. Sunt placut surprins de numarul in crestere, de cititori.

Sa va fie de folos!

Lasă un răspuns