STATUL PUTRED – partea a XIV-a

,,FERESTRELE SPARTE” ALE ROMANIEI- SERVICIILE SECRETE- partea a II-a

DESFIINTAREA ,,DE FACTOA SECURITATII (de facto= practic, nu se tine cont de lege, oamenii nu se conformeaza legilor existente).

Imediat, in seara zilei de 22 decembrie, DEPARTAMENTUL SECURITATII STATULUI , care facea parte din MINISTERUL DE INTERNE, este trecut ,,cu arme si bagaje” in subordinea ARMATEI, printr-un Comunicat ilegal al CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE-CFSN, semnat ,,de ultimul de pe lista” ION ILIESCU. In acest document, se aminteste de o institutie numita CONSILIUL MILITAR SUPERIOR, care de fapt nu exista ,,de jure”, desemnata sa execute cerintele acestui ,,Comunicat”. Acest prim document care anunta ,,decesul” securitatii, ambiguu, este intrucatva lamurit printr-un nou ,,Comunicat”, tot ilegal, al aceluiasi CFSN, din 24 decembrie. Rolul acestor ,,comunicate” era acela de a ,,domoli” opinia publica, ca aceasta sa nu ,,scape” de sub controlul pucistilor, de a ,,ascunde” sub ,,uniformaARMATEI elementele din securitate care au participat la ,,orchestrarea” LOVITURII DE STAT si crearea haosului, incepand cu seara zilei de 22 decembrie. Nu in ultimul rand, se pregatea ,,terenul” de organizare a asasinarii cuplului CEAUSESCU, care, de la decolarea elicopterului de pe acoperisul CC al PCR, se aflau sub controlul lui VICTOR ANASTASIE STANCULESCU (nu pot sa scriu ,,general” pentru ca a fost un TRADATOR).

De consemnat, tot in acest context, este si ,,sinuciderea” generalului VASILE MILEA, din dimineata aceleiasi zile. Din confesiunile facute de un tanar ofiter, atunci din DIRECTIA A 5-A A SECURITATII, care avea misiunea sa-l pazeasca pe MILEA, acesta a fost ASASINAT, imediat, cand a intrat in biroul lui de la CC, tot de un lucrator al securitatii, specializat, si s-a inscenat sinuciderea. Nici nu s-au chinuit mult pentru acest lucru, pentru ca medicul si procurorul erau ,,acoperitii” serviciului. Motivul actiunii imediate, de a ordona asasinarea (ordinul venind de la un general din fruntea securitatii, participant la puci si vechi agent KGB, primit de la BRUCAN) a fost acela ca MILEA i-a surprins pe pucisti, prin refuzul de a se alatura grupului de TRADATORI, asigurandu-l pe CEAUSESCU ca ARMATA il va sprijini sa ramana la putere. In noaptea de 21/22 decembrie la CEAUSESCU ajunge ,,lista” cu organizatorii puciului, din securitate si partid, dar fara numele lui STANCULESCU. Pe baza acesteia, dimineata, in discutia cu MILEA, CEAUSESCU ordona arestarea pucistilor de catre armata. MILEA nu a mai apucat sa execute ordinul.

Elemente despre TRADAREA CAPILOR SECURITATII, in aceeasi noapte, au ajuns si la comandantul SCOLII MILITARE DE LA SIBIU, prin NICU CEAUSESCU, care le avea de la mama lui. Pe baza acestora, ofiterul care a comandat scoala a trecut la represalii impotriva personalului securitatii judetene SIBIU, pentru ca acest lucru trebuia sa se intample dimineata, in toate garnizoanele din tara, la ordinul lui MILEA. Aceeasi informatie a ajuns si la un tanar ofiter dintr-o garnizoana din tara, care, in jurul orei 02.30-03.00, fiind la telefonul operativ, a purtat o discutie cu VASILE MILEA, care era interesat daca un anume regiment a inceput marsul spre TIMISOARA si, in acest context, ofiterul a primit ordin sa-l anunte pe comandantul lui de divizie ca ,,AM FOST TRADATI DE SECURITATE” si sa-i puna sub control pe ofiterii CI din unitati si sa le sigileze birourile. Aceste informatii au ajuns, pe ,,filiera” unui atasat militar roman, care a primit-o de la un ofiter dintr-o tara a TRATATULUI DE LA VARSOVIA, care lucra in statul major a aliantei militare comuniste din POLONIA.

Ca sa ma fac mai bine inteles, pot sa va spun ca aceasta metamorfoza a securitatii, in totalitatea ei, trecuta in ,,subordinea” ARMATEI (scriu cu ghilimele pentru ca ea, practic, nu a fost in ,,subordine”), a fost primul scop al acestui numar de iluzionism, gandit, din timp, de rusi, menit sa abata atentia opiniei publice de la securitate, care „nu mai este”, sa-i scape mai ales pe cei din conducerea DSS, care au tradat pentru EI. In concluzie, atunci, si ma tem ca si acum, nu intregul corp al serviciului secret a TRADAT, ci doar ,,GRUPUL CRIMINAL ORGANIZAT” care a condus aceasta structura de informatii. Deocamdata nimeni nu a intreprins masuri legale impotriva acestora si a altora, dar sa nu se uite ca infractiunea de crima este, incepand cu 2012, imprescriptibila.

DESFIINTAREA ,,DE JURE” A SECURITATII (de jure = vine din latina clasica ,,de iure” si inseamna ,,de drept”, potrivit legii).

In dimineata zilei de 24 decembrie, la instigarea lui BRUCAN, se poarta discutii, in WC-ul biroului lui MILEA, din sediul de atunci al M.Ap.N, despre crearea unui tribunal, care aiba ca sentinta uciderea cuplului CEAUSESCU si arestarea rudelor lui, a copiilor si, in special, a lui NICU CEAUSESCU. Cel care a antedatat sentinta, impunand-o celorlalti participanti, a fost agentul KGB, SERGIU BRUCAN, sustinut de GELU VOICAN VOICULESCU si VIRGIL MAGUREANU, tot agenti rusi. Cu aceasta decizie a fost de acord, telefonic, si STANCULESCU, agent MI6, predat, la BALATON AVO-ului unguresc, iar in convorbirea telefonica lasa sa se inteleaga ca ,,ii detine” pe CEAUSESTI.

Cred ca pentru cititor nu ar fi lipsit de interes sa scot in evidenta ca SEFUL PUCISTILOR A FOST SILVIU BRUCAN, care in cursul anilor 1988-1989 viziteaza SUA, unde a avut convorbiri cu secretarul de stat american si abasadorul URSS, apoi ajunge in MAREA BRITANIE, unde are convorbiri cu prim-ministru englez si ministrul de externe (care conduce si MI6). De aici ajunge in AUSTRIA, unde are convorbiri la nivelul primului ministru si la care participa si un reprezentant la guvernului MAGHIAR. Ultima vizita este la MOSCOVA, in noiembrie 1989, unde are o convorbire particulara cu GORBACIOV, in biroul acestuia, timp de o ora. Pe timpul acestui voiaj incep sa se difuzeze la postul de radio detinut de CIA – EUROPA LIBERA vestita ,,scrisoare a celor sase”- in fapt o ,,facatura”, scrisoarea lui DOINEA COENEA, o alta ,,facatura” si ,,APELUL” de la BUDAPESTA semnat(?) si de raposatul rege, care zicea ca este roman. Interesant este faptul ca pe pasaportul lui BRUCAN nu exista decat viza de SUA, in rest…pauza. ,,CAPII” DSS-ului stiau, dar nu l-au informat pe CEAUSESCU.

Invatamintele pe care ar trebui sa le ,,traga” serviciile de informatii, ca ,,lectii invatate”, ar fi acelea ca atunci cand s-au descoperit si documentat tradatorii acestia trebuie ,,eliminati”, indiferent de mijloace (cum fac americanii acum), iar pentru cei care conduc ROMANIA, este aceea ca sefii si esalonul doi al serviciilor trebuie schimbat, des, ca pampersii, pentru ca ,,se murdaresc”. Degeaba un intreg serviciu secret, cum era DSS, avea informatii valide despre ceea ce se va intampla, daca ,,CAPII” erau TRADATORI.

La 29 decembrie, ,,de jure” DSS-ul este desfiintat, print-un decret semnat, tot de un TRADATOR, dar ,,nu ultimul” de pe lista. Cu acest act se incheie activitatea unui serviciu secret roman care, incepand cu anii 70, a avut una dintre cele mai bune si active actiuni informative, dedicate STATULUI ROMAN, de atunci, facand abstractie de denumirea si orientarea ideolologica. A fost un serviciu populat, in majoritatea lui, de patrioti si oameni destepti, dedicati tarii lor. Serviciul a ,,lucrat” inclusiv partenerii de alianta, in special pe RUSI SI UNGURI. Istoria a facut ca in fruntea lor sa se gaseasca TRADATORI, care l-au influentat si pe CONDUCATORUL STATULUI, in a nu lua masuri executive impotriva celor dovediti drept ,,CARTITE”, in solda unor puteri straine. Securitatea, ca serviciu secret, a documentat toate activitatile de ,,TRADARE” a celor pe care i-am amintit pana acum, inclusiv grupul ,,CORBII”, condus de NICOLAE MILITARU, un derbedeu din GORJ, ajuns general, dar toti acestia au fost la un moment dat schimbati din functii, dar nu au fost inchisi sau, mai rau, condamnati la moarte, cum prevedea atunci legea penala. De ce? Din cauza altor tradatori de la varful serviciului. Acest lucru nu il spun numai eu, ci si importanti scriitori, care au cercetat arhivele timpului, fara ideologii ,, de doi bani”, precum: LERRY L. WATTS (carti extrem de bine documentate) si CRISTIAN TRONCOTA.

EVOLUTIA SERVICIILOR SECRETE ROMANESTI IN PERIOADA 1990-2006.

Am ales aceasta perioada pentru ca este, oricum am lua-o, un nou inceput al serviciilor de informatii si m-am oprit la anul 2006, pentru ca atunci ,,CAPII” serviciilor incep sa ,,uite” ca sunt romanesti (nu ca ar fi stiut pana atunci), iar acest lucru i se datoreaza ,,teparului…DE ANVERS, ZIS PETROV”, care trece la ,,butoane”, incepand cu 2005, si ,,incaleca serviciile”.

Nu voi trata, in ceea ce urmeaza, activitatea celor doua servicii de informatii ale ARMATEI (contraspionajul si securitatea, precum si informatiile militare externe) pentru ca implicarea lor, in ceea ce priveste evolutia tarii spre dezastrul economic, politic si diplomatic, a fost minima. Aceste servicii le voi trata separat, atunci cand va fi vorba despre ARMATA ROMANA (sau ROMANIEI, cum le place unora sa o denumeasca).

Dupa desfiintarea DSS-ului, incepe un adevarat CATACLISM pentru serviciile de informatii nationale si pentru securitatea tarii. Pe scurt, la inceputul anului 1990, ROMANIA era (scuzati expresia, dar nu am alta) ,,CU NADRAGII IN VINE”. Prin echipe special destinate, sprijinite de fosti ofiteri de securitate, recrutati din timp, se incepe ,,devalizarea” arhivelor DSS. RUSII sunt interesati de listele agenturii romanesti din fostele tari ale blocului comunist, incepand, bineinteles cu ei si cu agentii activi din ,,blocul” capitalist, in special SUA. Se cauta dosarele fostilor agenti GRU SI KGB, documentate de securitate. De asemenea se cauta dosarele ,,defectorilor” rusi in favoarea ROMANIEI sau a altor tari. RUSII mai vor numele ofiterilor romani care ,,i-au lucrat” si le-au zadarnicit activitatile specifice in acest spatiu. Se intra in posesia altor dosare a unor cetateni romani care, mai tarziu, urmeaza sa fie recrutati pentru serviciile de spionaj rusesti si/ sau posibil de santajat daca ajung in functii importante in stat. Acelasi lucru l-au cautat si gasit si ungurii, francezii, olandezii, englezii si tarile limitrofe. Toate serviciile de informatii straine, care au actionat in TARA, au trecut ,,la pescuit” in arhivele securitatii. Acelasi lucru l-au facut si ofiterii de securitate care au avut ,,viziune”, cu dosarele unor cetateni romani, despre care se prognoza ca vor detine ,,puterea” in vederea santajarii. Acest lucru l-ati vazut si citit in mass-media cand, despre cate un cetatean, apareau informatii compromitatoare, ,,pe surse”. Americanii au plecat mai tarziu in ,,cursa”, initial ei fiind mai interesati de arhiva ,,STASI”, serviciul de spionaj redutabil ale fostei GERMANII DEMOCRATICE, dar si-au ,,revenit”, mergand ,,la cules”, la varful noului SERVICIU DE INFORMATII EXTERNE-SIE, al carui sef, inainte de anul numirii in functie-1992, pe cand era consilier prezidential a lui ,,tatuca ILIESCU (dintr-un ,,amarat” de istoric militar, cu grad de lt.col.), ,,a inceput sa dea tot” (a se intelege si agentura externa), inclusiv praful din arhivele fostei DIRECTII DE INFORMATII EXTERE comuniste, inclusiv catre MOSSADUL ISRAELIAN. Acestora din urma li s-au dat acces si in arhivele vechiului serviciu secret, SSI, de unde au fotocopiat documentele de interes. Pe israelieni ii interesa actiunile ARMATEI ROMANE din zona IASI, din 1940, la cedarea BASARABIEI, catre URSS si a ODESEI – octombrie 1941. Acum, asociatiile evreiesti vin cu aceste documente, pe care le manipuleaza grosolan, ceea ce nu este o noutate pentru ei, in scopul demonstrarii unui asa numit ,,holocaust”, uitand, cum le este obiceiul, ce au facut cei de acelasi sange, in folosul comunistilor rusi, atunci, la IASI si ODESA, si contributia consistenta la comunizarea ROMANIEI. 90% din conducerea PARTIDULUI COMUNIST ROMAN era de origine evreiasca, educata de ,,COMINTERN” la MOSCOVA. Ne place sau nu, acesta este adevarul istoric, oricum am intoarce ,,foaia”.

Paralel cu aceasta activitate de jefuire a arhivelor, se plateste sustinerea unei propagande mincinoase si agresive, impotriva a tot ce a insemnat serviciile de informatii romanesti, pedalandu-se pe rolul securitatii in urmarirea dezidentilor politici si a membrilor postului de radio EUROPA LIBERA si VOCEA AMERICII, apartinand CIA.

Profitand de aceasta degringolada, ungurii, prin serviciul lor de spionaj – AVO, pun la cale ,,momentul” TARGU MURES, din martie 1990, concentrand, in aceasta zona, mai multi corespondenti de presa straini, aflati/platiti pentru a transmite, ,,de la fata” locului, imagini si stiri care sa denigreze ROMANIA. Actiunea este o prelungire a celei din 1989, cand nu s-au atins obiectivele, de ,,rupere” a TRANSILVANIEI. Acum am avut, a nu stiu a cata oara, noroc. FRANTA, prin presedintele de atunci, FRANCOIS MITTERRAND, care apoi viziteaza si ROMANIA, se opune scopurilor maghiare. De asemenea a contat interventia, hotarata, a trupelor de parasutisti din Regimentul din CARACAL, care au ,,ocupat” centrul rebeliunii unguresti, de la GRAND HOTEL, si sediul ,,pucistilor” aflat „pur intamplator”, in sediul UDMR. La acest lucru a contribuit interventia, in forta, a Diviziei 6 Tancuri, a carei ofiteri erau pe punctul de a intra, la propriu, in manifestantii violenti, maghiari, contrar ordinului lui ILIESCU, care nici el nu stia ce vroia (sau poate stia si nu stim noi). Aceste lucruri i-au speriat atat pe unguri, cat si pe sustinatorii lor europeni, din est si vest, care nu vroiau un razboi in centrul EUROPEI, pentru ca urma unificarea GERMANA, din octombrie 1990 si daca incepea ,,scandalul”, adio unificare, ,,platile fiind deja facute”. In zilele noastre, ungurii nu ne mai ,,ocupa”, NE CUMPARA.

Cred ca va mai amintiti de cazul romanului MIHAILA COFARIU, din IBANESTI, jud. MURES, filmat de un cameraman irlandez si prezentat in mass-media mondiala ca ungur, lucru, care apare si acum, neschimbat, pe unele retele de socializare. Agresorul acestuia, ERNO BARABAS, ca si alti mai multi maghiari participanti la evenimente, cu un comportament violent, au fugit in UNGARIA si acolo au ramas. Abia in 2007, TRIBUNALUL TG. MURES il condamna pe BARABAS, la 10 ani de inchisoare, si emite un mandat de arestare international pe numele acestuia, identificandu-i adresa, prin INTERPOL, in UNGARIA. S-a cerut extradarea acestuia (la acest lucru se adauga si cererea de extradare a unui senator UDMR- MARKO ATTILA, condamnat penal pentru coruptie, dar pe STATUL MAGHIAR ,,l-a durut la basca” de aceste cereri, ignorandu-le. De aici putem deduce si care este ,,statutul” si ,,puterea” diplomatica a ROMANIEI in UE, adica ,,NIMIC”.

INFIINTAREA SI ACTIVITATEA SERVICIULUI ROMAN DE INFORMATII, PANA IN 2006.

Pe acest fond, la 26 martie 1990, se infiinteaza un nou serviciu de informatii interne, sub denumirea de SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII-SRI. Din nou, se vede ca ,,cartile”, la BUCURESTI, le ,,fac” tot rusii, acestia numindu-si ,,omul” la carma noului serviciu, in persoana lui IMRE ASTALOS, zis si VIRGIL MAGUREANU, recrutat pentru KGB de catre rectorul din perioada comunista al ACADEMIEI ,,STEFAN GHEORGHIU” (numita, in epoca, si ,,FABRICA DE BOI A PARTIDULUI), LEONTE RAUTU nascut OLGHESTEIN LEV, demnitar comunist, recrutat de KGB, dupa ce a fugit in URSS, in 1940, cand rusii au anexat BASARABIA , iar in 1944, este ,,livrat” in ROMANIA, ca ideolog comunist, al lui GHEORGHIU DEJ. In mai 1989 ASTALOS/MAGUREANU, fiind documentat ca agent KGB, a fost trimis ca muzeograf la FOCSANI, din postura de profesor de filozofie la ,,STEFAN GHEORGHIU”. Pana a deveni profesor, el a fost capitan, in DIRECTIA DE INFORMATII EXTERNE, ocupand o functie in biroul care redacta ,,Buletinul Informativ” pentru CEAUSESCU. La insistentele lui RAUTU, la seful de atunci a securitatii, generalul DOICARU, este mutat la academie, cu sarcina informativa, de a gasi noi ,,candidati”, pentru a fi recrutati, de un alt agent,, recrutor”, pentru KGB. In decembrie 1989, il gasim in grupul pucistilor lui BRUCAN, in BUCURESTI. Intr-un fel, CEAUSESCU isi merita soarta, avand in vedere ca a stiut agentii MOSCOVEI si nu i-a condamnat ca TRADATORI. Ce nu a stiut au fost tradatorii securitatii si a celor din anturajul lui. Vremurile de atunci seamana cu cele de acum, i-am inlocuit pe rusi, care nu mai erau la moda, cu noii stapani, americani. Am mai scris ca, noi, romanii, nu stim sa mergem pe mijlocul drumului istoriei, ci dintr-un sant, sarim in altul.

Sub conducerea lui ASTALOS/MAGUREANU, SRI se organizeaza in baza legii 14 din februarie 1992, pana atunci functionand in baza decretului din martie 1990 si a legii 51, privind securitatea nationala. De la inceput, serviciul, care se forma intr-o atmosfera ostila, generata de o mass-media ostila, a fost protagonistul unor scandaluri mediatice, de la arderea documente de arhiva, de la BEREVOIESTI, pana la TERASA ANDA. Aceste ,,bombe de presa” au scos in evidenta faptul ca serviciul avea in preocupari mai mult nu prinderea spionilor si tradatorilor, ci implicarea in politica interna si apararea presedintelui de atunci, ION ILIESCU. In aceasta perioada s-au facut si ,,epurari”, de multe ori abuzive, din cadrul serviciului care, de la infiintare a avut numai cadre din fosta securitate. S-a inceput cu cei care ar fi facut politie politica, termen arbitrar, si au fost dati afara, nu sefii care au coordonat astfel de dosare, ci lucratorii simpli, care au fost executantii ordinelor primite. In orice caz, aceste ,,epurari” au facut mai mult rau decat bine societatii romanesti, fostii ofiteri migrand catre partidele politice, ca ,,experti”, si in domeniul structurilor private de informatii, de care acum este plina tara si mai ales capitala.

PERICOLUL ,,REGALIST”.

Numit in functie, ASTALOS/MAGUREANU, cunoscand fobia lui ILIESCU, potrivit careia fostul rege, cu sprijinul celorlalte case regale europene, mai ales ale CASEI de WINDSOR (ANGLIA), are in intentie de a repune ,,,pe picioare”, regimul dinastic in ROMANIA, iar pe ,,EMANAT (ILIESCU), sa-l trimita la ,,origini”, adica la OLTENITA. Pentru contracararea acestei intentii, „reale”, se pune la cale un plan, care sa aiba ca rezultat renuntarea de catre fostul rege la recastigarea tronului, in schimbul recuperarii de catre acesta a ,,domeniilor regale”, domenii care au fost facute pe banii ,,prostimii” si la care a renuntat, sub semnatura, in decembrie 1947, pe bani multi. Planul se pune in aplicare si il ,,CASATORESC”, pe un actor din IASI, cu fiica mai mare, a regelui abdicat, care ne-a vandut RUSILOR, in anul 1996. Scopul este acela de a pune ,,sub control” casa regala si a o manipula informativ. Casatoria este precedata de un ,,scenariu”, prin care opiniei publice romanesti ii este ,,servita” povestea ,,de dragoste” a celor doi, conform careia fiica cea mare, care nu vorbea limba romana (nu ca acum ar fi vreo experta), aflata in ,,actiuni umanitare” in ROMANIA, il intalneste, ,,la coada la lapte” (adaugarea autorului), pe actor, se indragostesc si ,,gata nunta”. Despre actor se pot spune urmatoarele: – a fost recrutat de fostul DIE (si preluat de ASTALOS), de pe ,,bancile” IATC (INSTITUTUL DE ARTA TEATRALA SI CINEMATOGRAFICA- BUCURESTI), fiind folosit, se pare, drept ,,curier= preda si primeste materiale de spionaj” (acest mijloc de spionaj este preluat de la RUSI SI ENGLEZI). In perioada 1984-1989 actorul viziteaza tarile din occidentul european, dar si SUA, ajungand in misiune chiar si in CAMERUN. Pentru indeplinirea ,,sarcinilor de serviciu”, este mutat in BUCURESTI, in 1988, capitala fiind, ca alte mari orase, considerat ,,oras inchis” de comunisti (amintiti-va de filmul ,,BULETIN de BUCURESTI”, in rolul principal este un alt actor, acum candidat la presedintie). Urmare a acestui mariaj, regele face ,,o plimbare” prin EUROPA, pe banii romanilor (de parca nu ar fi furat destul taica-sau. De citit, despre cat a putut sa fure ,,tacsu”, lucrarea lui IOAN SCURTU -,,ISTORIA ROMANILOR IN TIMPUL CELOR PATRU REGI. CAROL AL II-LEA”-editura Enciclopedica, Bucuresti-2010). Opiniei publice i s-a oferit povestea cu intrarea in NATO, intrare care a avut loc 8(opt) ani mai tarziu, in 2004. Brusc, s-a ,,uitat” ca individul ne-a vandut si a doua oara, ungurilor, prin semnarea ,,Declaratiei de la BUDAPESTA, in iunie 1989” si incepem sa-l ,,pupam in …dos”, in folosul unui individ, „NIMA IN DRUM”, numit ION ILIESCU. Dupa ,,promovarea” europeana, cuplul ASTALOS/ILESCU, la care se adauga si ADRIAN NASTASE, incep sa-l ,,impropietareasca” pe TRADATOR, cu fostele domenii regale, de parca le dadeau de la ,,matusa TAMARA”. La nivelul acelor ani, si din punct de vedere strict profesional, cred ca este singura ,,operatiune” de succes desfasurata de SRI. S-a castigat ce s-a urmarit, binenteles neplatind ILIESCU-ASTALOS si NASTASE, ci romanii, pe care ii denumesc generic: IOAN si MARIA, care s-au ales, ca de atatea mii de ani ,,CU PRAFUL DE PE TOBA”.

La inceputul functionarii noului serviciu, pentru a abate atentia opiniei publice, la conducerea sectiilor judetene se numesc ofiteri din M.Ap.N, subordonati, la randul lor, unor CENTRE OPERATIVE ZONALE, care aveau, in cele mai multe cazuri, ca sefi fosti ofiteri de securitate, In decurs de nici un an, ofiterii din armata sunt pusi ,,pe liber”, unii, scarbiti de ,,tratamentul” aplicat, trec in rezerva, dar ,,si-au indeplinit ,,misiunea”- AU SPALAT IMAGINEA SECURITATII – ,,CURAT-MURDAR, COANE FANICA.”

Aceste structuri private, nou aparute, ,,pe piata informatiilor”, nu au niciun control din partea structurilor oficiale ale statului, fapt care a generat si genereaza mari riscuri in securitatea tarii. Serviciile de informatii straine, pentru a-si ,,pastra mainile curate”, se folosesc de ele pentru spionarea domeniilor de interes, de la cel civil la cel militar si a demnitarilor romani, in special in scop de santaj si recrutare. Aceste structuri aduna ,,informatii primare” si le livreaza, contra cost, serviciilor de informatii straine. Din nou, ROMANIA devine EDENUL spionajului strain, ca la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX (sper ca va amintiti datele din prima parte a acestui serial). Cel mai grav lucru este ca SRI-ul nu le controleaza, mai mult le si ajuta, cei din serviciile particulare ,,servindu-se” din informatiile serviciului de stat, prin colegii lor care au ramas activi. Sefi ai SRI au intalniri private cu patroni ai unor astfel de firme si, culmea, nu ei dau informatii catre SRI, ci invers. Sa nu intelegeti gresit, ca ,,schimbul” se face gratis.

Tot in aceasta perioada, se ,,naste” sentimentul inutilitatii ofiterului de informatii roman, fiind la cheremul ,,gunoiului politic”, care il ,,pune” in functie sau il da afara, dupa bunul lui plac. El nu este apreciat ca ,,prinde”, sau nu, spioni si tradatori, ci numai daca ii ,,servesc” pe EI si ale lor interese. In aceasta perioada – o putem denumi ,,cenusie sau chiar neagra”– sefii serviciilor de informatii, de la cei mici, de la nivel judetean, pana la sefii din centrala, incep un trafic cu informatiile obtinute catre ,,gunoiul politic”, se implica in protejarea ,,afacerilor” si ilegalitatilor acestora, in devalizarea banului public. Daca cititorul este curios poate verifica averea acestora (cea vizibila, si consta in case, terenuri, apartamente, autoturisme) si a o compara cu o solda de militar si sa afle de unde veneau celelalte resurse banesti (puteti incepe cu fostii/actualii sefi din judete si din centrala SRI). Va doresc succes. De remarcat este ,,prietenia” cu presedintii de Consilii Judetene, senatori, ministrii si deputati, din ,,zona lor de responsabilitate” si din capitala. Bineinteles ca, toti ofiterii s-au dedat la astfel de ilegalitati si ,,mismasuri” – cunosc, dintre ei, oameni de toata cinstea si isprava, destepti si patrioti, dar care in timp au devenit blazati si scarbiti, vazand ce se intampla in jurul lor. Cred ca aici se aplica bine teoria ,,merelor stricate”.

O modalitate de a ascunde aceste venituri ilicite era/este aceea de a face imprumuturi bancare si/sau imprumuturi de la „prieteni”/„rude” (gen matusa Tamara), care erau apoi achitate de ,,SPONSORUL POLITIC”. Un serviciu de informatii nu traieste in afara societatii si cand membrii lui vad inutilitatea misiunii lor, definita de LEGEA 14/1992, articolul 2: ,,SERVICIUL ROMAN de INFORMATII, organizeaza si executa activitati pentru culegerea, verificarea si valorificarea informatiilor necesare cunoasterii, prevenirii si CONTRACARARII oricaror ACTIUNI care constituie, potrivit legii, AMENINTARI LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE A ROMANIEI”, incearca sa ,,supravietuiasca” intr-o societate care este condusa de ,,gunoaie politice” – ,,gunoaie” care nu sunt interesate ce se intampla cu TARA, ci doar cu faptul sa scape de puscarie si sa li se mareasca conturile din banci. Pentru atingerea scopului, lasa cateva ,,firimituri de la masa” si pentru seful de serviciu de informatii. Nu toti sefii din serviciu sunt corupti, dar unii DA. Sa nu uitam in acest context cazul lui MIHAI MORUZOV, numit in epoca ,,sluga regelui si al Lupeascai”, arestat si trimis la JILAVA de catre ANTONESCU, pentru fapte penale, care nu aveau legatura cu SIS. Poate invatam si ne apuca frica de urmari. Nimic nu e vesnic.

Dupa mai multe scandaluri care au implicat SRI, ASTALOS/MAGUREANU este inlocuit de un un inginer, COSTIN GEORGESCU, venit pe ,,filiera” directorului si apoi proprietarului ziarului ,,ROMANIA LIBERA”-PETRE MIHAI BACANU, unde proaspatul sef de serviciu secret conducea o societate denumita ,,R”. Proprietarul ziarului, devenit, la comanda, anticomunist, a fost dovedit ca agent KGB, documentat de securitate, in 1988 si condamnat. El primise misiunea de a scoate un ziar anti-ceausesti. Susnumitul facea parte, mai spre ,,sfarsitul listei”, din pucistii lui BRUCAN, de unde a primit si ,,plata”, dupa 1989, cand a devenit proprietarul ziarului ,,ROMANIA LIBERA”. Acum puteti judeca si dvs. daca serviciul, al carui sef a devenit, neavand o structura clandestina, specializata, cum a fost UM 0110 a DSS-ului, putea sa-l documenteze pe SEF ca are legaturi sau nu cu SERVICIUL RUS DE INFORMATII EXTERNE, rebotezat- SVR, ca si fostul lui patron. In orice caz, ramane suspiciunea ca am schimbat un agent rus cu altul. In mandatul acestuia se continua ,,epurarea” si organizarea (cel putin a cincea) serviciului, fiecare punandu-si in functie ,,oamenii lui” si viitoarele ,,cartite” pentru ca stia ca nu va fi vesnic sef de serviciu secret.

Dupa castigarea alegerilor prezidentiale si ,,maturarea taranistilor de pe scena politica”, in 2001 se numeste un nou sef al SRI, in persoana lui RADU (ION) TIMOFTE, fost ofiter de graniceri, trecut in rezerva in 1988, ca urmare a ramanerii surorii sale in strainatate. Dupa 1990 intra in politica si in parlament, iar ca sef de serviciu isi sustine si doctoratul in ,,servicii secrete” si tranzitia lor in rasaritul european, cu accent pe cele romanesti, in 2004. In mandatul lui, serviciul isi urmeaza deja calea data de ASTALOS/MAGUREANU si COSTIN GEORGESCU – public nu apar informatii ca ar fi destructurat retele de spionaj ale serviciilor rusesti, care fuctioneaza, la toate palierele societatii romanesti sau unguresti si germane, cu interese imediate in ROMANIA, ci se continua implicarea in ,,circul” politic intern. Interesant, in timpul mandatului lui TIMOFTE, multi tineri scoliti si destepti parasesc serviciul, invocand, in principal obtuzitatea sefilor, care ii vroiau slugi si cu soldele mici. De cine ne-a aparat SRI in aceasta perioada nu se stie, dar se stie ca au inceput, la nivel macro, devalizarea de informatii secrete a economiei romanesti, catre puteri straine, de la est la vest. Principala ,,gaura” in securitatea nationala au reprezentat-o programele PSAL-1 si PSAL-2, ai caror protagonisti (i-am prezentat intr-un articol precedent privind economia nationala) au ,,dat” toate secretele economice de resurse materiale si de cercetare. Nici eu, nici dvs. nu am auzit de ,,rasunatoare procese de tradare”, in care sa fie implicati acesti cetateni, care s-au considerat ,,mai presus de lege”, de la varful STATULUI PUTRED. In perioada ,,directoratului” lui TIMOFTE, incepand din 2002, incepe ,,colaborarea” in materie antitero cu americanii, colaborare, care se va transforma, in zilele noastre, in misiunea principala a SRI, care devine, neoficial, un ,,birou” FBI- CIA. Sa fiu binenteles, serviciile secrete romanesti, de la aparitia lor, au colaborat cu sevicii straine, numite si ,,partenere” si nu a fost un ,,lucru” rau. Numai acum, am impresia ca am uitat de ,,GUNOIUL DIN CASA”, care trebuie ,,maturat” si cu ajutorul lor. Pe urma putem colabora, avand ,,OGRADA CURATA”. Adevarul este ca ,,ei” au incercat ,,sa ne puna pe directie”, dar cand am ajuns sa ,,implementam”, am facut-o ,,romaneste” si ,,am dat-o de gard”. Voi reveni asupra subiectului.

,,Batista a fost pusa pe tambal”. Sa nu credem ca serviciul nu a stiut – a stiut si a promovat informatiile catre asa numitii decidenti politici (tot din gunoiul politic), dar degeaba. Cunosc, in epoca, un presedinte de senat (al doilea om in stat) care pe documentele cu continut informativ pe care le primea, nu punea nicio rezolutie sau semnatura – siti de ce? DE FRICA sa nu zica nimeni in timp ca a „stiut”. NUMELE CONTINUTE DE ACESTE INFORMATII ERAU NUMAI DE LA VARFUL STATULUI SI A ADMINISTRATIEI CENTRALE. PRINTRE EI MAI ERA SI CATE „UN AMARAT”, DIN AL DOILEA ESALON sau mai mic. Din aceasta cauza am ajuns unde suntem, cu ,,nadragii rupti in fund” si fara nici o putere reala, in propria tara. Am ajuns SLUGILE unora si a altora, nu mai contam nici pe plan intern si nici extern. Epoca acestui sef de serviciu, care, in mod practic, nu a facut nimic pentru tara, se sfarseste cu celebrul caz, OMAR HAYSSAM, in 2006, cand ,,pleaca” ,,de mana” cu un alt sef de serviciu, acum de la Ministerul de Interne-VIRGIL ARDELEAN, zis ,,VULPEA”. Vine „URGIA”, in persoana teparului de ANVERS, zis PETROV”.

FINAL

Cu subiectul ,,SERVICII SECRETE”, fiind atat de generos, ma opresc aici, urmand sa continui cu ,,partea a treia”, unde, impreuna cu dvs., vom analiza SRI-ul si vom trece in revista SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE si SERVICIUL SECRET AL MINISTERULUI DE INTERNE, care a purtat mai multe denumiri: – DGPI; DIPI etc. – si ele complici la dezastrul, pe care il vedeti zilnic. Aceste structuri informative secrete sunt implicate direct in promovarea ,,STATULUI PUTRED”. Voi face referire si la SERVICIUL DE TELECOMUNICATII SPECIALE-STS, SI SERVICIUL DE PROTECTIE SI PAZA-SPP, care NU SUNT SERVICII DE INFORMATII SECRETE (cu exceptia celor prevazute de art. 4, lit. ,,b” din legea de organizare, pentru SPP), DOAR CU REGULI, CATALOGATE ,,SECRET”, DE FUNCTIONARE SI ORGANIZARE. Vom vedea daca au facut altfel de activitati informative, gen ,,politie politica”, ceea ce este ilegal. In timp, cine a facut, va raspunde.

CONCLUZII

1- imediat dupa decembrie 1989, ROMANIA a ramas fara APARARE CONTRAINFORMATIVA SI DE CONTRASPIONAJ, impotriva serviciilor straine de informatii, cu precadere ale RUSIEI, UNGARIEI SI GERMANIEI, care au si avut interese directe in acest spatiu.

2- acest ,,gol” a fost copios speculat de serviciile de spionaj straine, care si-au ,,plantat cartite” peste tot, dar si in serviciile de informatii romanesti.

3- SRI nu a avut rezultate palpabile in indeplinirea art.2 din legea de organizare nr.14/2002. La bulgari am auzit, de curand, ca au expulzat un diplomat rus(?). La noi este „pace si liniste”.

4- fostul DSS a avut mult mai multe realizari informative impotriva tuturor serviciilor de spionaj straine decat SRI.

5- nu suntem departe de fostul DSS (daca nu l-am depasit) in existenta de ,,CARTITE” in structura SRI, parte din acestea fiind ,,plantate” de fostii sefi ai serviciului. CUM VOM SCAPA DE ELE? RAMANE UN MISTER, ACEST ,,CANCER” FIIND GENERALIZAT IN TOATE STRUCTURILE STATULUI – DE AICI SI ,,PUTREZICIUNEA”.

Nu uitati, ceea ce cititi este un pamflet, o fictiune, iar coincidentele cu realitatea trecuta sau imediata, sunt pur intamplatoare. Daca cineva (persoana, institutie etc) s-a simtit lezat/a, imi cer scuze anticipat.

Sa auzim numai de bine!

P.C.

Aduc multumiri si pe aceasta cale, celor care si-au gasit timp sa acorde atentie articolului precedent. Multumesc de incurajari si sugestii!

Sa va fie de folos!

VA URMA!

Lasă un răspuns